راهنمای مطالعه
- ویروس کرونای جدید چیست و از کجا آمده است؟
- ویروس کرونا چقدر کشنده است؟
- علائم بیماری کرونا چیست؟
- اگر علائم کرونا را داشته باشیم چه باید بکنیم؟
- نحوه انتقال ویروس کرونا چگونه است؟
- روش های پیشگیری از ابتلا به کرونا چیست؟
- آیا استفاده از ماسک برای همه ضروری است؟
- چطور مواد غذایی را از ویروس کرونا ضد عفونی کنیم؟
- چگونه لباس هایمان را برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ضدعفونی کنیم؟
- آیا ویروس کرونا در دوران بارداری از مادر به جنین منتقل می شود؟
- آیا خوردن سیر می تواند مانع جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا شود؟
- آیا آنتی بیوتیک ها در پیشگیری و درمان ویروس کرونا موثر هستند؟
- آیا اسپری کردن الکل بر روی بدن می تواند کرونا ویروس جدید را از بین ببرد؟
- آیا حیوانات خانگی می توانند باعث گسترش بیماری کرونا شوند؟
- آیا احتمال دارد که ویروس کرونا جهش پیدا کند؟
- آیا ویروس کرونا متوقف خواهد شد؟
- آیا ویروس کرونا با لمس سطوح منتقل می شود؟
- آیا تغییر آب و هوا و دما می تواند منجر به توقف شیوع ویروس کرونا شود؟
- آیا ابتلا به ویروس کرونا فرد را در مقابل این بیماری ایمن می کند؟
- آزمایش ویروس کرونا چگونه انجام می شود؟
- آیا مصرف ویتامین D برای مقابله با کرونا مفید است؟
- توصیه هایی از سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با کرونا ویروس
در ماه های اخیر شیوع گسترس ویروس کرونای جدید موجی از وحشت و ترس را بین مردم ایجاد کرد. توصیه های بهداشتی از یک سو و نشر اخبار دروغین از سوی دیگر، باعث شد تا مردم درباره نحوه پیشگیری و درمان این بیماری ویروسی دچار شک و تردید شوند. از این رو، بر آن شدیم تا در این مقاله از پاسخ از ما با کمک گرفتن از منابع معتبر و سایت رسمی سازمان بهداشت جهانی(WHO) به سوالات رایج درباره کرونا ویروس ، پاسخ می دهیم.
ویروس کرونای جدید چیست و از کجا آمده است؟
ویروس های کرونا یک خانواده بزرگ از ویروس ها هستند. ویروس کرونا می تواند در انسان و حیوان باعث بروز بیماری شود. کمتر دیده شده است، ویروس های کرونای حیوانی بتوانند بعد از تکامل پیدا کردن به انسان انتقال پیدا کنند. اما دو نمونه از بیماری هایی که به دلیل انتقال ویروس کرونا از حیوان به انسان ایجاد شده اند، عبارتند از: «سندرم تنفسی شدید یا سارس» و «سندرم تنفسی خاورمیانه یا مرس».
ویروس کرونای جدید معروف به covid 19 برای اولین بار در شهر ووهان چین شناخته شد و پس از آن به سرعت شیوع پیدا کرد. طبق مطالعات انجام شده ، ویروس کرونای جدید از خفاش ها به انسان منتقل شده است. در حالت کلی از نظر سازمان بهداشت جهانی، ویروس کووید ۱۹ بسیار شبیه سارس است، اما به هیچ وجه با آن یکسان نیست.
ویروس کرونا چقدر کشنده است؟
طبق آمارهای به دست آمده تنها دو درصد از افرادی که مبتلا به ویروس کوئید ۱۹ بوده اند، جان خود را از دست داده اند. ۱۴ درصد از این افراد، در گروه سنی بالای ۸۰ سال قرار داشته اند و تنها نیم درصد از افرادی که سنشان پایین تر از ۴۰ بوده است، در اثر ابتلا به کرونا ویروس درگذشته اند.
هرچند این ویروس چندان کشنده نیست، اما نباید از توجه به این نکته غافل شد که به شدت و سریع منتقل می شود!
