اولین پارک مینیاتوری خاورمیانه با نام پارک مینی ورلد ملایر

همدان، شهرستان ملایر، بلوار انقلاب، بلوار شهید بیات، کیلومتر یک بلوار نبوت، مینی ورلد خاورمیانه
بروزرسانی در : 2,222 بازدید
مدت زمان تقریبی مطالعه: 11 دقیقه
گردشگری

پارک مینی ورلد ملایر کجاست؟

گاهی این تنها مناظر طبیعی و زیبایی های خلقت نیستند که با دیدنشان شما به وجد می آیید، بلکه بعضی اوقات یک تفرجگاه و مکان سرگرم کننده مانند پارک هم می تواند گزینه خوبی برای گردشگرانی مانند شما به حساب بیاید.

حتما تا به حال با اسامی جذابی مانند پارک آبی، دیزنی لند، لگو لند و … آشنا شده اید. هر کدام از این مکان ها به تنهایی می تواند ساعت های زیادی موجب نشاط و شادمانی شما شود.

در سال های اخیر، شکل جدیدی از پارک ها در ایران ساخته شده اند که باعث شده تعریف جدیدی از سرگرمی در ذهن مردم تداعی شود. پارک مینی ورلد ملایر نمونه بارز این نوع پارک هاست.

این پارک یکی از مکان های دیدنی ملایر به حساب می آید که اتفاقا با اقبال خوبی از سوی گردشگران هم روبرو شده است. پارک مینی ورلد ملایر به عنوان اولین پارک مینیاتوری خاورمیانه ساعت های زیادی شما را سرگرم خواهد کرد و چندین جاذبه تاریخی را به صورت یکجا به شما نمایش می دهد.

برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد این پارک به دست آورید، پیشنهاد می کنیم این مطلب از سایت «پاسخ از ما» را تا انتها دنبال کنید.

 

پارک مینی ورلد

سالانه میلیون ‌ها گردشگر و مسافر در سر تا سر جهان به سیر و سیاحت در مناطق مختلف می پردازند و در این میان، پارک ها جزو گزینه های پرطرفدار برای آنها محسوب می شود.

نمونه های مختلفی از پارک ها در دنیا وجود دارد؛ به طور مثال، در حال حاضر، همان طور که پیشتر نیز اشاره شد، شکل تازه ای از پارک‌ ها به نام پارک های مینی ورلد در دنیا ایجاد شده اند.

پارک مینیاتوری اروپا در بروکسل یکی از همین نمونه پارک هاست. این پارک که در شهر بروکسل واقع شده است، شهرتی جهانی داشته و دارای طرفداران زیادی در سرتاسر جهان می ‌باشد.

در پارک‌ های مینی ورلد،که به آن ها پارک های‌ مینیاتوری نیز گفته می ‌شود، معروف‌ترین بناهای تاریخی دنیا قابل مشاهده است، اما در ابعادی کوچک‌ تر. بازدید از این پارک‌ ها مانند تجربه سفری کوچک به دور دنیا و تماشای تعداد بیشماری از بناهای مشهور دنیاست.

 

درباره شهرستان ملایر

ملایر یکی از شهرهای استان همدان می ‌باشد که در جنوب شرقی این استان و در غرب ایران واقع شده است.کلمه ملایر از ترکیب دو واژه «مال» و «آیر» تشکیل شده که از لحاظ لغوی به معنای «سرزمین آتش» یا «سرزمین آریایی ‌ها» می‌ باشد. مردم ملایر به زبان فارسی و گویش ملایری صحبت می‌ کنند.

تاسیس شهرداری در سال ۱۳۱۷ در شهر ملایر انجام شده است. شهرداری ملایر حدود ۳ میلیون و ۱۱۴ هزار مترمربع از مساحت شهر را به پارک‌ ها اختصاص داده است. این شهر دارای ۴۰ پارک شهری، ۴ پارک جنگلی و یک پارک قدیمی به نام سیفیه می ‌باشد.

