راهنمای مطالعه
شخصی که امروز در مورد موفقیت هایش صحبت می کنیم، به معنای واقعی کلمه «سوپراستار سینمای ایران» به حساب می آید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، «هدیه تهرانی» پیش از آن که در فیلم «سلطان» مسعود کیمیایی به ستاره ای نوظهور در سینما تبدیل شود، از سال ۷۲ تا ۷۵ بازی در چندین فیلم مطرح سینمایی مانند «چای تلخ» (به کارگردانی ناصر تقوایی)، «می خواهم زنده بمانم» (به کارگردانی ایرج قادری) ، «لیلا» (به کارگردانی داریوش مهرجویی) و … را یا رد کرده یا اینکه به دلایلی از دست داده بود.
اما دیری نگذشت که هدیه تهرانی با چهره ای استخوانی و زیبا و همینطور نقش آفرینی های بی نظیرش در عرصه بازیگری سر و صدای زیادی به پا کرد.
هدیه تهرانی از آن دسته بازیگرانی است که به واسطه شخصیت هنری خود توانسته احترام زیادی میان سینما دوستان به دست آورد و در اصطلاح، به بازیگری کاریزماتیک تبدیل شود. این بازیگر موفق سینما به هر چه که می خواست، رسیده و توانسته نام خود را به عنوان یکی از بهترین بازیگران زن سینمای ایران مطرح کند.
اما اینکه کدام قدرت درونی، هدیه تهرانی را به سمت موفقیت سوق داده را باید در فراز و نشیب های زندگیش جست.
پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب همراه «پاسخ از ما» باشید تا با زندگی این هنرمند شناخته شده بیشتر آشنا شوید.
معرفی هدیه تهرانی
هدیه تهرانی یکی از بازیگران موفق سینمای ایران است که در زمینه عکاسی و ورزش تایچیچوان نیز مشغول فعالیت می باشد.
کارنامه هنری این بازیگر موفق ایرانی مملوء از فیلم های پرطرفدار و پرفروش است که نتیجه همکاری با کارگردان های سرشناسی چون اصغر فرهادی، فریدون جیرانی، عباس کیارستمی و … می باشد.
در دهه هشتاد، این سوپراستار سینمای ایران پس از مهناز افشار، عنوان دومین ستاره پول ساز را از آن خود کرد.
هدیه تهرانی حتی در نظرخواهی مجله فیلم به عنوان یکی از پنج بازیگر برتر سینمای ایران در سال ۱۳۸۳ انتخاب شد،این در حالی بود که تنها هشت سال از حضورش در سینمای ایران می گذشت.
گذشته از این، تهرانی با نقش آفرینی های بی نظیر خود در فیلم های «قرمز» و «چهارشنبه سوری» موفق به دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد.
بیوگرافی هدیه تهرانی
هدیه تهرانی متولد ۴ تیر ۱۳۵۱ در تهران می باشد. خانواده وی اصالتا گرگانی هستند و پدرش رضا که اهل تهران است با دختری از خانواده های اصیل گرگانی ازدواج کرده.
هدیه تهرانی دختر بزرگ خانواده است و یک خواهر به نام هیلدا دارد که در زمینه نویسندگی و شاعری فعالیت می کند. فیلمنامه فیلم سینمایی «شب» با بازی هدیه تهرانی نیز از نوشته های خواهرش،هیلدا، است.
پدر هدیه هم به تماشای فیلم علاقه زیادی داشت و کم و بیش در زمینه تئاتر نیز فعالیت می کرد. او هدیه را از همان دوران کودکیش با خود به سینما می برد و باعث شده بود تا هدیه به تدریج با دنیای بازیگری انس بگیرد. جالب توجه است که مادربزرگ هدیه تهرانی هم در سن سی سالگی در یک فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخته است.
داستان ورود هدیه تهرانی به بازیگری
هدیه تهرانی از آن دسته افرادی نبود که از دوران کودکی، رویای بازیگر شدن در سر داشته باشد و با عشق و علاقه زیاد برای ورود به این حرفه تلاش کند. علاقه پدرش به دنیای سینما و آشنایی خود او و مادرش با آزیتا حاجیان و همسر وی، محمد رضا شریفی نیا، باعث شد تا هدیه تهرانی کمکم وارد عرصه بازیگری شود.
