راهنمای مطالعه
- چگونه خانه خود را به طور تمام و کمال تمیز کنیم؟
- چک لیست کامل تمیز کردن قدم به قدم منزل
- چگونه پذیرایی را به طور عمیق تمیز کنیم؟
- چگونه اتاق نشیمن را به طور عمیق تمیز کنید؟
- چگونه آشپزخانه را به طور عمیق تمیز کنیم؟
- نحوه تمیز کردن قابلمه سوخته
- چگونه حمام و سرویس بهداشتی را به طور عمیق تمیز کنیم؟
- لوازم مورد نیاز برای تمیز کردن منزل
حتی مرتب ترین خانه ها هر از گاهی نیاز به یک نظافت عمیق دارند. بسیاری از خانواده ها قبل از فرا رسیدن عید نوروز شروع به خانه تکانی منزل خود می کنند و سعی در این دارند تا ظاهر خانه خود را همیشه مرتب نگه دارند. اگر چه راه های زیادی برای تمیز کردن فضای خانه وجود دارد، اما می توانید از روش های هوشمندانه تر بهره ببرید. برای این که در زمان تمیز کردن خانه کمتر خسته شوید بهتر است روند کار را به مراحل کوچک تقسیم کنید.
در این مقاله از پاسخ از ما قصد داریم نحوه خانه تکانی را مرحله به مرحله برای شما بیان کنیم. در ادامه ما را همراهی کنید تا بدانید چگونه پذیرایی، نشیمن، اتاق خواب، آشپزخانه، حمام، سرویس بهداشتی و به طور کلی خانه خود را تمیز کنید.
مطمئن باشید با این راهکارهایی که به شما آموزش می دهیم از خانه تکانی لذت خواهید برد و در زمان کوتاهی کارهای خود را به اتمام خواهید رساند. حتی فرصت این را خواهید داشت که در پایان روز یک قهوه داغ بنوشید و از دیدن خانه تمیز خود لذت ببرید.
چگونه خانه خود را به طور تمام و کمال تمیز کنیم؟
قبل از این که شروع به تمیز کردن اتاق ها و قسمت های مختلف خانه کنید، لازم است نکاتی را در نظر داشته باشید. برای تمیز کردن به سراغ هر اتاقی که رفتید، این نکات را رعایت کنید:
۱- قبل از تمیز کردن، فضای مورد نظر را مرتب کنید
قبل از هر چیز مکانی را در خانه مشخص کنید که خیلی در دید نباشد و بتوان لوازم اضافی منزل را در هنگام مرتب کردن در آن جا قرار دهید. این کار باعث می شود که مراحل تمیز کردن برای شما ساده تر شود و همچنین گفتنی است وقتی مکان مورد نظرتان مرتب شود، انگیزه شما برای ادامه کار تمیزکاری بالاتر می رود.
۲- ابتدا فضاهای بالایی و سپس فضاهای پایین منزل را تمیز کنید
بعد از مرتب کردن فضای اتاق به سراغ تمیز کردن فضاهای بالایی منزل و سپس سراغ تمیز کردن کف زمین بروید. ابتدا قسمت های بالایی مثل سقف، تزئینات سقف، لوستر، دیوارها و… را تمیز کنید. بهترین ابزار برای پاک کردن این سطوح طِی میکروفایبر و گردگیر دسته تلسکوپی است. این دو وسیله تمیز کننده منزل معمولا به اندازه کافی نازک هستند که با آن ها به راحتی می توانید پشت مبل ها را بدون جابجا کردن تمیز کنید.
پس از پاک کردن فضاهای بالای منزل، قسمت کف را تمیز کنید. ممکن است تمیز کردن سطوح نزدیک به کف زمین باعث گرد و غبار شود، به همین دلیل هنگام پاک کردن کف منزل از ترکیب آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید. چنانچه از پارچه برای تمیز کردن قسمت های مختلف استفاده می کنید، آن را مرتبا بشویید.
۳- پنجره ها را به طور کامل تمیز کنید
تمیز کردن پنجره کار ساده ای است و اگر لکه خاصی روی آن نباشد، در زمان کوتاهی می توانید تمیز کردن آن را انجام دهید. برای این کار در ابتدا شیارهای پنجره را با استفاده از جاروبرقی پاک کنید. سپس با شیشه پاک کن شیشه ها را از بالا به پایین اسپری کنید. یک دقیقه اجازه دهید پاک کننده روی شیشه بماند. بعد از آن، با پارچه ای محکم آن را روی قسمت های مختلف بکشید تا پنجره کاملا شفاف شود.
