چطور با در خانه ماندن به خاطر شیوع کرونا کنار بیاییم؟

قرنطینه خانگی کرونا

ممکن است این اولین بار در طول زندگی مان باشد که به خاطر شرایط خاصی مانند شیوع ویروس کرونا مجبور شده باشیم در خانه بمانیم.
البته قرنطینه خانگی ویروس کرونا یا در خانه ماندن، برای کسانی که از یک فرد بیمار و بستری در خانه مراقبت می کنند و همچنین برای مادرانی که فرزند آنها تازه متولد شده است، نا آشنا نیست. ولی این اتفاق در زندگی همه ما نادر است که کل اعضای خانواده ناچار باشند، برای مدتی نامعلوم در خانه بمانند.

در این مطلب از « پاسخ از ما » می خواهیم تأثیرات مختلفی که شرایط حاضر ممکن است بر اخلاق و احساسات درونی ما داشته باشد، دلایل بروز این تاثیرات و همچنین، شیوه های کنار آمدن با این شرایط را مورد بررسی قرار دهیم.
از چند ماه گذشته تا به امروز، به دلیل شیوع ویروس کرونا، شرایطی در اکثر کشورهای دنیا به وجود آمده که برای همه افراد از هر فرهنگ و نژادی یکسان است. البته، برخی از کشورها مانند چین ، زودتر با اپیدمی کرونا مواجه شدند.

با توجه به اینکه میزان شیوع این ویروس از ابتدا قابل پیش بینی نبود، بسیاری از کشورها محدودیت های سختگیرانه ای برای جلوگیری از انتقال آن اتخاذ نکردند. اما اکنون در شرایطی هستیم که ۹۰ درصد اخبار این روزها در رسانه های همه کشورها به موضوع کرونا، آمار مبتلایان، بهبود یافتگان و یا جان‌باختگان می پردازد.

بعضی از رسانه ها هم در تلاش برای آموزش نکات بهداشتی در شرایط مختلف مانند خرید و همینطور مراجعه به مراکز درمانی در صورت مشاهده علائم کرونا هستند. بعضی دیگر هم خسارات اقتصادی ناشی از این بیماری و یا تأثیرات مثبت زیست محیطی ناشی از آن را مورد توجه قرار می دهند.

با توجه به شیوع بالا و شدت مسری بودن بیماری کووید ۱۹ و در دسترس نبودن هیچ دارو یا واکسن خاصی که بتوان برای پیشگیری یا درمان از آن استفاده کرد، تنها راهکار مؤثری که مردم و دولت ها در پیش گرفته اند، انجام توصیه های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی برای جلوگیری از ابتلا و شیوع این بیماری همه گیر است. قرنطینه خانگی ویروس کرونا را باید از هر زمان دیگری بیشتر جدی بگیریم.

 

چرا قرنطینه را جدی نمی گیریم؟

برای هر انسانی، داشتن آزادی و حق انتخاب در انجام کارهای روزمره اش یکی از نیازهای اساسی او است. برآورده نشدن این نیاز در زمان قرنطینه خانگی ویروس کرونا ، آن چنان باعث رنجش فرد می شود که او به هیچ وجه، خودش را ملزم به انجام کاری نمی داند که این آزادی را محدود میکند.

در این شرایط، دولت ها هم مجبور به وضع قوانین محدود کننده ای مانند جریمه کردن و حتی به زندان انداختن افراد خاطی می شوند.
نداشتن ارتباط اجتماعی و احساس اسارت کردن، یکی دیگر از دلایل عدم رعایت قرنطینه خانگی است. کلا هیچ کسی وجود ندارد که از محدودیت، احساس خوشایندی داشته باشد. ولی باید این نکته را در نظر داشته باشیم که داشتن آزادی مطلق امکان پذیر نیست، زیرا ممکن است ما با انجام کارهایی که نتایج ناخوشایندی به دنبال دارند، به خودمان، دیگران و در کل جامعه ای که در آن زندگی می کنیم، آسیب بزنیم.