وقتی که هدیه بیست ساله بود، ناصر تقوایی،که از اتفاق از قبل با تهرانی و خانواده اش آشنایی داشت، به او پیشنهاد بازی در فیلم «چای تلخ» را داد، ولی به دلیل عدم علاقه هدیه به حرفه بازیگری، او این پیشنهاد را نپذیرفت.
هدیه تهرانی پیش از ورودش به دنیای بازیگری در حرفه ها و مشاغل متعددی فعالیت می کرده؛ از مربیگری شنا گرفته تا طراحی دکوراسیون داخلی و فعالیت در زمینه های صادرات و واردات همه و همه جزو مشاغلی بودند که هدیه تهرانی پیش از بازیگری، در آن زمینه ها کار میکرد.
اما همه چیز دست به دست هم داد تا او بازیگری را در سینما تجربه کند. یکی از نکات مهم شخصیتی هدیه تهرانی که بسیار به رشد روز افزونش در عرصه بازیگری کمک کرده، روحیه جسور، بی پروا و استقلال طلبش است.
به قول خود هدیه، او معمولا در قامت «یک زن امروزی مستقل» در اکثر فیلم هایش ایفای نقش کرده و تا حد زیادی توانسته این گونه شخصیت ها را در ذهن مخاطب باورپذیر نشان دهد. شاید دلیل این موضوع این باشد که ویژگی های اخلاقی این نقش ها بسیار به شخصیت خود هدیه شبیه هستند.
او در جایی در خصوص شکلگیری این ویژگی اخلاقیش میگوید:
«طبعا بخشی از این روحیه به شخصیت و نوع تربیت خانوادگی برمیگردد. من از ۱۳ سالگی مستقل بودم، کار میکردم و در اجتماع فعال بودم. این را مدیون خانوادهام هستم که مرا به این سمت سوق دادند که استقلال داشته باشم و آزادانه عمل کنم و تصمیم بگیرم…».
هدیه تهرانی در مسیر بازیگری
همان طور که پیشتر نیز گفتیم، هدیه تهرانی بر خلاف سایر بازیگران، که از همان ابتدا با علاقه وافری به سمت این حرفه روی می آورند، تمایل چندانی به حرفه بازیگری نداشت.
هدیه در همان جوانی دست رد به سینه کارگردان های مطرحی مانند ناصر تقوایی زده و پیشنهاد بازی در فیلم های آنها را نپذیرفته بود. بعدها، آزیتا حاجیان و محمدرضا شریفی نیا، «هدیه تهرانی» را به صورت تصادفی در یک فروشگاه دیدند.
آنها از تهرانی برای بازی در فیلم «روز واقعه» به کارگردانی شهرام اسدی دعوت کردند. خود هدیه تهرانی در مورد این دیدار اتفاقی گفته است: «آنها را میدیدم که از پشت قفسهها با نگاهشان تعقیبم میکنند و میدانستم هر لحظه ممکن است بیایند و بپرسند میخواهی فیلم بازی کنی؟».
در ابتدا، هدیه تهرانی به آنها جواب منفی داد، اما آزیتا حاجیان و محمد رضا شریفی نیا مصمم تر از این حرف ها بودند و از جواب منفی تهرانی دلسرد نشدند. آنها از مادر هدیه تهرانی شماره تماسش را گرفتند و بعد از آن، طی تماس هایی که میان حاجیان و مادر هدیه تهرانی صورت گرفت، هدیه نیز تغییر عقیده داد.
در نهایت، او به دفتر هدایت فیلم رفته و تست گریم داد. تهرانی بعد از خواندن فیلمنامه، به خاطر کوتاه بودن نقش «راحله» در فیلم «روز واقعه» و تعداد کم دیالوگ های این نقش، از قبول آن سر باز زد، چرا که او بی نهایت باهوش بود و می دانست که حضور چند دقیقه ای در نقش اول یک فیلم سینمایی، نمی تواند تضمین کننده موفقیتش در ادامه مسیر حرفه بازیگری باشد.
تصادف هدیه تهرانی و شش ماه خانه نشینی
مدتی بعد از رد کردن نقش «راحله» در فیلم «روز واقعه»، هدیه تهرانی در یک سانحه تصادف دچار آسیب دیدگی زیادی شد. این تصادف باعث شد تا او برای چندین ماه در بیمارستان بستری شود.
