با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند، چگونه برخورد کنیم؟

اعتماد به نفس کاذب

هیچ چیز به اندازه وجود افراد دارای اعتماد به نفس کاذب در محیط کار باعث اعصاب خوردی نمی شود! گویی که رسالت این افراد و دلیل حقوق گرفتنشان، مثل سمباده عمل کردن برای روان دیگران است.

اعتماد به نفس به معنای شناخت استعدادها و توانمندی های افراد است و موجب می شود اشخاص برای پذیرش نقش ها و مسئولیت های خود آماده شوند.

اما اگر این اعتماد به نفس غیر واقعی و بدون در نظر گرفتن موانع و نقاط ضعف افراد باشد، به خودشیفتگی و اعتماد به نفس کاذب تبدیل می شود.

ساختن یک شخصیت جعلی و تلاش برای اثبات آن به دیگران، راهکاری است که افراد به دلیل عدم اعتماد به نفس واقعی، در پیش می گیرند.

در این مطلب از سایت «پاسخ از ما» سعی داریم تا درباره ویژگی های افراد دارای اعتماد به نفس کاذب صحبت کنیم. ما همچنین قصد داریم تا به شما راهکارهایی را پیشنهاد دهیم که به کمک آنها می توانید برخوردی مناسب با این افراد داشته باشید.

 

اعتماد به نفس کاذب چیست؟

اعتماد به نفس کاذب شکلی از اعتماد به نفس پایین است. افراد دارای اعتماد به نفس کاذب ، همواره ماسکی بر چهره دارند تا خود واقعیشان را از دیگران پنهان کنند.

معمولا باور درونی و ناخودآگاه این افراد این است که: «من به اندازه کافی خوب و دوست داشتنی نیستم، پس ناچارم که با تمام توان به آنچه که نیستم تظاهر کنم تا بتوانم تایید و توجه دیگران را به خود جلب کنم».
این باور غلط به دلیل عدم دریافت توجه و محبت از والدین، غالبا در نخستین سالهای کودکی در این افراد شکل می گیرد.

این افراد تمایل زیادی به گرفتن تأیید از دیگران دارند. به معنای دقیق تر، این گونه افراد حس رضایت خود را از محیط بیرون می گیرند.

در نتیجه، این اشخاص طوری رفتار می کنند که گویی از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند و این اعتماد به نفس از توانایی های آنها ناشی شده است، در حالی که اعتمادی که آنها به خود دارند، واقعی نیست و فقط رفتارشان شبیه افرادی با اعتماد به نفس بالاست.

در حقیقت، افراد دارای اعتماد به نفس کاذب برای پر کردن خلاء اعتماد به نفس خودشان از هر طریقی تلاش می‌کنند تا به دیگران بقبولانند که خیلی مهم هستند.

 

ویژگی های افرادی با اعتماد به نفس کاذب

افراد دارای اعتماد به نفس کاذب معمولا ویژگی های مشترکی دارند که در ادامه به بعضی از آنها اشاره می شود :

✔ برای پوشاندن نقاط ضعف خود، همیشه دروغ می گویند

این افراد با شخصیت و توانایی های جعلی که در ذهن خود ساخته اند، زندگی می کنند و در حضور دیگران، خود را با ویژگی های کاذب و دروغین معرفی می کنند.

به تدریج دروغ ها و شخصیت توخالی خود را باور می کنند و روابط اجتماعی و شغلیشان را بر اساس آن تنظیم می کنند. در نهایت، آنها دچار از خود بیگانگی و چند شخصیتی بودن می شوند.

 

دروغگویی

 

✔ از آنجا که خود را از دیگران برتر و بالاتر می دانند، تمایلی به کمک گرفتن از آنها ندارند

افراد دارای اعتماد به نفس واقعی باور دارند که از عهده انجام کارها بر می آیند، اما افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند، باور دارند که فقط خود آنها هستند که می توانند همه کارها را به خوبی انجام دهند.