در نتیجه، آزادی های هر فرد، به خصوص در زندگی شهروندی، محدودیت هایی دارد که به نفع خود آن فرد و اطرافیانش است.
این روزها، در شرایطی که ماندن در خانه و فاصله گرفتن از تجمعات، مهمترین اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا است، مفهوم پذیرش محدودیت عاقلانه را به خوبی می توانیم درک کنیم. قرنطینه خانگی ویروس کرونا فقط برای همسایه نیست. همه باید آن را رعایت کنیم.

 

نقش تربیت و تعلیم

در بعضی از خانواده ها، تربیت فرزندان به گونه ای است که خانواده خود را ملزم می داند که تمام خواسته ها و نیازهای فرزندان را بدون هیچ محدودیت یا پیش شرطی برآورده کند. فرزندانی که در چنین خانواده هایی رشد می کنند، در مقابل محدودیت ها، انعطاف پذیری و سازگاری کمتری از خود نشان می دهند.

تعادل در برآورده کردن نیازها، یک توانایی فردی است که معمولاً در سنین پایین در افراد شکل می گیرد. برخی از افراد قدرت تاب آوری بیشتری در مقابل شرایط سخت دارند و در بعضی دیگر، این توانایی ضعیف تر است.
تحمل شرایط دشوار برای افرادی که قدرت سازگاری کمتری دارند، بسیار سخت تر از کسانی است که از قبل، این توانایی را در خود رشد داده اند.

 

پدیدار شدن مشکلات

کم حوصلگی و بی طاقتی اولین واکنشی است که در افراد ناسازگار بروز پیدا می کند و معمولا به شکل گلایه های کلامی و اعتراضات لفظی باعث ناراحت کردن دیگران نیز می شود. اکنون در شرایطی هستیم که لازم است برای حفظ سلامتی خود، اطرافیان و کل جامعه، با بعضی از محدودیتهای قرنطینه خانگی ویروس کرونا کنار بیاییم.

برای خیلی از ما، دیدن خانواده و دوستان به خصوص در شروع سال جدید اهمیت زیادی دارد، برای عده ای دیگر، رفتن به سفر در اولویت است و برای دسته ای دیگر از افراد نیز انجام فعالیتهای اقتصادی ، اولویت اول زندگیشان است، در حالیکه در شرایط شیوع کرونا، هیچ کدام از این فعالیت ها مجاز نیستند و اگر هر کدام از آنها انجام شود، زمان کنترل این بیماری طولانی تر می شود.

اکنون که راهی برای تغییر شرایط نداریم، تنها کاری که از ما ساخته است این است که شرایط زندگی خود را با هدف برگشتن به وضعیت عادی، تغییر دهیم.شاید ملزم کردن خودمان به ماندن در خانه، تمرین خوبی باشد برای بالا بردن توانایی مقابله با هیجانات افراطی و بیشتر توجه کردن به جنبه های عقلانی در شرایط خاص و بحرانی.

 

در کشور ما، فراگیری ویروس کرونا مصادف شد با ایام نوروز و تعطیلات عید. این موضوع خود باعث شد تا کنترل شیوع بیماری کرونا کمی سخت تر از روزهای معمول شود.
در این روزها، عده ای از افراد طبق روال سالهای قبل، مراسم دید و بازدید و جشن ها و مهمانی هایشان را برگزار می کنند.

همچنین، تعداد زیادی از افراد برای گذراندن تعطیلات در کنار دیگر اعضای خانواده، راهی سفرهای نوروزی شده اند و تعدادی هم به همراه خانواده، بساط وقت گذرانی خود را در دامان طبیعت گسترده اند.

