فاجعه چرنوبیل

حادثه چرنوبیل

چرنوبیل بدترین حادثه هسته ‌ای در طول تاریخ

برخی از حوادث تاریخی معماگونه و اسرار آمیز باقی مانده و رازهایی را در دل خود پنهان کرده اند. جزئیات حادثه چرنوبیل به دلایل فشارهای شوروی سابق در آن زمان مسکوت ماند. اما فاجعه چرنوبیل چگونه اتفاق افتاد؟

انفجاری مهیب، مردم شهر را در نیمه ی شب هراسان کرد، شعله های آتش به آسمان رسید و هیچکس نمی دانست در شهر چه می گذرد. تقریبا کل ساکنین شهر از منازل خود خارج شدند و به سمت اولین نشانه های آتش رفتند، اما عظمت فاجعه بیشتر از آن حدی بود که به نظر می رسید.

برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد این حادثه هسته ای مرموز به دست آورید، پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب از «پاسخ از ما» را دنبال نمایید.

 

چرنوبیل

چرنوبیل بدترین حادثه هسته‌ ای در طول تاریخ بشر بوده است که در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ (۶ اردیبهشت ۱۳۶۵) در نیروگاه هسته ‌ای چرنوبیل شهر پریپیات واقع در کشور اوکراین رخ داده. تلفات انسانی و خسارت‌ های مالی ناشی از این حادثه به قدری زیاد بود که از چرنوبیل به عنوان یکی از مرگبارترین فاجعه‌ های انسانی یاد می‌ شود.

براساس «مقیاس بین‌المللی حادثه هسته‌ای»، تحقیقاتی در مورد فاجعه چرنوبیل انجام شد. این مقیاس بین‌المللی سطح خطر حوادث هسته‌ای را از درجه صفر تا ۷ دسته بندی میکند. با توحه به مقیاس بین المللی حادثه هسته ای، فاجعه چرنوبیل در ردیف شماره ۷ (بالاترین مقیاس) قرار گرفته است؛ این خود بیانگر میزان فاجعه بار بودن این حادثه اتمی است.

اثرات بهداشتی و زیست ‌محیطی این حادثه به اندازه ای گسترده بود که نیاز بود برای رفع آن، اقدامات برنامه‌ریزی شده فوری و طولانی‌ مدتی انجام شود. در کنار حادثه اتمی فوکوشیما، فاجعه چرنوبیل به عنوان یکی از دو بحران هسته‌ ای تاریخ بشر شناخته می ‌شود.

چرنوبیل یکی از شهرهای کشور اوکراین می ‌باشد که در نزدیکی مرز بلاروس واقع شده است. بروز حادثه چرنوبیل در این شهر باعث شد که این شهر خالی از سکنه شود. در حال حاضر نیز جمعیت کمی در این شهر مشغول زندگی و فعالیت هستند.

دولت اوکراین در نظر دارد تا با انجام برخی پروژه ‌ها، چرنوبیل را به یکی از مراکز گردشگردی این کشور تبدیل کند و زندگی را دوباره به این شهر برگرداند.

 

حادثه چرنوبیل چگونه اتفاق افتاد؟

نیروگاه هسته ‌ای چرنوبیل محل انجام آزمایش ‌های متعددی بود. قرار بود در صورت نتیجه بخش بودن آزمایشات، از آن ها در جهت رشد و پیشرفت کشور استفاده شود.

حادثه چرنوبیل در طی انجام یک آزمایش ایمنی رخ داد، که محتوای آن شبیه ‌سازی قطعی برق الکتریکی بود. هدف از انجام آزمایش، دانستن این موضوع بود که آیا توربین ‌های موجود در نیروگاه چرنوبیل در هنگام قطع برق، قابلیت تولید برق کافی برای ادامه کار نیروگاه را خواهند داشت یا خیر. به همین منظور، تمام اقدامات لازم جهت انجام این آزمایش فراهم شد و پس از غیر فعال کردن سیستم ایمنی راکتور، وقفه ‌ای یک دقیقه ‌ای بین قطعی برق و برقراری برق پشتیبان به وجود آمد.