علائم بیماری کرونا چیست؟
ویروس کوئید ۱۹ با تب، خستگی و سرفه ی خشک ظاهر می شود. گذشته از این، برخی از بیماران هم دارای علائمی مانند گرفتگی بینی، آبریزش بینی و اسهال می باشند. البته، طبق گزارشات به دست آمده در برخی از بیماران نیز فقط تب و خستگی مشاهده می شود. در صورتی هم که شدت بیماری افزایش پیدا کند، بیمار پس از گذشت یک هفته دچار مشکل حاد تنفسی می شود.
اگر علائم کرونا را داشته باشیم چه باید بکنیم؟
در صورتی که علائم بیماری ویروس کوئید ۱۹ را درخود مشاهده کردید، در ابتدا باید با انجام موارد احتیاطی از گسترش بیماری جلوگیری کنیم.
این موارد عبارتند از:
اجتناب از حضور در مکان های عمومی، شستن مکرر دست ها به مدت ۲۰ ثانیه، عدم مصرف داروهای بدون نسخه، عدم استفاده از وسایل خانه به صورت اشتراکی، استفاده از ماسک طبی، محدود کردن ارتباط با دیگران تا حد امکان.
اما یکی از مهم ترین مواردی که باید همه افرادی که علامت دار شده اند، به آن دقت کنند، این است که پیش از مراجعه به مراکز درمانی، حتما با آن مراکز، تماس تلفنی برقرار کنند.
نحوه انتقال ویروس کرونا چگونه است؟
این ویروس از انسان به انسان انتقال پیدا می کند. مهم ترین عوامل انتقال ویروس از طریق ترشحات مجرای تنفسی می باشد، اما یکی دیگر از راه های انتقال تماس با سطوح است. البته باید توجه کرد که کوئید ۱۹ از راه ذرات هوا نیز می تواند انتقال پیدا کند.
روش های پیشگیری از ابتلا به کرونا چیست؟
مهم ترین راه هایی که می تواند خطر ابتلا به ویروس کرونای جدید را کاهش دهد، عبارتند از:
- شستشوی دست با آب و صابون و یا محلول های الکلی موجود در داروخانه ها
- پوشاندن بینی و دهان هنگام سرفه و عطسه با دستمال یا آرنج
- خودداری کردن از تماس نزدیک با افرادی که دارای علائم کوئید ۱۹ هستند
- اجتناب از خام خواری
- پرهیز از حضور در اماکن عمومی و پر تردد
- اجتناب از انجام سفرهای غیر ضروری
آیا کرونا ویروس روی صفحه موبایل ، زنده می ماند؟
برخی از افراد دائما دست های خود را با مواد ضدعفونی کننده تمیز می کنند، اما از توجه به گوشی همراه خود غافل می شوند، چرا که از احتمال انتقال کرونا ویروس از طریق گوشی غافل هستند. طبق تحقیقات انجام شده، کرونا ویروس تا یک هفته می تواند روی بدنه و صفحه موبایل زنده بماند، به همین دلیل ضدعفونی کردن گوشی در طول روز بسیار حائز اهمیت است.
راهکارهای مقابله با کرونا ویروس در نانوایی ها چیست؟
با توجه به این که نان در سفره غذایی اغلب مردم جایگاه ویژه ای دارد و حذف نان حتی در شرایط بحرانی نیز امکان پذیر نیست، نانوایی ها برای مقابله با کرونا ویروس جدید، بهتر است راه کارهای زیر را عملی کنند:
- یک فرد مسئول کشیدن کارت های اعتباری و دریافت پول نقد باشد. (البته در صورتی که نانوا از نظر تعداد نیرو دچار محدودیت باشد، بهتر است دستگاه کارت خوان در دسترس مشتریان قرار دهد تا آن ها خودشان کارت بکشند.)
- فرد دیگری نیز مسئول دادن نان ها به مشتریان باشد.
- نانوا در صورت تماس با کیسه های آرد و یا اشیا دیگر حتما دست خود را با آب و صابون بشوید و یا با الکل ضدعفونی کند.
- از ورود افراد متفرقه به نانوایی جلوگیری شود.
راهکار مقابله با کرونا در پمپ بنزین ها چیست؟
یکی از مهم ترین مراکز شیوع کرونا، پمپ بنزین ها می باشند، زیرا روزانه افراد زیادی به پمپ بنزین ها مراجعه کرده و دسته های نازل پمپ بنزین را لمس می کنند.
