جاهای دیدنی تبریز را بیشتر بشناسیم

جاهای دیدنی تبریز
بروزرسانی در : 1,621 بازدید
مدت زمان تقریبی مطالعه: 15 دقیقه
گردشگری

علاقه مندان به سفر و گردشگری حتی در روزهای گرم تابستان نیز چمدان مخصوص مسافرتشان از قبل آماده کرده اند و قصد دارند دل به جاده بزنند. اما سوال این است در تابستان به کجا باید سفر کنیم؟ مناطق سردسیر انتخاب شماره یک گردشگران تابستانی است. یکی از شهرهایی که می توانید که از خنکای دلچسبش در تابستان بهره مند شوید، شهر تبریز است. شهر تبریز یکی از زیباترین شهرهای کشورمان محسوب می‌گردد که بزرگترین بازار سرپوشیده جهان در آنجا قرار دارد و با داشتن ۱۷ موزه متنوع در زمینه های متفاوت بعد از تهران توانسته عنوان دومین شهر موزه ایران را به خود اختصاص بدهد. در این مطلب همراه «پاسخ از ما» باشید تا جاهای دیدنی تبریز را به شما معرفی کرده و در موردشان صحبت کنیم.

پس اگر قصد عزیمت به این شهر را دارید، خواندن این مقاله را از دست ندهید، چرا که قصد داریم در ادامه مهمترین مکان های دیدنی تبریز را به شما معرفی کنیم.

شهر تبریز و ریشه کلمه تبریز

شهر تبریز شهری است بسیار سرسبز با آب و هوایی کوهستانی. این شهر به دلیل اینکه دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی متنوع و دیدنی بسیار زیادی می باشد، همواره یکی از مقاصد گردشگری اصلی برای مسافران ایرانی و خارجی به شمار می رود. تبریز از آن شهرهایی است که سفر به آن را فراموش نخواهید کرد.

لرد جُرج کرزن، سیاستمدار معروف بریتانیایی، تبریز را کلمه‌ای آریایی می‌داند و کلمه «تب» را به معنی «گرم یا نیم گرم» و کلمه «ریز» را به معنی «ریزش» یا «ریختن» تلقی می‌کند.

و این تعبیر را به دلیل وجود چشمه های آب گرم مجاور تبریز درست دانسته و می گوید تبریز به خاطر این چشمه ها «گرماریز» می باشد.

جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شهر تبریز

کویر قوم تپه تبریز

شاید باورکردنی نباشد، اما علیرغم اینکه شهر تبریز دارای نواحی خوش آب ‌و هوا و مناطقی سرسبز و زیباست، یکی از کویرهای دیدنی ایران را نیز در دل خود جای‌داده است. قوم تپه در لغت به معنای تپه شنی می باشد و به خاطر تجمع خاک و گرد وغبار فراوان این منطقه به شکل تپه ‌هایی شنی دیده می ‌شود.

کویر قوم تپه تبریز از جاهای دیدنی تبریز

به همین دلیل، قوم تپه با این نام شناخته می شود. کویر قوم تپه یکی از جاهای دیدنی تبریز است که اگر به این شهر سفر نمودید، پیشنهاد می کنیم حتما از آن دیدن نمایید.

روستای کندوان

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری تبریز که شهرتی بین المللی دارد کندوان است. دلیل اصلی شهرت این روستای جالب وجود خانه ‌هایی است که در کوه سهند قرارگرفته و دورنمای آن را مانند لانه زنبور کرده است. کندوان با خانه های صخره ای که ساخته دست بشر است تا ساعت ها توجه و نگاه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

روستای کندوان از جاهای دیدنی تبریز

این روستای زیبا در۶۰ کیلومتری جنوب غربی تبریز واقع شده است. قدمت کندوان به بیش از ۶۵۰۰ سال می‌رسد و به دلیل معماری منحصر به ‌فردی که دارد، نامش در لیست آثار ملی ایران ثبت گردیده است.

 

 

شاه گلی (ائل گلی)

شاه گلی یا ائل گلی یکی از اصلی ‌ترین جاذبه های گردشگری شهر بزرگ تبریز است. در این منطقه شهربازی، غذاخوری، هتل، مسافرخانه و کافی ‌شاپ ‌های متعددی وجود دارد.