پس از اینکه تهرانی به بهبودی نسبی دست پیدا کرد، برای مدتی برای راه رفتن از واکر کمک می گرفت. در همین فاصله، یکی از کارگردان های مطرح آن زمان به نام «داریوش مهرجویی» در حال انتخاب بازیگر برای فیلم «لیلا» بود.
مهرجویی برای بازی در این فیلم، از آناهیتا همتی دعوت کرده بود. همتی و هدیه تهرانی با یگدیگر دوست و همسایه بودند. آنها همینطور در یک مدرسه تحصیل می کردند. در همان ایام بود که آناهیتا همتی به دفتر مهرجویی مراجعه کرده و در زمانی که در حال ثبت آدرس منزلش در دفتر مهرجویی بود، از او سراغ هدیه تهرانی را گرفتند.
همتی نیز که از قبل درباره دوستی چند ساله خود با هدیه صحبت کرده بود، آدرس هدیه تهرانی را به آقای مهرجویی داد. پس از همین اتفاق بود که دوباره سیل تماس ها و پیشنهادهای بازی در فیلم های سینمایی به سمت هدیه تهرانی سرازیر شد.
عدم همکاری با داریوش مهرجویی
هدیه تهرانی پس از آنکه حال جسمی اش بهبود یافت، به دفتر داریوش مهرجویی مراجعه کرد. مهرجویی و تهرانی درباره فیلمنامه و مسائل مربوطه صحبت کردند. او پیشنهاد بازی در این فیلم را نیز نپذیرفت.
تهرانی دلیل رد کردن این نقش را این گونه عنوان کرد:
«دوست نداشتم و قبول نکردم… این مضمون که مردی میخواهد زن بگیرد، چون همسرش نازاست، برایم قابل هضم نبود و فکر میکردم اصلاً چرا باید چنین موضوعی را مطرح کرد».
او بعدها به این نکته اشاره کرد که اگر به گذشته برگردد، حتما این نقش را قبول خواهد کرد.
اگر از علاقمندان به فیلم های داریوش مهرجویی هستید،پیشنهاد می کنم مقاله ۸ فیلم برتر داریوش مهرجویی را مطالعه بفرمایید .
از پذیرفتن پیشنهاد بازی در فیلم کیانوش عیاری تا جایگزینی اش با عسل بدیعی
پیشتر، وقتی هدیه تهرانی برای تست گریم فیلم «روز واقعه» به دفتر سینمایی هدایت فیلم مراجعه کرده بود، رضا رخشان از او عکس هایی گرفته بود که در دفاتر سینمایی دیگر هم پخش شده بود. این موضوع باعث شد تا هدیه تهرانی در بین کارگردان های سینمای ایران محبوبیت بیشتری پیدا کند.
حالا دیگر کارگردان های مختلف از او برای بازی در فیلمشان دعوت می کردند. کیانوش عیاری یکی از کارگردانان نام آشنای آن زمان بود که به واسطه عکس های رضا رخشان، با هدیه تهرانی آشنا شده بود.
عیاری برای بازی در فیلم «بودن یا نبودن» از هدیه تهرانی دعوت به عمل آورد. پس از اینکه هدیه تهرانی فیلمنامه این فیلم سینمایی را خواند، تصمیم گرفت تا بازی در این نقش را قبول کند.
در این فیلم، هدیه نقش دختری با بیماری قلبی را به عهده داشت، به همین دلیل، برای اینکه بتواند به خوبی از ایفای این نقش برآید، با تعدادی از بیماران قلبی ملاقات کرد و تحقیقاتی در این زمینه انجام داد. پروسه تحقیق و تمرین هدیه تهرانی برای این نقش، دو سال طول کشید.
در همان زمان ها بود که شایعاتی درباره اینکه این فیلم پروانه ساخت ندارد و ساختش منتفی شده، نظر هدیه تهرانی را تغییر داد. او که از نقشآفرینی در این فیلم رضایت کامل را نداشت، در نهایت با عوامل فیلم به نتیجه نرسید و بازیش در این فیلم منتفی شد. در آخر، عسل بدیعی جای او را گرفت.