۴- پرده ها را تمیز کنید
قبل از شروع تمیز کردن هر اتاق پرده های آن را جدا کنید. بنا به جنس پرده آن را با ماشین لباسشویی یا با دست بشویید. سپس بگذارید پرده ها خشک شود. همچنین، پرده را از همان شروع تمیز کردن در آورید و بشویید. دیگر تا زمان تمیز شدن اتاق پرده هم خشک شده و برای نصب آماده است.
چک لیست کامل تمیز کردن قدم به قدم منزل
مراحل زیر را قدم به قدم دنبال کنید تا منزلی کاملا تمیز داشته باشید:
چگونه اتاق خواب را به طور عمیق تمیز کنیم؟
برای تمیز کردن اتاق خواب ابتدا درب کمدها را ببندید و با یک طِی یا گردگیر نرم سقف اتاق و دیوارها را کاملا گردگیری کنید. با انجام این کار مطمئن می شوید که در هنگام تمیز کردن گرد و غبار اضافی روی وسایل نخواهد ریخت. وقتی گرد و غبار محیط کاملا گرفته شد، می توانید به سراغ تمیز کردن سایر قسمت ها بروید.
تمیز کردن تختخواب
رو تختی و روبالشتی ها را خارج کنید و بشویید. آن ها را بعد از شستشو در مقابل نور قرار دهید تا خشک شوند. تشک تخت را بلند کنید و با استفاده از جارو برقی زیر آن را کاملا تمیز کنید. برای تمیز کردن تشک می توانید روی آن جوش شیرین بپاشید و بگذارید یک ساعت بماند. سپس با استفاده از جاروبرقی آن را تمیز کنید. بر اساس دستورالعمل های شرکت سازنده، تشک را بچرخانید و برای تمیز کردن طرف دیگر تشک مراحل قبل را تکرار کنید. اگر تخت شما چوبی است برای تمیز کردن آن از پارچه نرم و نخی نم دار استفاده کنید و اگر تخت تان فلزی است، پارچه خیس بهتر است.
تمیز کردن کمدها
برای تمیز کردن کمدها ابتدا لباس هایی را که مدت هاست از آن ها استفاده نکرده اید از کمد خارج کنید. به آن ها نگاهی بیندازید. اگر نو هستند و فکر می کنید دیگر از آن ها استفاده نخواهید کرد، می توانید آن ها را به خیریه اهدا کنید. اگر هم لباس ها کهنه شده بودند، می توانید با قیچی برش دهید و برای تمیز کردن وسایل از آن ها استفاده کنید.
بعد از آن، لوازم کمد را خارج کنید و در گوشه ای از اتاق قرار دهید. وقتی کمد خالی شد، با استفاده از پاک کننده مناسب سطوح و دیواره های کمد را کاملا تمیز کنید. سپس با پارچه ای قسمت های مختلف را کاملا خشک کنید. پس از اینکه کمد کاملا تمیز و خشک شد، آن را به قسمت های مختلف تقسیم کنید و لباس های خود را در آن قرار دهید. لباس های بیرون و مهمانی خود را اتوکشی کرده و با استفاده از آویز در کمد آویزان کنید. در قسمتی دیگر لباس های خانگی را تا کرده و قرار دهید.
تمیز کردن پنجره و پرده اتاق خواب
برای تمیز کردن پرده ها قبل از گردگیری اتاق باید آن ها را جدا کنید و با آب و مایع پاک کننده بشویید. اگر جنس پرده شما حریر است، می توانید وان حمام را پر از آب و صابون لباسشویی کنید. سپس پرده را در آن قرار دهید تا آلودگی های آن خارج شود. پس از مدتی پرده را از وان بیرون آورید و با آب شستشو دهید.
برای استفاده از صابون رخت شویی آن را رنده کنید و در آب ولرم داخل وان بریزید تا کاملا آب شود. سپس پرده را در آن قرار دهید. در صورتی که جنس پرده شما به گونه ای است که بتوانید آن را در ماشین لباسشویی قرار دهید تا شسته شود کار شما راحت تر می شود.
برای تمیز کردن پنجره ها هم می توانید از پارچه یا تیکه های لباس های قدیمی و شیشه پاک کن استفاده کنید. به جای شیشه پاک کن می توانید از محلول آب و مایع ظرف شویی هم استفاده کنید. موقع تمیز کردن ابتدا اطراف شیشه ها را خوب پاک کنید. سپس به سراغ شیشه ها بروید. در صورتی که نتوانستید با پارچه ها شیشه را کاملا برق بندازید، می توانید از مقداری روزنامه باطله برای این کار استفاده کنید.
