راهنمای مطالعه
در ماه رمضان چه بنوشیم؟ در ماه رمضان کدام نوشیدنی مناسب است؟ بایدها و نبایدهای نوشیدنی در ماه رمضان چیست؟ باید از نوشیدن چه نوع نوشیدنی هایی در ماه رمضان پرهیز کرد و چه چیزی را باید بیشتر مصرف کرد؟
بهترین نوشیدنی های ماه رمضان کدامند؟ این سوالات همگی جز پرتکرارترین سوالاتی هستند که بدون تردید هر سال پرسیده می شوند. اما آیا تا به حال جوابی قطعی برایشان پیدا کردهاید؟
در صورت تمایل می توانید مقاله نوشیدن آب را مطالعه کنید.
با «پاسخ از ما» همراه باشید تا با نوشیدنی های مناسب این ماه آشنا شویم، از بایدها و نبایدهای این موضوع اطلاع حاصل کنیم و البته طرز تهیه چند نوشیدنی مفید و مقوی را نیز بیاموزیم.
نبایدهای نوشیدنی در ماه رمضان
صحبت در رابطه با بهترین نوشیدنی های ماه رمضان و اینکه باید چه نوشیدنی های میل کنید و از میل کردن چه نوشیدنی هایی باید پرهیز کنید، مسئلهای است که هر سال تکرار میشود و بدون شک سالهای آتی نیز مطرح خواهد شد. به خصوص اگر ماه رمضان در فصل گرما نیز باشد، این موضوع جلوهی بیشتری پیدا میکند. در ابتدا باید بگوییم که نوشیدنی هایی که باید در ماه رمضان از آنها پرهیز کنید بدین قرارند:
آب یخ، ممنوع!
بسیار سوال میشود که هنگام افطار نوشیدنی سرد بنوشیم یا گرم؟ شروع کردن افطار با آب یخ بدترین کاری است که یک فرد با انجامش میتواند به سلامت بدنش لطمات فراوانی بزند. در روزهای گرم سال افراد بسیاری علاقه دارند که افطار خود را با آب یخ سر آغاز کنند؛ غافل از اینکه کار خسارت های جبرانناپذیری به معدهی آنها وارد میکند. به علاوه، آن طور که باید و شاید در رفع تشنگی شان تاثیری ندارد.
مصرف کافئین را کاهش دهید
سعی کنید در فاصلهی بین افطار تا سحر، مصرف کافئین خود را کاهش دهید. اگر چه کافئین شما را سر حال می آورد، اما تاثیر چندانی در رفع تشنگی و کم آبی بدن ندارد. به عکس، نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار بیشتر باعث تشنگی نیز میشود؛ به طور مثال، چای مدر است و باعث تخلیهی سریع تر آب بدن میشود.
هنگام خوردن غذا آب ننوشید
این جمله ای است که از کودکی والدینمان به ما یادآوری میکردند و البته باید گفت که صحت دارد. اینکه در بین هر لقمه اندکی آب بنوشید، تاثیر مخربی بر عملکرد دستگاه گوارش شما خواهد گذاشت. با این کار شیره گوارشی و آنزیم های هضم غذا بیشتر ترشح می شوند و در نهایت به نفخ و معده درد فرد منجر خواهد شد.
بهترین نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان
به باور بسیاری از متخصصان، سه موضوع را باید در ماه رمضان و به هنگام روزه داری در نظر داشت:
۱- تامین آب بدن با نوشیدنی های مناسب ماه رمضان
۲- خواب کافی و حداقل به اندازهی ۶ ساعت
۳- پرهیز از پرخوری و خوردن تمام وعدهها در طی یک وعده
البته بدون شک، موضوع تامین آب بدن از دو موضوع دیگر اهمیت بالاتری دارد، زیرا مستقیما بر سلامت بدن تاثیر میگذارد و در صورت بی توجهی به آن، در اندک زمانی سلامت فرد را به مخاطره خواهد انداخت. آشنایی با بهترین نوشیدنی های ماه رمضان میتواند کمک بزرگی در این راستا باشد. همچنین، استفاده از نوشیدنی های مفید میتواند به جلوگیری از عطش در روز نیز کمک شایانی کند:
شربت آب لیمو
یکی از بهترین نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان، که البته در رفع عطش چه به هنگام افطار و چه در طول روز، کمک قابل ملاحظه ای به افراد میکند، شربت آبلیمو است. شربت آبلیمو ترشح بزاق را افزایش داده و احساس تشنگی را تا حد چشمگیری کاهش میدهد.
شربت خاکشیر و تخم شربتی
یکی از بهترین نوشیدنی های مفید برای ماه رمضان شربت خاکشیر و تخم شربتی است. این شربت بهترین نوشیدنی برای رفع عطش در طول روز است.
خاکشیر طبیعتی سرد دارد و به اصطلاح خنکی است و برای روزه داری در فصول گرم معجزه آسا است. گذشته از این، تخم شربتی نیز یکی از بهترین خوراکی هایی است که با ذخیره آب در خود و آزاد کردن تدریجی آن در بدن از کم آبی و تشنگی ممانعت میکند.