شروع فعالیت های حرفه ای
اولین نقش آفرینی هدیه تهرانی با فیلم «سلطان»
پس از منتفی شدن بازی تهرانی در فیلم کیانوش عیاری، سامان مقدم (دستیار مسعود کیمیایی) با هدیه تهرانی تماس گرفت و صحبت هایی میان هدیه و مسعود کیمیایی صورت گرفت، هدیه تهرانی برای نقش آفرینی در فیلم سلطان برگزیده شد.
پس از مطالعه فیلمنامه و صحبت هایی حول محور فیلم و کاراکتر هدیه تهرانی در این فیلم، وی اولین قرارداد کاری خود در زمینه بازیگری را به مبلغ ۶۰۰ هزار تومان منعقد کرد.
فیلم «سلطان» شروع فعالیت های بازیگری هدیه تهرانی در سال ۱۳۷۵ بود که به سکوی موفقیت های آینده اش مبدل شد.
هدیه تهرانی با فیلم «سلطان» مسعود کیمیایی برای اولین بار در سینمای ایران به طور حرفه ای حضور پیدا کرد. حضور هدیه تهرانی در نقش اول فیلم «سلطان» بسیار موفقیت آمیز بود و پس از نقشآفرینی در این فیلم بود که تهرانی با موجی از پیشنهادات کاری متنوع روبرو شد.
این بازیگر موفق ایرانی پس از محبوبیتی که در فیلم سلطان به دست آورد، در سه فیلم سینمایی دیگر به نام های «غریبانه»، «شوکران» و «سیاوش» نیز به هنرنمایی پرداخت. هر سه فیلم کارهای خوبی از آب در آمدند و نقدهای مثبتی را از جانب منتقدان دریافت کردند.
اما این فیلم «قرمز» فریدون جیرانی بود که اولین سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را برای او به ارمغان آورد.
بازی هدیه تهرانی در فیلم «شوکران» هم بسیار بحث بر انگیز شد و از آن به عنوان یک تابوشکنی در سینما نام برده شد.
تهرانی در «شوکران» نقش اول زن داستان را به عهده داشت. میتوان فیلم «شوکران» را یکی از بهترین فیلم های کارنامه هنری این بازیگر موفق سینمای ایران در نظر گرفت.
در همان سال، فیلم دست های آلوده به کارگردانی سیروس الوند و با هنرنمایی هدیه تهرانی نیز ساخته شد که آن هم بسیار موفقیت آمیز بود و مورد توجه منتقدان قرار گرفت.
بهترین فیلم های هدیه تهرانی
فیلم های «شوکران»، «کاغذ بی خط» و «چهارشنبه سوری» از جمله بهترین فیلم های هدیه تهرانی از دید مردم و منتقدان به حساب می آید.
طبق گفته خود هدیه تهرانی، این آثار از بهترین فیلم های کارنامه هنری این سوپراستار سینمای ایران هستند.
فیلم شوکران
«شوکران» فیلمی واقع گرایانه از روابط اجتماعی و انسانی است. در این فیلم، تهرانی در نقش زنی مدرن ظاهر شده که در عین مقتدر بودن، هنوز به خانواده و تگیه گاهی در زندگی نیازمند است. هدیه تهرانی با بهره گیری از تکیهکلامهایی از قبیل «گوشی را بگذار و بگو خداحافظ» به خوبی توانسته نقش «سیما ریاحی» در «شوکران» را طوری ایفا کند، که مشخص باشد ما با شخصیتی روبرو هستیم، که در عین سردی، شیرین و شوخ طبع نیز است. تهرانی برای بازی در این نقش، به انتخاب انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران، جایزه بازیگر نقش اول زن سال را از آن خود کرد.
فیلم کاغذ بی خط
«کاغذ بی خط» نیز فیلمی است که روایتگر زندگی زنی به اسم رویا و خانواده اش می باشد. رویا زنی خانه دار و بلندپرواز است که از روزمرگی های زندگی خود به عنوان زنی خانه دار به ستوه آمده و میخواهد بعد از چندین سال خانه داری و بچه داری به کار مورد علاقه اش، یعنی نویسندگی، بپردازد.
فیلم چهارشنبه سوری
«چهارشنبه سوری» هم فیلمی است که هدیه تهرانی در آن نقش زنی را بازی کرده که با نقشهای او در فیلم های قبلیش متفاوت است. هدیه در فیلم «چهارشنبه سوری» فرهادی، نقش زنی خانه دار به نام «مژده سمیعی» را ایفا کرده که ترس هایش او را به فردی شکننده مبدل کرده.
