چه کسانی نمی‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند؟

دریافت واکسن کرونا

یک سال و نیم با محدودیت و ترس از ویروس کرونا گذشت، اما در نهایت با خبر رسیدن واکسن کرونا اندکی فضای جامعه آرام ‌تر شد و ترس از بیماری و مرگ و میر نیز کاهش یافت. البته آن تب و تاب پیشین اکنون جای خودش را به مسئله‌ی تازه‌ای داده است؛ نگرانی درباره واکسن کرونا. ما قصد داریم از این موضوع مطلع شویم که بالاخره چه زمانی می‌توانیم واکسن بزنیم و آیا اصلا وقتی نوبتمان شد، شرایط دریافت واکسن را داریم یا نه؟ اصلا چه کسانی می‌توانند واکسن بزنند و چه کسانی «باید» واکسن بزنند؟

این مسائل همگی موضوعاتی هستند که در مقاله‌ی امروز «پاسخ از ما» به آن‌ها خواهیم پرداخت. هر چند مصرف واکسن کرونا در این یک سال و نیم اخیر بزرگترین آرزوی هر کسی بوده، اما همچنین باید توجه داشت که به هنگام دریافت آن محدودیت ‌هایی نیز وجود خواهد داشت. در این مقاله از بایدها و نبایدهای واکسن کووید-۱۹ صحبت خواهیم کرد و بررسی می‌کنیم که آیا افراد مبتلا به آلرژی هم می‌توانند واکسن بزنند؟ آیا کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، می ‌توانند واکسن تزریق کنند؟ آیا تزریق این واکسن برای مادران شیرده و زنان باردار ضرری دارد یا خیر؟ کودکان چطور؟ با ما همراه باشید تا برای تمام این سوالات پاسخی پیدا کنیم.

در صورت تمایل می توانید مقاله سرگرم شدن در قرنطینه کرونا را مطالعه کنید.

گروه اول؛ کسانی که سابقه حساسیت خاصی دارند

چندی پیش، درست در اواسط واکسیناسیون سراسری واکسن فایزر در انگلستان مشاهده شد بعضی از افرادی که دارای سابقه حساسیت خاص و واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) بودند، بعد از تزریق یک دوز از واکسن فایزر، واکنش مشابهی از خود نشان دادند، به همین دلیل، واکسیناسیون کرونا به منظور انجام آزمایش‌های بیشتر برای مدتی به تعویق افتاد.

نتیجه بعد از دو هفته مشخص شد و البته باید گفت که بر طبق بررسی‌های انجام شده، واکسن کرونا خطر واکنش آلرژیک شدید را به همراه ندارد و مانعی برای برای تزریق آن نیز وجود نخواهد داشت. تنها

افرادی که به دوز اول واکسن کرونا حساسیت نشان داده ‌اند یا به یکی از مواد تشکیل ‌دهنده آن حساسیت دارند، قادر به دریافت واکسن نخواهند بود.

این واکسن ‌ها به خودی خود حساسیت ‌زا نیستند؛ این بدان معناست افرادی که دارای حساسیت ‌هایی به غیر از حساسیت ‌های نامبرده هستند، منعی برای تزریق واکسن کرونا نخواهند داشت.

منع دریافت واکسن کرونا برای افراد زیر وجود دارد:

  • افرادی که به دوز اول واکسن حساسیت داشته‌اند،
  • افرادی که سابقه حساسیت به مواد تشکیل دهنده موجود در واکسن را داشته‌اند.
  • سایر حساسیت‌ها منعی برای دریافت واکسن ایجاد نمی‌کند.

ماسک تنفسی

در صورت تمایل به خرید ماسک تنفسی مدل ملت بلون بسته 51 عددی میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.

گروه دوم؛ کسانی که سابقه بیماری زمینه‌ای دارند

اکثر واکسن‌های ویروس کرونا در فاز سوم آزمایش بر روی افرادی که دارای بیماری ‌های زمینه‌ ای بودند هم امتحان شد؛ به طور مثال، افرادی که مبتلا به دیابت، آسم، فشار خون بالا و… بودند، در این دسته قرار داشتند. تمامی نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که این افراد منعی برای دریافت واکسن کرونا ندارند و واکسن نیز به خوبی بر این افراد تاثیرگذار است.