شاه گلی (ائل گلی) از جاهای دیدنی تبریز

قبل از انقلاب، این مکان با نام شاه گلی در میان مردم شناخته می شد که به معنی دریاچه‌ی شاه قلمداد می‌شد، ولی بعد از انقلاب به کلمه «ائل گلی» به معنی دریاچه‌ای برای مردم تغییر نام پیدا کرد.

بازار تبریز

بازار بزرگ تبریز پر اهمیت ‌ترین بازار ایران است که در سال ۱۳۴۶ نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته. این بازار بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده در سطح جهان است که از کاروانسراها، بازارچه ‌ها و دالان‌های گوناگونی تشکیل ‌شده است. هنگام قدم زدن در این بازار گویی سفری به گذشته کرده اید و تمام خاطرات کودکی تان زنده می شود. تجربه حس کردن بوی ادویه ها و دیدن پارچه های رنگی و سنتی می-تواند برای هر ایرانی بسیار جذاب و به یاد ماندنی باشد.

متاسفانه به خاطر آتش‌سوزی بزرگی که در سال ۱۳۹۸ اتفاق افتاد قسمتی از این بازار از بین رفت و مغازه‌ های بسیاری در آتش سوخت، اما هنوز این بازار با تمام زیبایی های خود پابرجاست. در صورت سفر به تبریز دیدن این جاذبه تاریخی را از قلم نیندازید.

مسجد کبود

مسجد کبود یکی از بناهای برجسته و ارزشمند معماری کشورمان ایران می باشد که در شهر تبریز واقع گردیده است. مسجد کبود تبریز متعلق به قرن نهم هجری قمری است و یادگاری از دوران پادشاهی قراقویونلوها می باشد. با وجود اینکه تبریز پایتخت فرمانروایی قراقویونلوها بوده است، این مسجد تنها جاذبه تاریخی بازمانده از این دوره تاریخی می باشد. گفتنی است که مسجد کبود یکی از چهار مسجد تزئین شده با کاشی ‌کاری ‌های آبی در جهان است و به همین خاطر به این اسم نامگذاری شده است.

در گذشته مسجد کبود را با نام‌ های دیگری نظیر«گوی مسجد»، «مسجد شاه جهان» و «عمارت مظفریه» نیز می شناخته اند. جالب است که بدانید که قبرهایی برای سلطان جهانشاه، فرمانروای قدرتمند قراقویونلوها و شخصی که دستور ساخت این مسجد را داد، و خانواده اش در انتهای شبستان و در سرداب ساخته بودند، گرچه امروزه این آرامگاه ها خالی هستند.

حدود ۳۰۰ سال پیش، گنبدهای مسجد کبود در اثر زلزله آسیب دید و از بین رفت و از این بنای فاخر به جز سر در و چندین پایه چیزی به ماندگار نماند. سال ۱۳۱۸ هجری شمسی کار ترمیم گنبد و بخش های دیگر مسجد آغاز گردید و بازسازی این جاذبه تاریخی تا سال ۱۳۵۵ ادامه داشت.

گفتنی است کاشی‌کاری این بنا بسیار با ظرافت و دقیق انجام‌ شده است. همچنین، هماهنگی رنگ‌ های به‌کار رفته در مسجد کبود تبریز به این بنا جلوه خاصی بخشیده است. توصیه می کنیم در صورتی که به تبریز سفر کردید، حتما به دیدن این مسجد زیبا بروید و لحظاتی خوب را در آرامش در این مکان زیبا و آرامش بخش سپری کنید.

آدرس مسجد کبود تبریز: تبریز، خیابان امام خمینی، نرسیده به میدان ساعت، جنب پارک خاقانی

قلعه ضحاک هشترود

در گذشته قلعه ها در مناطق کوهستانی و صعب العبور یا به منظور هدف های نظامی و دور ماندن از حمله دشمن ساخته می شده است. قلعه ضحاک هشترود هم یکی از قلعه هایی محسوب می شود که به احتمال بسیار بالا کاربردی نظامی داشته است. قلعه ضحاک یکی از مکان های دیدنی تبریز است که با نام قلعه آژدهاک و همچنین نام محلی نارین قالا نیز شناخته می شود.

قلعه ضحاک هشترود از جاهای دیدنی تبریز

با توجه به این موضوع که این قلعه در زمان اشکانیان رونق و شکوه فراوانی داشته، اکثر افراد آن را متعلق به دوره اشکانی در نظر می گیرند. حتی در حال حاضر این برج های دیده بانی اشکانی می باشد که همچنان سالم مانده اند. البته در بررسی باستان شناسی منطقه سفال هایی پیدا شده اند که به دوره حاکمیت پیش از اشکانیان مربوط می شود.