تمیز کردن قفسه های کتاب
یکی دیگر از کارهایی که هنگام خانه تکانی باید انجام دهید، تمیز کردن قفسه کتاب و غبار روبی کامل کتابهاست. بهتر است هر هفته قفسه های کتاب را کاملا گردگیری کنید تا اگر غبار گرفته است و به مرور حجم آن زیاد نشود، اما موقع خانه تکانی کامل بهتر است همه ی کتاب ها را از قفسه خارج کنید و یک به یک غبار روبی کنید. در آخر که کتاب ها کاملا تمیز شدند، آن ها را در قفسه از قبل پاک شده قرار دهید.
تمیز کردن میز آرایش
وسایل روی میز را بردارید و در گوشه ای قرار دهید. روی میز را با یک پارچه نم دار کاملا تمیز کنید. آینه را نیز می توانید با شیشه پاکن پاک کنید. با یک پارچه تمیز دیگر روی میز و آینه را خشک کنید تا نم اضافی گرفته شود. در این هنگام وسایل روی میز را بیاورید. اگر لوازم آرایشی تاریخ مصرف گذشته دارید آن ها را دور بریزید. سایر لوازم را هم به صورت منظم روی میز قرار دهید.
چگونه پذیرایی را به طور عمیق تمیز کنیم؟
- شستشوی پرده ها و جمع آوری خرده ریزها
اول از هر چیز پرده ها را جدا کنید و آن ها را برای شستشو ببرید که بعد از اتمام خانه تکانی پذیرایی بتوانید آن ها را نصب کنید. خرده ریز ها یا چیز های اضافه ای که ممکن است در پذیرایی جمع شده باشد را بردارید و در جای مناسب قرار دهید.
- گردگیری پذیرایی
برای گردگیری ابتدا به سراغ سقف بروید و سپس گوشه و کنارهای دیوار را به طور کامل گردگیری کنید. اگر در پذیرایی فرش یا موکتی پهن است، قبل از گردگیری آن ها را جمع کنید. در صورتی که فرش ها نیاز به شستن دارند، آن ها را بشویید. برای گردگیری لوسترها از یک چهارپایه استفاده کنید. می توانید با استفاده از یک پارچه نخی مرطوب آن ها را برق بیندازید. در نهایت با استفاده از گردگیر تمامی قسمت های باقی مانده را تمیز کنید.
- تمیز کردن تلویزیون و میز تلویزیون
بهترین روش برای تمیز کردن لوازم برقی استفاده از پارچه های پنبه ای مناسب است که ایجاد خش نمی کنند. ابتدا پارچه را کمی خیس کنید. آب آن را کاملا بچکانید. وقتی که آب آن گرفته شد، با همان حالت مرطوب تلویزیون و میز تلویزون را دستمال بکشید. سپس یک پارچه کاملا خشک روی آن ها بکشید تا نم روی آن ها باقی نماند. در آخر برای جلوگیری از کثیف شدن تلویزیون می توانید روی آن را با ملحفه یا پارچه مناسب بپوشانید.
- تمیز کردن مبلمان
در ابتدا قسمت های مختلف مبلمان به خصوص زیر بالشتک ها را از خرد ریزه ها پاک کنید. بعد آن را با استفاده از یک دستگاه بخار شوی یا یک اسفنج و یک سطل حاوی محلول آب و شامپو فرش تمیز کنید. در این هنگام به سراغ میز و عسلی ها بروید. برای شفاف کردن شیشه آن ها می توانید از شیشه پاک کن استفاده کنید. تا حد امکان زیر مبلمان و میز ها را نیز تمیز کنید، زیرا ممکن است خاک یا باقیمانده خوراکی ها زیر آن ها جمع شده باشد.
- تمیز کردن ساعت و تابلوها
تمیز کردن ساعت و تابلوها نیاز به زحمت چندانی ندارد. ابتدا آن ها را از روی دیوار جدا کنید و پایین بیاورید. بعد از آن، با استفاده از یک پارچه نرم مرطوب ساعت و تمامی قاب ها را تمیز کنید. سپس به آرامی آن ها را در جای خود نصب کنید. حواستان باشد اگر جای قاب ها روی دیوار غبار گرفته است، گردگیری را از یاد نبرید.
در آخر هم اگر کف پذیرایی سرامیک است آن را با طی تمیز کنید و اگر فرش و موکت دارید آن ها را بشویید یا جارو برقی بکشید.