تهرانی به واسطه نقش آفرینی در این فیلم، دومین سیمرغ بلورین بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر را از آن خود نمود.
هدیه تهرانی اولین سیمرغ بلورین خود را نیز به واسطه هنرنمایی در فیلم «قرمز» دریافت کرده بود. بازی او در فیلم «قرمز» جیرانی، یکی از درخشان ترین نقش آفرینی هایش در سال ۱۳۷۷ بود.
انتصاب در کمیته تای چی چوان
هدیه تهرانی علاوه بر بازیگری در زمینه ی ورزش نیز بسیار موفق عمل کرده و یکی از بانوان فعال در زمینه ورزش های رزمی می باشد. او پیش از ورودش به عرصه بازیگری، در زمینه مربی گری شنا فعالیت می نمود، اما پس از مدتی، به ورزش رزمی تایچیچوان روی آورد و این حرفه را به صورتی جدی دنبال کرد.
هدیه تهرانی همزمان با موفقیت هایی که در عرصه بازیگری به دست آورده بود، در رشته تایچیچوان نیز به پیشرفت های چشمگیری دست یافت.
در سال ۱۳۹۲، تهرانی به مقام نائب رئیس سبک تای چی در فدراسیون ووشو نائل شد. این انتصاب حواشی و انتقادات زیادی را به دنبال داشت، اما هدیه تهرانی به تلاش و فعالیت در این زمینه ادامه داد و به موفقیت های شایانی دست پیدا کرد.
برگزاری نمایشگاه عکاسی
در آذر ماه سال ۱۳۸۸، هدیه تهرانی طی اقدامی جالب، نمایشگاهی از عکس های خود را در خانه هنرمندان برگزار کرد. در این نمایشگاه، تهرانی حدود ۱۹۸ عکس را در معرض دید همگان قرار داد. او در خصوص نمایشگاه عکسش توضیح داده بود که عکسهایش حاصل ۴ سال عکاسی و از میان ۶۰ هزار عکس انتخاب شده است.
قاب عکس های هدیه تهرانی از ۵۰۰ هزار تومان تا ۸ میلیون قیمت گذاری شدند. پس از برگزاری این نمایشگاه، جلسه ای میان هدیه تهرانی و رسانه ها شکل گرفت. در این جلسه، برگزاری نمایشگاه عکس هدیه تهرانی با انتقادهای شدیدی مواجه شد.
خبرنگاران اعتقاد داشتند که فضای زیادی از خانه هنرمندان به نمایشگاه تهرانی اختصاص داده شده، در حالیکه چنین امکانی برای هیچ عکاس دیگری فراهم نمیشود.
هدیه تهرانی در پاسخ به این انتقاد گفت: :«برای برگزاری این نمایشگاه از نیویورک، پاریس، دبی، لندن و …. هم پیشنهاد داشتم، اما عکسها متعلق به اینجا بود و ترجیح دادم نمایشگاه را همین جا برگزار کنم. اما حالا ترجیح میدهم دیگر در ایران نمایشگاه نگذارم.»
حجم انتقادات گاهاً غیر منصفانه نسبت به نمایشگاه عکس هدیه، آنقدر شدت گرفت که باعث شد تا او با چشم های گریان جلسه را ترک کند.
زندگی شخصی هدیه تهرانی
هدیه تهرانی در اوایل سال ۱۳۸۶، یکی از خبرسازترین و شناخته شده ترین سوپراستارهای سینمای ایران بود و فیلم هایش بیشتر اوقات جزو پرطرفدارترین فیلم های سال قرار داشت.
در همان دوران، شایعه ازدواج هدیه تهرانی و علی انصاریان، فوتبالیست مطرح تیم پرسپولیس در آن دوران، سوژه داغ اغلب مجلات و نشریات سینمایی شد، اما ازدواج هدیه تهرانی و هومن بهمنش، فیلمبردار مشهور آن روزها، شایعه بودن قضیه ازدواج تهرانی و انصاریان را به مردم نشان داد.
هومن بهمنش، اصالتا از سنندج بود و در شهر لاهیجان زندگی می کرد. ازدواج این زوج ایرانی آنقدر دوام نداشت و پس از گذشت یک سال، از همدیگر جدا شدند.
