راهنمای مطالعه
- واکسن کرونا کشف شد
- وحید رجبلو در میان ۱۰ جوان برتر جهان جای گرفت
- فردوسی پور به دعوت ای اف سی AFC گزارشگر فینال آسیا شد
- مهدی طارمی بهترین بازیکن لیگ پرتغال شد
- محمد رسول اف داور جشنواره فیلم برلین ۲۰۲۱ شد
- روح الله زمانی بهترین بازیگر نوظهور جشنواره ونیز شد
- هنر نگارگری ایران ثبت جهانی شد
- مهتاب نبوی، پاراتکواندوکار شیرازی، در رده نخست جهان جای گرفت
- خادم الشریعه در بین ۱۵ شطرنج باز برتر دنیا قرار گرفت
- بازی های ایرانی برترین های جشنواره فرانسه شدند
- موسیقی دانان ایرانی در «گلوبال موزیک اواردز» خوش درخشیدند
سالی که گذشت اتفاقات بسیار زیادی افتاد که بخشی از آن نه تنها مردم ایران بلکه مردم کل جهان را نیز تحت تاثیر قرار داد؛ به طور مثال، همه گیری ویروس دنیا را دچار چالش های بسیار زیادی کرد و مشکلات فراوانی را برای مردم به ارمغان آورد. هر چند اتفاقات تلخ و ناگوار زیادی در سال گذشته رخ داد، اما اتفاقات خوبی نیز در سال ۱۳۹۹ افتاد که نباید آن ها را به دست فراموشی سپرد. با توجه به همین قضیه تصمیم گرفتیم در این مطلب در مورد اتفاقات خوبی که در سال ۹۹ رخ داد با شما صحبت کنیم. اگرچه تعداد اتفاقات خوب هم بسیار زیاد بود، اما به ذکر مهم ترین آن ها اکتفا می کنیم. با پاسخ از ما همراه باشید.
واکسن کرونا کشف شد
یکی از اتفاقات خوب و در واقع مهم ترین اتفاق سال ۹۹ کشف واکسن کرونا بود. در حال حاضر ۸ نوع واکسن برای پیشگیری از ویروس کرونا کشف شده است که هر کدام را باید طی دو مرحله تزریق کرد. اولین واکسن کرونای کشف شده واکسن فایزر-بایون تک است که میزان تاثیرگذاری آن ۹۵ درصد تایید شده است و اکنون ۶۱ کشور جهان در حال تزریق این واکسن هستند. دومین واکسن پر طرفدار واکسن آکسفورد-آسترازنکا است که در حال حاضر توسط ۴۱ کشور تزریق می شود. سومین واکسن هم که ۲۷ کشور آن را به بیماران کرونایی خود تزریق می کنند واکسن مدرنا است. دیگر واکسن ها هم که برخی از مناطق از آن ها برای پیشگیری کرونا استفاده می کنند واکسن های چینی و روسی هستند.
عمده واکسن های کرونای موجود در بازار از قرار زیرند:
واکسن فایزر-بایون تک
در حالی که در یک سال اخیر ویروس کرونا در تمامی نقاط جهان شیوع پیدا کرد، خبر تولید واکسن فایزر به عنوان اولین واکسن ضد کرونا در رسانه ها منتشر شد. این واکسن توسط زوج ترک تبار آلمانی به نام اوگور شاهین و اوزلم تورچی کشف شد. اگر چه قبل از واکسن فایزر از واکسن روسی ضد کرونا صحبت به میان آمده بود، اما توسط سازمان بهداشت جهانی به تایید نرسیده بود.
اوگور شاهین، کاشف واکسن فایزر، در سال ۱۹۶۵ در شهر اسکندرون ترکیه متولد شد. پدر اوگور پس از جنگ جهانی دوم زمانی که فرزندش ۴ ساله بود به آلمان مهاجرت کرد و به عنوان کارگر کارخانه فورد در شهر کلن آلمان مشغول فعالیت شد. اوگور شاهین در سال ۱۹۹۲ با ارائه پایان نامه ای در ارتباط با ایمونوتراپی سلول های سرطانی موفق به کسب درجه دکتری شد. او که در دانشگاه پزشکی شهر کلن تحصیل کرده بود، برای گرفتن تخصص به هامبورگ رفت و در همان جا مشغول به کار شد.
