راهکارهای دوستیابی برای افراد خجالتی و کمرو

خجالتی و کمرو بودن

آیا برای شما هم برقراری ارتباط با دیگران در محیط کار، مدرسه و در میان دوستان دشوار است؟ آیا از صحبت کردن با افرادی که برای اولین بار آنها را ملاقات می‌کنید، احساس خجالت می‌کنید؟ دوستیابی برای افراد خجالتی همیشه از معضلات بزرگ بوده است.

آیا از ترس اینکه دیگران با شما موافق نباشند، ترجیح می‌دهید که نظراتتان را بیان نکنید؟ اگر پاسخ شما به این پرسش ها مثبت است، احتمالا شما فردی خجالتی هستید.

تقریبا همه افراد در مواقعی، حس خجالت و کمرویی را تجربه کرده‌اند، ولی میزان حس ناخوشایندی که افراد از حضور در موقعیت های اجتماعی دارند، متفاوت است.

اگر شما هم دائما با حس خجالت و کمرویی دست و پنجه نرم می کنید و این موضوع، باعث شده تا دوستان کمتری داشته باشید یا حتی در پیدا کردن دوستان جدید با مشکل مواجه می شوید، پیشنهاد می کنیم با این مطلب از «پاسخ از ما» همراه شوید. راه های دوستیابی برای افراد خجالتی اینجا بطور کامل بررسی می شود.

 

راهکارهای از بین بردن حس خجالت در دوستیابی، برای افراد کمرو

حل مشکل کمرویی آنقدرها هم که به نظر می‌رسد دشوار نیست. شما می‌توانید با استفاده از برخی روش ها و نکات کاربردی بتدریج کمرویی را کنار گذاشته و دوستان خوبی برای خود بیابید.

در ادامه به برخی از راهکارهایی که می‌تواند به شما به عنوان فردی خجالتی یا کمرو برای برقراری ارتباط با دیگران کمک کند، اشاره می کنیم:

 

۱- در محیط های اجتماعی حضور پیدا کنید

برای برقراری ارتباط با دیگران، اولین قدم این است که وارد محیط‌ های اجتماعی شوید. اگر شما تمام وقت خود را در اتاق شخصی یا دفتر کارتان بگذرانید، شانس کمی جهت آشنا شدن با افراد جدید برایتان وجود خواهد داشت.

برای شروع رابطه لازم نیست کار خاصی انجام دهید. همین که خود را در معرض تعامل با دیگران قرار دهید و اصول اولیه ای مانند داشتن ظاهر آراسته و شیوه برخورد مناسب را رعایت کنید، برای شروع ارتباط اجتماعی کافی است.

سعی کنید در جمع هایی حاضر شوید که از وقت گذراندن در آنها واقعاً لذت می‌برید. وقتی شما در جمع هایی حاضر می ‌شوید که از حضور در آنها به وجد می آیید، احتمال ملاقات با افرادی هم‌ سلیقه و مناسب برای دوستی با شما بیشتر است.

بنابراین، برنامه‌ریزی هایتان را بر اساس توانمندی ها و علاقه های شخصی خودتان تنظیم کنید و نه بخاطر جلب توجه یا تأیید گرفتن از دیگران. این اولین قدم در دوستیابی برای افراد خجالتی محسوب می شود.

 

۲- شنونده خوبی باشید

مهارت گوش دادن فعال یکی از مهمترین توانایی های لازم برای برقراری ارتباط اجتماعی است.

اغلب افراد فکر می‌کنند برای برقراری ارتباط بین فردی، گوینده بودن مهمتر از شنونده بودن است، در حالیکه اگر شما با برقراری تماس چشمی مناسب و رعایت اصول استفاده صحیح از زبان بدن، به حرف های طرف مقابل گوش کنید، بهتر می‌توانید زمینه را برای تعامل صمیمانه و دوستانه فراهم کنید.

 

مهارت گوش دادن فعال یکی ازتوانایی های لازم برای برقراری ارتباط اجتماعی

 

۳- مهارت های اجتماعی را یاد بگیرید

مهارت های اجتماعی، به خصوص مهارت گفتگوی تعاملی، از دیگر مهارت هایی است که در برقراری ارتباط دوستانه نقشی اساسی دارد.

