چگونه عرق سوختگی کودکان را درمان کنیم؟

جلوگیری از عرق سوختگی کودکان

عرق سوز شدن یک نوع التهاب پوستی است که ممکن است در شرایط خاص برای هر فردی پیش بیاید. اگر چه عرق کردن فوایدی برای بدن دارد، اما تعریق زیاد ممکن است منجر به عرق سوختگی بدن شود. با توجه به این که پوست کودکان بسیار لطیف است، احتمال عرق سوز شدن در آنها بیشتر است.

عرق سوز شدن کودکان می تواند باعث بی قراری در آنها شود. حتی ممکن است بر خواب و تغذیه آنها نیز تاثیر منفی بگذارد.
اگر شما هم به تازگی مادر شده اید یا فرزند کوچک در خانه دارید، حتما بارها با این مشکل روبرو شده اید. از آنجایی که درمان سریع عرق سوختگی کودکان در فرآیند بهبودی آنها تاثیر چشمگیری دارد، تصمیم گرفتیم تا در این مطلب در خصوص عرق سوختگی کودکان و نحوه درمانش با شما صحبت کنیم.

اگر شما نیز علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه هستید، در ادامه با ما همراه باشید. در این مقاله از «پاسخ از ما» قصد داریم تا شما را با دلایل عرق سوز شدن کودکان، علائم و درمانش آشنا کنیم. در پایان نیز راه هایی را جهت پیشگیری از عرق سوز شدن کودکان معرفی می کنیم.

 

عرق سوز شدن چیست؟

وقتی کودک برای مدت زمانی در معرض گرما قرار بگیرد، بدن او عرق می کند. در صورتی که غدد تعرق مسدود شده باشند، عرق در زیر پوست باقی می ماند و به سطح پوست نمی آید و در نتیجه بخار نمی شود. اگر این موضوع مرتبا پیش بیاید، ضایعه های کوچک قرمز رنگی روی پوست ایجاد می شود که به آن عرق سوز (میلیاریا) گفته می شود. در این حالت، پوست قرمز و ملتهب شده و کودک احساس سوزش می کند.

 

چرا کودکان عرق سوز می شوند؟

فاکتورهای زیادی در عرق سوز شدن کودکان موثر است که برخی از آن ها عبارتند از:

✔ گرمای هوا

یکی از عوامل اصلی عرق سوز شدن بچه ها گرمای هواست. اگر کودک به صورت مداوم و یا برای مدت زیادی در معرض هوای گرم قرار بگیرد، تعریق اش زیاد شده و مشکل عرق سوختگی برایش رخ می دهد.

✔ حساسیت پوست

برخی کودکان پوست حساسی دارند، در نتیجه، آنها در مقابل گرما و تعریق واکنش بیشتری از سایر کودکان نشان می دهند.

✔ نرسیدن هوا به بدن

در قسمت هایی از بدن کودک مثل گردن، آرنج، پشت زانو، ناحیه زیر پوشک و چین های پوستی پا، ران و باسن امکان کمتری برای گردش هوا وجود دارد. در این نواحی تعریق بیشتر صورت می گیرد و به راحتی بخار نمی شود. همچنین،

پوشیدن تعداد زیاد لباس، استفاده از لباس های چسبان و قنداق کردن طولانی مدت مانع از تبخیر عرق می شود.

✔ ضعیف بودن غدد تعرق

غدد تعرق کودکان نسبت به بزرگسالان ضعیف است. ضعیف بودن غدد تعرق باعث می شود عرق به راحتی بخار نشود و مدت زمان بیشتری باقی بماند.

 

علائم عرق سوز شدن کودکان

علائم عرق سوز شدن بدن در کودکان تا حد زیادی مانند علائم عرق سوز شدن بزرگسالان است. سوزش، خارش و قرمز شدن پوست از متداول ترین علائم عرق سوختگی کودکان هستند. گاهی نیز در صورت شدت عرق سوختگی، تاول هایی روی پوست ایجاد می شود.

عرق سوزشدن کودک

مادران بهتر است که پوست بدن کودک خود را به خصوص در فصول گرم سال به دقت بررسی کنند و در صورت مشاهده هرگونه علائم غیر طبیعی اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهند.

 

درمان عرق سوختگی کودکان

درمان عرق سوختگی کودکان به شدت آن بستگی دارد. در صورتی که شدت عرق سوختگی زیاد نباشد، با برخی از روش های خانگی می توان آن را درمان کرد. در درمان خانگی، شما می توانید بدون مراجعه به پزشک و با امکاناتی که در خانه دارید، عرق سوز شدن کودک خود را درمان کنید.

روش های گوناگونی برای درمان خانگی عرق سوختگی کودکان وجود دارد که عبارتند از:

✔ خشک نگه داشتن پوست

در صورت تعریق کودک، بدن او را به صورت منظم خشک کنید. برای خشک کردن، چین های بدن را به طور کامل مورد توجه قرار دهید. در کنار خشک کردن بدن کودک، او را در محیطی خنک نگه دارید.

✔ کمپرس آب سرد

برای این کار، یک پارچه نخی را در آب سرد آغشته کنید. سپس آن را بیرون بیاورید و بچلانید. پارچه را روی نواحی عرق سوز شده کودک به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا پوست او خنک شود. این کار را ۳ تا ۴ بار در روز و به مدت یک هفته انجام دهید.

✔ آب مقطر یا آب جوشیده

آبِ مقطر یا جوشیده به دلیل خاصیت میکروب زدایی خود برای پاک کردن پوست کودک مناسب می باشد. با آب مقطر یا آبی که از قبل جوشانده اید، فرزند خود را در وان حمام کودک شستشو دهید.

