راهنمای مطالعه [مخفی کردن]
- در انتخاب همسر خود انتخاب عاقلانه و واقع بینانه ای داشته باشید
- همسر و زندگی مشترک تان الویت شما باشد
- در زندگی مشترک تان به دیدگاه طرف مقابل خود اهمیت بدهید
- با طرف مقابل خود صادق باشید و حس اعتماد در او ایجاد کنید
- مهارت گفتگو و حل مسائل زندگی مشترک را در خود تقویت کنید
- بی قید و شرط عشق بورزید
- کتاب های مفید برای زوج های جوان برای داشتن ازدواجی موفق
- کتاب «رازهای خوشبختی زوج های موفق»
- کتاب «چگونه به پای هم پیر شویم؟»
- کتاب «۲۳ باور مخرب در ازدواج»
می توان گفت در دنیای امروز «موفقیت در ازدواج» یکی از پیچیده ترین و چالش بر انگیزترین مقوله هایی است که هر انسان بالغی با آن مواجه است. در فرهنگ و جامعه ما، ازدواج باعث ایجاد مقبولیت اجتماعی برای افراد می شود.
داشتن یک «ازدواج موفق» می تواند بر تمام ابعاد زندگی فرد نیز تاثیرگذار باشد. بنابراین، هر چقدر اطلاعات و دانش شما در این حوزه بیشتر باشد و بتوانید مهارت های لازم را با داشتن آنها بدست بیاورید، احساس رضایت بیشتری در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی خود پیدا خواهید کرد.
بسیاری از افراد هنگامی که تصمیم به ازدواج می گیرند، تمام انرژی خود را صرف برنامه ریزی برای مراسم ازدواج و تدارک تشریفات می کنند، در حالی که
پرهزینه ترین جشن عروسی ها نمی تواند تضمین کننده «خوشبختی» و «موفقیت در ازدواج» باشد.
برای آنکه بنیان یک زندگی مشترک درست بنا شود و طی سالها پایدار باقی بماند، باید اصولی را دانست و بکار بست. در ادامه با «پاسخ از ما» همراه باشید تا برخی از این اصول که بر اساس تجربه افرادی که از زندگی مشترکشان رضایت داشته اند گردآوری شده را مورد بررسی قرار دهیم:
در انتخاب همسر خود انتخاب عاقلانه و واقع بینانه ای داشته باشید
بسیاری از موارد «شکست در ازدواج» به دلایلی همچون عدم شناخت، تصمیم گیری احساسی، ترس از تنهایی و فرار از شرایط نامطلوب اتفاق می افتد.
تا زمانی که فرد به رشد و بلوغ در زمینه جسمی، ذهنی، عاطفی، اجتماعی و اقتصادی نرسیده باشد، برای ساختن «زندگی مشترک» و پذیرش «بار مسئولیت رابطه» آمادگی لازم را نخواهد داشت.
وجود اختلالات شخصیتی و مشکلات فردی شناخته نشده در افراد یکی دیگر از عوامل شکست در ازدواج می باشد. داشتن شناخت کافی از خود، تلاش برای رشد و ارتقا شخصیت و یادگیری مهارت های لازم پیش از ازدواج از جمله عوامل مهمی هستند که می تواند مسیر «موفقیت در ازدواج» را برای زوجین هموار کند و از بروز انتخاب های اشتباهی جلوگیری کند که منجر به شکست و از هم پاشیدن کانون خانواده می شود.
همسر و زندگی مشترک تان الویت شما باشد
هر فردی وقت و انرژی خود را برای موضوعاتی صرف می کند که برایش ارزشمند هستند و به آنها علاقه مند است. برای شخصی که ازدواج کرده، خانواده و همسر یکی از مهمترین اولویت هاست. نباید فراموش کنید که خانواده پایه و اساس زندگی شماست و احساس رضایت و خوشبختی همسرتان و حفظ بقا رابطه شما در گرو رسیدگی و توجه به آن است.
معمولا هر چیزی که توجه زن یا مرد خانواده را بیشتر از طرف مقابل به خود جلب کند، باعث بروز حسادت و ناراحتی می شود؛ مثلا مردی که به کارش بیشتر از خانواده اهمیت می دهد و برای آن وقت صرف می کند، به تدریج با واکنش های منفی همسرش نسبت به کار خود مواجه می شود. برقراری تعادل در همه کارها و رتبه بندی آنها براساس «اهمیت مسئله» نکته مهمی است که رعایت کردنش می تواند یکی از راهکارهای اصلی «موفقیت در ازدواج» باشد.