اوزلم تورچی، همسر اوگور شاهین، فرزند یک پزشک ترکیه ای است و در کودکی به همراه خانواده خود از استانبول به آلمان مهاجرت کرده است. اوگور شاهین و اوزلم تورچی در سال ۲۰۰۰ با یکدیگر آشنا شدند و در سال ۲۰۰۱ ازدواج کردند. این دو به همراه یکدیگر شرکت تحقیقاتی دارویی گانیمد را تاسیس کردند و علاوه بر آن، سال ها در دانشگاه های آلمان تدریس کردند.
اوگور شاهین اکنون استاد ایمونولوژی در دانشگاه ماینتس آلمان است و به همراه همسرش اوزلم تورچی بنیان گذار شرکت پزشکی دانش بنیان بایون تک در آلمان هستند. شرکت بایون تک با همکاری شرکت آمریکایی فایزر واکسن ضد کرونا را تولید کردند که قوی ترین نوع واکسن کووید ۱۹ برای مقابله با بیماری کروناست. در واقع پرفسور شاهین نسل جدیدی از واکسن ها را تولید کرد؛ به این صورت که برای اولین بار از mRNA برای تولید واکسن کمک گرفت، در حالی که پیش از این برای تولید واکسن در دنیا روی DNA کار می کردند.
واکسن چینی
بر طبق گفته مقامات چینی، این کشور در حال آزمایش روی ۱۶ واکسن کرونا است. ۷ مورد از این واکسن ها وارد آزمایش های مرحله سوم شده اند و سه واکسن از آن ها به نام سینواک، سینوفارم و کانسینو در چین مجوز تزریق گرفته اند. سینوفارم اولین واکسن چینی بود که مجوز تزریق اضطراری دریافت کرد. این واکسن بر پایه یک ویروس غیر فعال است. این واکسن های غیر فعال برای دهه ها مورد آزمایش قرار گرفته اند و در برابر بیماری هایی چون دیفتری، هپاتیت ب، فلج اطفال، سیاه سرفه و کزاز موفق بوده اند.
واکسن روسی اسپوتنیک وی
اولین محموله واکسن روسی اسپوتنیک وی در روز پنج شنبه ۱۶ بهمن وارد ایران شد. این واکسن مانند سایر واکسن ها در دو مرحله تزریق می شود، اثر بخشی این واکسن ۹۱٫۶ درصد مشخص شده است، اما ممکن است در مورد افراد سالمند یا دارای ضعف ایمنی میزان آن کمتر باشد. بهترین واکنش این واکسن از لحاظ ایمن نگه داشتن بدن حدود ۶ هفته بعد از تزریق واکسن دوم ایجاد می شود.
این واکسن در دوره بارداری و شیردهی، وجود واکنش های حساسیتی شدید و وجود هر نوع بیماری حاد ممنوعیت مصرف دارد. همچنین برای افراد زیر ۱۸ سال مجوز مصرف ندارد. علاوه بر این ها، افرادی که پس از تزریق نوبت اول واکسن دچار هر نوع عارضه شدید شده اند، برای مرحله دوم ممنوعیت مصرف دارند.
برای مطالعه بیشتر مقاله کسانی که نمیتوانند واکسن کرونا دریافت کنند را مطالعه کنید.
وحید رجبلو در میان ۱۰ جوان برتر جهان جای گرفت
بر طبق اعلام سازمان غیرانتفاعی اتاق بین المللی جوانان، نام وحید رجبلو، مدیر عامل استارتاپ توانیتو در میان نام های ۱۰ جوان ممتاز دنیا در سال ۲۰۲۰ قرار گرفت. این سازمان هر ۱۰ سال یک بار از میان ۱۴۰ کشور ده مدیر جوان برتر زیر ۴۰ سال را انتخاب می کند. این جوانان در واقع افرادی هستند که در زمینه رشد فردی، کسب و کار، کارآفرینی و مشارکت های بین المللی به پیشرفت و دستاوردهای قابل توجهی رسیده اند.