حاشیه هایی عجیب، ده بار ازدواج در یک سال
حضور موفقیت آمیز هدیه تهرانی در عرصه سینما روز به روز بر میزان شهرت و محبوبیت او می افزود و در همین راستا، حاشیه های فراوانی درباره زندگی شخصی و ازدواجش با افراد سرشناس در دنیای رسانه مطرح می شد.
نشریات و مجلات مختلفی به طور مرتب خبرهایی را درباره ازدواج هدیه تهرانی منتشر می کردند. هدیه زیاد اهل جنجال نبود و کمتر پیش می آمد با روزنانه، مجله و یا هر رسانه دیگری مصاحبه کند. همین دلیل کافی بود تا هر روز بر میزان این حواشی افزوده شود، به طوری که ظرف مدت یک سال، ۸ بار یا بیشتر خبر ازدواج یا طلاق او توسط نشریات مختلف پخش شد!
طبق گفته خود هدیه تهرانی تکذیب چنین اخباری فایده نداشت و حتی برایش خنده دار بود که یک خانم چطور میتواند در یک سال ۸ بار ازدواج کند و طلاق بگیرد. همین موضوع باعث عدم توجه اش به این حواشی بی اساس بود،
اما بعدها در یکی از مصاحبه های خود بیان کرد که: «نمی توانم هرروز به این فکر کنم که این نشریات زرد، سالی هشت بار مرا شوهر می دهند. منطق می گوید، حتی اگر بخواهیم عده این طلاق ها را حساب کنیم، با توجه به اینکه من درست در ساعت مقرر، پس از سه ماه و ده روز شوهر کنم، باز هم سالی ده تا شوهر نمی توانم عوض کنم.
انتظار دارید به این چیزها فکر کنم؟ بروم و دور بیفتم و بگویم چرا این حرفها را می زنید؟ اصلا فرض کنید این کار را هم کردم. آن وقت تیتر می زنند: هدیه تهرانی با حضور در نشریه ما ،ده تا ازدواجش در سال را تکذیب کرد!».
توجه هدیه تهرانی به مسائل اجتماعی
یکی از دغدغه های اجتماعی که هدیه تهرانی به آن توجه فراوانی دارد، حفظ محیط زیست می باشد. او در این مورد می گوید:
«ما در حال تخریب مداوم و گسترده طبیعت هستیم، فرصتی باقی نمانده و اگر داشتههایی مانند طبیعت را که به خاطر بیتوجهی ما در حال نابودی هستند، از دست بدهیم،دیگر هیچ جایگزینی نخواهد بود. وضعیت کنونی محیط زیست نیاز به آستینهای بالا زده همه ما و تغییر تفکر و نگرش همه ما دارد…».
هدیه تهرانی همیشه نسبت به مسائل اجتماعی مردم ایران حساس بوده و در مواقع ضروری مثل حادثه سیل گلستان در سال ۹۸ به کمک مردم آمده. تهرانی بدون اینکه بخواد شعار بدهد و یا اینکه فعالیت های انسان دوستانه اش را به رخ اطرافیانش بکشد، همواره به مسئولیت اجتماعی اش عمل کرده.
پس از شیوع کرونا در اواخر سال ۹۸، هدیه تهرانی، بازیگر سینما و عضو داوطلب جمعیت هلال احمر، دوباره به کمک مردم بحران زده شتافت. او در زمینه جمع آوری کمک به بیماران مبتلا به کرونا نیز دست به اقداماتی زد و بعد از جمع آوری این کمک ها، آنها را برای بیمارستان های شهری با امکانات کم ارسال کرد.