چگونه اتاق نشیمن را به طور عمیق تمیز کنید؟
در ابتدا آن چه متعلق به اتاق نشیمن نیست را به سر جای خود انتقال دهید. ماهیت اتاق نشیمن را همان وسایل اصلی تشکیل می دهد، اما گاهی ممکن است مواردی دیگر مانند جوراب های کثیف، جعبه ابزار، عینک، لباس و… در این اتاق جمع شود. لازم است آن ها را بردارید و در جای مناسب خود قرار دهید.
تمیز کردن کاناپه
بهتر است تمیز کردن کاناپه به صورت منظم انجام شود تا از هر گونه لکه، نشت مایعات یا آسیب ناشی از سایش و پارگی جلوگیری شود. برای کمک به طول عمر کاناپه ۱ نکته را در مورد نگهداری آن در نظر داشته باشید: از برس خشک برای پاک کردن آلودگی و غبار روی کاناپه استفاده کنید. بعضی اوقات تعمیر و نگهداری منظم نمی تواند کاناپه را از آلودگی و لکه های عمیق حفظ کند. در این حالت برای تمیز کردن دقیق کاناپه از پارچه های پاک کننده، برس سفت، جوش شیرین و جارو برقی استفاده کنید.
نحوه تمیز کردن کاناپه با جوش شیرین
برای یادگیری نحوه تمیز کردن کاناپه با جوش شیرین این مراحل را دنبال کنید:
۱- اول از هر چیز مطمئن شوید جوش شیرین با پارچه کاناپه سازگار است یا خیر؟ جوش شیرین برای پاک کردن بسیاری از چیزها به خصوص از بین بردن آلودگی های روی کاناپه کاربرد دارد. با این حال بهتر است ابتدا آن را روی یک قسمت غیر قابل دید کاناپه امتحان کنید. در صورتی که مشکلی ایجاد نشد، می توانید از آن استفاده کنید.
۲- روی کاناپه برس بکشید. برای پاک کردن خرده ریزهای باقیمانده از قبل، گرد و غبار و سایر مواد زائد از یک برس سفت استفاده کنید.
۳- جوش شیرین بزنید. مقداری جوش شیرین روی کاناپه بپاشید و اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند. برای اینکه کاناپه بهتر تمیز شود می توانید جوش شیرین را با مقداری پاک کننده خشک فرش مخلوط کنید.
۴- در این هنگام جوش شیرین را با جاروبرقی پاک کنید.
۵- برای لکه های سختی که هنوز وجود دارند، از محلول مناسب برای همان نوع پارچه به همراه یک پارچه تمیز استفاده کنید؛ برای مثال پارچه روتختی را می توان با استفاده از ۴/۳ فنجان آب گرم، ۴/۱ فنجان سرکه، ۱ قاشق غذاخوری مایع ظرف شویی تمیز کرد. برای پاک کردن روکش مبلمان مصنوعی نیز می توانید از ۱ فنجان آب گرم، ۲/۱ فنجان سرکه، ۲/۱ قاشق غذاخوری مایع ظرف شویی استفاده کنید.
۶- مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. برای این کار آن ها را در یک بطری اسپری بریزید و تکان دهید تا ترکیب شوند سپس روی لکه ها اسپری کنید.
تمیز کردن قاب ها
ابتدا همه قاب ها را از دیوار پایین آورید. سپس با استفاده از یک پارچه میکرو الیاف مرطوب آن را به طور کامل گردگیری کنید. مراقب باشید به طور مستقیم چیزی را روی قاب اسپری نکنید، زیرا ممکن است از گوشه های قاب به داخل آن نفوذ کند و تصویر را خراب کند.
چگونه آشپزخانه را به طور عمیق تمیز کنیم؟
شاید بتوان گفت بیشترین جایی که در خانه در معرض کثیف شدن قرار می گیرد آشپزخانه است. از آنجایی که پخت غذا، صرف غذا، شستن ظروف و… در آشپزخانه انجام می شود، بنابراین این قسمت از منزل نیازمند تمیزکاری دقیقی است. پاک کردن روزانه سطوح و شستن هر روزه ظرف ها از ایجاد آلودگی های سخت در طولانی مدت جلوگیری می کند. برای تمیز کردن آشپزخانه مانند سایر قسمت ها قبل از هر چیز از سقف ها شروع کنید و آن ها را کاملا گردگیری کنید.
