استرس عروسی ، ممکن است بهترین شب زندگی تان را به کامتان تلخ کند. برای بسیاری از زوجهای جوان برگزاری مراسم ازدواج به بهترین نحو ممکن اهمیت زیادی دارد. ممکن است مدتها در رویاهای خود مراسم ازدواجشان را با تجملات بسیار تصور کرده باشند و حالا که زمان برگزاری آن فرا رسیده، برای به تحقق رساندن رویاهایشان ، حساسیت زیادی داشته باشند. البته اینکه این حساسیت ها از طرف عروس و داماد و خانوادههای آنها تا چه حد در موفقیت در زندگی مشترک آنها تأثیرگذار است، نکته قابل تأملی است.
چگونه مراسم را به خیر بگذرانیم؟
متأسفانه گاهی عروس و داماد به دلیل نگرانی ها و اختلافاتی که بر سر چگونگی برگزاری مراسم عروسی پیش میآید، از شروع زندگی شان خاطرات بدی در ذهنشان به جا میماند که تا مدتها ممکن است آنها را رنجیده خاطر کند و به جای اینکه از بهترین روز زندگی شان در کنار خانواده و دوستان لذت ببرند و دیگران را در شادی شروع زندگی مشترکشان کنند، آن را با نگرانی، استرس و دلخوری به کام خود تلخ میکنند.
از طرفی چون در مرکز توجه جمع هستند، سعی در مخفی کردن احساسات منفی از دید دیگران دارند و این خود فشار روانی شان را بیشتر میکند. طبق نتایج تحقیقی که بر روی ۱۰۰۰ زوج جوان انجام شد، از بین هر ۱۰ عروس و داماد، ۴ نفر از آنها استرس قبل از ازدواج را تجربه کردهاند.
اگر میخواهید از بروز چنین تجربههای منفی جلوگیری شود و مراسم عروسی تان را طبق میلتان و بدون نگرانی و استرس برگزار کنید، میتوانید به علل رایج بروز این نگرانی ها توجه کنید و برای کاهش احتمال بروز و تأثیرات منفی آن بر روزهای شروع زندگی مشترکتان، راهکارهایی را برای مدیریت هیجانات، رفتارها، برنامهها و اتفاقات غیرمنتظره اتخاذ کنید. در ادامه به برخی از نکاتی که به شما کمک میکند تا مراسم ازدواجتان را به خوبی برگزار کنید و تا سالها خاطره خوش آن را در ذهن داشته باشید، اشاره میشود. با «پاسخ از ما» همراه باشید.
روش های کاهش استرس عروسی
۱ برای برنامهریزی مراسم با همسرتان مشورت کنید.
در مورد هزینهها، نحوه برگزاری مراسم، لیست مهمانها، انتخاب لباس، مراکز تهیه اقلام پذیرایی و زمان و محل برگزاری مراسم با هم صحبت کنید و به توافق برسید. ببینید چگونه میتوانید با مدیریت و برنامهریزی صحیح و انتخاب سفارشات، با صرف هزینه مناسب و در حد توان مالی تان مراسم را به خوبی برگزار کنید. در مورد احساسات، نگرانی ها و خواستههای خود با همسرتان گفتگو کنید و سعی کنید با گفتگو اختلاف نظرها را حل کنید و با هم به توافق برسید. به سلیقه همسرتان برای انتخاب سفارشات و خریدها اهمیت بدهید و نظر او را جویا شوید.
البته برای راهنمایی در مورد مدیریت کارهای قبل از عروسی می توانید مقاله کارهایی که باید قبل از عروسی انجام دهید را هم مطالعه کنید .
۲ چگونگی مدیریت مسائل مالی و تأمین هزینه های سنگین برگزاری مراسم
از دیگر دغدغه هایی است که تازه عروس و داماد و خانواده های آنها را نگران میکند. متأسفانه با ترویج فرهنگ تجملگرایی در فرهنگ ایرانی در سالهای اخیر و رقابتی که برای خاص و چشمگیر بودن مراسم در بین خانواده ها رایج شده، گاهی باعث میشود افراد بیش از توان اقتصادی خود برای برگزاری مراسم هزینه کنند.