برای انتخاب این افراد، علاوه بر نظر داوران از رای مردم نیز استفاده می شود. برای تعیین ۱۰ جوان برتر سال ۲۰۲۰، مجموعا ۷۷۲۰۶ نفر از سراسر دنیا رای دادند که در نتیجه آن ۲۰ نفر از مدیران جوان وارد مرحله فینال شدند. سرانجام توسط داوران ۱۰ نفر نهایی انتخاب شدند که یکی از آن ها جوان ایرانی، حمید رجبلو، بود.
زمانی که حمید رجبلو کودک بود، پزشکان تشخیص داده بودند که او دچار آتروفی عضلانی نخاعی است. همین مساله برای رجبلو انگیزه ای شد تا او در پی راهکاری برای توانمند سازی افراد توان یاب باشد. به همین منظور او استارتاپ توانیتو را تاسیس کرد. توانیتو روی سه محور سلامت و خدمات درمانی، خدمات آموزشی و سرویس های ضروری روزانه تمرکز دارد. با استفاده از این استارتاپ افراد معلول می توانند دنیای آرام تری را تجربه کنند. در زمان حاضر ۱۴ هزار نفر ایرانی از پلتفرم توانیتو استفاده می کنند.
نادر انقطاع برنده مدال طلای نیوتن شد
از دیگر اتفاقات خوب سال ۹۹ این بود که دکتر نادر انقطاع، فیزیکدان ایرانی آمریکایی، به دلیل تحقیقاتش در زمینه الکترومغناطیس، فرا ماده و نانو تکنولوژی در سال ۲۰۲۰ برنده مدال علمی موسسه اسحاق نیوتن شد. این مدال هر سال به یک فیزیکدان که تحقیقاتش باعث گسترش این رشته علمی شود، تعلق می گیرد. جایزه مدال علمی اسحاق نیوتن یک مدال طلا به همراه جایزه ای هزار پوندی است که به فیزیکدان برتر اهدا می شود.
نادر انقطاع متولد چهار راه عزیزخان در خیابان حافظ شهر تهران است. انقطاع در سال ۱۳۵۷ پس از کسب مدرک لیسانس از دانشگاه تهران در سن ۲۳ سالگی برای تحصیل در دانشگاه تکنولوژی کالیفرنیا به آمریکا رفت. وی مدرک دکتری خود را از دانشگاه کل تک امریکا کسب کرد. او اکنون یکی از دانشمندان شناخته شده رشته نانوتکنولوژی در جهان به شمار می آید که با یافته های جدیدش در گسترش عرصه فیزیک نقش بسزایی داشته است.
تحقیقات او درباره متامواد و نقش نور در نانو تکنولوژی بر رشته هایی چون نجوم، علوم کامپیوتر، پزشکی و فنون ارتباطات تاثیرگذار بوده است. دکتر انقطاع پژوهشگر و مدرس فیزیک دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا است. او علاوه بر دریافت مدال طلای نیوتن در سال ۲۰۲۰ برنده جایزه مکس بورن نیز شد. او این جایزه را به دلیل خدماتش در حوزه متامواد اپتیکی دریافت کرد.
فردوسی پور به دعوت ای اف سی AFC گزارشگر فینال آسیا شد
از دیگر اتفاقات خوب که در سال ۹۹ اتفاق افتاد این بود که در روز شنبه ۲۹ آذر سال ۱۳۹۹ تیم پرسپولیس و تیم اولسان کره جنوبی برای دیدار نهایی لیگ قهرمانان آسیا به مصاف هم رفتند. عادل فردوسی پور برای گزارش این بازی انتخاب شد و در صفحه رسمی ای اف سی این موضوع اطلاع رسانی شد. بر طبق خبر این صفحه اینستاگرامی، دیدار نهایی لیگ قهرمانان آسیا به صورت زنده از طریق لایو ای اف سی با گزارش عادل فردوسی پور پخش می شد.