- تمیز کردن دوغاب بین کاشی
با وجود محصولات پاک کننده فراوانی که در بازار وجود دارد، مسواک خانگی به عنوان بهترین ابزار برای تمیز کردن دوغاب توصیه می شود. از یک مسواک قدیمی برای این کار استفاده کنید. یک محلول تمیز کننده دوغاب که مقرون به صرفه است، جوش شیرین و سرکه است. ابتدا جوش شیرین و سرکه را با یکدیگر مخلوط کنید تا به حالت خمیر دربیاید. سپس با استفاده از مسواک آن را بین کاشی ها بکشید. اجازه دهید خمیر ۳۰ دقیقه روی کاشی ها بماند تا خشک شود. بعد آن را با آب گرم و پارچه تمیز شستشو دهید. برای لکه هایی که سخت تر هستند، یک پاک کننده دوغاب یا تمیز کننده لکه دوغاب خریداری کنید که استفاده از آن برای کاشی هایتان بی خطر باشد.
- تمیز کردن کاشی ها
وقتی دوغاب آشپزخانه کاملا تمیز و درخشان شد، وقت آن است که توجه خود را به تمیز کردن کاشی های دیوار معطوف کنید. قبل از تمیز کردن، نوع کاشی را در نظر بگیرید. از پد پاک کننده برای تمیز کردن کاشی های چاپی یا طرح دار خودداری کنید. برای این کار از یک پارچه یا اسفنج نرم استفاده کنید. برای تمیز کردن خاک، چربی و لکه های کاشی از آب گرم، پارچه تمیز کننده کاشی با کیفیت خوب استفاده کنید. اگر بعد از استفاده از این ها باز لکه باقی ماند، دوباره همان کار را تکرار کنید تا لکه کاملا پاک شود. وقتی کاشی های آشپزخانه به طور کامل پاک شد، آن ها را با یک حوله تمیز خشک کنید تا برق بیفتند.
- تمیز کردن سرامیک ها
کاشی ها پس از تمیز شدن کاملا نو به نظر می رسند. پس از آن ها نوبت به سرامیک های کف آشپزخانه می رسد. ابتدا با استفاده از جارو برقی گرد و غبار و خاک اضافی را بگیرید. این کار باعث می شود که خاک اطراف آشپزخانه پخش نشود. در این هنگام فرآیند دوغاب ریزی را با استفاده از جوش شیرین سرکه و یک مسواک قدیمی تکرار کنید. در نهایت هم کاشی های کف را با آب گرم و یک تمیز کننده کف با کیفیت به خوبی پاک کنید.
- تمیز کردن یخچال و فریزر
اول از همه یخچال و فریزر را از برق بکشید. وسایل و خوراکی ها را به طور کامل از آن ها خارج کنید. وقتی یخچال و فریزر کاملا خالی شد، با یک پارچه مناسب قسمت های مختلف آن را تمیز کنید. سپس به سراغ وسایلی بروید که از یخچال و فریزر خارج کرده اید. هر کدام از خوراکی ها که تاریخ آن ها گذشته است را درون کیسه ای قرار دهید و در سطل زباله بیندازید. بقیه خوراکی ها را بنا به سلیقه خود و با نظم و ترتیب در قسمت های مختلف یخچال بچینید.
سطوحی از یخچال که حالت چسبندگی پیدا کرده یا روی آن شربت ریخته را با استفاده از کمپرس آب گرم تمیز کنید. یک اسفنج یا پارچه را در آب خیلی داغ خیس کنید. آن را محکم ببندید تا چکه نکند. سپس روی لکه چسبندگی فشار دهید تا زمانی که کمپرس حرارت خود را از دست دهد. اگر حالت چسبندگی به اندازه کافی شل شده بود، آن را پاک کنید. با وجود این، اگر هنوز سرسختانه چسبیده است همان کارها را تکرار کنید تا ماده کامل شل شود. وقتی ماده شل شد آن را پاک کنید.
- تمیز کردن کابینت
برای تمیز کردن کابینت از قسمت های بالایی شروع کنید، زیرا اگر قسمت بالای کابینت را بعد از قسمت پایین تمیز کنید، ممکن است آلودگی از قسمت بالا به پایین انتقال پیدا کند. ابتدا وسایل کابینت را کامل خارج کنید و در گوشه ای قرار دهید. با استفاده از پاک کننده مناسب و یک پارچه تمیز به طور کامل کف، دیواره ها و درب کابینت را تمیز کنید.