علت نامگذاری قلعه ضحاک به این اسم این است که ضحاک معرب کلمه آژدهاک است و برخی گمان می کرده اند که این قلعه مربوط به اژدهاک، پادشاه مادی، می باشد که در جنگ از کوروش بزرگ شکست خورد و کوروش موفق شد تا دودمان شاهنشاهی هخامنشی را بنیانگذاری کند. عده ای هم تصور می کنند قلعه هشترود همان قلعه ضحاک می باشد که در شاهنامه فردوسی از آن صحبت شده است.

در شاهنامه فردوسی، ضحاک به عنوان پادشاهی ستمگر شناخته می شود که به مدت تقریبا ۱۰۰۰ سال پادشاه ایران بوده است. در نهایت ضحاک به دست فریدون، از نژاد پهلوانان ایرانی، در دماوند کوه زندانی می شود. مردم دماوند باور دارند که هنوز ضحاک زنده است و در دماوند کوه در اسارت می باشد.

قلعه بابک

قلعه بابک یکی دیگر از بناهای تاریخی تبریز می باشد که با رفتن به آن علاوه بر دیدن یک جاذبه تاریخی می توانید تجربه یک طبیعت گردی کوهستانی را نیز از سر بگذرانید. دژ بابک خرمدین در شهرستان کلیبر و در منطقه سرسبز و چشم نواز ارسباران واقع شده است و مقر یکی از سربازان شجاع و دلاور ایرانی به نام «بابک خرمدین» و همراهانش بوده است. در ساخت قلعه بابک که با نام های «دژ جمهور» و «قلعه بذ» نیز شناخته از سنگ، ملات ساروج، آجر و چوب به عنوان مصالح اصلی استفاده شده است.

قلعه بابک از جاهای دیدنی تبریز

از نوع معماری و آثار کشف شده در این مجموعه تاریخی می توان متوجه شد که قدمت قلعه به زمان سلطنت حکومت ساسانیان و اشکانیان بر می گردد. این قلعه به منظور جلوگیری از حملات احتمالی دشمنان و همچنین پیشگیری از برخورد تیر از کمان های آن ها به سربازان و نیروهای خودی بوده است.

یکی از بهترین زمان هایی که می توانید منظره ای خیره کننده از قلعه را ببینید، در بازه اواخر فروردین تا اوایل خرداد می باشد. از شهریور تا اواسط مهرماه نیز زمان خوبی برای دیدن قلعه تاریخی بابک است. سفر به این منطقه کوهستانی در ماه های دیگر پاییز و فصل زمستان توصیه نمی شود.

آدرس قلعه بابک: استان آذربایجان شرقی، شهرستان کلیبر، قلعه بابک

خانه مشروطه

خانه مشروطه یکی از خانه ‌های تاریخی مهم شهر زیبای تبریز است. این بنای تاریخی در سال ۱۲۴۷ هجری شمسی به ‌وسیله حاج ولی معمار بنا شده و درگذشته برخی از عناصر مهم انقلاب مشروطه مانند ستار خان و باقر خان در این خانه گرد هم می آمدند و تصمیم‌ های مهمی اتخاذ می‌ کردند. به دلیل آن که بزرگان مشروطه در این مکان دور یکدیگر جمع می ‌شدند، برای همین به آن خانه مشروطه می‌گفتند. مجسمه های افراد مهمی که در انقلاب مشروطه نقش داشته اند، در این خانه وجود دارد.

خانه مشروطه از جاهای دیدنی تبریز

مجسمه‌ های موجود در خانه مشروطه از این قرارند:

«تندیس حسین خان باغبان، حاج علی دواچی، حاج علی ختایی، هوارد باسکرویل، کربلایی علی موسیو، شیخ علی ‌اصغر لیلاوایی، علی ‌اکبر دهخدا، زینب پاشا (تنها بانوی حاضر در صفوف مشروطه ‌خواهان)».

علاوه بر این تندیس ‌ها، شما می توانید سلاح کمری ستارخان، فرش مشروطه، وسایل شخصی سران مشروطه، دستگاه چاپ ژلاتینی برای تکثیر شب ‌نامه ‌های دوره مشروطه، تصویر اسناد تاریخی انقلاب مشروطیت و فرمان مشروطیت را در این موزه مشاهده کنید.