 

پارک سیفیه ملایر در استان همدان

 

آب و هوای شهر ملایر در بیشتر اوقات، معتدل کوهستانی است و زمستان ‌هایی سرد و پر برف و همینطور تابستان ‌هایی خنک دارد.

از جمله اماکن دیدنی شهر ملایر می ‌توان به «دریاچه کوثر»، «یخچال میرفتاح»، «موزه لطفعلیان»، «عمارت مصدقی»، «تپه گوراب»، «بام ملایر»، «پارک ملل»، «تپه باستانی نوشیجان»، «پارک مینی ورلد» و «شهر زیرزمینی سامن» (مربوط به دوره اشکانیان) اشاره کرد.

 

پارک مینی ورلد ملایر

اجرای طرح اولین پارک مینی ورلد خاورمیانه در شهر ملایر، از شهرهای استان همدان، اجرا شده. جالب است بدانید که طرح اصلی ساخت این پارک از کشور بلژیک گرفته شده است.

بر اساس تحقیقات و پژوهش ‌های انجام گرفته، قرار بر این شد که ۱۳۸ اثر تاریخی معروف در ایران و جهان مانند حافظیه، برج ایفل، برج کج پیزا، تخت جمشید و … با مقیاس یک دهم در این پارک ساخته شود.

پارک مینی ورلد ملایر یکی از بهترین نمونه های پارک های مینیاتوری دنیا می ‌باشد؛ عنوان «پنجره‌ای به سوی جهان» برای این پارک بی نظیر انتخاب شده.

در ادامه با «پاسخ از ما» همراه باشید تا با بناهایی که تاکنون در پارک مینی ورلد ملایر ساخته شده، بیشتر آشنا شوید.

 

۱- تخت جمشید

تخت جمشید یکی از مشهورترین و قدیمی‌ ترین کاخ های تاریخی ایران و جهان است که متعلق به ۲۵۰۰ سال پیش است. این کاخ هخامنشی در ۶۰ کیلومتری شهر شیراز و در نزدیکی شهر مرودشت واقع شده. ساخت تخت جمشید در زمان داریوش بزرگ شروع شد و در زمان های پسرش، خشایار شا و نوه اش، اردشیر یکم ادامه یافت.

آیا می دانستید یونانیان به این کاخ «پرسپولیس» می ‌گفته اند؟ پرسپولیس به لحاظ لغوی به معنای شهر پارسی ها می ‌باشد. خود ایرانیان نیز این اثر تاریخی باشکوه را تحت عنوان تخت جمشید می شناسند، چرا که مردم در زمان های قدیم هیچ شناختی از پیشینه تاریخی این کاخ با شکوه نداشته و آن را به جمشید، پادشاه اساطیری، نسبت می دادند.

معماری تخت جمشید در نوع خود بی ‌نظیر بوده، چرا که هنوز بعد از گذشت این همه سال و با وجود اینکه تنها ویرانه هایی از این کاخ با عظمت باقی مانده است، می توانیم شکوه و اقتدار امپراطوری هخامنشی را متصور شویم.

جالب توجه است که تخت جمشید جزو جاذبه های گردشگری ایران می باشد که در لیست میراث تاریخی یونسکو ثبت شده است. نمونه کوچک تخت جمشید در پارک مینی ورلد ملایر قابل مشاهده می‌ باشد.

 

تخت جمشید در استان فارس

 

۲- مجسمه سربازان هخامنشی

اگر به پارک مینی ورلد ملایر بروید، در برخورد اول، با مجسمه سربازان هخامنشی روبرو خواهید شد. در دوران هخامنشیان سپاهی وجود داشت که متشکل از ۱۰ هزار نفر بود و به آن گارد یا سپاه جاویدان می ‎‌گفتند.

سربازان این سپاه جزو بهترین نیروهای نظامی و امنیتی محسوب می ‌شدند. انتخاب نام جاویدان برای این گارد متاثر از این موضوع بود که اگر فردی از این سپاه کشته می ‌شد، فورا فردی دیگر جای او را می‌گرفت.