پس از اینکه راکتورها به مدت یک دقیقه غیرفعال شدند، به صورت ناگهانی کنترل عملکرد راکتورها از دسترس متصدیان آن خارج شد و به دنبال این قضیه دمای راکتور به حدی بالا رفت که ترس و وحشت زیادی را میان خدمه و کارمندان نیروگاه به وجود آورد.

 

فاجعه ی چرنوبیل

 

دمای راکتورها مدام در حال افزایش بود و مسئولین آزمایش در تلاش برای کاهش میزان قدرت راکتورها بودند. به همین منظور، آنها پمپ‌ های آب را قطع کردند و به کاهش قدرت راکتور پرداختند.

گرم شدن بیش از حد هسته راکتور، یکی از مسائل نگران کننده در انجام این آزمایش بود. این موضوع ترس و دودلی زیادی را به وجود آورده بود. پیش از این، سه آزمایش با همین مضمون صورت گرفته بود که هیچ ‌کدام موفقیت آمیز نبودند.

به تعویق افتادن ۱۰ ساعته آزمایش باعث شد تا شیفت عملیاتی که برای این کار آموزش دیده بودند، نیروگاه را ترک کنند. همین موضوع موجب شد که سرپرست آزمایش دستورالعمل ‌های اجرایی را به خوبی انجام ندهد و شرایط عملیاتی ناپایداری در نیروگاه به وجود بیاید.

مشکلاتی که در طراحی راکتورهای آربی‌ام‌کی (ساخت شوروی) وجود داشت و غیرفعال بودن سیستم‌ های ایمنی، باعث وقوع واکنش‌ های زنجیره ‌ای غیرقابل کنترل در نیروگاه شد.

پس از بروز واکنش ‌های زنجیره‌ای مقدار زیادی انرژی آزاد شد و به دنبال آن، آب خنک‌کننده ‌ای که از قبل به شدت گرم شده بود، بخار شد. راکتورها دارای دکمه ‌ای هستند که با فشار دادن آن ها می ‌توان عملکردشان را متوقف کرد.

متصدیان راکتور برای جلوگیری از بروز انفجار یا آتش سوزی و سایر شرایط بحرانی از این دکمه استفاده کردند که متاسفانه نتیجه عکس داد. نقصی که در عملکرد آن دکمه وجود داشت، باعث افزایش عملکرد راکتور شد و فعل و انفعالات زیادی داخل راکتور رخ داد. چند دقیقه بعد از این اتفاق، مخزن راکتور در اثر انفجار بخاری از بین رفته و آتش ‌سوزی بزرگی هسته راکتور را فراگرفت.

 

انفجار نیروگاه چرنوبیل

ساعت یک بامداد ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ بود. در اثر یک انفجار اولیه، پوشش فولادی بالای راکتور کنده شد و بخار آب زیادی همه جا را فرا گرفت. پس از انفجاری که در اثر بخار آب به وجود آمد، ترکیب اکسیژن و گرافیت زمینه ساز بروز انفجار دوم شدند.

دومین انفجار موجب پاره شدن سقف راکتور گردید. این انفجار همینطور حدود ۲۵ درصد از تأسیسات نیروگاه چرنوبیل و کل هسته رآکتور را نابود کرد. گرافیتی که با اکسیژن ترکیب شده بود، به همراه مواد داغ درون هسته راکتور، باعث ایجاد حدود ۳۰ آتش سوزی جدید شد.

تعداد زیادی از خدمه و کارمندان نیروگاه علی رغم داشتن نشانه ‌های ناشی از تشعشع رادیو اکتیو و نداشتن محافظ مشغول فعالیت بودند. شروع آتش سوزی در واحد ۳ باعث سوختگی و مرگ و میر تعداد زیادی از آنان شد.