با اعلام این خبر در آن زمان، بیش از یک میلیون نفر به تعداد دنبال کنندگان صفحه اینستاگرام ای اف سی فارسی اضافه شدند. دیدار نهایی لیگ قهرمانان آسیا با گزارش فردوسی پور به صورت لایو جمعا بیش از چهار میلیون و ششصد هزار بیننده داشت. همچنین این لایو با تماشای همزمان بیش از هشتصد هزار نفر رکورد لایو اینستاگرام را شکست.
پس از گزارش این دیدار توسط فردوسی پور شایعات و انتقاداتی در مورد او شکل گرفت. عادل فردوسی پور به مدت یک هفته در برابر شایعات و انتقادات سکوت کرد، اما سرانجام پس از یک هفته سکوت خود را شکست. او ابتدا از حمایت مردم و حضور آن ها برای تماشای لایو تشکر کرد و در مورد حضورش برای گزارشگری فینال توضیح داد. او در این باره گفت که ای اف سی یک نهاد بین المللی ورزشی است که کشور ما نیز در آن عضویت دارد و همه ساله بازیکنان، مربیان، داوران و… در رویدادهای آن شرکت می کنند و من نیز امسال مانند برخی دیگر برای بازی فینال از طرف ای اف سی دعوت شدم.
فردوسی پور در واکنش به شایعات عنوان کرد که این شایعات قبل تر از این ها وجود داشته است، اما من برای گزارش این بازی هیچ دستمزدی دریافت نکردم و با هیچ شبکه ای مذاکره نکردم. همچنین بیان کرد که این کار را به دلیل علاقه به حرفه خود و مردم کشورش انجام داده است.
فردوسی پور علاوه بر گزارش این فینال در سال گذشته برای داوری در زمینه فیلم های ورزشی نیز حضور یافت. همچنین، فردوسی پور به همراه علی رویین تن و رئیس هیئت داوران جشنواره فیلم های ورزشی ایران به عنوان داوران جشنواره جهانی فیلم های ورزشی میلان ایتالیا معرفی شدند.
در صورت تمایل برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله کتاب عادل فردوسی پور را مطالعه کنید.
مهدی طارمی بهترین بازیکن لیگ پرتغال شد
یکی دیگر از اتفاقات خوب سال ۹۹ این بود که مهدی طارمی مهاجم ایرانی تیم پورتو به عنوان بهترین بازیکن لیگ پرتغال انتخاب شد. او ۲۷ تیر ماه سال ۱۳۷۱ در بوشهر متولد شد. طارمی در باشگاه های مختلفی چون ایرانجوان بوشهر، شاهین، پرسپولیس، الغرافه قطر، ریوه آوه، پورتو و همچنین در تیم ملی ایران حضور داشته است. او در ماه دسامبر ۲۰۲۰ با کسب ۳۲ درصد آرا مربیان تیم های پرتغال عنوان بهترین بازیکن لیگ پرتغال را از آن خود کرد. همچنین بازی درخشان او در برابر تیم براگا سبب شد تا به عنوان برترین مهاجم ماه ژانویه لیگ برتر پرتغال نیز انتخاب شود.
مهدی طارمی در بازی بین یوونتوس و پورتو در مرحله برگشت یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا یک پنالتی برای تیمش گرفت. او در این بازی به دلیل اخذ دو کارت زرد در نیمه دوم از زمین اخراج شد، اما در نهایت تیم پورتو توانست به مرحله بعد صعود کند. مهدی طارمی علاوه بر بازی های نمایشی خود در لیگ قهرمانان اروپا در لیگ برتر پرتغال به طور متوالی خوش درخشید؛ به طوری که برای بار دیگر در ماه فوریه به عنوان بهترین بازیکن لیگ برتر پرتغال انتخاب شد.