برخی از مهم ترین نکاتی که باید به آن ها دقت کنیم تا خطر ابتلای خود به بیماری کرونا را کاهش دهیم به شرح زیر است:
- کاهش تعداد دفعات مراجعه به پمپ بنزین ها
- پرکردن کامل باک تا حداکثر حجم ممکن
- استفاده از دستکش یکبار مصرف هنگام بنزین زدن
- اجتناب از لمس دستگاه هنگام وارد کردن کارت سوخت
- خارج کردن دستکش از دست و دور انداختن آن در سطل زباله، پس از اتمام سوخت گیری
- استفاده از دستمال کاغذی برای برداشتن نازل سوخت گیری، در صورت همراه نداشتن دستکش یکبار مصرف
آیا استفاده از ماسک برای همه ضروری است؟
استفاده از ماسک های معمولی، افراد را از ابتلا به کرونا ویروس محافظت نمی کنند. در صورتی که ماسک های معمولی بیشتر از نیم ساعت استفاده شوند، مرطوب می شوند. یک محیط گرم و مرطوب بهترین محیط برای زنده ماندن ویروس ها می باشد. تنها نوع N95 از ماسک ها می تواند از افراد در مقابل ذرات ریز عفونی موجود در هوا محافظت کند. البته افراد ابتدا باید طرز استفاده درست از ماسک ها را یاد گرفته باشند. طبق نظر سازمان بهداشت جهانی، استفاده از ماسک تنها برای افراد بیمار توصیه می شود.
نحوه استفاده، برداشتن و دور انداختن ماسک چگونه است؟
برای استفاده از ماسک های معمولی شما باید نوار فلزی را که بالای ماسک قرار دارد، بر روی پل بینی خود قرار دهید و کش های ماسک هم را دور گوش خود قرار دهید. سپس مطمئن شوید که کش ها محکم هستند و در جای خود قرار گرفته اند. در صورتی که ماسک شما دارای بند است، آن را پشت سر خود محکم کنید. با دست خود ماسک را کاملا روی بینی، دهان و چانه خود قرار دهید، به طوری که کاملا آن ها را بپوشاند. بعد از گذاشتن ماسک از لمس قسمت جلویی ماسک اجتناب کنید.
برای برداشتن ماسک از کش های دور گوش کمک بگیرید و یا در صورت داشتن بند، بندهای پشت سر ماسک خود را باز کنید. با توجه به این که احتمال دارد جلوی ماسک ، آلوده به ویروس کرونای جدید باشد، به هیچ عنوان به جلوی ماسک دست نزنید. در نهایت ماسک را برداشته و در یک ظرف در بسته قرار دهید. بعد از آن، دست های خود را ضدعفونی کنید.
چطور مواد غذایی را از ویروس کرونا ضد عفونی کنیم؟
یکی از مهم ترین موارد در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونای جدید، رعایت بهداشت مواد غذایی است. مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات را حتما با مواد ضد عفونی کننده مخصوص میوه و سبزیجات بشویید. هرگز از وایتکس و یا سایر مواد سفید کننده برای ضد عفونی کردن مواد غذایی استفاده نکنید.
همچنین تا جایی که برایتان مقدور است، از خام خواری پرهیز کنید و مواد غذایی خام را در ظروف سر بسته نگهداری کنید و داخل یخچال بگذارید.
چگونه لباس هایمان را برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ضدعفونی کنیم؟
طبق مطالعاتی که در چین انجام شده است، نیازی به شستن روزانه لباس ها نیست، زیرا لباس ها در انتقال ویروس کرونا نقش عمده ای ندارند. بهتر است افراد مطابق با برنامه روزهای عادی، اقدام به شستشوی لباس های خود بکنند.