انجام آزمایش بدون فراهم بودن شرایط، سطح ناکافی ایمنی در راکتور و اشتباهات پرسنل از عوامل اصلی بروز حادثه چرنوبیل بود.

 

حوادثی که بعد از انفجار رخ داد

در طول ۹ روز، آلاینده ‌های رادیواکتیو زیادی آسمان شهر را فرا گرفت. غیرقابل کنترل بودن آلاینده‌ ها منجر به انتقال آنها به غرب اروپا شد. در اثر انفجار بخاری، دو نفر از کارمندان نیروگاه فوت کردند. یکی از آن ها بلافاصله پس از انفجار مرد و دیگری در اثر مقدار کشنده ‌ای از تابش های رادیواکتیو جان خود را از دست داد.

طی روزها و هفته ‌های آینده، ۱۳۴ نفر از افرادی که در این منطقه مشغول خدمت رسانی بودند، در اثر مسمومیت پرتویی در بیمارستان بستری شدند و ۲۸ نفر از آن ها جان خود را از دست دادند.

پس از بررسی ‌هایی که صورت گرفت، متوجه شدند که مقدار آلودگی ناشی از آتش‌ سوزی با میزان آلودگی‌ انفجار اول برابر بوده است. تقریبا یک و نیم روز بعد از بروز حادثه، مسئولین مربوطه مکانی در جهت قرنطینه ساکنین پریپیات ایجاد نمودند و حدود ۴۹۰۰۰ هزار نفر از ساکنین شهر را به آنجا منتقل نمودند.

آن ها برای کاهش میزان آلودگی رادیواکتیو از مخروبه‌ ها و جلوگیری از فرسایش بیشتر آن منطقه (بخاطر وجود هوای آلوده)، به یک پناهگاه نیاز داشتند. مسئولین در زودترین فرصت ممکن اقدام به ساخت آن پناهگاه نمودند.

این پناهگاه برای محافظت از خدمه ‌ها استفاده می‌ شد. خدمه‌ ها نیز در تلاش برای محافظت از راکتورهای سالم بودند تا زنجیره تولید برق آنها ادامه دار باشد.

پس از بروز این حادثه فجیع، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان ( در اثر اشعه‌های ناشی از این انفجار) به ۱۴ نفر رسید. به دنبال این آمار و ارقام، تحقیقات صورت گرفته نشان داد که در سال ۲۰۱۱، بیش از ۱۵ کودک در اثر سرطان تیروئید جان خود را از دست داده ‌اند.

البته تعیین میزان دقیق تلفات ناشی از مواجهه مستقیم با آلودگی هوا و عنصر رادون تا حدودی مشکل است، اما معتبرترین پیش‌بینی ‌های انجام شده، بیانگر مرگ بیش از ۱۶۰۰۰ نفر در اثر آلاینده‌ های چرنوبیل می ‌باشد.

فاجعه چرنوبیل از لحاظ تلفات انسانی و خسارات مالی، بدترین حادثه هسته ‌ای در طول تاریخ بشر محسوب می‌شود.

اقداماتی که در جهت پاکسازی محیط زیست انجام شد، بیش از نیم میلیون نفر را درگیر خودش کرد و تقریباً حدود ۶۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ هزینه در برداشت. پس از بروز این حادثه، به ایمن سازی راکتورهای آربی‌ام‌کی باقی مانده در شوروی پرداختند که در حال حاضر ۱۰ عدد از این راکتورها فعال هستند.

 

پیامدهای فاجعه چرنوبیل

۱- تعداد مجروحانی که پس از انفجار در بیمارستان بستری شدند، تا ساعت ۶ صبح به ۱۰۸ نفر رسید. تعداد مجروحان تا پایان آن روز نیز به ۱۳۲ نفر رسید.

۲- انفجاری که در راکتور بلوک چهار تأسیسات اتمی چرنوبیل رخ داد، باعث آزاد شدن مواد رادیواکتیو بسیار زیادی شد. مواد رادیواکتیو آزاد شده به حدی زیاد بود که میتوانست برای ساخت حدود صد بمب اتمی مورد استفاده قرار بگیرد.

