چطور با مثبت نگری استرس خود را از بین ببریم ؟

رهایی از افکار منفی

101 راه نگرش مثبت

استرس و پیدا کردن راهی برای کاهش استرس ، یکی از بزرگترین معضلاتی است که امروزه بسیاری از افراد درگیر آن هستند و تاثیرات منفی بسیار زیادی روی آنها دارد . یکی از دلایل اصلی وجود استرس ، نگرانی از نتایج کارها و ترس از شکست است . اگر با دید مثبت به نتیجه کار خود فکر کنید احتمال بروز استرس کمتر است. فرد خوش بین ، حتی در شرایط سخت ، روحیه خود را حفظ می کند و قبل از اینکه اتفاق ناخوشایند بیفتد ذهن خود را درگیر افکار منفی نمی کند. حتی در صورتی که نتیجه مورد نظر را بدست نیاورد از آن به عنوان تجربه ای برای تلاشهای بعدی برای رسیدن به هدف ، کمک می گیرد.

افراد منفی نگر برای هر اتفاق ، خودشان را سرزنش می کنند و هنگامی که با شکست مواجه می شوند فکر می کنند به آخر دنیا رسیده اند. این نوع نگرش ، باعث استرس و نگرانی آنها می شود. خود استرس نیز اغلب بر اثر فشار روحی و احساسات منفی ، ایجاد می شود و روی سلامت جسم و روان اشخاص هم تاثیر می گذارد.

خوش بینی ، یکی از راهکارهای مقابله با استرس و اضطراب است و در حفظ روحیه افراد، تاثیر به سزایی دارد. مدیریت استرس از طریق مثبت نگری در حفظ سلامت جسمی فرد نیز، تاثیرگذار خواهد بود.

از جمله فواید دیگر مدیریت و کاهش استرس می توان به افزایش طول عمر،کاهش میزان افسردگی، افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری ها و کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی- عروقی اشاره کرد.

کتاب معجزه مثبت اندیشی

افراد مثبت نگر چه مزایایی دارند؟

افراد مثبت نگر، با انرژی بی نظیری ، کارهایشان را شروع می کند و با انگیزه بالا، آن کارها را ادامه می دهند و در روند رسیدن به هدف، از مواجهه با موانع و محدودیت ها نمی هراسند و مشکلات را یکی بعد از دیگری پشت سر می گذارند. این گونه افراد در نهایت ، با تلاش های پیاپی و مستمر خود به موفقیت و نتیجه مطلوب دست پیدا می کنند. بیان این نکته لازم است که به دست آوردن توانایی مثبت نگری برای فردی که عادت به منفی بافی دارد، کار آسانی نیست و تلاش و تمرین مداوم می طلبد، اما کاملا شدنی است. خوش بینی و مثبت اندیشی یکی از مهارت هایی است که هر شخصی می تواند به آسانی و بدون پرداخت هیچ هزینه ای آن را یاد بگیرد.

در ادامه با پاسخ از ما همراه باشید تا پنج روش اصولی برای افزایش مثبت اندیشی برای کاهش استرس به شما معرفی شود:

۱- جملات مثبت را در ذهن خود تکرار کنید

 

افکار مثبت

 

همه انسانها ، ممکن است در خلوت با خود صحبت کنند. تکرار جملات و افکاری که از ذهن شما عبور می کند، تاثیرات بسیاری روی احساسات و اعمال شما دارد و می تواند با توجه به مثبت یا منفی بودن آن سود رسان و یا زیان بار باشد. نتیجه آن بستگی به دید خود شما دارد. اگر تلاش کنید که در حین فکر کردن به جریان افکار و طریقه نگرش تان آگاه باشید، می توانید این قدرت را هم بدست بیاورید که جریان افکار خود را کنترل کنید و آن را به سمت و سوی افکار مثبت هدایت کنید.

به عنوان مثال ، اگر در حال منفی بافی باشید، از جملاتی منفی همچون « مطمئن نیستم» ، « من از پس هیچ کاری بر نمیام » و … استفاده می کنید. همچنین ممکن است افکار مثبتی در ذهن تان داشته باشید و از جملات مثبتی چون « حال من عالی است» ، «من خیلی خوب کار می کنم» و … استفاده کنید.