گفتنی است خانه‌ قدیمی مشروطه در محله‌ ای به نام راسته کوچه در غرب بازار تبریز و در حوالی بازار تبریز قرار دارد. اگر به تبریز سفر کردید سعی کنید از این جاذبه گردشگری نیز دیدن نمایید.

خانه بهنام

خانه بهنام خانه ای با معماری چشم نواز و زیباست که یادگاری از اواخر دوران زندیه و اوایل دوران قاجار می باشد. ساخت این بنا در اواخر دوره زندیه شروع شده و در اوایل دوره قاجار به اتمام رسیده بود. از این رو، این خانه تاریخی از معماری هر دو دوره زندیه و قاجاریه تاثیر گرفته است.

خانه بهنام از جاهای دیدنی تبریز

این خانه قدیمی محل سکونت خانواده های زیادی بوده و اکنون آن را با نام خانه بهنام می شناسند. ممکن است بهنام اولین شخصی بوده که در این خانه تاریخی سکونت داشته است. از نوع معماری و تزئینات این خانه می توان متوجه شد که خانه تاریخی بهنام برای اقامت یکی از افراد مهم و بلند مرتبه طراحی و ساخته شده است. از سقف گرفته تا دیوارهای این خانه قدیمی با نقاشی ها و طراحی های زیبایی مزین شده است.

جنگل ارسباران

جنگل ارسباران یکی از گنجینه‌ های سرسبز و زمردگونه تبریز می باشد که در نزدیکی شهر کلیبر قرار دارد و از جمله جاذبه ‌های گردشگری این منطقه به شمار می رود. این جنگل که حدود ۱۲ هزار هکتار است با نام ‌های قره داغ و قره جه داغ نیز شناخته می ‌شود. وقتی وارد ارسباران می شوید، گویی بهشت را با چشم خود از نزدیک دیده اید و هوای مطبوعش به مشامتان خورده است.

جنگل ارسباران از جاهای دیدنی تبریز

این جنگل در منطقه مرزی ایران و ارمنستان واقع شده و به دلیل بارش باران و برف کافی خاکی بسیار مناسب برای رویش درختان و گیاهان دارد. در جنگل ارسباران درختانی نظیر بلوط، ممرز، افرا، سماق، زرشک، انار وحشی، سیب وحشی، گلابی، تمشک و بلوبری دیده می شود. همچنین، در زمان رعد و برق و بارش نیز قارچ‌ های متنوع زیادی نیز در این منطقه می رویند.

گونه های جانوری منطقه حفاظت شده ارسباران نیز بسیار متعدد و متنوع هستند. جانوران جنگل ارسباران شامل ۲۲۰ گونه پرنده، ۳۸ گونه خزنده ، گونه‌های متعدد دوزیستان و ۴۸ گونه پستاندار می باشد. خالی از لطف نیست که بدانید با انتقال چندین راس مارال (گوزن قرمز)، که از گونه‌های منقرض شده ارسباران محسوب می شود، از پارک ملی گلستان به عینالو این گونه جانوری احیا شده است.

فاصله جنگل ارسباران تا منطقه کلیبر یک ساعت و نیم می باشد. اگر از تبریز به سمت کلیبر حرکت کنید، باید در حدود ۲۰۰ کیلومتر به سمت شمال شرقی بروید تا به کلیبر برسید. از کلیبر تا ارسباران حدود ۵۰ کیلومتر راه وجود دارد.

بوستان نوازش تبریز

پارک نوازش تبریز پارکی موضوعی است که بیش از ۴۰ گونه حیوان اهلی و وحشی در آن برای بازدید وجود دارد. اگر دوست دارید به مکانی خاص و متفاوت سر بزنید، پارک نوازش گزینه مناسبی برای شما محسوب می شود. شما می توانید در بوستان نوازش حیوانات اهلی نظیر سگ، گربه، خوکچه هندی، خرگوش پرورشی، انواع طوطی، مرغ عشق و… را از نزدیک ببینید و آنها را در آغوش بگیرید.