۳- پس از بروز انفجار، هوای شهر به امواج رادیواکتیو آلوده شده بود و بارش باران باعث شده بود تا این هوای آلوده به بخش ‌هایی از قاره اروپا نیز برسد. در اثر این فاجعه، حدود ۵ میلیون نفر مجروح شدند.

۴- انتشار مواد رادیواکتیو باعث آلودگی حدود ۵ هزار مرکز مسکونی در بلاروس، اوکراین و فدراسیون روسیه شد.

۵- فاجعه چرنوبیل، حدود ۲۲۱۸ شهر و روستا با جمعیت حدود ۲٫۴ میلیون نفر در محدوده اوکراین، جمهوری بلاروس، فدراسیون روسیه، کشورهای فنلاند، سوئد، نروژ، لهستان، انگلستان و برخی کشورهای دیگر را درگیر خودش کرد.

۶- عملیات بازسازی نتایج فاجعه در نیروگاه چرنوبیل از تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ تحت ریاست کمیسیون دولتی شوروی آغاز شد و تا سال ۱۹۹۱ ادامه یافت.

۷- عدم اطلاع رسانی صحیح رسانه ها درباره حادثه چرنوبیل در شکل‌گیری و گسترش شایعات بسیار موثر بود.

۸- آلودگی که از طریق مواد رادیو اکتیو ناشی از انفجار چرنوبیل منتشر شده بود، تاثیرات گسترده ‌ای بر بسیاری از کشورهای اروپایی و کشورهای نیمکره جنوبی، در اقیانوس‌های آرام، آتلانتیک و منجمد شمالی داشت.

۸- تاثیرات منفی مواد رادیواکتیو باعث بروز جهش ‌های ژنتیکی در تولد کودکان می شد؛ به عنوان مثال، تعداد کودکانی که با نقص عضو (بدون ‌دست و پا) به دنیا آمده بوند، افزایش یافته بود.

۹- مقیاس فاجعه چرنوبیل، بسیار بیشتر از آن چیزی بود که توسط مقامات دولتی اعلام می شد. در کنار آن رسانه ‌های مربوطه اطلاعات درستی درباره این حادثه منتشر نمی ‌کردند و به طبع این موضوع، مردم از عمق فاجعه باخبر نبودند.

۱۰- بر اساس گزارش ‌هایی که بعدها توسط شوروی اعلام شد، مقامات نظامی این کشور میزان تشعشعات اتمی که یک انسان قادر به تحمل آن می ‌باشد را پنج برابر بیشتر از میزان استانداردش در نظر گرفته بودند، که این خود بیانگر ظلم آن ها در حق بشریت می ‎باشد.

۱۱- از پانصد هزار نفری که در حادثه چرنوبیل درگیر بودند، حدود بیست هزار نفرشان جان خود را از دست دادند و دویست هزار نفر هم (به دلیل معلولیت ‌های جسمی ناشی از انفجار) دیگر توانایی کار یا فعالیت نداشتند.

۱۲- در جریان این حوادث، بسیاری از مردم اوکراین و حتی کشورهای همسایه به دلیل وجود مواد رادیواکتیو به سرطان های متعددی از جمله سرطان تیروئید دچار شدند.

 

حقایقی جذاب درباره چرنوبیل

 

استرانتیوم و سزیم

دو ماده ای که در افزایش میزان مرگ و میر حادثه چرنوبیل نقش مهمی داشت، سزیم و استرانتیوم بود. استرانتیوم ماده ‌ای است که از طریق شیر آلوده وارد استخوان‌ و دندان‌ شده. سزیم هم از راه خون وارد بافت‌ های انسان و حیوانات می‌ شود.

 

ید رادیواکتیو

پس از انفجار نیروگاه چرنوبیل‌، مواد رادیواکتیو و ایزوتوپ ‌های آن در زمره کشنده ‌ترین مواد قرار گرفت.
ید رادیواکتیو قابلیت انباشته شدن سریع در غده تیروئید را داشته و افرادی که در معرض این مواد قرار می ‌گرفتند، به سرطان تیروئید مبتلا می‌ شدند.

