راهنمای مطالعه
شاید بارها خود را در قد و قامت یک قهرمان یا شخصیت موفق در میان چهره های شناخته شده اجتماع، تصور کرده باشید. اما اگر زندگی این افراد را زیر و زبر کرده باشید، متوجه خواهید شد که هیچ پیروزی به آسانی به دست نیامده و موفقیت اتفاقی نیست! سیامند رحمان، بنا به شخصیت و تلاش های شبانه روزی خود، به عنوان یکی از قوی ترین مردان جهان ، شناخته می شد و نام خود را در زمره یک ورزشکار موفق ایرانی، مطرح کرده بود.
با سایت پاسخ از ما همراه باشید تا در این بخش از زندگینامه افراد موفق ، بخش هایی از زندگی سیامند رحمان و رکوردها و افتخاراتی که برای ایران به ثبت رسانده است را مطالعه کنیم. او در بخشی از سخنانش، داستان موفقیت هایش را اینگونه توصیف می کرد:
«شاید خیلی ها فکر می کنند من همین طوری و به راحتی وزنه ۳۰۰ کیلوگرمی را می زنم، اما زحمات شبانه روزی سال های قبل را نمیبینند؛ آسیب دیدگی و دردهای بعد از تمرینات را نمی بینند. بعضی شب ها از شدت درد دست هایم خوابم نمیبرد.»
این وزنه بردار سنگین وزن، اهل ایران، قوی ترین ورزشکار پارا المپیکی می باشد که در دسته وزنه برداری مردان ، افتخارات درخوری مانند کسب مدال زرین مسابقات پارا المپیک و شکستن رکورد گینس را در کارنامه دارد. جالب اینکه رحمان ، در این حوزه، بی رقیب بوده و رکوردهایش توسط خود او شکسته شده است. اگرچه با دیدن نام قهرمان وزنه برداری یا قوی ترین مرد جهان، ناگاه ذهنمان به سوی حسین رضازاده می رود، اما این دیار پر است از انسان های قوی که نام ایران را بالا برده اند.
این وزنه بردار ایرانی موفق ، تمرینات خود را برای افتخار آفرینی در کارزار پارا المپیک ۲۰۲۰ توکیو دنبال می کرد، اما چه افسوس که مرگ زود به هنگام هرکول ایران ، باعث شد تا آرزوی او و تمام ایرانیان به تحقق نپیوندد. اما درست است که جسم سیامند رحمان دیگر در میان ما نیست، اما یاد و خاطره قهرمانی های پی در پی ، مدال های بی شمار و گذشته از همه این ها منش پهلوانی او از ذهن ما پاک نخواهد شد.
سیامند رحمان روحیه بالایی برای رقابت در مسابقات پارالمپیک توکیو داشت و وعده ثبت رکوردی جدید در این مسابقات را به ایرانیان داده بود.
بیوگرافی سیامند رحمان
بیوگرافی سیامند رحمانسیامند رحمان در ۱ فروردین سال ۱۳۶۷ در اشنویه یکی از شهرهای آذربایجان غربی دیده به جهان گشود. این وزنه بردار پر افتخار ایرانی دارای سه خواهر و یک برادر بوده و خودش سومین فرزند خانواده محسوب می شد. او در دوران دبیرستان به دلیل علاقه ای که به رشته حقوق داشت، در رشته ی انسانی، شروع به تحصیل کرد و پس از دریافت مدرک دیپلم، وارد دانشگاه شد. سیامند ، دانشجوی ترم ۴ رشته حقوق قضایی در مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد ارومیه بود. جالب اینکه او در تمام این سال ها درس و دانشگاه را رها نکرده و در تمام کلاس ها حضوری مداوم داشت.
برای آشنایی با شخصیت های معروف ایرانی متولد بهار ، به مقاله ما سری بزنید.
علت معلولیت سیامند رحمان
سیامند رحمان از همان ابتدای تولد، در ناحیهی ران و پاها دچار معلولیت مادرزادی بود و در راه رفتن مشکل داشت. او در دوران کودکی برای تحرک و جابجایی از کسی کمک نمیگرفت و خودش به تنهایی تمام کارهایش را انجام میداد. به موازات افزایش سن و در کنار آن افزایش وزن، حرکت کردن و جابجایی برای سیامند کمی سخت تر شد و از آن زمان تا به حال به کمک چوب دستی و عصا راه می رفت.
