این روزها اگر سری به شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام بزنید، با انبوهی از عکس های سیاه و سفید با کپشن «چالش پذیرفته شد» (challengeaccepted) مواجهه می شوید. بازیگران و چهره های شناخته شده و گاهی مردم عادی و نا آشنا عکس های سیاه و سفیدی را با این هشتگ منتشر می کنند.
«جنیفر آنیستون»، بازیگر محبوب سریال فرندز (دوستان)، نیز در این کارزار، که با هدف «حمایت زنان از زنان» شروع گردیده، شرکت کرده است. چهره های سرشناس دیگری مانند «ناتالی پورتمن»، «ریس ویتر سپون»، «جنیفر گارنر»، «زویی دشانل»، «ایمی آدامز»، «گبریل یونیون»، «کری واشینگتن»، «کریستن بل» و … هم از این چالش استقبال کردند و در آن شرکت کردند.
برخی از بازیگران مطرح کشورمان مانند «مهتاب کرامتی»، «لاله اسکندری»، «طناز طباطبایی»، «پریناز ایزد یار»، «سارا بهرامی»، «هستی مهدوی»، «ترلان پروانه» و … نیز به چالش عکس سیاه و سفید پیوسته اند.
«جنیفر آنیستون»، که به تازگی برنده جایزه انجمن بازیگران فیلم۲۰۲۰ (SAG) برای نقش آفرینی در سریال «برنامه صبحگاهی» (The Morning Show) شده، به منظور تقویت مثبت نگری و قدرتمند سازی زنان در دوران شیوع کرونا عکس سیاه و سفیدی از خود منتشر کرد و به چالش «حمایت زنان از زنان» پیوست.
جنیفر آنیستون در کپشن این پست اینستاگرامی خود بیان کرد:
«از تمام زنان زیبا و باهوش زندگی ام تشکر می کنم که برای من دلگرم کننده ترین پیام های ممکن را فرستادند. اگر حقیقتش را بخواهید، من واقعا نمی دانم کارزار «چالش پذیرفته شد» (challengeaccepted) چیست… اما چه کسی دنبال یک بهانه مناسب نمی گردد تا از زنان حمایت کند. بنابراین، چالش پذیرفته شد! ».
اما این چالش واقعا چیست و از کجا شروع شد؟ همه چیز از زمانی آغاز شد که «پینار گلتکین»، دختر ۲۷ ساله اهل شهر موغله ی ترکیه، توسط دوست پسر سابقش به قتل رسید. جسد پینار درست پنج روز بعد از ناپدید شدنش در تاریخ ۲۱ جولای پیدا شد.
پلیس ترکیه قاتل پینار،«جمال متین آوجی»، را بازداشت کرد. جمال در ابتدا منکر این موضوع شد، اما بعد از لحظاتی با دیدن فیلم های دوربین مدار بسته به جرمش اعتراف کرد. او در تشریح جنایت هولناک خود عنوان کرد: «ابتدا مقتول را خفه کردم سپس جنازه او را به آتش کشیدم و در نهایت او را در بشکهای قرار داده و روی آن بتن ریختم».
قتل «پینار گلتکین» ۲۷ ساله جامعه ترکیه را شدیدا تحت تاثیر قرار داد. مردم از شدت خشم به خیابان ها آمدند و به اعتراض پرداختند. علاوه بر این، این اتفاق واکنش های بسیاری را در شبکه های اجتماعی در پی داشت. البته اعتراضات به این جنایت دردناک تنها محدود به ترکیه نشد و مردم دیگر نقاط جهان هم به این اتفاق واکنش نشان دادند و پویشی در رسانه های اجتماعی راه افتاد که در آن
زنان با انتشار عکس های سیاه و سفید خود و استفاده از هشتگ هایی نظیر «چالش پذیرفته شد» (challengeaccepted) یا «حمایت زنان از زنان» (womensupportingwomen) دست به حرکتی اعتراضی در زمینه خشونت علیه زنان زدند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید تا به امروز (۱۴ مرداد ۱۳۹۹)، حدود ۶ میلیون بار از هشتگ «چالش پذیرفته شد» (challengeaccepted) و نزدیک به ۸ میلیون بار از هشتگ «حمایت زنان از زنان» (womensupportingwomen) در اینستاگرام استفاده شده.
این خود نشان دهنده این موضوع است که پویش اعتراضی زنان با استقبال بی نظیری در دنیا مواجه شده و این امید وجود دارد که در آینده کمتر شاهد بروز چنین اتفاقاتی باشیم.
برای اطلاع از اخبار روز سینمای ایران و جهان، بخش فیلم و سریال را دنبال کنید.
نظر شما درباره این چالش چیست؟ شما هم در آن شرکت کرده اید؟ نظر خود را با «پاسخ از ما» در میان بگذارید.
خیلی جالبه بنظرم. حیف که در کشور خودمون چنین حمایت هایی وجود نداره.
شهلای عزیز
ممنون از اینکه نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید.
این گونه حرکت ها هم در کشور ما سابقه دارد. زمان قتل رومینا اشرافی نیز چنین هشتگ هایی ترند شده بود. به امید روزی که دگر مجبور نباشیم چنین اخبار ناراحت کننده ای را بشنویم.
ممکن است مقاله نقد سریال فرندز هم برایتان جذاب باشد.
حرکت جالبیه ولی بنظرم تاثیری نداره. مثل بقیه چالشا اینم لوث می شه.
حامد عزیز
سپاسگذاریم که نظر خود را با درمیان گذاشتید. البته این چالش ها بیشتر جنبه نمادین دارند. همبستگی ۸ میلیون انسان برای هدفی مشترک بسیار تاثیر گذار است.