فیلم ایرانی پارادایس

نقد و بررسی فیلم ایرانی پارادایس

1393
کمدی روایتی درام
80 دقیقه
10/ 4.0 402 کاربر

جدول اطلاعات پارادایس

سال تولید1393کارگردان علی عطشانی
نویسندهمهدی علی‌میرزایی، علی عطشانی با نگاهی به فیلمنامه طلبه نوشته امیرعلی محسنینتهیه کننده علی عطشانی
کشور تولید کننده ایران و آلمان و اسپانیازبانفارسی
مدت زمان فیلم80 دقیقهژانر کمدی روایتی درام
بروزرسانی در : 709 بازدید
مدت زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه

دیدن فیلم یکی از تفریحات سالم و مفرح درکنار خانواده می باشد که می تواند حسابی شما را سرگرم کند و لحظات خوشی را برایتان رقم بزند. فیلم پارادیس هم یکی از فیلم های دیدنی و سرگرم کننده ای است که در آن جواد عزتی و مهران رجبی نقش آفرینی کرده اند. پارادایس موضوعی چالشی دارد و زندگی یک طلبه و باز شدن پایش به غرب را به تصویر کشیده است. برای اینکه اطلاعات بیشتری در این مورد بدست آورید، «پاسخ از ما» را همراهی کنید.

مقدمه ای بر فیلم پارادایس

موضوع کلی فیلم درباره ی طلبه ای است که از طریق فضای مجازی با یک دختر آلمانی آشنا می شود و بعد از مدتی چت کردن با او از طرف آن دختر دعوت به کنفرانسی به نام مذهب من می شود تا از اسلام دفاع کند. این طلبه به همراه دوستش پژمان و استاد خود، حاج آقا فراستی، به آلمان می روند تا در این کنفرانس شرکت کرده و از اسلام دفاع کنند. طلبه در این سفر عاشق و دلباخته دختر آلمانی می شود و رئیس حوزه علمیه، حاج آقا فراستی، که در ابتدا عقایدی خشک و متحجرانه نسبت به مسائلی مانند فناوری دارد، بعد از این سفر نگاهش نسبت به این موارد کمی تغییر می کند و تلطیف پیدا می کند.

نمایی از فیلم پارادایس

حاج آقا فراستی که دیدگاهی سنتی و متعصبانه دارد، با سفر به اروپا و دیدن امکانات غرب و افراد اروپایی و مورد احترام قرار گرفتن توسط آنها تصمیم به تغییر باور و نگرش اشتباه خود می گیرد. فیلم پارادایس حرف تازه ای را بیان می کند و به مخاطب نشان می دهد که روحانیون نیز با دیدن علم، فناوری و فرهنگ غربی تحت تاثیر آنها قرار خواهند گرفت و نگاهشان نسبت به دنیا تغییر کرده و دیدی واقع بینانه تر به مسائل جامعه پیدا خواهند کرد.

 

 

این مهم ترین و شجاعانه ترین حرفی است که پارادایس در مورد جامعه روحانیت برای مخاطب خود عنوان می کند، اما این فیلم به شجاعت خود پایبند نمی ماند و در پایان فیلم صحنه ای شعاری و کلیشه ای از زن مهماندار را نشان می دهد که با شنیدن حرف های سخنان تکراری و غیر تاثیر گذار یک روحانی به راحتی آب خوردن قصد عوض کردن دین خود را دارد. شاید این اتفاق در واقعیت رخ بدهد، اما نه با یکی دو پاراگراف حرف های عادی و کلیشه ای.

نقد و بررسی فیلم پارادایس

یکی از ایرادات پارادایس ضعف فیلمنامه نویس در شخصیت پردازی می باشد؛ مثلا این موضوع که یک دختر آلمانی باید بدون هیچ دلیل و منطقی از یک طلبه که هنوز به مرحله هدایت نرسیده و اطلاعات دینی زیادی ندارد درخواست کند که به آلمان برود تا در مورد دین اسلام حرف بزند و از آن دفاع کند، کمی عجیب و دور از ذهن است.