علاقه به وزنه برداری
علاقه به ورزش از همان دوران نوجوانی با سیامند همراه بود و آثار این علاقه را با رفتن به باشگاههای ورزشی مختلف، نشان میداد. این ورزشکار موفق ایرانی از همان دوره دبیرستان به باشگاه بدن سازی می رفت و توانست در طی همه ی این سال ها آمادگی جسمانی خود را حفظ کند. علی رغم حضور در سایر حرفه های ورزشی همچون شنا و … گرایش به رشته وزنه برداری و استعدادی که سیامند در این رشته داشت، او را به سمت این حرفه کشانید که در واقع نقطهی شروعی برای موفقیتهای آینده این ورزشکار ایرانی بود.
سیامند در سن ۱۷ سالگی وارد تیم وزنه برداری در اشنویه شد و این حرفه را به صورت جدی دنبال کرد.
شروع حرفهای
تلاش های شبانه روزی سیامند ، عامل ورود او به تیم ملی وزنه برداری در سال ۱۳۸۵ بود. او در همان سال های اولیه ورودش پیشرفت چشمگیری داشت، به طوری که پس از گذشت یک سال، موفق شد وزنههای ۱۵۰ کیلوگرمی را به راحتی مهار نماید.
او سال های اولیه ورودش به ورزش حرفه ای وزنه برداری را اینگونه بیان می کرد: «یکی از مربیانم مرا به کمیته ملی پارالمپیک معرفی کرد و بعد از مدتی هم به تیم ملی دعوت شدم. من شبانه روز برای پیشرفت کار کردم. در ابتدا می توانستم ۱۲۰ کیلوگرم را بلند کنم، اما حالا به بیش از ۳۰۰ کیلوگرم رسیده است. همیشه از خدا تشکر می کنم که بخشی از خانواده پارالمپیک هستم.»
پیشرفت های روز افزون سیامند رحمان، روز به روز ، به درجه محبوبیت او میافزود تا اینکه در اوایل سال ۱۳۸۷ از او برای حضور در اردوی وزنه برداری معلولین ایران دعوت به عمل آورده شد. داشتن پشتکار و تمرینات سختی که سیامند انجام میداد، او را آماده حضور در مسابقات جهانی نمود. این وزنه بردار ایرانی در مسابقات پارالمپیک لندن در سال ۲۰۱۲ حضور داشت و توانست علاوه بر مهار کردن وزنهی ۲۸۰ کیلوگرمی باعث تغییر رکوردهای جهانی نیز شد.
سیامند رحمان با درخشش بسیاری که در این مسابقات داشت، رکورد وزنه برداری پارالمپیک را در وزن بالای ۱۰۰ کیلوگرم به میزان ۱۵ کیلو افزایش داد و این رکورد را از ۲۶۵ به ۲۸۰ کیلوگرم رساند. سیامند رحمان با ثبت این رکورد موفق شد جزو برترین های وزنه برداری معلولین جهان و رکورددار پارالمپیک گردد. پس از اتمام این مسابقات او در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ به تیم وزنه برداری پرسپولیس تهران پیوست.
این ورزشکار پرافتخار ایرانی بعدها با شرکت در مسابقات جهانی گوانگ جو و مهار نمودن وزنه ۲۹۱ کیلوگرمی رکوردی دیگر را به کارنامه درخشان خود افزود.
شاهکار سیامند رحمان در وزنه برداری
سیامند رحمان ، وزنه بردار توانای ایرانی ، بار دیگر در مسابقات پارالمپیک ریو در سال ۲۰۱۶ خوش درخشید و این بار با مهار کردن وزنهی ۳۱۰ کیلوگرمی ، تعجب و تحسین همه را برانگیخت. این ورزشکار ایرانی تنها کسی است که تمامی رکوردهای جهانی در وزنه برداری را جا به جا کرده و نام خود را در جدول رکوردهای جهانی ثبت نموده است. جالب توجه است که نفر دوم این مسابقات موفق به مهار وزنهی ۲۳۵ کیلوگرمی شده بود که غیر قابل مقایسه با شاهکار این وزنه بردار ایرانی می باشد.