بوستان نوازش تبریز از جاهای دیدنی تبریز

در این پارک از حیوانات وحشی مانند مار پیتون، میمون رزوس و ایگوانا نیز نگهداری می شود. همچنین گفتنی است که اگر دوست داشته باشید در بوستان نوازش می توانید با حیوان اهلی یا وحشی مورد علاقه تان عکس سلفی نیز بگیرید. علاوه بر این، نکته قابل توجه این است که همگی حیوانات پارک نوازش واکسینه شده اند و این مجموعه زیر نظر سازمان های دامپزشکی و محیط زیست اداره می شود.

آدرس پارک نوازش تبریز: ایران، آذربایجان شرقی ، تبریز، چهارراه لاله، رو به روی فروشگاه رفاه، سرزمین حیوانات

آسیاب خرابه

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی تبریز تبریز آسیاب خرابه است. درگذشته مردم برای آرد کردن گندم هایشان از این آسیاب آبی استفاده می‌کردند، اما امروزه به خاطر تخریب بخش‌ های زیادی از آن دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و به همین جهت به آسیاب خرابه معروف گشته است. ارتفاع این مکان دیدنی ده متر است. در بالای این آسیاب چشمه ‌های بسیاری وجود دارد که آبشارهای بزرگ و کوچکی را به وجود می ‌آورد.

کلیسای سن استپانوس

از مهم ترین جاهای دیدنی تبریز، کلیسای سنت استپانوس یکی از برجسته ترین کلیساهای ارامنه در ایران است که در شهرستان جلفای استان آذربایجان شرقی و در کنار رودخانه ارس بنا شده است. به دلیل قرار گرفتن این کلیسا در محلی متروکه این کلیسا با نام خارابا کلیسا نیز شناخته می شود. نام سنت استپانوس به یاد و خاطره شهید اول راه مسیحیت یعنی استپانوس (استفان) بر روی کلیسای سنت استپانوس گذاشته شده است.

کلیسای سن استپانوس از جاهای دیدنی تبریز

سنت استفان (سنت استپانوس) یکی از حواریون حضرت مسیح بود که به ظلم بزرگان یهودی اعتراض کرد. این موضوع به مذاق بزرگ زاده های یهودی خوش نیامد و به همین دلیل وی را سنگسار کردند. صحنه سنگسار سنت استفان بر روی دیوار جنوبی کلیساس سنت استفان حکاکی شده است.

کلیسای استفانوس مقدس بعد از قره کلیسا به عنوان دومین کلیسای مهم ارامنه ایران شناخته می شود. جالب توجه است که این کلیسا از جمله جاذبه های گردشگری تبریز می باشد که در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است.

مقبره الشعرا

از دیگر جاهای دیدنی تبریز که مورد توجه گردشگران ایرانی و خارجی می باشد یکی از گورستان‌های تاریخی شهر تبریز به نام مقبره الشعرا است. در این گورستان بیش از ۳۰۰ شاعر، عارف و افراد به نام ایرانی به خاک سپرده ‌شده اند.

مقبره الشعرا از جاهای دیدنی تبریز

چند تن از دفن شدگان در این گورستان عبارتند از:

  • خاقانی شروانی
  • سید محمد حسین شهریار
  • اسدی طوسی
  • مهدی روشن ‌ضمیر
  • میرزا طاهر خوشنویس تبریزی
  • انوری ابیوردی

آدرس مقبره الشعرا تبریز: محله ششگلان، خیابان ثقه الاسلام، تقاطع عارف، تکیه حیدر، در کنار بقعه سید حمزه و مقبره قائم مقام و ملاباشی

موزه آذربایجان

موزه آذربایجان که در حوالی مسجد کبود قرارگرفته، یکی از مهم ترین و قدیمی ترین موزه های کشور و از جاذبه های گردشگری ارزشمند تبریز محسوب می شود. زمان احداث این موزه قدیمی به سال‌های ۱۳۰۶ و ۱۳۰۷ هجری شمسی بر می گردد.

در موزه آذربایجان هزاران اشیای تاریخی و هنری قدیمی مربوط به دوران پیش از اسلام و اسلامی گردآوری شده اند. موزه آذربایجان دارای سه سالن نمایش، اتاق اداری و کتابخانه می باشد. آثار گرانقدر و نفیس موجود در این موزه آن را به دومین موزه برتر باستان شناسی ایران تبدیل کرده است. در این موزه سکه -هایی از دوران هخامنشی و مجسمه هایی بسیار زیبا و باستانی وجود دارد که تا ساعت ها شما را محو تماشای خود خواهند کرد.