عرق کاسنی
عرق کاسنی نیز یکی از بهترین نوشیدنی های ماه رمضان به شمار میرود. عرق کاسنی نیز در حفظ آب بدن و خنک کردن طبع افراد مفید است. می توان آن را به هر نوع شربتی اضافه کرد و با نوشیدنش با کم آبی و عطش در طول روز به هنگام روزه داری خداحافظی کرد.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین نیز درست مثل عرق کاسنی از بهترین نوشیدنی ها برای ماه رمضان است و البته میتوان آن را نیز همراه با ترکیبات دیگر میل کرد. به خصوص اگر عرق کاسنی با آب خیار میل شود، تاثیرش چند برابر خواهد شد. سکنجبین برای رفع عطش بسیار مفید است.
دمکرده نعناع و عسل
یکی از نوشیدنی های مفید در ماه رمضان که میتوان حتی افطار را نیز با آن آغاز کرد، دم کرده نعناع همراه با مقداری عسل است. حتی میتوان آن را به صورت شربت درآورد، در یخچال نگهداری کرد و در فاصلهی افطار تا سحر، به صورت تدریجی مصرف نمود.
طرز تهیه چند نوشیدنی مفید برای ماه رمضان
همانطور که در بخشهای پیشین ذکر کردیم، شناخت و اطلاع از نوشیدنی های مفید و مقوی برای ماه رمضان میتواند به سلامت بدن ما کمک کند و به علاوه، این نوشیدنی های خنک و خوش طعم از کم آبی بدن، تشنگی و عطش در طول روز ممانعت به عمل بیاورد. در این قسمت، طرز تهیه نوشیدنی های مخصوص افطار را به شما آموزش میدهیم:
شربت سکنجبین
۱ لیتر آب را جوش بیاورید، سپس شعله را کم کرده و دو کیلو شکر به آن اضافه کنید. بعد از آن، صبر کنید تا شکر در آب حل شود. بعد از اینکه این کار را انجام دادید، ۲ الی ۳ پیمانه سرکه انگور به محلول خود اضافه کنید. در نهایت یک دسته نعناع تازه اضافه کرده و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بجوشد و عطر و طعم نعنا به خورد شربت تان برود. در نهایت شربت خود را صاف کرده و بعد از سرد شدن داخل ظرف درداری در یخچال نگهداری کنید.
شربت خاکشیر و تخم شربتی
خاکشیر و تخم شربتی را شسته و ضایعات آن را جدا کنید. به تخم شربتی فرصت دهید تا کمی آب را به خود جذب کرده و حجم بگیرد. سپس خاکشیر و تخم شربتی خود را به همراه شکر و یا نبات آب شده و یا هر شربت دیگر در ظرف ریخته و مصرف نمایید. میتوانید به آن گلاب یا کاسنی با هر عرق دیگری را نیز اضافه کنید.
شربت به لیمو
از دیگر نوشیدنی های مناسب ماه رمضان شربت به لیمو است. ابتدا بِه های خود را تمیز شسته. سپس، پوست به ها را بگیرید و هر کدام از آن ها را به چند قسمت تقسیم کنید. هسته به ها را نیز بگیرید و آن ها را در آبمیوه گیری ریخته و آب شان را بگیرید. اگر دوست داشتید پالپ های میوه به در شربت تان وجود داشته باشد، میوه های خود را با رنده ریز رنده کنید. برای داشتن شربتی صاف نیز می توانید آب به ها را در صافی ریخته و بعد از صاف شدن کنار بگذارید.
سپس در قابلمه ای مناسب دو لیوان آب بریزید و روی حرارت بگذارید. حدود نصف لیوان شکر را نیز کم کم به آن اضافه کنید و با قاشق بهم بزنید تا در آب حل شود. بعد بگذارید تا شربت تان جوش بخورد و در نهایت حرارت را کم کرده و به آن آب اضافه کنید. دوباره محلول خود را با قاشق هم بزنید و اجازه بدهید تا شربت شما قوام بگیرد.
در همین هنگام، آب دو عدد لیموی تازه را برای خوشبو و خوش طعم شدن شربت تان به محلول خود اضافه کنید. بعد از چند دقیقه قابلمه خود را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود. حال می توانید شربت خود را در ظرف مورد نظرتان ریخته و در یخچال نگه دارید و در زمان دلخواه نوش جان کنید.
سوالات متداول
به توصیهی بسیاری از پزشکان و متخصصان، نباید به هنگام افطار آب یخ نوشید. مصرف چای قهوه و کافئین را نیز باید کاهش داد و از نوشیدن آب به هنگام خوردن غذا نیز باید پرهیز کرد.
Block "btn-mazayaa" not found
از میوه های آبدار و سبزیجاتی چون کرفس و کاهو می توان استفاده کرد. در حد فاصل افطار تا سحر نیز باید حداقل دو لیتر آب، به صورت تدریجی نوشید.
نوشیدنی هایی که بتواند به بدن آبرسانی کرده و عطش و تشنگی را کاهش دهد، بهترین نوشیدنیها برای ماه رمضان هستند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی، شربت سکنجبین و خیار، دمکرده نعناع و عسل، شربت به لیمو و عرق کاسنی از بهترین نوشیدنی ها برای ماه رمضان به شمار میروند.
خوردن آب خنک موقع افطاری که کلا معده رو بهم میریزه.اصلا اب خنک تو لجظه افطار میل نکنید
سلام دوستان.مخلوط آب ولرم با تخم شربتی و یک قاشق عسل و یه کم آبلیمو برا رفع عطش توی ماه رمضون عالیه.