و برای جبران این هزینه ها تا مدتها زیر بار فشار مالی باشند. برنامهریزی اقتصادی، محاسبه و پیشبینی هزینه ها، تأمین منابع مالی مورد نیاز، تحت فشار قرار ندادن طرف مقابل برای خواستههای غیرضروری، کمتر کردن توقعات، ساده برگزار کردن مراسم در حد توان مالی و توجه به اصول زندگی به جای توجه صرف به مادیات و در عین حال گشاده دستی و احساس رضایت از هزینه کردن برای خوشحال کردن طرف مقابل از جمله نکاتی است که میتواند بسیاری از نگرانی ها و اختلاف نظرها را کاهش دهد. همچنین استرس عروسی را هم پایین میاورد.
۳ جلب رضایت همه مهمان ها
اطمینان از اینکه همه چیز از نحوه پذیرایی و کیفیت غذا گرفته تا موسیقی و چیدمان فضای سالن از جمله مسائلی است که ممکن است در حین مراسم باعث نگرانی برگزارکنندگان باشد. برای اینکه این نگرانی کاهش پیدا کند، میتوانید از دوستان و افراد نزدیک یا نیروهای متخصص در زمینه برگزاری جشن ها و مراسم کمک بگیرید تا در طی مراسم نگران تک تک مهمان ها نباشید. به خودتان استرس عروسی را تحمیل نکنید!
۴ پیش بینی مشکلات
تغییر ناگهانی آب و هوا در روز مراسم یا مناسب نبودن محل برگزاری مراسم با توجه به شرایط جوی یکی از نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. برگزاری مراسم در محیط سربسته در فصل های سرد، پیشبینی بارندگی یا باد شدید و در نظر گرفتن مکان و چیدمان مناسب برای راحت بودن مهمان ها از جمله نکاتی است که باید برای برگزاری مراسم به آن توجه داشته باشید.
۵ اختلافات را مدیریت کنید.
دعوت از افرادی در خانواده که ممکن است از قبل با هم اختلافاتی داشته باشند، گاهی ممکن است عروس و داماد را دچار نگرانی و مشکل کند. در این شرایط از بزرگترهای فامیل برای مشورت گرفتن و صحبت کردن با دو طرفی که با هم قطع رابطه کردهاند و احتمالا” بعد از مدت ها در مراسم شما یکدیگر را ملاقات میکنند، کمک بگیرید. به آنها بگویید که تا چه حد حضور هر دو طرف برای شما در مراسم عروسی تان اهمیت دارد و از آنها بخواهید که در صورتی که نمیتوانند مشکلاتشان را حل کنند، اختلافاتشان را برای چند ساعتی کنار گذاشته یا حداقل در حضور جمع رفتار اجتماعی مناسب داشته و از ابراز اختلافات گذشته خود خودداری کنند. با اینکار استرس عروسی به میزان قابل توجهی کنترل می شود.
۶ کمال گرایی را کنار بگذارید
داشتن ویژگی شخصیتی کمالگرایی در بسیاری از مواقع شرایط را سخت و ناخوشایند میکند. افراد کمالگرا معمولا” نیمه خالی لیوان را میبینند و با وجود کمترین کاستی و عدم تطابق با برنامهریزی ذهنی شان دچار استرس و ناراحتی میشوند. اگر شما یا همسرتان چنین ویژگی شخصیتی دارید، سعی کنید برای حل کردن این مشکل وقت بگذارید، حتما با یک متخصص روانشناسی مشورت کنید تا بتوانید رفتاری مناسب در مواجهه با اتفاقات زندگی خود داشته باشید. البته کمالگرا یا سختگیر نبودن به معنای بیخیالی یا بیتفاوتی نیست؛ شما تمام تلاش خود را میکنید تا کارهایتان را به بهترین نحو انجام دهید.
داشتن روحیه انعطافپذیری و کنار گذاشتن کمالگرایی زندگی را برای شما و اطرافیانتان خوشایندتر میکند.
۷ حساس نشوید!
ممکن است در مورد وزن یا ظاهر چهره خود در زمان برگزاری مراسم عروسی حساسیت زیادی داشته باشید و عدم رضایت از ظاهرتان شما را نگران کند. در وهله اول خودتان را همانگونه که هستید قبول داشته باشید. قطعا” همسر شما کسی است که ویژگیهای ظاهری و درونی شما را پسندیده است که شما را برای ازدواج و زندگی مشترک پذیرفته است. در عین حال چند ماه قبل از زمان برگزاری مراسم با رعایت رژیم غذایی مناسب، ورزش کردن و رعایت اصول بهداشتی و در صورت نیاز به کار گرفتن روشهای درمانی میتوانید خود را برای رسیدن به ظاهر مطلوبتر آماده کنید.