معمولا افراد کمرو در سر صحبت باز کردن با افراد ناآشنا و شروع رابطه دوستانه مشکل دارند. برای حل این مشکل، راهکارهای مختلفی وجود دارد. یکی از این راهکارها، الگوبرداری است.

سعی کنید، حتی اگر خودتان هم آمادگی برقراری ارتباط با افراد جدید را ندارید، در جمع حاضر شوید و به نحوه تعامل سایر افراد با یکدیگر دقت کنید. دوستیابی برای افراد خجالتی از همینجا شروع می شود.

خرید کتاب کمرویی، خجالت، جسارت و ابراز وجود

۴- در زمینه روابط اجتماعی، فیلم ببینید

تماشای فیلم ها و توجه به تعاملات اجتماعی بین شخصیت های فیلم، روش دیگری است که به شما کمک می‌کند تا این مهارت را در خود تقویت کنید.

ممکن است در یک فیلم، شخصیتی حضور داشته باشد که مهارت اجتماعی خوبی دارد و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می‌کند و شما با خود فکر کنید که ای کاش من هم چنین توانایی در برقراری ارتباط با دیگران داشتم.

می‌توانید خود را به جای شخصیت های فیلم بگذارید و تصور کنید که در موقعیتی مشابه قرار گرفته‌اید. این تصویرسازی ذهنی و الگوبرداری به شما کمک می‌کند تا مهارت های اجتماعی را در خود تقویت کنید. ممکن است فیلم ۵۰۰ روز سامر در این زمینه بتواند کمکتان کند.

 

۵- برای تقویت مهارت های اجتماعی، کتاب مطالعه کنید

خواندن کتاب در زمینه تقویت مهارت های اجتماعی، شما را از لحاظ ذهنی آماده می‌کند تا خجالت و کمرویی را کنار بگذارید و روش های متفاوتی برای برقراری ارتباط در شرایط واقعی در پیش بگیرید. در نهایت، شما از برقراری روابط دوستانه بیشتر لذت خواهید برد.

 

 تقویت مهارت های اجتماعی و رفع خجالتی بودن با مطالعه کتاب

 

۶- براساس معیارهای پایدار، دوست انتخاب کنید

بعضی از افراد در تعاملات اجتماعی خود به این فکر می‌کنند که این رابطه چه سود و منفعتی برای آنها خواهد داشت. اگر شیوه فکر کردن خود را تغییر دهید و نیت شما از برقراری رابطه دوستانه، کمک فکری یا عاطفی به طرف مقابل باشد، فردی ارزشمند خواهید بود، که بر دیگران تأثیر مثبت می‌گذارد. این موضوع خود می‌تواند شروع خوبی برای پایه‌ریزی یک دوستی پایدار باشد. معیارها و اهداف افراد مختلف برای برقراری رابطه دوستانه با دیگران متفاوت است. این قانون نه فقط برای دوستیابی برای افراد خجالتی ، بلکه برای تمام دوستی ها لازم الاجرا است.

برخی دوستانشان را تنها با توجه به موقعیت مالی آنها انتخاب می کنند. بعضی ها هم ممکن است دوستانشان را براساس جایگاه اجتماعی شان انتخاب کنند. ولی باید بدانید «صداقت»، «هوش» و «علایق مشترک» معیارهای پایدارتری برای انتخاب دوست هستند.

دوستان خود را براساس معیارهای پایدار انتخاب کنید و افرادی را به دایره روابط نزدیک خود راه دهید که معیارهایشان برای دوستی، ارزش های درونی شماست.

 

۷- متبسم و خنده رو باشید

لبخند اولین و اثرگذارترین ابزار ارتباط اجتماعی است. هنگامی که شما با روی گشاده با دیگران برخورد می‌کنید، می‌توانید حس توجه و اعتماد را به طرف مقابل منتقل کنید. اغلب افراد تمایل چندانی به برقراری ارتباط با فرد غریبه‌ای که چهره‌ای غمگین یا عصبانی دارد، را ندارند. این قسمت برای دوستیابی برای افراد خجالتی بسیار حائز اهمیت است.