مهدی طارمی توانسته ۲۱ گل و ۳ پاس گل را تاکنون به نام خود ثبت کند. مهدی یک گل برای تیم ملی ایران، ۱۵ گل و ۲ پاس گل برای ریو آوه، ۶ گل به همراه ۱ پاس گل برای پورتو و ۷ گل پنالتی را به ثمر رسانده است. او همچنین عنوان بهترین لژیونر هفته قاره کهن را از طرف کنفدراسیون فوتبال آسیا به خود اختصاص داده است.
محمد رسول اف داور جشنواره فیلم برلین ۲۰۲۱ شد
یکی از اتفاقات خوب سال ۹۹ این بود که محمد رسول اف متولد آبان سال ۱۳۵۱ در شهر شیراز است. او وقتی ۸ ساله بود با بازی در یک تئاتر نظر کارگردان ها را به خود جلب کرد. در واقع بعد از این نمایش بود که پیشنهادات زیادی برای بازیگری به او شد. محمد رسول اف پس از سال ها فعالیت در زمینه تئاتر وارد سینما شد و موفق به کسب افتخارات زیادی در این عرصه گردید که یکی از آن ها داوری جشنواره فیلم برلین ۲۰۲۱ است.
مسئولان برگزاری هفتاد و یکمین جشنواره فیلم برلین ۶ سینماگر که موفق به کسب جایزه خرس طلایی در دوره های قبل شده بودند را برای داوری این جشنواره انتخاب کردند. یکی از این ۶ داور محمد رسول اف کارگردان ایرانی و برنده جایزه خرس طلایی برلیناله ۲۰۲۰ بود. دیگر داوران این دوره جیانفرانکو رُزی مستندساز برجسته ایتالیایی، یاسمیلا ژبانیچ کارگردان بوسنیایی، ایلدیکو انید فیلم ساز مجاری، آدینا پینتیل کارگردان رومانیایی و نداف لاپید بودند. در واقع این داوران با رأی خود برنده خرس طلای برلین و دیگر برندگان این جشنواره را انتخاب می کنند.
همچنین، محمد رسول اف در سال ۲۰۲۰ به دلیل فیلم «شیطان وجود ندارد» موفق به کسب جایزه خرس طلایی شد. فیلم «شیطان وجود ندارد» به نویسندگی و کارگردانی محمد رسول اف در سال ۱۳۹۸(۲۰۲۰) منتشر شد.
کاوه فرنام، فرزاد پاک و خود محمد رسول اف تهیه کنندگان این فیلم هستند. «شیطان وجود ندارد» داستان زندگی چهار شخصیت است که در مسیر یک انتخاب اخلاقی قرار می گیرند و این انتخاب همه ابعاد زندگی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
گفتنی است جشنواره برلین به صورت دو مرحله برگزار می شود. در مرحله اول که تاریخ ۱۱ تا ۱۵ اسفند (۱ تا ۵ مارس) است آثار این جشنواره به صورت مجازی به نمایش گذاشته می شود. مرحله دوم که تاریخ آن ۹ تا ۱۹ خرداد (۹ تا ۲۰ ژوئن) است با حضور تماشاگران برگزار می شود و برندگان جشنواره معرفی شده و به آن ها جوایزی اهدا می شود.
روح الله زمانی بهترین بازیگر نوظهور جشنواره ونیز شد
از دیگر اتفاقات خوب سال ۹۹ این بود که روح الله زمانی بازیگر فیلم «خورشید» به عنوان بهترین بازیگر نوظهور جشنواره ونیز معرفی شده و موفق به کسب جایزه «مارچلو ماسترویانی» گردید. روح الله زمانی که به دلیل ابتلا به بیماری کرونا نتوانسته در جشنواره شرکت کند در یک پیام ویدئویی از «آلبرتو بارابر»، مدیر جشنواره ونیز و «کیت بلانشت»، رئیس هیئت داوران، تشکر کرد.