✔ جوی دو سر

این ماده غذایی به علت خاصیت ضد التهاب و تسکین دهنده ای که دارد، برای درمان عرق سوختگی بدن کودک بسیار مناسب است. برای استفاده از این روش درمانی، ابتدا به اندازه یک فنجان جو دو سر را آسیاب کنید و درون وان آب سرد بریزید. آب و جو دو سر را به هم بزنید، به صورتی که به رنگ سفید در بیاید. به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه کودک را در این آب قرار دهید و بعد از خارج شدن، بدن او را با حوله ای نرم به آرامی خشک کنید.

این روش را در طول هفته روزی دو بار انجام دهید. بعد از گذشت یک تا دو هفته، تاثیر آرامش دهندگی و رفع التهاب آن را روی بدن کودک خود خواهید دید.

✔ روغن نارگیل

روغن نارگیل نیز به خاطر خاصیت میکروب زدایی خود برای رفع التهاب پوست مفید است. روغن نارگیل را روزی دوبار به آرامی بر روی پوست کودک خود ماساژ دهید.

✔ پودر چوب صندل

پودر چوب صندل به دلیل خاصیت تسکین دهندگی و پایین آوردن دمای بدن برای رفع عرق سوز شدن کودکان و نوزادان بسیار مناسب می باشد. برای استفاده از این روش درمانی، مقداری پودر چوب صندل و گلاب را با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیری در بیاید.

خمیر آماده شده را بر روی نواحی ملتهب بدن کودک قرار دهید تا زمانی که خمیر کاملا خشک شود. پس از این که خمیر خشک شد، آن را با آب سرد بشویید. اگر برای دو بار در هفته از این روش استفاده نمایید، به درمان عرق سوختگی کودکتان کمک می کنید.

در صورتی که شدت عرق سوختگی شدید باشد، باید از برخی درمان های دارویی استفاده کرد. در داروخانه ها نیز کرم ها و لوسیون هایی برای درمان عرق سوزی وجود دارد. یکی از این لوسیون ها «لوسیون کالامین»، داروی ضد خارش، است. اسپری یا کرم «هیدروکورتیزون» هم برای رفع عرق سوزی در کودکان استفاده می شود.

البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که بهتر است استفاده از هرگونه دارو تنها با تجویز پزشک انجام شود.

 

پیشگیری از عرق سوختگی کودکان

با توجه به این که عرق سوختگی می تواند برای کودکان به شدت آزار دهنده باشد، بهتر است از بروز آن پیشگیری کرد.

موارد زیر در پیشگیری از عرق سوختگی کودکان موثر است:

• مکانی که کودک در آن می خوابد، تهویه مناسبی داشته باشد.

• در منزل خود، فضایی خنک را برای نگه داری کودک دلبندتان در نظر بگیرید. در صورت بیرون رفتن از خانه، چنانچه هوا گرم بود، کودک را به همراه خود نبرید.

• در فصول گرم، از لباس های نخی و پنبه ای برای کودک خود استفاده کنید. همچنین، لباس های زیادی به تن او نپوشانید.

• برای جلوگیری از تعریق زیاد کودک، او را در زمان های مناسب استحمام دهید.

• اگر چه بهتر است بدن کودک خود را گرم نگه دارید، اما پتو را محکم دور او نپیچانید.

• در هنگام قنداق کردن نوزاد، قنداق را سفت نبندید و زمان هایی قنداق را باز کنید تا هوا به بدن او برسد.

• از پوشک های با کیفیت و با جنس مرغوب استفاده کنید. پوشک کودک را به طور مرتب عوض کنید و بدن او را خشک کنید.

تعویض پوشک نوزاد و خشک کردن آن

یکی از عوامل موثر در عرق سوز شدن کودک، کم آبی بدن اوست. از طریق شیر مناسب و کافی، آب بدن او را تأمین کنید.

• دمای بدن کودک را به طور منظم چک کنید. در صورتی که بدن او بیش از حد معمول گرم بود، لباس خنک به تن او بپوشانید و اجازه دهید هوا به بدن او برسد.

 

برای درمان عرق سوز شدن چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که عرق سوزی کودک شما با روش های خانگی رفع نشد و علائم زیر را در او مشاهده کردید، باید سریعا به پزشک کودک مراجعه کنید.

برخی از این علائم عبارتند از:

«تب و لرز، درد شدید، تورم شدید پوست، خروج چرک از ناحیه عرق سوز شده، ورم غدد لنفاوی زیر بغل».

یکی از نکات مهمی که پدر و مادرها باید هنگام مراقبت از کودکشان به آن توجه ویژه داشته باشند این است که هرگونه علائم غیر طبیعی در کودک خود را جدی بگیرند و نسبت به درمان آن اقدام کنند.

 

آیا استفاده از پودر بچه در درمان عرق سوختگی کودکان موثر است؟

یکی از کارهای رایجی که اغلب خانواده ها هنگام مشاهده عرق سوختگی در کودک خود انجام می دهند، استفاده از پودر بچه است؛ در حالی که پزشکان معتقد هستند پودر بچه نه تنها در درمان عرق سوختگی موثر نیست، بلکه می تواند در مواردی باعث تشدید آن شود. بهترین روش برای خشک نگه داشتن پوست کودک، تمیز کردن آن با یک پارچه نخی تمیز است.

در این مطلب در مورد عرق سوختگی کودکان و روش های درمان و پیشگیری از این مشکل صحبت کردیم. از دید شما راهکارهای دیگری نیز برای درمان عرق سوز شدن بچه ها وجود دارد؟ نظر شما درباره روش هایی که برای رفع عرق سوختگی در این مطلب ارائه شده چیست؟

دیدگاه خود را با در میان بگذارید. با کمال میل پذیرای شنیدن نظرات شما عزیزان هستیم.

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com