 

مسافرت در ایام همه گیری کرونا

 

همه این افراد اذعان می کنند که به خطراتی که ممکن است برای آنها پیش بیاید، آگاهند، ولی، شاید جدی نگرفتن خطر یا خوش خیالی، از دلایل کم توجهی آنها به رعایت نکات ایمنی باشد.
اما دلیل دیگر می تواند این باشد که عده ای، نیاز شدید به ارتباط با عزیزانی دارند که مدتهاست امکان دیدن آنها را نداشته اند.

افراد شاغل در شهرهای بزرگ هم که به امید تعطیلات عید و دیدار خانواده ، روزهای سخت و پرمشغله سال را تاب آورده اند، گویی دیگر تاب تحمل دوری را ندارند و اصول قرنطینه خانگی را رعایت نمی کنند.

توصیه ما به شما در « پاسخ از ما » این است که اگر کسی کاری را به اشتباه انجام می دهد، در وهله اول به دلیل کارهای اشتباه او فکر کنید. در ابتدا، این فرد باید احساس کند که شما احساسات او را درک می کنید. بعد با منطق با او صحبت کنید و دلایلتان را برای اشتباه دانستن عملش با او در میان بگذارید، احتمالا سخنان شما قدرت بازدارندگی بیشتری نسبت به زمانی که تنها او را شماتت می کنید، خواهد داشت.

اینکه لازم است در این شرایط بحرانی و خاص برای حفظ جان خود و عزیزانمان در خانه بمانیم، پیامی است که هر یک از ما بارها و بارها در اخبار شنیده ایم، ولی آیا همه ما به یک اندازه برای عمل کردن به آن متعهد هستیم؟

 

با ماندن درخانه  با چه مشکلاتی مواجه می شویم؟

در خانه هایی که اکثر اعضا خانواده شاغل هستند، «خانه» محل آرامش و استراحت آنها بعد از فعالیت بیرون از منزل است. در این ساعات، افراد خانواده برای خوردن غذا، تماشای تلویزیون و گفتگو با یکدیگر دور هم جمع می شوند و اوقات خوشی را در کنار هم می گذرانند.

در قرنطینه خانگی ویروس کرونا ، همه اعضا خانواده در طول شبانه روز در کنار هم هستند و ممکن است تنش هایی بین آنها ایجاد شود. بروز این مسأله بخصوص در خانواده های پر جمعیت بیشتر است.

 

تنش در خانواده در ایام کرونا

 

از آنجا که در حال حاضر همه مدارس و دانشگاه ها در سطح کشور تعطیل شده اند و از طرفی، انجام برنامه تفریحی در خارج از منزل مقدور نیست، سرگرم کردن کودکان و نوجوانان یکی دیگر از مشکلاتی است که ممکن است با آنها مواجه شویم.

همچنین، بیشتر از همه، باید از سالمندان مراقبت کنیم، زیرا به دلیل کهولت سن و ضعیف بودن سیستم دفاعی بدنشان، به شدت در معرض ابتلا به ویروس کرونا و سایر بیماری ها هستند. از طرفی، ماندن در خانه و عدم تحرک ممکن است باعث بروز مشکلاتی در عضلات و مفاصل شود.

در این شرایط، مهمترین مسأله ای که همه افراد، علاوه بر ابتلا به بیماری کرونا، در معرض آن هستند، تجربه کردن مشکلات روحی مانند اضطراب، افسردگی و وسواس است.

از آنجا که از یک طرف هر روز با بمباران اخبار منفی و آمارهای رو به افزایش ابتلا به کرونا در سراسر جهان مواجه می شویم و از طرفی مجبور به ماندن در خانه، تغییر سبک زندگی و تحمل مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا هستیم، فشارهای روانی زیادی را از سر می گذارنیم.

در ادامه، برخی از راهکارهایی که به ما کمک می کند تا دوران قرنطینه را آسانتر پشت سر بگذاریم و بر مشکلات روحی مانند اضطراب و افسردگی غلبه کنیم، مورد توجه قرار می دهیم.