موضوعی که در این میان برای افراد مبتلا به خود ایمنی و نقص سیستم ایمنی کمی نگران کننده است، مسئله واکسن کروناست. طبق آمار موجود، به هنگام آزمایش واکسن، تعداد شرکت‌کنندگانی که مبتلا به ویروس HIV یا هر بیماری دیگری بوده اند که به طور ویژه سیستم ایمنی بدن را تضعیف می ‌کنند، بسیار کم بوده است. به همین دلیل، از نظر متخصصین، اطلاعات به دست آمده در این مورد بسیار ناکافی است. هر چند که تا به حال هیچ اثر سوء و ضرری مشاهده نشده، اما توصیه می‌شود که این افراد از دریافت واکسن کرونا خودداری کنند.

 

 

منع دریافت واکسن کرونا برای افراد زیر نیز وجود دارد:

  • افراد مبتلا به ویروس HIV
  • افرادی که به مشکل نقص و ضعف سیستم ایمنی بدن مبتلا هستند.
  • سایر بیماری‌های زمینه‌ای هیچ منع دریافتی ندارند.

گروه سوم؛ زنان باردار و مادران شیرده

درست مثل گروه پیشین، تعداد زنان باردار و مادران شیرده ‌ای که در آزمایش سراسری واکسن کرونا شرکت کرده ‌اند، بسیار اندک بوده است و در نتیجه، اطلاعات دقیق و قاطعی در این باره وجود ندارد؛ هر چند که زنان باردار به دلیل شرایطی که دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری کرونا (کووید ۱۹) قرار دارند و باید در اولویت تزریق واکسن قرار بگیرند. به علاوه، مدارک و شواهدی وجود دارد که حاکی از خطر زایمان پیش از موعد در زنان بارداری می باشد که واکسن کرونا دریافت کرده اند، به همین دلیل، بحث بر سر واکسن کرونا برای زنان باردار بسیار است. بعضی سازمان‌ها و مجامع تزریق واکسن برای این دسته از افراد را بی‌خطر قلمداد کرده و عده ‌ای نیز آن را منع می‌کنند.

در مورد واکسن کرونا برای مادران شیرده نیز همین نگرانی ‌ها وجود دارد. طبق بیانیه ‌های سازمان بهداشت جهانی (WHO) بهتر است که مادران شیرده تنها با مشورت پزشک متخصص و با رعایت تمام احتیاط‌ ها واکسن کرونا را تزریق کنند و بعد از آن نیز طبق روال به شیردهی ادامه دهند. به طور کلی، توصیه بر آن است که مادران شیرده نیز در فهرست کسانی که واکسن را دریافت می‌کنند، وجود داشته باشند.

منع دریافت واکسن کرونا برای این گروه از افراد وجود دارد:

  • بهتر است زنان باردار فعلا از تزریق واکسن کرونا صرف نظر کنند.
  • مادران شیرده با مشورت پزشک قادر به دریافت واکسن خواهند بود.

گروه چهارم؛ کودکان و افراد زیر ۱۶ سال

بر طبق آمار موجود، از مبتلایان به ویروس کرونا در سرتاسر جهان، تنها ۳ درصد از کودکان و افراد زیر ۱۶ سال به این بیماری مبتلا شده‌اند. از طرف دیگر، در موارد ابتلای این افراد به کرونا، علائم و نشانه‌ های موجود ناشی از کرونا نسبت به بزرگسالان در آنها بسیار کمتر بوده. در واقع، کودکان نوع خفیف ‌تری از بیماری را تجربه کرده‌اند. به همین خاطر، این دسته از افراد در الویت تزریق واکسن کرونا قرار نمی‌گیرند.

ژل ضدعفونی کننده دست برای پیشگیری از کرونا

در صورت تمایل به خرید ژل ضد عفونی کننده دست درماکلین مدل fast حجم 500 میلی لیتر میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.