اغلب، افکار منفی زمانی رخ می دهد که شما در حین انجام یک کار با شکست مواجه شده اید و یا نتیجه آن، باب میل شما نیست. شما با قضاوت منفی در مورد خودتان و کارهایتان، دائما افکار منفی را در ذهن تان مرور می کنید، در نتیجه باور می کنید که ضعیف و ناتوان هستید و این خود، باعث کاهش اعتماد به نفس و عملکرد شما می شود.

یکی از اصلی ترین قدم ها برای مثبت نگری و کاهش استرس ، تمرین گفتگوی درونی تأیید کننده و تکرار جملات مثبت با خودتان است.

۲- شناخت و درک افکار منفی

 

رهایی از افکار منفی
درک افکار منفی

 

شناسایی افکار منفی، اولین قدم برای کنار گذاشتن آن افکار و کاهش استرس است. ابتدا باید فرد ، متوجه باشد که در چه زمان هایی ، ذهنش، درگیر افکار منفی است. در مرحله بعد، آن شخص می تواند روش هایی را بکار گیرد که این افکار منفی را با افکار مثبت و سازنده جایگزین کند. فرد یاد شده بهتر است به جای تفکر سیاه و سفید ( به این معنی که هر اتفاقی یا صد در صد خوب و یا صد در صد منفی است)، تفکر خاکستری (یعنی توجه به جنبه های مثبت و منفی هر چیز به طور همزمان) را برگزیده و همیشه همین شیوه تفکر را ادامه دهد تا از تله افکار منفی، نجات پیدا کند.

یکی از بهترین روش ها، در این بخش ، دفترچه یادداشت استرس است. شما باید تمامی حالات، احساسات و اعمال خود را زیر نظر گرفته و یادداشت کنید. همچنین شما باید زمان هایی که ممکن است تغییر حالت، داشته باشید را شناسایی و روی آن متمرکز شوید. آشنایی بیشتر از ارتباطی که بین افکار و احساسات شما وجود دارد موجب می شود تا کنترل بیشتری روی کاهش استرس داشته باشید.

۳- کنترل افکار منفی

 

کنترل افکارمنفی
کنترل افکارمنفی

 

گاهی ذهن ما به صورت ناخودآگاه بر افکار منفی متمرکز می‌شود. در این شرایط ، جریان افکار منفی ، ناخواسته فعال می شود و ممکن است مدت ها فرد را درگیر خود کند. بسیاری از اعمال و رفتارهای ما ناشی از طرز فکر ما هستند؛ به این معنی که اگر همیشه به جنبه های منفی فکر کنیم، خروجی رفتار و عملکرد ما هم ، نتایج منفی به دنبال خواهد داشت.  این باعث می شود که دائما با احساس اضطراب و استرس، درگیر باشیم. برای ایجاد تغییر در رفتارهای ناکارآمدمان و کاهش استرس ، ابتدا باید طرز فکر و نوع نگرش خود را تغییر دهیم. تا زمانی که کنترل افکار منفی خود را در دست نداشته باشیم و نتوانیم جریان فعال آنها را متوقف کنیم، امکان اصلاح رفتار و اعمال مان نیز وجود نخواهد داشت.

یکی از تمریناتی که می توانید برای کنترل افکار منفی، انجام دهید، تمرینات «ذهن آگاهی» است. در این تمرینات، به شما آموزش داده می شود که به جریان فکر خود دقت کنید. با آگاهی از افکار بدبینانه خود به میزان غیرمنطقی بودن آن ها پی می برید و در نتیجه به مرور و با تکرار این تمرینات، کنترل شما برای متوقف کردن این افکار، بیشتر می شود. با این تمرین ، می توانید دیدگاهی خوش بینانه تر و مثبت تر ، نسبت به زندگی را در خود ایجاد کنید. همچنین کاهش استرس نیز میسر می شود.