 

آیا راهی برای آسانتر گذراندن دوران قرنطینه درشرایط شیوع کرونا وجود دارد؟

همانطور که پیش تر گفته شد، یکی از دلایل بروز نگرانی یا ناراحتی ممکن است بروز تنش بین اعضا خانواده به دلیل ساعات طولانی ماندن در خانه حاصل از  قرنطینه خانگی ویروس کرونا باشد.

برای کمتر شدن تنش بین اعضا خانواده، باید همه اعضا خانواده بیشتر مراقب رفتارهای خود باشند، به گونه ای که باعث ناراحت کردن دیگران نشوند. به طور مثال، ممکن است ساعت خواب بعضی از افراد با بقیه متفاوت باشد و این مسأله، باعث ناراحتی و بد خواب شدن یک یا چند نفر از اعضا خانواده شود.

در هر خانواده ای، برای اینکه از این قبیل مشکلات پیش نیاید، می توان راهکارهایی در نظر گرفت. به طور مثال، همه افراد باید ساعت خوابشان را با هم هماهنگ کنند و یا اینکه در ساعاتی که دیگران خواب هستند، در اتاقی که نور و صدا از آن بیرون نمی آید، بمانند.

در هر حال، مراعات حال یکدیگر به هر طریق ممکن، بسیار مهم است. در غیر اینصورت، تنش بین افراد باعث می شود که تحمل کردن مدت زمان طولانی ماندن در خانه به مراتب سخت تر شود.

از آنجا که برای رعایت نکات بهداشتی، شستشو و انجام سایر کارهای منزل در این دوران، نسبت به قبل، زمان بیشتری لازم است، باید توجه داشت که همه اعضا در این کارها باید با هم همکاری داشته باشند.
از این فرصت، می توان برای برقراری ارتباط نزدیک و صمیمی، گفتگو و انجام تفریحات مشترکی مانند بازی های خانگی، تماشای تلویزیون، دیدن آلبوم عکسهای قدیمی و مرور خاطرات ، استفاده کرد تا اوقات خوشی را در کنار خانواده سپری کنیم. پس قرنطینه خانگی ویروس کرونا چندان هم عذاب آور نیست!

 

فعالیت های کم خطر

در هنگامی که امکان انجام فعالیت های خارج از منزل برای فرزندان شما وجود ندارد، می توان انجام بازی های گروهی، مطالعه و مرور منابع درسی و غیردرسی و همینطور تماشای فیلم و سریال های سرگرم کننده را در برنامه روزانه شان قرار داد. به علاوه، انجام تمرینات ورزشی در خانه می تواند تا حد زیادی به تخلیه انرژی فرزندان کمک کند.

برخی از مدارس و مراکز آموزشی هم از طریق فضای مجازی، تکالیف و برنامه های آموزشی خود را در اختیار دانش آموزان قرار می دهند، درنتیجه، محصلین باید بخشی از اوقات خود را به مطالعه مطالب درسی اختصاص دهند تا از برنامه تحصیلی شان عقب نمانند.

در مورد سالمندان نیز باید با حساسیت بیشتری به نکات بهداشتی و توصیه های ایمنی توجه کنیم، زیرا سالمندان بیشتر از سایر اقشار در معرض ابتلا به بیماری هستند و از آنجا که سیستم های دفاعی بدن در سنین بالا ممکن است ضعیف عمل کنند، به همان نسبت، افراد با سنین بالاتر هم بیشتر در معرض خطرات جدید هستند.

 

سالمندان در معرض کرونا

 

در نتیجه، ماندن در خانه و رعایت فاصله اجتماعی برای همه اعضای خانواده در این دوران از اهمیت بیشتری برخوردار است. انجام حرکات ورزشی و نرمش های آسان و همچنین داشتن خواب و خوراک مناسب برای افراد مسن، از دیگر مواردی است که توجه به آنها برای سالمندان ضروری است.