غرور و تکبر از دیگر خصوصیت های شایع در بین افرادی است که اعتماد به نفس کاذب دارند. همچنین این افراد تمایلی به کمک کردن به دیگران و به اشتراک گذاشتن اطلاعات و منابعشان ندارند و خود را در تنهایی و انزوا محصور می کنند.

 

✔ تصور می کنند که دیگران به آنها محتاج هستند و بدون وجودشان، دیگران دچار مشکل خواهند شد

این افراد به دیگران به دیده تحقیر نگاه می کنند؛ به طور مثال، با خود فکر می کنند که اگر از همکاری با شرکتی صرف نظر کنند، آن شرکت دچار ورشکستگی خواهد شد. یا اینکه گمان می کنند که اگر رابطه عاطفی خود را قطع کنند، طرف مقابلشان توانایی ادامه زندگی بدون آنها را نخواهد داشت.

 

✔ معمولا در شروع کار انگیزه زیادی دارند، ولی برای ادامه و اتمام کار صبر و پشتکار ندارند

به خاطر وجود همین ویژگی، آنها به پیروزیهای پایدار و طولانی مدت دست پیدا نمی کنند و موفقیت هایشان مقطعی و کوتاه مدت است.

 

✔ تقصیر من نیست!

در عین حالی که حاضر به پذیرش نقاط ضعف خود نیستند، به دلیل تجربه ناکامی های پی در پی، سر خورده می شوند. افراد دارای اعتماد به نفس کاذب در این شرایط، معمولا دیگران را عامل شکست خود می دانند و آنها را سرزنش می کنند.

 

افراد دارای اعتماد به نفس کاذب احساس سرخوردگی دارند

 

✔ این که کاری ندارد!

با توجه به تصور نادرستی که از توانایی هایشان دارند، کارهای دشوار را ساده ارزیابی کرده و خیال می کنند به راحتی و بدون تلاش زیاد به موفقیت دست پیدا می کنند. با این دیدگاه، پروژه های سنگین را قبول می کنند، ولی خیلی زود، در اجرای آن پروژه به بن بست می خورند و این روند باعث شکست و خسارت زیادی برای آنها می شود.

 

✔ من اشتباه نمی کنم.

آنها به خاطر خودشیفتگی، که یکی از ویژگیهای افراد دارای اعتماد به نفس کاذب است، توجهی به انتقادات و نصایح دیگران ندارند. در صورتی که توسط افراد واقع بین مورد انتقاد قرار بگیرند، احتمال بروز واکنش های پرخاشگرانه در آنها زیاد است.

 

افراد دارای اعتماد به نفس کاذب ، نصیحت کردن

 

✔ این افراد خودمحور بوده و همیشه در حال تعریف کردن از خودشان هستند

ممکن است به خاطر این ویژگی بتوانند برخی از افراد زود باور را به خود جلب کنند و حتی مورد سوء استفاده قرار دهند، ولی از آنجا که توان تحقق بخشیدن به ادعاهای خود را ندارند، خیلی زود از جمع پس زده می شوند. درنتیجه، روابط اجتماعی خوب و پایداری ندارند و دیگران آنها را از خود می رانند.

 

افراد دارای اعتماد به نفس کاذب ، خودشیفتگی

 

✔ تمایل زیادی دارند که در مرکز توجه جمع قرارگیرند و با در دست گرفتن موضوع گفتگو، نوبت و اجازه صحبت کردن به دیگران را نمی دهند.

 

✔ حوصله ندارم.

معمولا افراد سست و کاهلی هستند. این گونه افراد به جای تلاش برای رشد و ارتقا شخصیتی و کسب منزلت و جایگاه واقعی، تنها تظاهر به داشتن ویژگی های خوب می کنند.