آدرس موزه آذربایجان: استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان امام خمینی، جنب مسجد کبود

موزه سنجش

در این موزه انواع ابزارهایی مانند سنگ وزنه‌ ها، قپان، ترازوی زرگری، وسایلی مرتبط با حوزه علم نجوم و ابزارهایی در حوزه هواشناسی وجود دارد. موزه سنجش در خانه ای قدیمی متعلق به اواسط دوره قاجار برپا گردیده و قابل توجه است که در سال ۱۳۸۱ این موزه در تبریز احداث شده است. اگر از علاقه مندان به ابزارهای اندازه گیری و یا ادوات سنجش هستید، از بازدید این موزه غافل نشوید.

آدرس دقیق موزه سنجش تبریز: استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز، خیابان امام خمینی، کوچه مقصودیه، بن بست سلماسی، پشت ساختمان شهرداری

خانه یا موزه استاد شهریار

محمد حسین بهجت تبریزی، متخلص به استاد شهریار، شاعر معروف و پر آوازه ی تبریزی است که خالق اثر ماندگار و با ارزش حیدر بابا می باشد که شهریار به زبان مادری خود سروده است. خانه استاد شهریار سومین منزلگاه استاد شهریار می باشد که در سال ۱۳۴۷ توسط او خریداری شد. این خانه محلی بود که بیست سال پایانی عمر استاد در آن گذشت و خیلی از شعرهای استاد شهریار در اینجا به ذهنش خطور کرد. پس از آسمانی شدن و فوت شهریار، منزل مسکونی او از طرف شهرداری تبریز خریداری شد و با توافق و همکاری خانواده استاد شهریار این خانه تبدیل به موزه ادبی استاد شهریار شد.

خانه موزه استاد شهریار در یکی از محله های قدیمی تبریز به نام محله مقصودیه جای گرفته است. برای رسیدن به این خانه موزه و بازدید از آن می توانید از سمت خیابان طالقانی یا ارتش جنوبی به خیابان ارگ جدید رفته و پس از کمی پیاده روی به محله مقصودیه برسید. خانه استاد شهریار در کوچه مقصودیه با پلاک ۲۱ واقع شده است.

خانه پروین اعتصامی

پروین اعتصامی، بانوی شاعر بلند آوازه ایرانی، که نام اصلی اش رخشنده اعتصامی است در ۲۵ اسفند ماه ۱۲۸۵ در خانه‌ای در محله ششگلان تبریز چشم به جهان گشود. او تا ۷ سالگی و قبل از اینکه به تهران مهاجرت کند، در این خانه پرورش یافت. در واقع، خانه پروین اعتصامی که در تبریز، خیابان عباسی، جنب مسجد میرآقا، کوچه‌ ساوجبلاغی، پلاک ۶ واقع شده، جایی است که وی دوران کودکی اش را در آن گذرانده است.

با وجود اینکه اعتصامی عمر کوتاهی داشت و در ۳۵ سالگی درگذشت، به موفقیت های بسیاری در زندگیش دست یافت؛ ایشان در کودکی زبان های فارسی و انگلیسی و عربی را نزد والدینش فرا گرفت، در محضر اساتیدی همچون دهخدا و ملک الشعرای بهار اصول سرودن و تصنیف را آموخت و دیوان اشعاری بالغ بر ۲۵۰۰ بیت سرود که سرشار از مفاهیم حکیمانه، اخلاقی و پندآموز بود و با زبانی ساده و شیوا بیان گشته بود.

تالاب قوری گل

تالاب قوری‌ گل یکی از جاذبه‌ های طبیعی تبریز می باشد که وسعتی ۲۰۰ هکتاری دارد. علاوه بر این، این تالاب به طول ۴ کیلومتر و مساحت ۱۶ کیلومتر است. عمیق ترین نقطه این تالاب به ۱۳ متر می رسد. همچنین خالی از لطف نیست که بدانید در سال ۱۳۵۴ نیز این تالاب به عنوان تالاب بین المللی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است. کنوانسیون رامسر کنوانسیونی مربوط به تالاب های مهم بین المللی می باشد و به منظور حفاظت از تالاب ها و حیوانات و گیاهان مربوط به آن ها تصویب شد.