۸ هردو طرف را در نظر بگیرید
اختلاف فرهنگی و طبقاتی بین خانوادهها یکی از مسائلی است که ممکن است در زمان جمع شدن خانوادههای عروس و داماد خود رانشان بدهد. اینکه شما قبل از انتخاب همسر به تناسبات فرهنگی و خانوادگی توجه داشته باشید، اهمیت زیادی دارد.
ولی در صورتی که با وجود این تمایزات تصمیم به ازدواج گرفتهاید، سعی کنید مراسم را به گونهای برگزار کنید که برای هر دو طرف قابل پذیرش باشد. شنیدن اظهارنظرهای منفی در مورد نحوه برگزاری مراسم، ظاهر عروس و داماد و جزئیات دیگر ممکن است باعث ناراحتی شما شود. سعی کنید بهترین خودتان باشید و زیاد تحت تأثیر نظرات دیگران نباشید و در عین احترام به نگرش دیگران این نکته را به آنها یادآور شوید که شما را همانگونه که هستید بپذیرند و قبول داشته باشند.
۹ تهیه چک لیست
لیست کارهایی که باید انجام شود را یادداشت کنید و در صورت انجام آن را از لیست خط بزنید. از منابع آنلاین و تبلیغات برای انتخاب و خرید مناسب کمک بگیرید. با دوستانی که به تازگی ازدواج کردهاند صحبت کنید و از تجربیات آنها کمک بگیرید. در رباطه با این موضوع می توانید مقاله کارهایی که قبل از عروسی باید انجام دهید را هم مطالعه کنید!
۱۰ لباس مناسب
سعی کنید لباس و کفشی را انتخاب کنید که در آن احساس راحتی داشته باشید. پوشیدن لباس تنگ، کفش پاشنه بلند ممکن است طی مراسم باعث خستگی شما شود.
۱۱ برنامه ریزی صحیح
طوری برنامهریزی کنید که انجام حجم زیادی از کارها برای لحظه آخر باقی نماند تا بتوانید در روزهای قبل از برگزاری مراسم فرصتی برای گفتگو صمیمانه و عاشقانه با همسرتان داشته باشید. وقت گذراندن در کنار همسرتان در فضای رمانتیک، روشن کردن شمع، گوش دادن به موزیک آرامشبخش و صحبت کردن درباره خاطرات و چالشهایی که پشت سر گذاشتهاید و روزهای خوبی که در پیش دارید احساس مثبت متقابل در شما و همسرتان ایجاد میکند.
۱۲ به خودتان برسید
برای کم شدن استرس در روزهای قبل از مراسم بیشتر برای خودتان وقت بگذارید. از ماساژ، مدیتیشن، یوگا، گفتگو با دوستان کمک بگیرید. خواب و تغذیه مناسب را فراموش نکنید. با توجه به حجم زیاد فعالیت در روز مراسم، کم خوابی و خستگی جسمی ممکن است شما را اذیت کند. با داشتن خواب و استراحت کافی و مراقبت از خودتان این فرصت را به خودتان بدهید که در روز مراسم شاداب و سرحال باشید.
۱۳ مرخصی بگیرید
اگر شاغل هستید چند روز قبل و بعد از مراسم مرخصی بگیرید. طوری برنامهریزی کنید که چند روزی فارغ از دغدغه های شغلی در کنار خانواده، دوستان و همسرتان اوقات خوشی را سپری کنید و برای شروع زندگی جدید انرژی و توان مضاعف کسب کنید.
۱۴ عکس و فیلم بگیرید
ثبت خاطرات و لحظات در فیلم و عکس در مراسم ازدواج میتواند برایتان خاطرات خوشی را به جای بگذارد که سالها با مرور آن لبخند به لبان شما و همسرتان بیاورد.
خودتان خاطره ای از استرس عروسی دارید؟ به عنوان مهمان یا عروس و داماد؟ خاطرات و یا نظرات خود را با «پاسخ از ما» به اشتراک بگذارید!
وای ممنونم از مقاله خوبتون. من بزوی مراسمم برگزار میشه. در به در دنبال آرایشگر خوبم. ?♀️
سوگند عزیز
سپاسگذاریم که نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. ممکن است مقاله چطور یک آرایشگر مناسب پیدا کنیم بتواند کمکتان کند.
همه این مشکلات یه ور، لباس انتخاب کردن یه ور…
شادی عزیز
ممنونیم که نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. اگر در انتخاب لباس عروس دچار مشکل شدید، می توانید مقاله انتخاب لباس عروس رویایی را مطالعه کنید.