او در صحبت هایش ضمن تشکر از آقای مجیدی کارگردان فیلم «خورشید» عنوان کرد که او مسیر زندگی مرا تغییر داده است. او گفت من از دل بچه های کار بیرون آمدم و امیدوارم روزی در هیچ جای جهان هیچ کودک کاری وجود نداشته باشد. در پایان مجید مجیدی و شمیلا شیرزاد (بازیگر دیگر فیلم خورشید) برای دریافت جایزه روح الله زمانی به روی صحنه رفتند و مجید مجیدی از دست اندرکاران جشنواره تشکر کرد.
ماجرای فیلم خورشید مربوط به کودکان کار، فقر، تلاش، آرزوها، مشغله ها و معضلات آنهاست. خورشید نیز نام مدرسه ای است که بچه ها در آن تحصیل می کنند که البته ماجراهایی را در این مدرسه رقم می زنند. این فیلم از یک طرف به ماجراهای کودکان در مدرسه و تلاش آن ها برای دستیابی به چیزی که می خواهند می پردازد. از طرف دیگر اوضاع زندگی و خانواده آن ها را نمایش می دهد که بیشتر از درس خواندن بچه ها تمایل دارند آنها به کار روی آورند. در این میان ناظم و مدیر مدرسه تمام تلاش خود را می کنند که با جمع آوری پول از خیرین این مدرسه را برای کودکان کار و آسیب دیده اجتماعی حفظ کنند.
هنر نگارگری ایران ثبت جهانی شد
یکی دیگر از اتفاقات مهم و خوب سال ۱۳۹۹ این بوددر سال ۱۳۹۹، طبق اعلام میراث فرهنگی کشور، هنر نگارگری (مینیاتور) در یونسکو به ثبت رسید. روز ۲۴ آذر ۹۹، پانزدهمین کمیته جهانی میراث ناملموس سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به صورت آنلاین برگزار شد و تا ۲۹ آذر ۹۹ (۱۴ تا ۱۹ دسامبر ۲۰۲۰) ادامه داشت. در روز ۲۶ آذر ماه ۹۹ موضوع هنر نگارگری (مینیاتور) به طور مشترک با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان مطرح شد و در نهایت با رای اکثریت به عنوان پانزدهمین میراث ناملموس ایران در یونسکو به ثبت رسید.
محمد حسین طالبیان، معاون میراث فرهنگی درباره این موضوع مطالبی را عنوان کرد. طبق گفته های او ثبت یک هنر برای کشور در واقع جایگاه نیاکان و مردمان گذشته را برجسته می کند و باعث نوعی واکنش عاطفی به هنر و میراث فرهنگی می شود. او ضمن صحبت های خود از تاثیر ثبت هنر نگارگری در ارتقای جایگاه منطقه در زمینه تنوع فرهنگی جهان، تقویت قدرت تخیل و ایجاد یک هنر منحصر به فرد در آگاهی عمومی جامعه سخن گفت.
همچنین محمد حسین طالبیان بیان کرد که
آموزش های نگارگری و برگزاری نمایشگاه ها می تواند در ماندگاری هنر نگارگری و انتقال آن به آیندگان تاثیری بسزایی داشته باشد و رسانه ها و موسسات فرهنگی می توانند در پویا سازی و پاسداشت این هنر موثر باشند.
در واقع هنر نگارگری به این صورت است که هنرمند آن چه را در خیال و تصور خود دارد به تصویر می کشد و در این تصویر سازی از مفاهیم فرهنگی و تعالیم اسلامی بهره می جوید. نگارگری ایرانی از مفاهیمی چون تعالی روح، رسیدن به عالم معنا و جاودانگی ریشه گرفته است. اوج این هنر در دوران صفویه با آثار افرادی چون کمال الدین بهزاد و رضا عباسی به نمایش درآمد.