قابل توجه است که در سال ۲۰۱۷ از سیامند رحمان به عنوان برترین ورزشکار پارالمپیکی تقدیر به عمل آورده شد. سیامند رحمان استعداد های ایرانی را بی نظیر ، می دانست؛ به خصوص در رشته وزنه برداری، اظهار نظری منتسب به او ، این امر را به صورت واضح بیان می کند: «پاراوزنه برداران خوب زیادی در ایران حضور دارند که این به دلیل اقلیم ایران و اردوهای منظم خوبی است که توسط کمیته ما برگزار می شود. استعدادهای زیادی وجود دارد و بر همین اساس می توانم بگویم که جلسات تمرینی ما سختتر و شدیدتر از هر تیمی در جهان است.»
پارالمپیک ۲۰۲۰
سایت کمیته بین المللی پارا المپیک ، در فاصله کم باقی مانده تا آغاز این رقابت ها، ۱۰ ستاره را معرفی کرده بود که باید هنرنمایی آن ها را به تماشا می نشستیم. یکی از درخشان ترین این ورزشکارها، سیامند رحمان قوی ترین وزنه بردار پارالمپیک بود. این سایت در توضیحات خود، اینگونه به معرفی رحمان، پرداخته است: «همه چشمها به قویترین ورزشکار معلول دنیا ، خواهد بود که تلاش میکند یک رکورد جهانی دیگر در این رقابتها به ثبت برساند.»
سیامند رحمان، که چندی پیش دچار عفونت در لوزه اش شده بود، پس از درمانهای متعدد دوباره به اردوی تیم ملی بازگشته بود و در تلاش برای جبران افت رکوردهای خود بود. سیامند رحمان از انگیزه ها و هیجانش برای کسب طلا در پارا المپیک توکیو ۲۰۲۰ این چنین سخن می گفت: «ما زمان زیادی با بازی های پارالمپیک فاصله نداریم و بسیار هیجان زدهام که می بینیم به این بازی ها نزدیک می شویم. من نمیتوانم بیشتر از این برای حضور در مسابقات پارالمپیک توکیو صبر کنم. در توکیو، همه چیز بین نوار و من قرار خواهد گرفت. من مرزها را تغییر می دهم.»
این ورزشکار سخت کوش ایرانی با تمرین و تلاش شبانه روزی که انجام میداد، میخواست تا در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کند. وی در این باره گفته بود که در تمریناتش موفق به مهار وزنه ی رکوردی مد نظرش را گشته و با قدرت تمام در حال آماده سازی خود برای حضور در این دور از رقابت هاست. البته سیامند در مسابقات جهانی قزاقستان هم قرار بود حضور پیدا کند، ولی عمده تلاش و تمرکز او برای پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو بود.
در واقع او میخواست تا با کسب مدال طلای دسته ۱۰۷+ سهمیهی حضور در مسابقات پارالمپیک را بدست بیاورد.او در مسابقات آسیایی جاکارتا توانست مقام اول را بدست آورد و دوباره رکورد بازی های آسیایی را بشکند، اما به گفته خودش رکوردشکنی در جهان را به توکیو موکول کرده بود:
«خوشحالم علاوه بر کسب مدال طلا موفق به شکستن رکورد مسابقات هم شدم؛ البته توانایی جابهجایی رکورد جهان را هم داشتم اما با صلاحدید مربیان این کار را نکردم. به تصمیمات کادر فنی احترام می گذارم، شاید ضروری نبود وزنه بالاتری بزنم. شاید به دلیل این بود که آسیب نبینم. البته خیلی آماده تر از پارا المپیک ریو بودم اما کادر فنی صلاح ندید وزنه بیشتری بزنم.»
زندگی شخصی
سیامند رحمان ، هنوز ازدواج نکرده بود. او تمام کوشش و سعی اش را به کار گرفته بود تا در ورزش سری در میان سرها در آورد. او در اردوهای تیم ملی نهایت تلاش خود را به کار میگرفت تا برای خود و کشورش افتخار آفرینی کرده و نام ایران و ایرانی را جاودانه کند. این ورزشکار ایرانی از اوقات تفریح خود نیز به خوبی بهره می برد و اکثر زمان خود را صرف مطالعه کتاب های مختلف به ویژه در حوزه روانشناسی می کرد. گوش دادن به موسیقی های مختلف از دیگر سرگرمی های مورد علاقه او به شمار می رفت.