 

چهره متبسم و لبخند داشتن یکی از ابزارهای برقراری ارتباط اجتماعی

 

۸- خود واقعی تان باشید

در ارتباط های اجتماعی، بهترین راه این است که شخصیت واقعی خودتان را نشان دهید. برای آنکه جذاب، با اعتماد به نفس و مورد توجه دیگران باشید می‌توانید بر توانایی های خود تکیه کنید.

سعی کنید شخصیت تصنعی نداشته باشید. تظاهر به داشتن ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی که در درون شما نهادینه نشده، نمی‌تواند برای مدتی طولانی ادامه داشته باشد.  لباس هایی را بپوشید که در آن احساس راحتی و اعتماد به نفس می‌کنید. به آنچه که هستید و انجام می‌دهید، افتخار کنید.

هیچگاه سعی نکنید، نقش بازی کنید. بر خلاف میل و سلیقه خودتان رفتار کردن، روش مناسبی برای تأیید گرفتن نیست، زیرا این روش شما را مصنوعی و غیر اصیل نشان می‌دهد. شاید کتاب خودت باش، نه نخود هر آش بتواند در این زمینه مفید باشد.

 

۹- افرادی که قصد دوستی با آنها را دارید، بیرون دعوت کنید

اگر تمایل به برقراری ارتباط دوستانه با فرد خاصی در محل کار یا تحصیل خود دارید، دعوت کردن او به نوشیدن یک فنجان قهوه یا پیاده‌روی در یک روز آفتابی شروع مناسبی است.شما می‌توانید در حین انجام این فعالیت ها، در مورد مسائل مختلف گفتگو کنید و از نقطه نظرات و اشتراکات یکدیگر مطلع شوید.

 

۱۰- در زمینه تجربیات روزمره زندگی افراد صحبت کنید

برای بسیاری از افراد، صحبت کردن از تجربیات و خاطرات زندگیشان بسیار خوشایند است. با پرسیدن سؤالاتی در این موارد، باعث می‌شوید که با اشتیاق با شما گفتگو کنند.

البته باید با سؤالاتی کلی شروع کنید و در مورد مسائل شخصی و خصوصی افراد نپرسید. از تجربیات روزمره و اتفاقات ساده زندگی خود با دیگران صحبت کنید.با این روش، طرف مقابل ترغیب می‌شود که تجربه مشابه خود را بیان کند و یا نظرش را در مورد موضوعی که شما به آن اشاره کرده‌اید، بگوید.

 

۱۱- مشکل خجالتی بودن را در ذهن خود بزرگ جلوه ندهید

اگر مشکل کمرویی دارید، به بزرگنمایی آن نپردازید. با کمی توجه و کسب مهارت های لازم، می‌توانید بر این مشکل فائق بیایید.

جالب است که بدانید بعضی از افراد معروف و ثروتمند دچار مشکل کمرویی بوده‌اند. از جمله این اشخاص می‌توان به «پرنسس دیانا»، «النور روزولت»، «باربارا والترز»، «جانی کارسون» و «استینگ» اشاره کرد.

 

۱۲- در موقعیت هایی قرار گیرید که باعث خجالت شما می شوند

موقعیت هایی که بیشتر در آن احساس خجالت می‌کنید را شناسایی کنید. سعی کنید از این موقعیت ها اجتناب نکنید و خود را در معرض آنها قرار دهید. شاید به جرات بتوانم بگویم این مهمترین تکنیک رفع خجولی است. خود را در معرض ترس هایتان قرار دهید تا با موفقیت از آنها عبور کنید. برای حل کردن حس خجالت خود، از روش هایی که در این مطلب به آنها اشاره شده، استفاده کنید تا به تدریج احساس ناخوشایند کمرویی در شما از بین برود.