از طرف دیگر، دل کندن طلبه جوان از دختر آلمانی نیز زیاد با واقعیت همخوانی ندارد و کمی بچگانه به نظر می رسد. چطور طلبه جوان عاشق که از فراق معشوق خود روز و شب نداشت و برای دیدنش لحظه شماری کرد، به ناگهان با دو سه عکس عادی از دختری که فرهنگش با فرهنگ مرد طلبه متفاوت است و به خاطر کارش با مردان زیادی در ارتباط است، از تصمیم خود پشیمان می شود و دست از دوست داشتن دختر بر می دارد.

البته ناگفته نماند که در فیلم هایی که کارگردان کارکتری روحانی را محور اصلی فیلم خود قرار می دهد، محدودیت های در سر راه کارگردان وجود خواهد داشت و کارگردان نیز از ترس توقیف شدن فیلم یا زیر تیغ سانسور رفتن آن ممکن است بعضی از صحنه ها را به ناچار به فیلم اضافه یا از آن کم کند.

از مشکلات دیگر فیلمنامه می توان به خلق شخصیت بی استفاده ای مانند سامان اشاره کرد. حذف سامان از قصه فیلم هیچ خللی به آن وارد نمی کند و حضورش به کل تاثیری در روند فیلم ندارد. سامان که دو سال پیش در ایران توسط نیروهای گشت به سرکردگی طلبه جوان و عاشق دستگیر شده، بعد از اینکه با طلبه جوان روبرو می شود، تنها کاری که می کند گذاشتن مواد مخدر در اتاق طلبه است که در نهایت با خراب شدن نقشه اش توسط حاج آقا فراستی خودش دستگیر می شود.

 

 

سامان بعد از آن کینه چندین ساله اش را به راحتی کنار می گذارد و به ادامه ترجمه خود می پردازد. او حتی نرسیدن به معشوقه خود به خاطر طلبه جوان را به یاد نمی آورد و سعی نمی کند رابطه دختر آلمانی و مرد طلبه را از بین ببرد. این موضوع باعث می شود که ما به این فکر کنیم که چرا سامان در فیلم وجود دارد و چرا اصلا فیلم پارادایس با شخصیت او شروع می شود؟!

یکی از نقص های دیگر فیلمنامه جایی است که حاج آقا فراستی حرف هایی عادی می زند که آن چنان قانع کننده و شیوا نیست که اروپاییان تحت تاثیر آن قرار بگیرند و تشویق به تغییر دادن دین خود بشوند، اما اینجا فیلمنامه شعاری عمل کرده و تاثیر حرف های روحانی را اغراق آمیز نشان داده است.

سخن آخر

پارادایس فیلم کامل و بی عیب و نقصی نیست، اما فیلم قابل قبولی است که خنده را برای لحظاتی بر لبان شما می آورد و ارزش یک بار دیدن را دارد. گفتنی است اگر کمی دقت و وسواس بیشتر در مورد فیلمنامه صورت می گرفت، امکان داشت پارادایس فیلمی متفاوت و عالی از کار در بیاید. به هر صورت، در آخر این شما بینندگان هستید که تصمیم گیرنده نهایی در مورد این فیلم و فیلم های دیگر هستید و قضاوت به عهده شماست که یک فیلم را دوست داشته باشید یا خیر.

اگر فیلم پارادایس را دیده اید، خوشحال می شویم که نظرات خود را با ما و دیگر همراهان «پاسخ از ما» در میان بگذارید. مشتاقانه منتظر شنیدن دیدگاه های شما عزیزان هستیم.

برای مطالعه بیشتر می توانید به بخش فیلم و سریال سایت ما سری بزنید.

تیزر فیلم ایرانی پارادایس

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com