سیامند سعی داشت با زندگی پاک و به دور حاشیه خود نقشی اساسی را در علاقه مندی جوانان به ورزش ایفا کند. او به درستی احساس می کرد که می تواند الگویی برای سایرین باشد:
«به طور مثبت تحت تاثیر این موضوع قرار گرفتهام و زندگی شخصیام را تغییر داده است. از اینکه میتوانم یک الگو برای جوانان باشم، همیشه خدا را شاکر هستم. خوشحالم که از طریق این ورزش میتوانم باعث افتخار کشورم باشم. میخواهم پیشرفت کنم، رژیم مناسبم را داشته باشم و به حرف مربیانم گوش بدهم. بنابراین میتوانم دوباره قهرمان شوم.»
البته سیامند، گلایه ای هم از صندوق حمایت از قهرمانان داشت که بین ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی تمایز قائل میشد. او مدعی بود که این صندوق حقوقی به مبلغ تنها ۹۰۰ هزارتومان به او پرداخت می کند که همین مقدار هم ۶ ماه داده می شود و ۶ ماه دیگر خبری از آن نیست.
همچنین گلایه هایی را از تبعیض مسئولان استانی نسبت به ورزشکاران معلول و سالم داشت و از این قضییه ناراحت به نظر می رسید، اما احترام مردم را با ارزش تر از هر چیزی می دانست. رحمان در این باره گفته بود: «احترام مردم، با هیچ مبلغی قابل خریدن نیست، اما متاسفانه تبعیضی که بین ورزشکاران سالم و معلول در استان وجود دارد ناراحتکننده و آزاردهنده است، مگر من ورزشکار پارالمپین این استان نیستم؟ اگر در تهران یا استانهای دیگری بودم، واقعا شرایط خیلی بهتر بود، اما به عشق مردم آذربایجان غربی ، همیشه سعی کردم نام استان و شهرم را بالا ببرم، اما اگر روزی اسم استانم را نیاوردم مردم بدانند به خاطر مسئولان خوب استان بوده است.»
پیج اینستاگرام سیامند رحمان
جالب است که بدانید این وزنه بردار ایرانی در رسانه های اجتماعی هم فعال است و در میان ورزش دوستان ، محبوبیت ویژه ای دارد. بسیاری از کاربران صفحه سیامند، با لفظ قهرمان، از او ثبت رکورد تاریخی دیگری را درخواست نموده اند. جالب اینکه ، سیامند رحمان ، همیشه پاسخگوی ابراز احساسات طرفدارانش بوده و هر از چند گاهی، تصاویری از آن ها را در پیج اینستاگرام خود به اشتراک می گذاشت. همین اواخر بود که او ویدیویی از تمرینات خود را منتشر نمود که صحنه موفقیتش به بالا بردن وزنه ۳۱۱ کیلو گرمی شده بود. او با این کار ، خیال تمام هواداران خود را بابت آمادگی بالایش راحت کرده بود. اگر چه او دیگر در میان ما نیست، اما این چیزی از عشق هوادارانش کم نمی کند. پس اگر شما هم از دوستاران این ورزشکار پر افتخار هستید، می توانید به جمع علاقه مندان او بپیوندید.
جوایز و افتخارات
پارالمپیک
- دریافت مدال طلای دسته ۱۰۰+ در مسابقات لندن سال ۲۰۱۲
- دریافت مدال طلای دسته ۱۰۷+ در مسابقات ریو سال ۲۰۱۶
قهرمانی جهان - دریافت مدال طلای دسته ۱۰۰+ در مسابقات آمریکا سال ۲۰۰۸
- دریافت مدال طلای دسته ۱۰۰+ در مسابقات مالزی سال ۲۰۱۰
- دریافت مدال طلای دسته ۱۰۰+ در مسابقات امارات سال ۲۰۱۱
- دریافت مدال طلای دسته ۱۰۰+ در مسابقات امارات سال ۲۰۱۴
- دریافت مدال طلای دسته ۱۰۰+ در مسابقات مکزیک سال ۲۰۱۷
بازیهای پارآسیایی - دریافت مدال طلای دسته ۱۰۰+ در مسابقات گوانگ جو سال ۲۰۱۰
- دریافت مدال طلای دسته ۱۰۷+ در مسابقات اینچئون سال ۲۰۱۴
- دریافت مدال طلای دسته ۱۰۷+ در مسابقات جاکارتا سال ۲۰۱۸
مسابقات بینالمللی - دریافت مدال طلای دسته ۱۰۰+ در مسابقات لیبی سال ۲۰۱۰