بدین ترتیب تعداد افراد این سپاه هیچگاه کم نمی‌ شد و همین موضوع بر شکوه و قدرت آنها می‌ افزود. هدف اصلی از تشکیل گارد جاویدان هم حفظ و حراست از جان پادشاه بود.

 

۳- معبد پارتنون یونان

معبد پارتنون یکی از معابد قدیمی و باستانی کشور یونان می‌ باشد که در شهر آکروپولیس واقع شده است.

در گذشته ‌های دور، فردی سیاست ‌مدار و خردمند به نام پریکلس «معبد پارتنون» را با هدف ستایش و پرستش «آتنا» برپا نمود که به خدای پیروزی معروف است. مردم شهر آتن بر این باور بودند که «آتنا» محافظ و نگهبان شهر آنهاست و حتی به همین دلیل اسم شهر خود را با الهام از نام این الهه، «آتن»، گذاشتند.

این معبد روی خرابه ‌های نیایشگاهی قدیمی ساخته شد که توسط خشاریارشا در حین جنگ‌های ایران و یونان از بین رفته بود. نام معبد پارتنون نیز در فهرست آثار تاریخی یونسکو ثبت شده است.

 

معبد پارتنون یونان

 

۴- آرامگاه حافظیه شیراز

«آرامگاه حافظیه» یکی از جاذبه های گردشگری شیراز است که در آنجا پیکر شاعر خوشنام شیرازی آرام گرفته است. طراحی سازه آرامگاه حافظ توسط آندره گدار فرانسوی انجام شده و در اجرای آن، تا حدودی از عناصر معماری دوران زندیه الهام گرفته شده.

مرمت و بازسازی این آرامگاه نیز در سال ۱۳۱۴ و در زمان پادشاهی رضاخان انجام گرفت. عملیات بازسازی آرامگاه حافظ با تلاش و همت سرهنگ علی ریاضی (رئیس سازمان فرهنگ استان فارس ) و همراهی و همکاری علی اصغر حکمت ( وزیر فرهنگ ) صورت گرفت.

یکی از نکات جالب در مورد خود حافظ این است که ایرانیان بر طبق یک رسم قدیمی با کتابش فال می گیرند. فال گرفتن با دیوان حافظ بدین صورت شروع می شود که شخصی که میخواد فال بگیرد، کتاب حافظ را در دست می گیرد و همان زمان، در دلش آرزویی می کند. سپس، به طور تصادفی یک صفحه از دیوان حافظ را باز می کند و شروع به خواندن می کند.

اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید که داستان فال گرفتن با دیوان حافظ از کجا شروع شده؟ برخی از افراد ریشه این رسم قدیمی را به روایتی از زمان خاکسپاری حافظ نسبت می دهند.

بعد از اینکه حافظ از دنیا می رود، چند تن از مشایخ به علت اینکه حافظ را شاعری بی دین و شراب خوار می دانستند، بر سر نماز گزاردن بر جنازه اش دچار اختلاف می شوند. بعد از بگو و مگوهای زیاد، آنها به این نتیجه میرسند که ورق های شعرهای پراکنده حافظ را جمع آوری کرده و در کوزه ای بریزند و در آخر، از کودکی بخواهند تا ورق شعری را از میان شعرهای حافظ بیرون بیاورد.

شعری که توسط کودک بیرون آورده شد، بدین قرار بود:

قدم دریغ مدار از جنازه حافظ

که گر چه غرق گناه است، می رود به بهشت

ﻫﻤﻪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺷﻌﺮ شگفت زده شدند و ﻭ سرانجام دفن پیکر حافظ انجام شد. از آن زمان به بعد بود که فال گرفتن رواج پیدا کرد.