 

۱۳- برای یادگیری مهارت هایی که در آن ضعف دارید، به کلاس بروید

اگر نداشتن مهارت در زمینه‌ای خاص باعث شده که احساس خجالت داشته باشید، برای تسلط در آن زمینه، می توانید در کلاس های مرتبط شرکت کنید و از این طریق، حتی دوستانی جدید پیدا کنید.

مثلا، ممکن است به تازگی به کشوری با زبانی متفاوت مهاجرت کرده باشید و عدم تسلط شما به زبان، باعث احساس خجالت و کمرویی شما شده باشد. با شرکت در کلاسهای زبان، می‌توانید با افرادی ملاقات کنید که در شرایط مشابه با شما هستند.

حتی ممکن است به دلیل نقص عضو، لکنت زبان یا مشکل های ظاهری احساس خجالت بکنید و از حضور در جمع اجتناب کنید. در این گونه مواقع، شما با شرکت در جمع افرادی که وضعیتی مشابه شما دارند، می‌توانید اعتماد به نفس خود را افزایش داده، با حس کمرویی مقابله کنید و در نهایت، دوستانی جدید پیدا کنید.

 

یادگیری مهارت از طریق به کلاس رفتن

 

۱۴- نقاط قوت خود را تقویت کنید و نقاط ضعف تان را برطرف کنید

برای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف خود تلاش کنید. احساسی که شما نسبت به خودتان دارید، باعث جذب دیگران به سمت شما می‌شود. اولین و بهترین دوست شما، خودتان هستید.

اگر نسبت به خود احساس رضایت و اعتماد به نفس نداشته باشید دیگران نیز تمایلی به برقراری ارتباط با شما نخواهند داشت.

 

۱۵- دوستان خود را از میان افراد آشنا انتخاب کنید

لازم نیست حتما دوستان خود را از بین افراد غریبه و ناآشنا انتخاب کنید. اعضا خانواده و همکاران شما می‌توانند نقش دوستان صمیمی شما را بازی کنند.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. شما چه راهکارهایی برای رهایی از حس خجالت پیشنهاد می کنید؟ اگر تجربه یا پیشنهاد خوبی در این زمینه دارید در پایین همین صفحه در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.تیم «پاسخ از ما» مشتاقانه پذیرای شنیدن نظرات شماست.

اگر شما هم شخصی را در میان دوستان یا آشنایانتان دارید که مشکل کمرویی دارد، با اشتراک گذاری این مطلب با او، در رفع مشکل خجالتی بودنش سهمی داشته باشید.

آیا شما خودتان هم کمرو هستید؟ نظرتان در این باره چیست؟ آیا خودتان هم دوستان کمرو  خجالتی دارید؟ اگر جوابتان بله است، تجربه ای در این زمینه دارید؟ نظر خود را با «پاسخ از ما» به اشتراک بگذارید.

    اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

    ‫5 نظر ارسال شده در “راهکارهای دوستیابی برای افراد خجالتی و کمرو

    1. شاهین :

      ممنون از مقاله خوبتون. خواهر من خیلی کمرو هست. هرسال تو مدرسه تنهاس. سر این قضیه معمولا افسردس. امیدوارم به دردش بخوره.

      • پاسخ از ما :

        لیلای عزیز
        ممنون از اینکه نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید.
        دوست عزیز، لازمه موفقیت در هر کاری، داشتن پشتکار است. فقط با جدیت در هدفتان است که به نتیجه خواهید رسید. برای غلبه بر خجالتی بودن هم باید ترس های خود را کنار بگذارید و دل به دریا بزنید. مطالعه مقاله چرا و چگونه با افراد مثبت نگر آشنا شویم؟ هم ممکن است برایتان مفید باشد.

    2. معصومه :

      سلام من در ارتباط با همه افراد خجالتی نیستم و کاملا عادی رفتار میکنم اما خانواده خاصی هست ک جلوشون خجالت میکشم و دلیل اصلی خجالتم هم به این افراد بر میکرده آخه تو هر جمعی میگفتن خجالتی ام و یجوری باعث معذب بودنم میشدن تا اینکه یخم آب بشه
      الان باید چیکار کنم؟؟؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com