البته افرادی که در همنشینی مداوم با بیماران مبتلا به کرونا ویروس هستند، بهتر است لباس خود را قبل از ورود به منزل خارج کرده و در جایی بیرون از خانه قرار دهند. برای ضدعفونی کردن لباس می توان از یکی از دو روش زیر کمک گرفت:
- شستشوی لباس با مواد ضدعفونی کننده مخصوص لباس
- شستشوی لباس با محلول هیدروژن پراکسید و بوراکس
آیا ویروس کرونا در دوران بارداری از مادر به جنین منتقل می شود؟
متاسفانه با توجه به این که از شیوع کرونا ویروس جدید، مدت زمان زیادی نمی گذرد، نمی توان در تمام موارد با قطعیت سخن گفت. در این مورد هم بر اساس آمار به دست رسیده می توان گفت، تا به امروز آزمایش هیچ کدام از نوزدانی که از مادران مبتلا به کوئید ۱۹ به دنیا آمده اند، مثبت نبوده است.
آیا خوردن سیر می تواند مانع جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا شود؟
هرچند سیر به عنوان یک ماده غذایی بسیار پر ارزش است، اما در حال حاضر، هیچ گونه شواهدی مبنی بر این که سیر می تواند در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر باشد، در دست نیست.
آیا آنتی بیوتیک ها در پیشگیری و درمان ویروس کرونا موثر هستند؟
آنتی بیوتیک ها با از بین بردن باکتری و یا جلوگیری از رشد آن ها، به سیستم دفاعی بدن کمک می کنند، اما آنتی بیوتیک ها در پیشگیری و یا درمان کرونا ویروس جدید کاملا بی اثر هستند. مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها می تواند منجر به ایجاد مشکلات بسیار جدی شود و سلامتی افراد را به مخاطره بیاندازد.
آیا اسپری کردن الکل بر روی بدن می تواند کرونا ویروس جدید را از بین ببرد؟
متاسفانه برخی افراد به اشتباه فکر می کنند، اسپری کردن الکل به میزان زیاد بر روی بدن، یکی از روش های موثر برای از بین بردن کوئید ۱۹ است، در حالی که
طبق نظر سازمان بهداشت جهانی، در صورتی که ویروس کرونا وارد بدن شده باشد، خوردن و یا اسپری کردن الکل بر روی بدن، نمی تواند منجر به از بین رفتن ویروس شود.
از طرف دیگر، در صورتی که الکل وارد چشم و دهان شود، بسیار خطرناک است و می تواند به غشا مخاطی بدن آسیب برساند.
آیا حیوانات خانگی می توانند باعث گسترش بیماری کرونا شوند؟
طبق مطالعات انجام شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا، حیوانات خانگی نمی توانند به عنوان یکی از دلایل شیوع ویروس کرونا به شمار روند یا حتی به این بیماری مبتلا شوند. با این حال توصیه می شود، پس از تماس با حیوانات خانگی، دست خود را با آب و صابون بشویید.
آیا احتمال دارد که ویروس کرونا جهش پیدا کند؟
یکی از ویژگی های ویروس ها این است که همواره در حال جهش هستند، اما هنوز دانشمندان در مورد این که ویروس ها به چه صورتی تغییر می کنند، به نتیجه ای نرسیده اند. خانواده ویروس کرونا، برای انتقال آسان تر از حیوان به انسان، ممکن است تکامل پیدا کنند و موجب ایجاد بیماری های سخت تر شوند. اما با توجه به این که مطالعات هنوز در مورد ویروس کرونا جدید یا همان کوئید ۱۹ به اتمام نرسیده است، نمی توان در این باره اظهار نظر کرد و دانشمندان در حال تحقیق و مطالعه بر روی این موضوع هستند.
آیا ویروس کرونا متوقف خواهد شد؟
در حال حاضر، هیچ گونه واکسنی برای این ویروس ساخته نشده است، به همین دلیل، تنها راه جلوگیری از شیوع کرونا ویروس جدید، تشخیص زودهنگام آن است. یکی از مهم ترین مواردی که باید در درمان بیماران به آن توجه کرد، این است که بیمار باید در قرنطینه باشد و از حضور در اماکن عمومی اجتناب کند.
افرادی که مبتلا به بیماری کرونا هستند و در قرنطینه شخصی هستند، چه باید بکنند؟
طبق توصیه مراکز پزشکی بیماران مبتلا به کرونا ویروس، جهت جلوگیری از شیوع این بیماری باید کارهای زیر را به دقت انجام دهند:
- کاهش تماس با دیگران
- پرهیز از حضور در مدرسه، محل کار و یا اماکن عمومی به مدت ۱۴ روز
- ماندن در یک اتاق که جریان هوا در آن گردش داشته باشد
- کمک گرفتن از افراد خانواده برای تهیه مواد غذایی و داروها
- ضدعفونی کردن و یا شستن دست ها با آب و صابون به صورت مکرر
آیا ویروس کرونا با لمس سطوح منتقل می شود؟
جواب مثبت است.