البته نظریه دیگری نیز در مورد ریشه فال گرفتن با دیوان حافظ وجود دارد. بر طبق نظر عبد الحسین زرین کوب، به علت اینکه حافظ شیرازی کل قرآن را از حفظ بود و افراد نا امید برای گرفتن تصمیم درست به سراغ او می آمدند تا برایشان فال و استخاره بگیرد، او لسان الغیب(کسی که از غیب خبر دارد) نام گرفت.
همین موضوع نیز باعث شد تا از دیوان او برای گرفتن فال استفاده شود.

 

آرامگاه حافظ شیرازی

 

۵- برج ایفل پاریس

برج ایفل مشهور ترین جاذبه گردشگری کشور فرانسه می ‌باشد که طول آن حدود ۳۳۴ متر است. ساخت برج ایفل در سال ۱۸۸۷ میلادی شروع شد و دو سال ساختش به طول انجامید.

در نهایت، در ماه مارس سال ۱۸۸۹ ساخت برج ایفل به اتمام رسید. سازنده این برج فردی به نام «گوستاو ایفل» بوده و نام این برج برگرفته از نام سازنده اش می‌باشد.
هدف اصلی از ساخت این برج، گرامیداشت صدمین سالگرد انقلاب فرانسه بود.

این مراسم در نزدیکی رود سن برگزار شد. برج ایفل که بزرگترین بنای آن دوره محسوب می شد، تماما از فلز بوده و در ساخت آن، از ۱۸ هزار و ۳۸ قطعه و همچنین از دو و نیم میلیون پیچ و مهره استفاده شده است. خالی از لطف نیست که بدانید وزن رنگی که برای برج ایفل به کار برده شده، به اندازه‌ی وزن ۱۰ فیل می باشد.

 

برج ایفل در پاریس

 

۶- برج کج پیزا در ایتالیا

برج پیزا یکی از معروف‌ ترین و محبوب‌ ترین برج ‌های دنیاست که در قرن دوازدهم میلادی در رقابت با برج سنیت مارک ونیز ساخته شد. برج پیزا به علت کج بودنش، به یکی از جذابترین مکان های دیدنی ایتالیا تبدیل شده است.

ارتفاع این برج حدودا ۵۵ متر می باشد و هر سال حدود ۲٫۵ سانتی متر به زمین نزدیکتر می شود. گفته می شود که احتمال سقوط کامل این برج در ۸۰ سال آینده وجود دارد.

زمانی که ساخت این برج تا طبقه سوم آن پیش رفته بود، ناگهان برج شروع به کج شدن کرد و این اتفاق، ساخت برج پیزا را به صد سال بعد موکول کرد. در سال ۱۲۳۴، معماری دیگر اقدام به تکمیل این سازه نمود، ولی خمیدگی ساختمان باعث شد تا ساخت این برج باز هم نیمه تمام بماند.

این معمار موفق شد کار را تا طبقه چهارم پیش ببرد، ولی خمیدگی در طبقه‌های پنجم و ششم او را از ادامه این کار بازداشت و اتمام آن بار دیگر به تعویق افتاد.

دقیقا ۶۶ سال پس از این اتفاق، معمار جوانی با نصب ناقوس ‌های برج، ساخت این بنا را به پایان رساند. در حال حاضر زاویه این برج نسبت به زمین ۶٫۳ متر است و همچنان به عنوان یکی از جذاب‌ترین آثار گردشگری ایتالیا و جهان محسوب می‌ شود.

 

معرفی برج پیزا در ایتالیا

 

۷- پل پیروزی در ورسک سواد کوه

پل ورسک سواد کوه با ارتفاع ۱۱۰ متری در مسیر راه ‌آهن سراسری شمال- جنوب ساخته شده و دو کوه عظیم و صعب العبور عباس آباد را به هم وصل می کند. ساخت پل ورسک به فرمان رضا شاه پهلوی و با طراحی مهندسان آلمانی و اتریشی انجام شد. کار ساخت این پل تاریخی در سال ۱۳۱۳ آغاز شد و در سال ۱۳۱۵ به اتمام رسید.