- دریافت مدال طلای دسته ۱۰۰+ در مسابقات اردن سال ۲۰۱۱
درگذشت سیامند رحمان
شاید خیلی ها این جمله را شنیده باشند که می گویند: «مرگ حق است»، اما سیامند رحمان بسیار ناگهانی و زود به هنگام از میان ما رفت. خبر تلخ و جانکاه مرگ سیامند رحمان، رکورددار وزنه برداری پارالمپیک و قهرمان دو دوره پارالمپیک و پنج دوره جهان، در عصر یکشنبه یازدهم اسفندماه ۹۸ جامعه ورزش را در شوک عظیمی فرو برد. بسیاری از اهالی ورزش ، نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. در زیر برخی از واکنش های ورزشکاران و دست اندرکاران ورزش کشور به این ضایعه دردناک را می توانید ببینید:
خبر مرگ ناگهانی سیامند رحمان در ۳۱ سالگی بر اثر سکته قلبی، موجب تأثر و تألم فراوان بهداد سلیمی، قهرمان سابق المپیک و جهان در رشته وزنه برداری، شد. او در اینستاگرام خود نسبت به این اتقاق تلخ واکنش نشان داد و در این مورد نوشت:
« هنوز در شوک هستم، باورش برایم سخت است. سیامند قهرمان، پسر بااخلاق ، یادت همیشه زنده است. »
خبر تلخ جان باختن سیامند رحمان ، علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی ، را هم تحت تاثیر قرار داد و او در استوری اینستاگرامش به مرگ ناگهانی پهلوان همیشه خندان پاراوزنه برداری ایران و جهان واکنش نشان داد و نوشت:
« روحت شاد مرد همیشه خندان»
درگذشت تلخ و ناباورانه هرکول ایرانی وریا غفوری، کاپیتان استقلال، را نیز متاثر کرد و او نسبت به درگذشت سیامند رحمان در استوری اینستاگرامش این گونه نوشت:
«روحت شاد قهرمان سیامند رحمان. تسلیت به جامعه ورزش و همچنین خانواده رحمان. از خداوند طلب صبر دارم برای خانواده سیامند عزیز.»
شوک بزرگ مرگ ناگهانی سیامند رحمان ، روزنامه ایران ورزشی را هم بر آن داشت تا جلد خود را به جهان پهلوان رحمان اختصاص بدهد و از تیتر «خداحافظ هرکول» برای وداع با این قهرمان پارالمپیک استفاده کند.
سایت پاسخ از ما، تلاش نموده تا به موضوعات مورد علاقه شما بپردازد، اگر جستجوی کوتاهی در بخش های مختلف سایت انجام دهید به این موضوع پی خواهید برد. توصیه می کنیم اگر شما هم به مطالب الهام بخش از زندگی نامه افراد موفق علاقه دارید، حتما سری به بخش «افراد موفق» بزنید!
شما می توانید با قرار دادن مطلب فوق در رسانه های اجتماعی ما را محبوب کنید. همچنین از طریق بخش نظرات مباحث مورد علاقه خود را مطرح نموده و به تبادل ایده با سایر کاربران بپردازید.
خدا بیامرزتش. خیلی حیف شد. نمی دونم چرا انقدر سکته بین ورزشکار های جوان شایع شده. هادی نوروزی هم خدابیامرز خیلی جوون بود.
حسین عزیز
ممنون از اینکه نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید.
متاسفانه سکته قلبی از جمله دلایل مرگ ناگهانی است که کوچ و بزرگ نمی شناسد. سیامند رحمان، این وزنه بردار خوب هم اگرچه از میان ما رفته است، اما همیشه در یادها و قلب ها باقی می ماند.
اگر به ورزشکاران علاقه مندید، پیشنهاد می کنم مقاله معرفی زلاتان را هم مطالعه بفرمایید.
ممنونم از بابت این معرفی. ایشان بسیار ورزشکار افتخار آفرینی بودند. باز هم از افراد موفق ایرانی مطلب بگذارید.
جواد عزیز
سپاسگذاریم از اینکه نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. نه تنها سیامند رحمان، بلکه ایرانیان بسیاری هستند که در عرصه های مختلف اسم و رسمی دارند. پیشنهاد می کنم حتما مقاله معرفی رامین جوادی را مطالعه بفرمایید.