همانطور که گفته شد مهمترین مشکلی که این روزها به اندازه ویروس کرونا شایع است، بروز مشکلات خلقی مانند افسردگی، اضطراب و عصبانیت کنترل نشده است.

به همین دلیل، انجام کارهایی که می تواند به ما در حفظ آرامش کمک کند، بسیار اهمیت دارد. ورزش کردن، داشتن تفریحات خانگی مناسب، گفتگو با افراد خانواده و برقراری ارتباط مجازی با دوستان و آشنایانی که از شما دور هستند، انجام کارهای عقب افتاده، مطالعه و تماشای فیلم از جمله کارهایی است که می تواند به شما کمک کند که کمتر ذهنتان درگیر افکار منفی شود.

باید این را بپذیرید که تنها شما نیستید که با این شرایط و مشکلات مواجه شده اید. تقریبا همه افراد به نوعی با همین شرایط درگیر هستند، ولی نوع واکنشی که هر یک از ما ممکن است در شرایط مشابه به مسأله پیش رو داشته باشیم، ممکن است با هم بسیار متفاوت باشد و همین باعث می شود که شرایط برای ما سخت تر یا آسانتر شود.

بسیاری از افراد نه تنها روحیه خودشان را حفظ می کنند، بلکه فعالانه به دیگران کمک می کنند تا بتوانند بهتر با شرایط کنار بیایند.
انجام کارهای داوطلبانه مانند دوختن ماسک در منزل، تلاش برای انجام فعالیت های مشترک با افراد خانواده و به اشتراک گذاشتن مطالب مفید و سرگرم کننده در فضای مجازی از جمله کارهایی است که با انجام آن می توانید به خودتان و دیگران کمک کنید.

اگر تمایل دارید بدانید چه کسانی نمی‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند؟ می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.

قطعا هر یک از ما بر حسب توانایی ها و علایقمان، روشهای منحصر به فردی برای پرکردن اوقات فراغت و ساعتهای قرنطینه در خانه داریم.

در « پاسخ از ما » با ارائه این مطلب ، بعضی از ابعاد قرنطینه خانگی کرونا را مورد بررسی قرار دادیم.
شما همراه و دوست عزیز هم اگر تجربه خاصی در این مورد دارید، در بخش نظرات، آن را با ما و مخاطبان دیگر « پاسخ از ما » در میان بگذارید.

    اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

    ‫4 نظر ارسال شده در “چطور با در خانه ماندن به خاطر شیوع کرونا کنار بیاییم؟

      • پاسخ از ما :

        رایان عزیز
        سپاسگذاریم که نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید.
        همراه گرامی، شرایط می توانست خیلی از این بدتر باشد! تصور کنید مجبور بودیم در پناهگاه های زیرزمینی بمانیم. یا مثل فیلم های آخرالزمانی آواره شویم. الان حداقل شب در رختخواب خودمان می خوابیم. اینترنت داریم و امکانات زیادی در اختیار داریم. برای بخش معرفی فیلم هم می توانید مقاله بهترین های اسکار ۲۰۲۰ را مطالعه نمایید.

    1. صمد :

      نمی دونم چرا مردم جدی نمی گیرن. بابا بخدا ماسک نزدن و بیخیالی طی کردن به زیر ونتیلاتور رفتن نمی ارزه. برید سرچ کنید ببینید چیه این دستگاه. دمار از روزگار آدم در میاره.

      • پاسخ از ما :

        صمد عزیز
        ممنون از اینکه نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. با توجه به این که کرونا دوباره سیر صعودی پیدا کرده است، فرمایش شما کاملا متین است. همه باید بیش از پیش رعایت کنیم. چرا که به گفته متخصصان کووید ۱۹، ۳ تا ۹ برابر عفونی تر شده و سلول های قلب را هم تحت الشعاع قرار می دهد. چنانچه قصد اطلاع رسانی به دوستانتان را دارید، می توانید مقاله همه چیز درباره کرونا را با آن ها به اشتراک بگذارید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com