شما همچنین می توانید با شناخت افکار منفی مانند «اگر شغلم را از دست بدهم… »، «شاید نتوانم این کار را انجام دهم»، «به اندازه کافی خوب نیستم»، «من نمی توانم و… » آنها را کنترل و به مثبت نگری ، روی آورید. تغییر نگرش از منفی بافی به سمت مثبت نگری، با شناسایی و آگاهی از افکار منفی تان و همینطور با تمرین مداوم و تلاش برای تغییر این عادت های اشتباه میسر می شود.

۴- فهرست یادآوری

 

فهرست یادآوری
لیست هفتگی

 

با تهیه یک لیست هفتگی، از مواردی که مثبت نگری باعث پیشرفت و ایجاد احساس مثبت در درون شما شده است، می توانید این عادت را در خود ایجاد کنید. شخص مثبت نگر با این کار علاوه بر ثبت کارهای درست خود آنها را مرور می کند. در نتیجه افکار مثبت در این شخص پرورش پیدا می کند.  او از خودش بخاطر نوع نگرش مثبتی که نسبت به اطرافیانش و جهان پیرامونش دارد، سپاسگزار خواهد بود. او همچنین از حال خوبی که در سایه خوش بینی دارد، لذت خواهد برد.

در واقع ، افکار مثبت، باعث خلق اعمال مثبت می شود و باعث می شود که رضایت شخصی شما از خودتان بیشتر شود. درنتیجه ، با تهیه فهرست یادآوری کارهای مثبت خود در افزایش اعتماد بنفس تان تاثیر بسزایی خواهید گذاشت و باعث کاهش استرس خواهد شد.

۵- هم نشینی با افراد مثبت اندیش

هنگامی که شما ارتباطتان را با افراد مثبت اندیش، بیشتر کنید، از عادات و تفکرات قدیمی خود، فاصله خواهید گرفت و نوع نگرش و برخورد آنها را با مسائل مختلف را فرا خواهید گرفت. حالا شما با برقراری ارتباط صمیمی با افراد خوش بین و دیدن دنیا و اتفاقات اطراف تان از چشم آنها یاد خواهید گرفت که واکنش های منفی خود را اصلاح و مدیریت کنید. تغییر شیوه برخورد با مسائل ، به روش افراد مثبت اندیش به ایجاد تغییرات مثبت و اساسی در درون شما کمک می کند. هم چنین این تغییرات در نوع تفکر، احساسات، نحوه صحبت کردن و اعمال شما نیز موثر واقع خواهد شد. اگر می خواهید با افراد مثبت نگر آشنا شوید، توصیه می کنم مقاله چرا و چگونه با افراد مثبت نگر آشنا شویم را مطالعه کنید.

چنانچه، مطلب حاضر در پاسخ از ما برایتان جذاب بود، آن را با سایر دوستانتان به اشتراک بگذارید.
همچنین دیدگاه تان در خصوص این مطلب، از پاسخ از ما را از طریق بخش نظرات ، با سایر همراهان پاسخ از ما در میان بگذارید.
پاسخ از ما همراه همیشگی خود را تنها نگذارید!

    اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

    ‫4 نظر ارسال شده در “چطور با مثبت نگری استرس خود را از بین ببریم ؟

      • پاسخ از ما :

        نیلوفر عزیز
        سپاسگذارم که نظر ارزشمند خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. استرس در این روز ها به معضل جدی تبدیل شده است. امیدواریم مقاله ما توانسته باشد اندکی به شما در این زمینه کند. اتفاقا مقاله ای نیز با عنوان استرس شغلی و راه های مقابله با آن در وبسایت هست. ممکن از به درد شما بخورد.

    1. پیمان :

      استرس به مانند سم برای بدن عمل می کند. واقعا که با استرس گرفتن حتی برای مسئله ای ساده ای مثل ازدواج کردن، اتفاقات خوب را برای خود تلخ می کنیم.

      • پاسخ از ما :

        پیمان عزیز
        ممنونیم که نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. درست می فرمایید. استرس دقیقا مثل یک سم با بدن انسان رفتار می کند. منتها چون این سم کم کم آدم را از پا در میاورد، اغلب به آن بی توجه هستیم. حال که به آن اشاره کردید، مقاله ای به عنوان راه های مقابله با استرس عروسی در سایت هست که ممکن است برایتان جالب باشد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com