 

چگونه با فردی که اعتماد به نفس کاذب دارد برخورد کنیم؟

ایجاد روابط صمیمی و نزدیک با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند، بسیار دشوار است، زیرا آنها هیچ شخصی را لایق و در سطح خود نمی دانند.

به عنوان فردی که قصد کمک به این گونه افراد را دارید، باید بتوانید بپذیرید که این مشکل به دلیل کمبودهای احتمالی دوران کودکی در این افراد شکل گرفته.در نتیجه از برخورد نادرست و تخریب شخصیت آنها بپرهیزید.

در ادامه، راهکارهایی را عنوان می کنیم که می توانید با بهره گیری از آنها، برخورد مناسب تری با افراد دارای اعتماد به نفس کاذب داشته باشید.

 

۱- با داشتن رفتاری صادقانه، آنها را متوجه اشتباهاتشان کنید

با این افراد، گفتگویی صمیمانه در مورد مشکلشان داشته باشید. اگر چه، این گفتگوی ساده ای نخواهد بود، چرا که آنها از همان ابتدا مشکل خود را نمی پذیرند.

اما شما با لحنی آرام، صبورانه و منطقی و با ذکر مثال هایی از رفتارهای آنها در گذشته، نظر این افراد را به مشکلشان جلب کنید. آنها باید متوجه تفاوت میان اعتماد به نفس واقعی و اعتماد به نفس کاذب شوند.

علاوه بر این، هدف از این گفتگو نباید نکوهش و سرزنش آنها باشد، بلکه هدف باید آگاه کردن آنها از این مشکل باشد.

چنانچه بتوانید با آنها ارتباط خوبی برقرار کنید و آنها را متوجه اشتباهاتی کنید که در نحوه رفتار و عملکردشان داشته اند، ممکن است بتوانید به آنها کمک کنید، تا از دنیایی ذهنی که برای خودشان ساخته اند، بیرون بیایند.

در نهایت شما به آنها فرصت می دهید تا به جای تکیه زدن بر شخصیتی ساختگی و غیر واقعی، برای رشد شخصیتی و خودسازی شان تلاش کنند.

 

۲- به آنها پیشنهاد دهید به یک روانشناس مراجعه کنند

تنها راهکار برای حل مشکل افراد دارای اعتماد به نفس کاذب این است که آنها خود واقعی شان باشند. از این رو، شما می توانید به طور منطقی مشکل این افراد را با آنها مطرح کنید و به آنها پیشنهاد دهید که برای حل این موضوع، به یک روانشناس حرفه ای مراجعه کرده و از آن روانشناس، در این مورد نظر بخواهند.

 

۳- در صورت عدم تغییر رفتارشان، از آنها فاصله بگیرید

در صورتی که چنین افرادی تمایل به اصلاح رفتار و نگرش نادرستشان نشان ندهند، فاصله گرفتن نسبی از آنها توصیه می شود، زیرا امکان دارد شما با همکاری، دوستی نزدیک و یا زندگی مشترک با این افراد، از لحاظ زمانی و مالی لطمه بخورید.

در ضمن اگر دوست دارید با آدم هایی که کاملا برعکس افراد دارای اعتماد به نفس کاذب رفتار می کنند آشنا شوید، مقاله چرا و چگونه با افراد مثبت نگر آشنا شویم را از دست ندهید.

آیا شما هم در زندگیتان با افراد دارای اعتماد به نفس کاذب مواجه شده اید؟ این افراد چگونه رفتاری داشته اند و به نظر شما، چطور باید با آنها برخورد کرد؟

نظرات خود را با «پاسخ از ما» در میان بگذارید. صمیمانه پذیرای نظرات شما عزیزان هستیم.

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

‫4 نظر ارسال شده در “با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند، چگونه برخورد کنیم؟

  1. محسن :

    وای این آدما خیلی رو اعصابن! همش هم فکر می کنند بقیه بهشون حسودی می کنن. بدجور استرس شغلی میدن به آدم. ?‍♂️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com