بعد از تمیز شدن کابینت آن را به طور کامل خشک کنید. با استفاده از روزنامه، روی کابینت یا ورقه های مخصوص سطح کابینت را بپوشانید. با این کار دفعه بعد تنها کاری که لازم است انجام دهید جایگزینی ورقه ها است. در آخر هم وسایل کابینت را که خارج کرده بودید، با نظم و ترتیب در جای مناسب قرار دهید؛ مثلا ادویه جات را در یک قسمت، سایر خوراکی را در قسمت دیگر، ظروف غذا را در یک طبقه، استکان چای و ظروف پذیرایی را در یک قسمت و ظروف پلاستیکی را در قسمت دیگر قرار دهید. توجه داشته باشید در صورت لزوم حتما ظرف ها را قبل از گذاشتن در کابینت شستشو دهید.
- کابینت زیر ظرفشویی
هرج و مرج و آشفتگی زیر ظرف شویی را به نظم تبدیل کنید. همه چیز را بیرون بیاورید و بعد کابینت را با یک پارچه و ماده پاک کننده به طور کامل تمیز کنید. پس از تمیز و خشک شدن کابینت، وسایل لازم که متعلق به این قسمت است را تمیز کنید و به داخل کابینت برگردانید و به صورت منظم دسته بندی کنید. آنچه را برای این قسمت لازم نیست به جای دیگری انتقال دهید.
- تمیز کردن سینک ظرفشویی
سینک ظرفشویی به خصوص شیر آب را می توان با یک پاک کننده همه منظوره از باکتری ها و ذرات غذا کاملا پاک کرد. بهتر است شیر آب را به طور مرتب تمیز کنید، زیرا یکی از قسمت های بسیار پر استفاده در خانه است. همچنین ممکن است مواد غذایی که از بیرون خریداری می کنید مثل مرغ یا سبزیجات قبل از شستشو حاوی باکتری باشند و این باکتری ها از دست ها به شیر آب انتقال پیدا کند.
علاوه بر شیر آب، اسفنج ها هم باید به طور مرتب تمیز شوند. اگر اسفنج شما حاوی باکتری شده است برای تمیز کردن آن می توانید از مسواک آغشته به سفید کننده یا سرکه سفید استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید هرگز این دو را با هم استفاده نکنید، زیرا ترکیب این دو ممکن است باعث واکنش شیمیایی خطرناکی شود. در نهایت اسفنج را با آب گرم و مایع پاک کننده بشویید یا آن را در ماشین ظرفشویی قرار دهید. علاوه بر این ها می توانید مخلوطی از پودر نمک و جوش شیرین تهیه کنید. سپس با استفاده از پارچه نرم خمیر را روی سینک ظرفشویی بکشید تا کاملا برق بیفتد.
برای شستشوی لوله ظرف شویی که ممکن است از چربی ها و بقایای غذا دچار گرفتگی شده باشد، می توانید مقداری جوش شیرین و نمک را به اندازه مساوی با هم مخلوط کنید. مخلوط را در سوراخ سینک بریزید. بلافاصله مقداری سرکه به آن اضافه کنید و تا زمانی که امکان دارد راه آب را ببندید. بعد از گذشت زمانی یک کتری آب جوش را در سوراخ سینک بریزید تا راه آب کاملا تمیز شود. برای این که از گرفتگی لوله ها جلوگیری شود، می توانید هر چند وقت یک بار یک کتری آب جوش در آن بریزید. به یاد داشته باشید که از ریختن چربی و روغن اضافی غذا در سینک ظرف شویی خودداری کنید.
- نحوه تمیز کردن اجاق گاز
ممکن است پاک کردن قطرات روغن و ریخت و پاش های غذا روی اجاق کمی شما را دچار زحمت کند. برای این کار از یک اسفنج که حالت زبر نداشته باشد به همراه یک پاک کننده ملایم استفاده کنید. به صورت ملایم با اسفنج روی اجاق بکشید؛ به طوری خراش روی آن ایجاد نشود. از اسپری های چند منظوره هم می توانید برای تمیز کردن صفحه اجاق استفاده کنید.
اگر لکه های زیادی داخل فر شما وجود دارد می توانید مخلوطی از یک پیمانه نمک، یک پیمانه جوش شیرین و یک پیمانه آب تهیه کنید، آن را در یک شیشه اسپری بریزید و وقتی فر خاموش است آن را در قسمت های داخل فر بپاشید. اجازه دهید محلول مدتی بماند تا کثیفی و لکه های درون فر جدا شود. در آخر با یک پارچه مرطوب داخل فر را تمیز کنید. مراقب باشید هنگام تمیز کردن، محلول بین شیشه های دو جداره وارد نشود.