فیلم های هدیه تهرانی
✔ فیلم سلطان به کارگردانی مسعود کیمیایی در سال ۱۳۷۵
✔ فیلم غریبانه به کارگردانی احمد امینی در سال ۱۳۷۶
✔ فیلم شوکران به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۷۷
✔ فیلم سیاوش به کارگردانی سامان مقدم در سال ۱۳۷۷
✔ فیلم قرمز به کارگردانی فریدون جیرانی در سال ۱۳۷۷
✔ فیلم دست های آلوده به کارگردانی سیروس الوند در سال ۱۳۷۸
✔ فیلم پارتی به کارگردانی سامان مقدم در سال ۱۳۷۹
✔ فیلم آبی به کارگردانی حمید لبخنده در سال ۱۳۷۹
✔ فیلم چتری برای دو نفر به کارگردانی احمد امینی در سال ۱۳۷۹
✔ فیلم زمانه به کارگردانی حمیدرضا صلاحمند در سال ۱۳۸۰
✔ فیلم کاغذ بی خط به کارگردانی ناصر تقوایی در سال ۱۳۸۰
✔ فیلم خانه ای روی آب به کارگردانی بهمن فرمان آرا در سال ۱۳۸۰
✔ فیلم آبادان به کارگردانی مانی حقیقی در سال ۱۳۸۱
✔ فیلم دنیا به کارگردانی منوچهر مصیری در سال ۱۳۸۱
✔ فیلم دختر ایرونی به کارگردانی محمد حسین لطیفی در سال ۱۳۸۱
✔ فیلم دوئل به کارگردانی احمدرضا درویش در سال ۱۳۸۲
✔ فیلم جایی برای زندگی به کارگردانی محمدرضا بزرگ نیا در سال ۱۳۸۳
✔ فیلم شبانه به کارگردانی کیوان علی محمدی و کیوان بنکدار در سال ۱۳۸۳
✔ فیلم یک بوس کوچولو به کارگردانی بهمن فرمان آرا در سال ۱۳۸۴
✔ فیلم چهارشنبه سوری به کارگردانی اصغر فرهادی در سال ۱۳۸۴
✔ فیلم نیوه مانگ به کارگردانی بهمن قبادی در سال ۱۳۸۵
✔ فیلم نسل جادویی به کارگردانی ایرج کریمی در سال ۱۳۸۵
✔ فیلم هرکس سینمای خودش به کارگردانی عباس کیارستمی در سال ۱۳۸۶
✔ فیلم شیرین به کارگردانی عباس کیارستمی در سال ۱۳۸۷
✔ فیلم فرزند صبح به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۸۷
✔ فیلم تهران ۱۵۰۰ به کارگردانی بهرام عظیمی در سال ۱۳۸۷
✔ فیلم هفت دقیقه تا پائیز به کارگردانی علیرضا امینی در سال ۱۳۸۸
✔ فیلم پل چوبی به کارگردانی مهدی کرم پور در سال ۱۳۹۰
✔ فیلم یک روز دیگر به کارگردانی حسن فتحی در سال ۱۳۹۰
✔ فیلم آشغالهای دوست داشتنی به کارگردانی محسن امیریوسفی در سال ۱۳۹۱
✔ فیلم روز مبادا به کارگردانی فائزه عزیزخانی در سال ۱۳۹۳
✔ فیلم عادت نمیکنیم به کارگردانی ابراهیم ابراهیمیان در سال ۱۳۹۴
✔ فیلم دوئت به کارگردانی نوید دانش در سال ۱۳۹۴
✔ فیلم اسرافیل به کارگردانی آیدا پناهنده در سال ۱۳۹۵
✔ فیلم پدیده به کارگردانی علی احمدزاده در سال ۱۳۹۵
✔ فیلم بدون تاریخ بدون امضا به کارگردانی احمد جلیلوند در سال ۱۳۹۵
✔ فیلم روزهای نارنجی به کارگردانی آرش لاهوتی در سال ۱۳۹۶
✔ فیلم مسخره باز به کارگردانی همایون غنی زاده در سال ۱۳۹۷
✔ فیلم سینما شهر قصه به کارگردانی کیوان علی محمدی در سال ۱۳۹۸
✔ فیلم خورشید میدرخشد به کارگردانی ابراهیم شیبانی در سال ۱۳۹۸
سریال های نمایش خانگی
✔ سریال قلب یخی (فصل سوم) به کارگردانی سامان مقدم در سال ۱۳۹۰
✔ سریال هم گناه به کارگردانی مصطفی کیایی در سال ۱۳۹۸
اگر تمایل دارید بدانید سال ۱۴۰۰ را با کدام سریال ها بگذرانید؟ می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
فعالیت های تئاتر
✔ تئاتر این تابستان فراموشت کردم به کارگردانی بهاره رهنما در سال ۱۳۹۱ (صداپیشه)
جوایز و افتخارات
✔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم قرمز از هفدهمین جشنواره فیلم فجر (۱۳۷۷)
✔ دریافت عنوان سومین بازیگر زن نقش اول سال برای فیلم قرمز از انجمن منتقدان و نویسندگان (۱۳۷۸)
✔ دریافت جایزه بهترین بازیگر زن برای فیلم شوکران از چهارمین دوره جشنواره حافظ (۱۳۷۹)