در صورتی که یک فرد مبتلا به کوئید ۱۹، با دست آلوده یک سطح را لمس کند، آن سطح نیز آلوده شده و می تواند یکی از مهم ترین راه های انتقال ویروس کرونا به افراد دیگر باشد.
در مورد این که ویروس کرونا جدید بر روی سطوح چقدر زنده می ماند، هنوز نظریه قطعی وجود ندارد. اما کارشناسان گمان می کنند کرونا ویروس بین چند ساعت تا چند روز بر روی سطوح مختلف می تواند زنده بماند. بنابراین، بسیار ضروری است که پس از لمس سطوح در اماکن عمومی، دست ها با آب و صابون شسته شود.
آیا تغییر آب و هوا و دما می تواند منجر به توقف شیوع ویروس کرونا شود؟
با توجه به این که هنوز خیلی چیزها در مورد این ویروس ناشناخته است، به صورت دقیق مشخص نیست که آیا کرونا ویروس جدید شیوع فصلی دارد یا خیر و آیا تغییر فصل و گرم تر شدن هوا، می تواند میزان همه گیری ویروس را تحت تاثیر قرار بدهد یا خیر.
آیا ابتلا به ویروس کرونا فرد را در مقابل این بیماری ایمن می کند؟
زمانی که فردی یک بار به این بیماری مبتلا شود و از آن نجات پیدا کند، می توان گفت که بدن او ممکن است تا حدی راه مقابله با ویروس را آموخته باشد و در صورت ابتلای مجدد، از ایمنی بیشتری برخوردار باشد. اما توجه به این نکته الزامی است که این ایمنی همیشگی نبوده و حتی ممکن است در اثر گذشت زمان کاهش پیدا کند.
آزمایش ویروس کرونا چگونه انجام می شود؟
در این آزمایش، از گلو و یا بینی افراد ، نمونه گرفته می شود. این نمونه ها به لابراتوارهای تشخیص کرونا ویروس منتقل می شوند. بر ای تشخیص قطعی کرونا ویروس، از روشی مرسوم به «واکنش زنجیره ای پلیمراز کمی» استفاده می شود.
مهم ترین ویژگی این نوع آزمایش، تعیین تعداد ویروس موجود در نمونه است. در این آزمایش، یک قطعه دی ان ای در داخل دستگاهی به نام ترموسایکلر تکثیر می شود تا این قطعات از لحاظ وجود ویروس کرونا مورد بررسی قرار بگیرند. با توجه به این که خود آزمایش، پنج ساعت زمان لازم دارد، نتیجه آزمایش معمولا بین یک یا دو روز به بیمار اطلاع داده می شود.
آیا مصرف ویتامین D برای مقابله با کرونا مفید است؟
بهترین راه برای مقابله با این ویروس، تقویت و بالابردن سیستم ایمنی بدن است. یکی از راههای تقویت سیستم ایمنی بدن که این روزها پزشکان بر آن تاکید زیادی دارند مصرف ویتامین D است.
چه افرادی ممکن است نیاز به ویتامین D بیشتری داشته باشند؟
- افرادی که آزمایش دادهاند و میدانند کمبود ویتامین D دارند.
- افرادی که دارای پوست تیره تری نسبت به بقیه هستند.
- افرادی که بالای هفتاد سال سن دارند.
- نوزادان و کودکان
- افرادی که مدت زمان زیادی را در خانه سپری می کنند و درصورت خروج از منزل، همواره از ضد آفتاب استفاده می کنند.
- افرادی که دارای اضافه وزن هستند.
- افرادی که برای مدت طولانی در بستر بیماری بودهاند.
توصیه هایی از سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با کرونا ویروس
- از استرس و اضطراب دوری کنید. استرس به شدت سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند.
- اخبار جدید در ارتباط با کرونا ویروس جدید را پیگیری کنید، اما به اخبار معتاد نشوید.