در زندگی مشترک تان به دیدگاه طرف مقابل خود اهمیت بدهید
آگاهی هر یک از زوجین از اعتقادات و دیدگاه های طرف مقابل منجر به پذیرش بهتر رفتارهایش نسبت به شریک زندگی اش می شود. زوج های موفق در صورت بروز اختلاف نظر تلاش می کنند تا صرفا بر موضع خودشان پافشاری نکنند و در عوض، با انعطاف پذیری بیشتری موضوع را از زاویه دید همسرشان ببینند و با احترام به عقاید و نظرات یکدیگر در جهت حفظ اصل شادی و سلامت رابطه تلاش کنند.
گاهی گذشت کردن ثمراتی برای شما دارد که بسیار با ارزشتر از موضوعی است که نسبت به آن اختلاف نظر داشته اید. در واقع، ازدواج جایی است که باید منیت ها را کنار گذاشت و برای منافع جمعی بیشتر از منافع شخصی ارزش قائل شد.
با طرف مقابل خود صادق باشید و حس اعتماد در او ایجاد کنید
هنگامی که زوج ها همواره رفتاری صادقانه با هم داشته باشند، هیچ چیزی را از یکدیگر پنهان نکنند، به یکدیگر اعتماد و اطمینان داشته باشند و به طور مداوم ذهنشان درگیر تجسس و کنترل همسرشان نباشد، با آرامش بیشتری می توانند در کنار هم زندگی کنند.
در یک رابطه زناشویی موفق، داشتن «صداقت» و «حس اعتماد» نسبت به یکدیگر مسیر پیشرفت را برای هر دو طرف هموار می کند. عدم صداقت و اعتماد متقابل بین همسران نیز باعث متزلزل شدن پایه های زندگی مشترک شان می شود.
نکته مهم در اینجاست که در شروع رابطه که طرفین شناخت کمتری از هم دارند اعتمادسازی بین آنها شکل بگیرد.
اینکه شما همسرتان را در جریان امور و اتفاقاتی بگذارید که طی روز برایتان پیش آمده، یکی از راهکارهایی است که به ایجاد حس اعتماد کمک می کند.
در واقع، تعهد و وفاداری یکی از پایه های اصلی یک رابطه مشترک است. اگر با بی توجهی باعث فرو ریختن یکی از ارکان رابطه شوید، باید بدانید که ممکن است در نهایت زندگیتان را به طور جدی در خطر فروپاشی قرار دهید.
به قول هایتان پایبند باشید. معمولا «حس اعتماد» بعد از سپری شدن مدت زمانی طولانی بین افراد شکل می گیرد، اما در نظر داشته باشید که با تکرار موارد خلف وعده و بدقولی ممکن است شکافی عمیق بین افراد ایجاد شود و علاوه بر از بین بردن حس اعتماد بین زوج ها باعث دلسردی آنها نسبت به یکدیگر نیز شود.
مهارت گفتگو و حل مسائل زندگی مشترک را در خود تقویت کنید
یادگیری مهارت گفتگوی اثر بخش یکی از مهمترین مهارت هایی است که در زندگی اجتماعی و به خصوص روابط خانوادگی نیازمند آن هستیم. البته باید عنوان کرد که «گفتمان تعاملی» با «گفتمان منفعل» و یا «تدافعی» تفاوت دارد.
در «گفتمان تعاملی» طرفین نظرات و احساسات خود را به صورت روشن و آزادانه، بدون حس شرم و در کمال آرامش بیان می کنند. در این نوع گفتمان، مخاطب با همدردی و بدون قضاوت عجولانه باید به صحبت ها گوش فرا دهد و خود را جای طرف مقابل بگذارد. در نهایت، نظرات خود را می تواند به صورت دوستانه و منطقی بیان کند.
مراقب کلمات و بار معنایی آنها باشید. به هنگام عصبانیت سعی کنید سکوت کرده و از محیط و موقعیت تنش زا فاصله بگیرید. در زمان مناسب درباره موضوع مورد بحثتان فکر کنید و سپس با همسرتان صحبت کنید. قدردانی و تشکر از زحمات طرف مقابل، جشن گرفتن شادی ها و موفقیت ها و با محبت و عطوفت با یکدیگر صحبت کردن از نکاتی هستند که رعایت آنها باعث می شود همسرتان از توجه و حمایت شما بهره مند شده و شما را به عنوان یک همراه و پشتیبان در کنار خود بداند. در نتیجه رعایت این نکات، زندگی شما پر از جنبه های مثبت و خاطرات خوشایند خواهد شد.