نحوه تمیز کردن قابلمه سوخته
برای اینکه قابلمه سوخته را به راحتی کاملا تمیز کنید، قسمت سوخته را با مقداری جوش شیرین بپوشانید. سپس به اندازه یک سوم تا حدود نصف قابلمه را با آب جوش پر کنید. وقتی آب در حدی خنک شد که توانستید با دست آن را لمس کنید با اسفنج روی قابلمه بکشید و از محلول جوش شیرین استفاده کنید تا قسمت های سوخته کاملا از بین برود. در آخر محلول را خارج کنید و ظرف را با آب گرم و مایع ظرف شویی بشویید.
- تمیز کردن وسایل کوچک
نمای بیرونی وسایل کوچک مانند توستر، قهوه ساز و مخلوط کن هایی که روی میز قرار می گیرند باید مرتبا به وسیله پاک کننده های همه منظوره تمیز شوند تا از چربی و کثیفی های مربوط به پخت و پز پاک شده و هیچگونه آلودگی روی آن ها باقی نماند. برای تمیز کردن بهتر این وسایل می توانید تمام قسمت های جداشدنی را خارج کنید و آن ها را با دست یا با ماشین ظرف شویی بشوئید. با استفاده از یک مسواک قدیمی هم می توانید گوشه های و نقاط سخت آن ها را تمیز کنید.
- تمیز کردن سطل زباله
برای تمیز کردن سطل زباله ابتدا کیسه زباله را خارج کنید و به بیرون از خانه انتقال دهید. با استفاده از آب و مایع شستشو آن را به خوبی بشویید. وقتی که آن را شستید اجازه دهید سطل کاملا خشک شود. سپس کیسه زباله جدیدی در آن قرار دهید و درب سطل را ببندید. برای اینکه فضای آشپزخانه شما بد بو و کثیف نشود، لازم است کیسه زباله را به طو مرتب تعویض کنید. در آخر بنشینید با یک فنجان چای و یک برش کیک از خود پذیرایی کنید و از آشپزخانه تمیز و درخشان خود لذت ببرید.
- تمیز کردن سطوح
قسمت پیشخوان و اجاق گاز را پس از استفاده با پاک کننده همه منظوره تمیز کنید. تمیز کردن سریع و منظم اجاق گازها خیلی مهم است، زیرا در صورتی که اثر پخت و پز و قطره های چربی برای مدتی روی سطح اجاق بماند پخته می شوند و تمیز کردن آن ها سخت تر می شود. برای تمیز کردن ابتدا همه چیز را از روی پیشخوان بردارید، آن را به طور کامل تمیز و سپس خشک کنید. پس از این که سطح کاملا خشک شد، فقط آنچه را روزانه استفاده می کنید برگردانید و روی پیشخوان قرار دهید. سایر چیزها را در نقاطی قرار دهید که خیلی قابل دید نباشند.
چگونه حمام و سرویس بهداشتی را به طور عمیق تمیز کنیم؟
برای تمیز کردن سرویس بهداشتی لازم است از دستکش استفاده کنید. از آنجایی که در این قسمت از خانه تکانی باید از مواد شیمیایی استفاده کنید، لازم است از تماس مستقیم دست با مواد خودداری شود.
- تمیز کردن شیرآلات
شیرآلات سرویس بهداشتی یکی از قسمت های مهمی است که در تمیز به نظر رسیدن سرویس بهداشتی خیلی موثر است. بنابراین بهتر است به گونه ای آن ها را تمیز کنید تا کاملا برق بیفتند. برای تمیز کردن شیرآلات از سفید کننده و موادی مانند آن استفاده نکنید، زیرا استفاده از آن ها ممکن است لعاب روی شیرها را از بین ببرد. برای پاک کردن شیر آلات می توانید پاک کننده های مخصوص آن ها را تهیه کنید یا از سرکه سفید استفاده کنید تا براق شوند. علاوه بر سرکه سفید، لیموترش هم می تواند گزینه خوبی باشد.
برای تمیز کردن شیر آلات با لیمو ترش، مقداری آب لیمو ترش را روی دستمالی بچکانید. سپس دستمال را روی شیرآلات بکشید و اجازه دهید از شب تا صبح باقی بماند. هنگام صبح شیرها را با آب بشویید. خمیر دندان نیز یک پاک کننده مناسب برای شیرآلات است. کمی خمیر دندان را روی پارچه ای بریزید. سپس پارچه را آن قدر روی شیر آلات بکشید تا کدری آن از بین برود و برق بیفتد. بعد از مدت زمانی آن را بشویید.