مهتاب نبوی، پاراتکواندوکار شیرازی، در رده نخست جهان جای گرفت
مهتاب نبوی، پاراتکواندوکار شیرازی در رقابت های جهانی رشته پومسه (اجرای حرکات نمایشی) عنوان نخست را در جهان کسب کرد. این رقابت در کشور برزیل، به صورت آنلاین و در دو رده سنی برگزار شد که مهتاب نبوی در رده بالای ۱۸ سال به عنوان فرد نخست به موفقیت رسید.
سید مهتاب نبوی در سال ۱۳۷۷ در شیراز متولد شد. در سن ۹ سالگی فعالیت در زمینه تکواندو را آغاز کرد و در سال ۲۰۱۹ در رقابت هایی به میزبانی ترکیه موفق به کسب مدال ارزشمند طلا در وزن منهای ۵۸ شد. علاوه بر این، او در رقابت های پارا آسیایی ۲۰۱۸ موفق به کسب یک نشان طلا و یک برنز شد. او همچنین در زمینه شنا موفقیت هایی کسب کرده است.
مهتاب نبوی علاوه بر ورزش در زمینه نویسندگی نیز فعالیت دارد. او دو کتاب با عنوان «در نگاه مهتاب» و «تا بی نهایت»را نگارش کرده است و اکنون قصد دارد سومین کتاب خود را نیز منتشر کند. او اکنون در مقطع کارشناسی رشته زیست شناسی سلولی ملکولی دانشگاه شیراز تحصیل می کند.
خادم الشریعه در بین ۱۵ شطرنج باز برتر دنیا قرار گرفت
سارا سادات خادم الشریعه در سال ۱۳۹۹ نفر نخست شطرنج زنان ایران عضو کمیسیون ورزشکاران فدراسیون جهانی شطرنج شد. خادم الشریعه با ریتینگ ۲۴۹۴ اکنون در جایگاه چهاردهم جهان قرار دارد و نفر اول ریتینگ شطرنج زنان ایران است. او در سال ۲۰۱۸ در مسابقات جهانی روسیه ۱ مدال طلا و ۲ مدال نقره را از آن خود کرد.
سارا سادات خادم الشریعه در ۲۰ اسفند سال ۱۳۷۵ در تهران متولد شد. او اولین زن شطرنج باز ایرانی است که علاوه بر دستیابی به درجه استاد بزرگ زنان در هشتاد و چهارمین کنگره شطرنج جهان موفق به کسب عنوان استاد بین المللی شطرنج شد. همچنین او در سال ۲۰۱۴ برای نخستین بار در تاریخ شطرنج ایران موفق به کسب عنوان نائب قهرمانی جوانان جهان(گروه دختران) شد.
بازی های ایرانی برترین های جشنواره فرانسه شدند
یکی دیگر از اتفاق های خوب یک سال اخیر قرار گرفتن بازی های «کیپ استپ» و «تیزران» در بین سه بازی برتر آکادمیک جشنواره بین المللی گالا در فرانسه بود. این بازی ها توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشکده چند رسانه ای دانشگاه هنر اسلامی تبریز ساخته شدند. جشنواره گالا که قرار بود در لاوال فرانسه برگزار شود به دلیل شیوع کرونا در محیط مجازی Laval Virtual World برگزار شد.
بنا به اعلام اداره ارتباطات و امور بین الملل بنیاد ملی بازی های رایانه ای، بازی تیزران عنوان بازی جدی ۱۳۹۸ را به خود اختصاص داد و بازی کیپ استیپ در رتبه دوم قرار گرفت. همچنین این بازی ها به عنوان منتخب ستاد توسعه فناوری اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی و موسسه نیماد قرار گرفتند و جوایز مربوط به این نهادها را دریافت کردند.
جشنواره گالا یک رویداد رقابتی، نمایشگاهی و کنفرانسی بین المللی است که هر سال توسط انجمن بازی های جدی برگزار می شود. این جشنواره در زمینه بازی های جدی در سه سطح دانشجویی، آکادمیک و تجاری برگزار می شود. سطح دانشجویی این بازی ها توسط دانشجویان توسعه داده شده است. سطح آکادمیک هم مربوط به بازی هایی است که در آزمایشگاه های دانشگاهی و زیر نظر اساتید دانشگاه طراحی شده اند. بازی های تجاری هم توسط شرکت های بازسازی به صورت تجاری توسعه پیدا کرده اند.