بی قید و شرط عشق بورزید
همسر خود را همانطور که هست بپذیرید و دوست بدارید. هیچگاه در ازای عشق و محبت خود به دنبال تغییر افراد و یا کنترل و مطیع ساختن طرف مقابل نباشید. به آزادی های فردی یکدیگر احترام بگذارید. همه افراد علاوه بر وظایفی که به واسطه ازدواج ملزم به انجام آن هستند، نقش ها و مسئولیت ها و علایقی دیگری نیز دارند که با تشویق و همکاری طرف مقابل می توانند در پیشبرد آن موفق تر باشند.
رشد و پیشرفت کردن در همه ابعاد زندگی باعث ایجاد حس رضایت درونی می شود و در نتیجه بر استحکام رابطه و موفقیت آن می افزاید.
کتاب های مفید برای زوج های جوان برای داشتن ازدواجی موفق
مهارت در ساختن یک زندگی موفق مانند هر مهارت دیگری علاوه بر کسب دانش و اطلاعات در آن زمینه، مستلزم تمرین عملی در دنیای واقعی نیز می باشد. البته پیش از آن، باید در زمینه راه های موفقیت در ازدواج مطالعه داشته باشیم و در این خصوص بایستی اطلاعاتمان را افزایش بدهیم.
در ادامه «پاسخ از ما» کتاب های مرتبط با داشتن یک زندگی زناشویی سالم و موفق را معرفی می کند:
کتاب «رازهای خوشبختی زوج های موفق»
کتاب «رازهای خوشبختی زوج های موفق» نوشته «کووالت پاتریشیا» با ترجمه «سمانه فلاح» در انتشارات طاهریان چاپ و منتشر شده است. این کتاب رشد فردی و هوش هیجانی لازم برای حفظ و گسترش یک رابطه موفق در ابعاد مختلف را به عنوان راز موفقیت در ازدواج معرفی می کند.
این کتاب «کووالت پاتریشیا» شامل ۱۵ فصل بوده و مطالب جالب و مفیدی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد که خواندن آن را به شما پیشنهاد می کنیم.
کتاب «چگونه به پای هم پیر شویم؟»
کتاب «چگونه به پای هم پیر شویم؟» نوشته «محمد زندی دره غریبی» می باشد و توسط انتشارات «فرزانگان دانشگاه» به چاپ رسیده است. این کتاب به بررسی عوامل مؤثر بر ازدواج و عوامل ارتقاء دهنده شرایط کیفی ازدواج می پردازد.
مباحثی همچون نقش عوامل مادی، فرهنگی، روانی و شخصیتی که بر تصمیم گیری در مورد ازدواج تاثیر می گذارند از جمله مواردی هستند که در این کتاب در موردشان صحبت می شود.
در صورت تمایل می توانید مقاله چگونه یک رابطه شکست خورده را از نو شروع کنیم؟ را مطالعه کنید.
کتاب «۲۳ باور مخرب در ازدواج»
کتاب «۲۳ باور مخرب در ازدواج» نوشته «آرنولد لازاروس» می باشد که توسط «الهام آرام نیا»، «نادیا آرام نیا» و «شمس الدین حسینی» ترجمه گردیده و در انتشارات «نسل نو اندیش» به چاپ رسیده است.
این کتاب برخی از باورهای غلطی که افراد پیش از ازدواج دارند و منجر به شکست آنها در رابطه می شود را معرفی می کند و مورد بررسی قرار می دهد.
علاوه بر مطالعه کتاب های مرتبط با موضوع «ازدواج موفق» که به همه افراد متأهل و در شرف ازدواج پیشنهاد می شود، برای «مشاوره پیش از ازدواج» به یک مرکز مشاوره مراجعه کنید.
«مشاوره پیش از ازدواج» یکی از اقدامات مهم برای جوانان آماده ی ازدواج است که می تواند در انتخاب مناسب، یادگیری برخی از اصول، مهارت ها و باید و نبایدها به آنها کمک کند.