- مدیتیشن انجام دهید و سعی کنید تمام عوامل تنش زا را از خود دور کنید.
- خواب کافی داشته باشید.
- ورزش کنید.
- تغذیه اصولی داشته باشید. میوه و سبزیجات و پروتئین را در رژیم غذایی روزانه خود قرار بدهید.
- از خوردن شکر و غذاهای فراوری شده اجتناب کنید.
- دست های خود را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
- پیاز خام را به همراه غذاهای خود مصرف کنید.
اگر تمایل دارید بدانید چه کسانی نمیتوانند واکسن کرونا را دریافت کنند؟ می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
درپایان ….
یکی از مهم ترین نکاتی که نباید در پیشگیری و درمان کرونا ویروس جدید نادیده گرفت، این است که باید از استرس و اضطراب بیهوده دوری کنیم.
مطمئن باشید به همان اندازه که سرایت ویروس کرونا از افراد بیمار و ناقل به شما می تواند خطرناک باشد، ترس بی مورد از سرایت این بیماری نیز می تواند مضر باشد.
سعی کنید به تمام نکات بهداشتی دقت کنید و تا جایی که می توانید از حضور در اجتماع جز در موارد ضروری پرهیز کنید.
در آخر «پاسخ از ما» شما را دعوت به دیدن ویدیویی تاثیر گذار از هنرمند حوزه جلوه های بصری، حمید ابراهیمی نیا، میکند.
او در مورد این ویدیو این چنین گفته است: «این ویدیو اثر هنری سمبلیک است که نمایانگر اراده جمعی همشهری های من در مقابله با این بیماری(کرونا) است».
سوالات متداول در مورد ویروس کرونا
ویروس کرونای جدید معروف به covid 19 برای اولین بار در شهر ووهان چین شناخته شد و پس از آن به سرعت شیوع پیدا کرد. طبق مطالعات انجام شده ، ویروس کرونای جدید از خفاش ها به انسان منتقل شده است. در حالت کلی از نظر سازمان بهداشت جهانی، ویروس کووید ۱۹ بسیار شبیه سارس است، اما به هیچ وجه با آن یکسان نیست.
طبق آمارهای به دست آمده تنها دو درصد از افرادی که مبتلا به ویروس کوئید ۱۹ بوده اند، جان خود را از دست داده اند. ۱۴ درصد از این افراد، در گروه سنی بالای ۸۰ سال قرار داشته اند و تنها نیم درصد از افرادی که سنشان پایین تر از ۴۰ بوده است، در اثر ابتلا به کرونا ویروس درگذشته اند.
ویروس کوئید ۱۹ با تب، خستگی و سرفه ی خشک ظاهر می شود. گذشته از این، برخی از بیماران هم دارای علائمی مانند گرفتگی بینی، آبریزش بینی و اسهال می باشند. برای توضیحات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه کنید .
این ویروس از انسان به انسان انتقال پیدا می کند. مهم ترین عوامل انتقال ویروس از طریق ترشحات مجرای تنفسی می باشد، اما یکی دیگر از راه های انتقال تماس با سطوح است. البته باید توجه کرد که کوئید ۱۹ از راه ذرات هوا نیز می تواند انتقال پیدا کند.
مهم ترین راه هایی که می تواند خطر ابتلا به ویروس کرونای جدید را کاهش دهد، عبارتند از:
- شستشوی دست با آب و صابون و یا محلول های الکلی موجود در داروخانه ها
- پوشاندن بینی و دهان هنگام سرفه و عطسه با دستمال یا آرنج
- خودداری کردن از تماس نزدیک با افرادی که دارای علائم کوئید ۱۹ هستند
- اجتناب از خام خواری
- پرهیز از حضور در اماکن عمومی و پر تردد
- اجتناب از انجام سفرهای غیر ضروری
در حال حاضر، هیچ گونه واکسنی برای این ویروس ساخته نشده است، به همین دلیل، تنها راه جلوگیری از شیوع کرونا ویروس جدید، تشخیص زودهنگام آن است. یکی از مهم ترین مواردی که باید در درمان بیماران به آن توجه کرد، این است که بیمار باید در قرنطینه باشد و از حضور در اماکن عمومی اجتناب کند.