موسیقی دانان ایرانی در «گلوبال موزیک اواردز» خوش درخشیدند
گلوبال موزیک اواردز در سال ۲۰۱۱ به عنوان یک نهاد معتبر و بین المللی برای معرفی موزیسین های مستقل پایه گذاری شد. هر ساله تعداد زیادی از هنرمندان حوزه موسیقی برای رقابت در این رویداد شرکت می کنند که از میان آن ها ۹ هنرمند موسیقی نشان طلا دریافت می کنند و تعدادی نیز برنده مدال نقره و برنز می شوند. عبدالحسین مختاباد اولین هنرمند ایرانی بود که توانست در این رقابت ها نشان طلا کسب کند.
در مراسم «گلوبال موزیک اواردز» ۲۰۲۰، قطعه «راز دار» با آهنگسازی احمد میر معصومی در این مسابقه بزرگ جهانی مدال نقره این رویداد را کسب کرد. از دیگر هنرمندانی که در تولید این قطعه حضور داشتند، می توان به بابک ریاحی پور، فیروز ویسانلو، علیرضا دریایی و فایضه کامیاب اشاره کرد. این قطعه که جهت شرکت در این رقابت تولید شده بود موفقیت بزرگی را برای این گروه هنری رقم زد.
احمد میرمعصومی آهنگساز، پژوهشگر در زمینه موسیقی و عضو هیأت داوران موسیقی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است او در سال ۲۰۲۰ برای اثر «نوازش لحظه ها» موفق به کسب مدال نقره بهترین آهنگسازی و بهترین آلبوم در گلوبال موزیک اواردز شد.
حسام ناصری، آهنگساز، تنظیم کننده و نوازنده کشور برای یک پروژه شخصی و یک آلبوم مشترک با هنرمند ترکیه ای موفق به کسب دو جایزه بین المللی شد. او برای آهنگ «خوابگرد» برنده مدال برنز گلوبال موزیک ادواردز در شاخه موسیقی الکترونیک شد. این آلبوم از پروژه های شخصی حسام ناصری بود. آلبوم مشترک او با موزیسین ترکیه ای به نام جوشکون کارادمیر نیز برنده مدال نقره گلوبال موزیک ادواردز در بخش آثار بی کلام در سبک فیوژن و نیوایج شد.
از دیگر برندگان مدال نقره در این رویداد می توان به گروه کوئینتت تهران برای آلبوم از «یاد رفتگی»، مهرزاد خواجه امیری برای قطعه «تئوس» و فرهاد هراتی برای آلبوم «اعتقادات پنهان» اشاره کرد. گروه موسیقی سیریا با آلبوم «میز دوتایی» که برگرفته از موسیقی بوشهر است هم توانست یکی از مدال های نقره این رویداد را دریافت کند.
علاوه بر این ها، مسلم علیپور برای قطعه «حور و پری» و حامد حافظی از جمله برندگان مدال برنز این رقابت به شمار می روند.
- tejaratnews
- pasokhazma
- irna
- donya-e-eqtesad
- tabnak
- irna
- irna
- tabnak
- tabnak
- digiato
- yjc
- javanonline
- mehrnews
- entekhab
- fa.wikipedia
- farsnews
- irna
- varzesh3
- irna
- irna
- isna
- hamshahrionline
- irna
- namnak
- pasokhazma
- borna
- isna
- shaboneh
- fa.wikipedia
- isna
- mehrnews
- virgool
- namava
- irna
- mehrnews
- irna
- shiraze
- jamaran
- pana
- irna
- irna
- irna
- fa.wikipedia
- irannaz
- irna
- peivast
- irna
- isna
- tasnimnews
- mehrnews
- hamshahrionline