✔ دریافت عنوان اولین بازیگر زن نقش اول سال برای فیلم شوکران از انجمن منتقدان و نویسندگان (۱۳۷۹)
✔ نامزد تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم شوکران از چهارمین جشن خانه سینما (۱۳۷۹)
✔ دریافت عنوان دومین بازیگر زن نقش اول سال برای فیلم کاغذ بی خط از انجمن منتقدان و نویسندگان (۱۳۸۱)
✔ دریافت جایزه بهترین بازیگر زن برای فیلم کاغذ بی خط از ششمین دوره جشنواره حافظ (۱۳۸۱)
✔ دریافت جایزه بهترین بازیگر زن برای فیلم پارتی از جشنواره بینالمللی پیونگ یانگ (۱۳۸۱)
✔ دریافت عنوان دومین بازیگر زن نقش اول سال برای فیلم دختر ایرونی از انجمن منتقدان و نویسندگان (۱۳۸۲)
✔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم چهارشنبه سوری از بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر (۱۳۸۴)
✔ تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم چهارشنبه سوری از دهمین جشن خانه سینما (۱۳۸۵)
✔ نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم چهارشنبه سوری از جشنواره فیلم پوسان (۱۳۸۵)
✔ نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم هفت دقیقه تا پائیز از بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر (۱۳۸۵)
✔ نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم اسرافیل از سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر (۱۳۹۵)
✔ جایزه بهترین بازیگر زن برای فیلم روزهای نارنجی از جشنواره فیلم سینه ایران تورنتو (۱۳۹۷)
✔ تقدیر ویژه هیات داوران جشنواره بینالمللی فیلم مانهایم هایدلبرگ برای فیلم روزهای نارنجی (۱۳۹۷)
✔ تقدیر ویژه هیات داوران جشنواره بینالمللی فیلم Imagine India برای فیلم روزهای نارنجی (۱۳۹۸)
سایت «پاسخ از ما» مملو از موضوعات متنوعی است که با خواندن آنها میتوانید دانش عمومی خود را در آن زمینه ها افزایش دهید. شخصیت های موفق داستان های زندگی پر فراز و نشیب و جذابی دارند و اکثر مردم دوست دارند تا در مورد زندگی آنها اطلاعات بیشتری داشته باشند. به همین سبب، در بخش زندگی افراد موفق سعی شده تا به زوایای مختلف زندگیشان پرداخته شود.
لطفا این مطلب را با دوستداران این بازیگر موفق سینمای ایران در رسانه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید. در پایان سوالات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
هدیه تهرانی اسطورس بنظرم. دیگه هم مثلش نیومد و نمیاد. از بین بازیگرای زن الان یه پریناز ایزیار بدرد می خوره، یکی هم ترانه علیدوستی.
سجاد عزیز.
ممنون از اینکه نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. هدیه تهرانی از زیباترین و حرفه ای ترین بازیگران کشورمان است. و بله، می تواند یک اسطوره هم باشد. پیشنهاد میکنم مقاله بررسی فیلم ابد و یک روز با بازی پریناز ایزدیار را هم مطالعه بفرمایید.
کاشکی توی فیلم های مهرجویی هم بازی می کرد. خیلی بازیگر خوبیه.
مهلای عزیز
ممنون از اینکه نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. همانطور که در متن هم مطالعه کردید، خانم تهرانی از قبول نکردن نقش لیلا تا حدودی پشیمان است. امیدواریم در آینده، او را باز هم در مقابل دوربین ببینیم. اگر به سینمای ایران علاقه دارید، ممکن است مقاله بررسی ۸ فیلم شاخص داریوش مهرجویی هم برایتان جذاب باشد.
به نظرم هدیه تهرانی فوق العاده بازی می کند و من خودم عاشق فیلم شوکران هستم به خاطر بازی بی نظیرشان در این فیلم .