- تمیز کردن سرامیک کف
برای تمیز کردن سرامیک های سرویس بهداشتی می توانید از پودرهای جرم گیری که به این منظور در بازار وجود دارند استفاده کنید. به وسیله برس های زبر با پرزهای نازک، جرم گیر را روی سرامیک ها و قسمت های آلوده آن بکشید تا سرامیک ها کاملا تمیز شود. در نهایت سرویس بهداشتی را بشویید. پس از شستن آن در و پنجره های سرویس را باز کنید تا هوای تازه رطوبت داخل و بوی مواد شوینده را از بین ببرد. علاوه بر این می توانید یک لیوان سرکه را با ۴ لیوان آب داغ مخلوط کنید، پارچه ای را به آن آغشته کنید و با استفاده از آن تمام کف را دستمال بکشید. در آخر هم با یک پارچه نخی مرطوب تمام کف را پاک کنید.
- تمیز کردن کاشی ها
برای تمیز کردن کاشی ها جوش شیرین و صابون مایع را به نسبت مساوی با هم مخلوط کنید. سپس با استفاده از یک پارچه آن را روی کاشی ها بمالید. بگذارید حدود ۱۰ دقیقه بماند. بعد با آب آن را بشویید. با استفاده از این محلول زه کشی های بین کاشی ها نیز تمیز خواهد شد.
- تمیز کردن سینک و سنگ توالت
کمی جرم گیر در کاسه توالت بریزید و با برس به تمام سنگ توالت بکشید تا تمامی لکه ها از بین برود. سپس آن را با آب شستشو دهید. برای تمیز کردن سینک، مقداری سرکه در یک بطری اسپری بریزید. بعد آن را روی تمام سینک اسپری کنید. بگذارید ۱۵ دقیقه بماند. سپس با اسکاچ و آب بشویید. برای ضد عفونی کردن سینک بهتر است ماهی یک بار آن را با الکل تمیز کنید. برای این کار اول سینک را به طور کامل بشویید. بعد کمی الکل صنعتی به پنبه بزنید و پنبه روی تمام سینک بکشید. در آخر سینک را با آب بشویید.
لوازم مورد نیاز برای تمیز کردن منزل
اگر به همه لوازم مورد نیاز دسترسی داشته باشید کار شما راحت تر می شود. بهتر است یک انبار نگهداری وسایل و یک سطل دسته دار داشته باشید تا بتوانید لوازم را از اتاق مورد نظر به انبار جابه جا کنید. برای تمیز کردن و شستشو باید لوازم زیر را در اختیار داشته باشید:
- اسفنج مناسب با یک ظرف حاوی مایع پاک کننده
- پارچه های نخی:
می توانید از پارچه ها، لباس ها و حوله های قدیمی که دیگر به آن ها نیازی ندارید، استفاده کنید. - پارچه های میکرو فایبر
- دستمال توالت
- جرم گیر
- صابون مایع
- شیشه پاک کن
- سرکه و جوش شیرین
- دستکش لاستیکی
- جلای مبلمان
- پاک کننده کف
- طی و گردگیر بلند
- جاروبرقی
اندکی توصیه در مورد پارچه های مخصوص تمیز کردن منزل
پارچه های میکروفایبر از پارچه های محبوب هستند و برای برخی از مشاغل بسیار مناسب هستند. این پارچه ها برای زدودن گرد و غبار خشک، تمیز کردن چوب و پایان کار مناسب هستند؛ با این حال قدرت جذب زیادی ندارند.
بیشتر اوقات لازم است برای استفاده از این نوع پارچه ها آن ها را خشک یا کمی مرطوب کنید. پارچه های میکروفایبر برای خشک کردن ظروف مناسب نیستند، اما می توان برای از بین بردن لکه های آب از آن ها استفاده کرد. اگر از اسپری شوینده و پارچه میکروفایبر برای سطوح استفاده کنید، سطوح خیلی خشک نمی شود. در این صورت بهتر است از یک حوله کاغذی، پارچه پنبه ای یا پارچه ای دیگر استفاده کنید.
حوله های کاغذی برای لکه های چربی مناسب هستند. استفاده از اسفنج یا پارچه برای این گونه لکه ها سبب آلودگی آن ها می شود. در قسمت بالای اجاق گاز خود می توانید یک دستمال کاغذی قرار دهید و برای تمیز کردن های فوری از آن ها استفاده کنید سپس به سراغ پارچه های دیگر بروید.