یکی از نکات بسیار جالب در مورد پل ورسک این است که این پل باشکوه به عنوان یکی از پل های با ارتفاع بیش از ۶۱ متر در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسیده است. این موضوع افتخاری بسیار بزرگ برای مهندسی ایران حساب می شود، چرا که این پل بدون در دست داشتن ابزار و امکانات پیشرفته در آن زمان ساخته شد.

 

پل پیروزی در ورسک سواد کوه

 

۸- سی و سه پل اصفهان

سی و سه پل یکی از مشهور‌ترین و محبوب‌ ترین بناهای دیدنی استان اصفهان می ‌باشد که روی زاینده رود قرار گرفته است. این بنای قدیمی و معروف به دستور الله وردی خان، که یکی از سرداران مشهور شاه عباس بوده، ساخته شده.

معمار سی و سه پل هم استاد حسین بناء اصفهانی است. جالب است که بدانید پسر او سازنده یکی از شاهکارهای معماری به نام مسجد زیبای شیخ لطف الله می باشد که در میدان نقش جهان اصفهان واقع شده.
در اینجاست که ضرب المثل «پسر کو ندارد نشان از پدر» مصداق پیدا می کند.

درباره علت نام‌ گذاری این بنا به سی و سه پل نیز داستان‌ های زیادی مطرح شده است. طبق گفته برخی از افراد، به دلیل اینکه الله وردی خان از نژاد گرجی ‌ها بوده و زبان گرجی هم دارای سی و سه حرف است، نام سی و سه پل را برای این بنا برگزیده ‌اند.

برخی دیگر هم معتقدند که عدد ۱۳۳ مربوط به آناهیتا، الهه آب، بوده و ساخت این پل را به آناهیتا نسبت می ‌دهند.
گفته می شود در گذشته مراسم مختلفی در سی و پل برگزار می شده.

یکی از مراسم مهمی که در زمان صفویه و حکومت شاه عباس صفوی بر روی سی و سه پل برگزار می شد، عید نوروز بود. در این ایام، به مناسبت عید نوروز از سه تا هفت شبانه روز بر روی این پل جشن می گرفتند و مراسم گلریزان در مسیر شاه و همراهانش انجام می شد.

 

سی و سه پل اصفهان

 

۹- آرامگاه خیام نیشابوری

آرامگاه حکیم خیام نیشابوری یکی دیگر از آثاری می‌ باشد که نمونه کوچک شده اش در پارک مینی ورلد ملایر قابل مشاهده است. در سال ۱۳۴۲ شمسی فردی به نام هوشنگ سیحون اقدام به طراحی بنای آرامگاه خیام نمود.

نظر او در مورد انجام طراحی آرامگاه خیام نیشابوری این چنین بود:
«همه می دانیم که خیام ریاضی دان، منجم و ادیب بود. سعی کردم طراحی ام به شکلی باشد که این سه جنبه شخصیتی در آرامگاه او تجلی پیدا کند».

هوشنگ سیحون در زمان ساخت این آرامگاه، تمام جنبه‌های زندگی خیام را مد نظر قرار داد. آرامگاه فعلی خیام بر روی ۱۰ پایه ستون سنگی بنا شده و این پایه ها از یکدیگر ۵ متر فاصله دارند. از هر پایه، دو تیغه به شکل مورب و مارپیچ بالا رفته و در انتها، به یکدیگر می رسند و سقف بنا را تشکیل می دهند.

سیحون ۱۰ پایه ستون را به خاطر ریاضیدان بودن خیام انتخاب کرد، چرا که عدد ۱۰ اولین عدد دو رقمی در ریاضی می باشد.
این ۱۰ پایه ستون در قسمت بالای بنای آرامگاه با یکدیگر برخورد کرده و شکل یک ستاره را می سازند.

این ستاره نشان دهنده منجم بودن خیام است. ۲۰ رباعی خیام هم به خط نستعلیق در قسمت های لوزی شکل بدنه بنای آرامگاه نوشته شده و این نشان از طبع شاعری خیام دارد.