گذشته از آن، واکسن ‌ها هنوز روی کودکان و افراد زیر ۱۶ شانزده سال آزمایش نشده ‌اند، در نتیجه، هیچ گونه اطلاعاتی درباره‌ی اثرات این واکسن بر روی این افراد وجود ندارد. سازمان جهانی بهداشت (WHO) تزریق واکسن به کودکان و افراد زیر ۱۶ سال را توصیه نمی‌کند؛ حتی اگر در مواردی کودک شرایط حاد و یا بیماری خاصی داشته باشد. البته مقامات بهداشت انگلستان اجازه تزریق واکسن کرونا به کودکان در شرایط ضروری را صادر کرده‌ اند.

بهتر است تا زمان کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، کودکان را صرفا به رعایت موارد پیشگیری تشویق کرد؛ در حال حاضر شستن مداوم دست ‌ها، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک بهترین راهکار است.

برای اطلاعات بیشتر  مقاله حفاظت کودکان در برابر کرونا را مطالعه کنید.

منع دریافت واکسن کرونا برای این دسته از افراد وجود دارد:

  • واکسن کرونا برای کودکان و افراد زیر ۱۶ سال، تحت هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود.

 

 

چه کسانی می‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند؟

طبق بررسی‌ های انجام شده و بیانیه ‌های سازمان جهانی بهداشت افراد زیر قادر به دریافت واکسن کرونا هستند:

شرایط دریافت واکسن کرونا

  • تمامی افراد بالای ۱۸ سال
  • افراد مبتلا به فشار خون، دیابت، آسم، بیماری‌های ریوی، کلیه‌ای، کبدی و آلرژیک فصلی
  • کسانی که بیماری ‌های پیش ‌زمینه ‌ای و حتی بیماری خود ایمنی دارند
  • کسانی که یک بار مبتلا به ویروس کرونا شده و سلامتی خود را بازیافته‌اند.

برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله اولین نفری که واکسن کرونا زد سری بزنید.

ضمنا، توصیه‌ی این سازمان بر آن است که اگر دوز اول واکسن کرونا از یک شرکت خاص بود، بهتر است که دوز بعدی نیز از همان شرکت باشد. در مقابل، بهتر است افراد زیر یا واکسنی دریافت نکنند یا اینکه قبل از تزریق واکسن، با پزشک متخصص مشورتی داشته باشند:

  • زنان باردار و مادران شیرده
  • افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی
  • افرادی که دارای سابقه حساسیت ‌های شدید به واکسن کرونا یا مواد موجود در آن هستند
  • افرادی که بنیه‌ی ضعیفی دارند.

اگر تمایل دارید در مورد وضعیت مشاغل در زمان کرونا بیشتر بدانید می توانید مقاله ما را مطالعه کنید.

سوالات متداول

1. آیا افرادی که حساسیت دارند می‌توانند واکسن کرونا دریافت کنند؟

کسانی که به دوز اول واکسن و یا مواد تشکیل‌دهنده واکسن حساسیت دارند، نباید این واکسن را دریافت کنند. واکسن به خودی خود حساسیت‌ زا نبوده و افراد مبتلا به سایر حساسیت ‌ها هم منعی برای تزریق این واکسن ندارند.

2. آیا افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای می‌توانند واکسن کرونا دریافت کنند؟

بهتر است که افراد مبتلا به ویروس HIV و ضعف و نقص سیستم ایمنی، از دریافت واکسن خودداری کنند. سایر بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت، آسم و فشار خون و… منعی برای تزریق واکسن ایجاد نمی‌کند.

3. آیا واکسن کرونا ضرری برای مادران شیرده و زنان باردار دارد؟

تزریق واکسن کرونا به زنان باردار توصیه نمی‌شود، زیرا خطر زایمان پیش از موعد را افزایش می‌دهد. مادران شیرده بهتر است با مشورت پزشک متخصص این واکسن را دریافت کنند.

4. آیا کودکان و افراد زیر ۱۶ سال قادر به به دریافت واکسن کرونا هستند؟

واکسن کرونا برای کودکان و افراد زیر ۱۶ سال به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. تنها زمانی که کودک بیماری حاد و شرایط وخیم داشته باشد، احتمال تزریق واکسن وجود خواهد داشت.

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com