تالاب قوری گل از جاهای دیدنی تبریز

قوری گل در نزدیکی بستان آباد قرار دارد و جز آب های راکد آذربایجان محسوب می شود. قوری گل در زبان ترکی به معنای تالاب خشک می باشد. تالاب قوری گل زیستگاه گونه های جانوری مختلفی از جمله پستاندارانی چون جربیل ایرانی، موش کشتزار، موش مغان، گرگ، روباه و سمور سنگی و همچنین ۹۲ گونه پرنده مانند اردک سرسفید، اردک مرمری و اردک بلوطی می باشد.

همچنین، برخی از گونه های خزندگان و دوزیستان مانند انواع مارها (گرزه مار، مار پلنگی، کور مار و مار چلیپر)، مارمولک ‌ها، قورباغه‌ ها و ماهی ‌ها نیز در این تالاب شناسایی شده اند. قوری گل از لحاظ پوشش گیاهی دارای تنوع بالایی است و بیش از ۲۸۰ گونه گیاهی در این تالاب می رویند.

 

 

آبشار اسکندر تبریز

آبشار اسکندر از آبشارهای استان آذربایجان شرقی در نزدیکی تبریز است که در دامنه های شمالی کوه سهند و در مسیر جاده تبریز اهر و در نزدیکی روستای طویقون قرار دارد. این آبشار که حدود ۳۰ متر ارتفاع دارد، منظره جالبی در فصل زمستان دارد، چرا که آبشار اسکندر در فصول سرد سال یخ می زند و هر ساله کوهنوردان و یخنوردان زیادی را به خود جلب می کند تا تمرینات یخنوردی خود را در این مکان انجام بدهند.

آبشار اسکندر تبریز از جاهای دیدنی تبریز

البته ناگفته نماند که خانواده ها می توانند در فصل بهار و تابستان از دیدن این آبشار زیبا لذت ببرند و پیک نیک های دوستانه و خانوادگی خود را در آنجا سپری کنند.

پارک موزیکال تبریز (پارک ولیعصر تبریز)

از دیگر جاهای دیدنی تبریز، پارک موزیکال تبریز یکی از پارک های زیبا و متمایز تبریز می باشد که در در کوی ولیعصر تبریز و در کنار پارک باغلار باغی قرار دارد. در پارک ولیعصر حدود ۴۰ آب رو و حوض میان راهی وجود دارد که همه آن ها در آخر به استخری بزرگ در وسط پارک جاری می شوند.

پارک ولیعصر تبریز از جاهای دیدنی تبریز

این استخر آب نمای هوشمند و موزیکالی دارد که جلوه زیبا، جذاب و دلنشینی پدید می آورد. نور پردازی ۷ رنگ آب نما به صورت لیرزی و کاملا حرفه ای انجام گرفته است.

پارک مینیاتور تبریز

پارک مینیاتور تبریز که در خیابان گلکار و انتهای پارک آنالار و آتالار واقع شده در سال ۱۳۹۰ شمسی توسط سازمان زیباسازی شهرداری تبریز احداث شده است. این پارک یکی از مکان های گردشگری تبریز به شمار می رود که در فضای سبزش آثار تاریخی و دیدنی تبریز وجود دارد که به صورت ماکت های بسیار ظریف و با جزئیات ساخته شده اند و بازدیدکنندگان می توانند تمامی این جاذبه ها را با مقیاسی کوچکتر یکجا ببینند و از دیدن آنها کمال لذت را ببرند.

پارک مینیاتور تبریز از جاهای دیدنی تبریز

از جمله جاذبه های گردشگری موجود در این پارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

«عمارت ائل گلی، کاخ شهرداری، ارگ علیشاه، مقبره الشعرا، برج خلعت پوشان، مسجد کبود، برج یانقین، کلیسای مریم مقدس، ساختمان بانک ملی، ساختمان ایستگاه راه آهن، پل کابلی و کاخ استانداری»

جمع بندی

سفر به شهر تبریز که مهد تاریخ و هنر ایران می باشد، می تواند تجربه بسیار دل انگیزی برای شما به ارمغان بیاورد. مردم مهمان نواز و خونگرم تبریز در چهار فصل سال منتظر گردشگران هستند، اما بدون شک بهار و تابستان زمان بسیار مناسبی برای استفاده از هوای خنک این شهر و بازدید از جاهای دیدنی تبریز می باشد.

در کنار مسافرت به تبریز می توانید به شهر جلفا هم سفر کنید و از مزایای خرید مقرون به صرفه منطقه آزاد بهره مند شوید.

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com