 

آرامگاه خیام

 

دسترسی به پارک مینی ورلد ملایر

برای بازدید از پارک مینی ورلد ابتدا باید به استان همدان سفر کنید و از آنجا راهی شهر ملایر شوید. وقتی به شهر ملایر رسیدید، به سمت بلوار انقلاب رفته و از آنجا به طرف بلوار شهید بیات حرکت کنید. اگر مسیرتان را به سمت بلوار نبوت ادامه دهید، پارک مینی ورلد ملایر در یک کیلومتری این بلوار قرار گرفته است.

 

نکاتی درباره پارک مینی ورلد ملایر

  •  ساعت بازدید از پارک مینی ورلد از ۸ صبح تا ۱۲ شب می‌ باشد.
  •  برای رفتن به این پارک، نیازی به خرید بلیط نیست و ورود برای عموم مردم آزاد است.
  •  برای رفتن به این پارک مواردی مانند دوربین عکاسی، وجه نقد، تلفن همراه و … را به همراه داشته باشید.
  •  این پارک دارای امکانات رفاهی متعددی از جمله کافی شاپ، رستوران، تاکسی سرویس، رستوران، نمازخانه، فروشگاه، سرویس بهداشتی، آنتن دهی و اینترنت با سرعت بالا و غیره می‌ باشد.

امیدواریم که بتوانید اوقات خوشی را در پارک مینی ورلد ملایر تجربه کنید و با بناهای تاریخی ایران و جهان بیش از پیش آشنا گردید. این گونه پارک ها محبوبیت زیادی را در میان عامه مردم پیدا کرده اند، چرا که جهانی کوچک را برای بازدیدکنندگان نمایش می دهند.

خوشبختانه، مکان های دیدنی همدان آنقدر زیاد و متنوع هستند که به هیچ عنوان سفر شما را خسته کننده نمی کند. شما می توانید از کوهستان گرفته تا دشت و پارک مینیاتوری را در سفر خود به استان همدان مشاهده کنید و از دیدنشان کمال لذت را ببرید.

در پایان پیشنهاد می کنیم سری کوتاه به بخش گردشگری سایت «پاسخ از ما» بزنید و از موضوعات متنوع آن بهره مند شوید.

«پاسخ از ما» در بخش «گردشگری» سعی کرده تا با ارائه مطالبی در مورد مکان های دیدنی ایران عزیز، قدمی هر چند کوچک را در جهت شناخت بیشتر آن ها بردارد.

اگر دوستانی دارید که اهل سفر هستند و قصد بازدید از مکان های جذاب و دیدنی ایران را دارند، این مطلب را از طریق رسانه های اجتماعی با آن ها به اشتراک بگذارید.

اگر خودتان نیز تجربه ای از سفر به پارک مینیاتوری ملایر دارید یا سوال و پیشنهادی در مورد این مطلب دارید، آن را در بخش نظرات، با ما در میان بگذارید. مشتاقانه پذیرای نظرات شما هستیم.

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

‫4 نظر ارسال شده در “اولین پارک مینیاتوری خاورمیانه با نام پارک مینی ورلد ملایر

    • پاسخ از ما :

      هادی عزیز
      ممنون که نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. این پارک هم همانطور که در مطلب اشاره شد، از نمونه های خارجی اش الهام گرفته شده است. اگر باز هم به جاذبه های گردشگری ایران هلاقه دارید، پیشنهاد می دهم مقاله باغ شازده ماهان را هم مطالعه نمایید.

    • پاسخ از ما :

      اکبر عزیز
      از شما ممنونیم که نظر ارزشمند خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. انشالله تمام جاذبه های ناشناختهای مثل پارک مینیاتوری ملایر را در وبسایت معرفی خواهیم کرد. اگر به جاذبه های اینچنینی علاقه مندید، توصیه می کنم مقاله سفری به لاله زار کرمان را هم مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com