ید رادیواکتیو در بدن افرادی که به میزان طبیعی ید داشتند، ذخیره نمی ‌شد. اما اگر این افراد دچار کمبود ید بودند، نهایتا با جذب این یدهای مضر به سرطان تیروئید مبتلا شده و فوت می ‌کردند. امدادرسانان و مسئولان مربوطه در تلاش بودند تا با دادن قرص ‌های ید به افراد آسیب دیده از نتایج منفی این موضوع جلوگیری کنند.

 

میزان تشعشع

تابش تشعشع‌ های رادیواکتیو در طول موج های مختلف نظیر طول موج های بلند از قبیل امواج رادیویی، طول موج های متوسط مانند طول امواج نوری و طول موج های کوتاهی مثل آلفا، بتا و گاما انجام می شود. این تشعشع‌ های رادیواکتیو قادر به نفوذ در سلول ‌های انسان بوده و دی ان ای سلول ها را نابود می ‌کند.

تمامی این نوع تابش ها در محیط اطراف ما وجود دارد، اما نکته مهم در اینجا این است که میزان تشعشعات وارده بر ما چقدر می ‌باشد. در حادثه انفجار چرنوبیل نیز زمانی که فرد بسیار نزدیک به راکتور اصلی قرار داشت، سطح تشعشع آن شخص بسیار پائین بود، اما اگر فردی مقابل راکتور ذوب شده می ‌ایستاد، میزان تشعشع وارده به او به بالاترین حد ممکن می ‌رسید.

 

مرگ تدریجی در چرنوبیل

هنوز هم ذرات رادیواکتیوی در اطراف شهر پریپیات وجود دارد. اغلب این ذرات در جنگل ‌های قرمز اطراف پریپیات وجود دارند و به دلیل بارش باران های رادیواکتیوی در خاک فرو رفته اند.
پرسنل ایمنی عقیده دارند که اگر فردی به مدت ۴ ساعت در این نقاط متمرکز قرار بگیرد و درجه تابش مدام زیاد و زیادتر شود، آن فرد دچار مرگ تدریجی خواهد شد.

 

مینی سریال چرنوبیل

چرنوبیل یک مینی‌ سریال بریتانیایی-آمریکایی است که در پنج قسمت به کارگردانی «یوهان رنک» و نویسندگی «کریگ مازن» در ژانر درام ـ تاریخی ساخته شد.

این سریال نتیجه همکاری موفق و بی نظیر شبکه «اچ بی او» (HBO) و «شبکه اسکای انگلیس» (Sky UK) بود. این سریال فوق العاده جذاب و فراموش نشدنی در ۶ می ۲۰۱۹ در آمریکا و در ۷ می ۲۰۱۹ در بریتانیا نمایش داده شد.

 

مینی سریال چرنوبیل

 

داستان این سریال درباره انفجار هسته ‌ای نیروگاه چرنوبیل است که در ماه آوریل ۱۹۸۶ به وقوع پیوسته بود. سریال جالب چرنوبیل براساس کتاب «صداهایی از چرنوبیل» نوشته «سوتلانا الکسیویچ» نویسنده بلاروسی ساخته شده است.

چرنوبیل در هفتاد و یکمین دوره مراسم جوایز امی (Emmy) موفق به دریافت ۱۰ جایزه در بخش ‌های مختلف از جمله بهترین مینی سریال، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه نیز شد.

 

از ایده ساخت چرنوبیل تا تولید آن

«کریگ مازن» نویسنده سریال چرنوبیل، تحقیقات و پژوهش‌ هایی درباره علل بروز حادثه چرنوبیل انجام داد و در همین راستا، به گفتگو با دانشمندان هسته ‌ای و مطالعه زندگینامه افراد درگیر در آن حادثه پرداخت.

«مازن» علاوه بر علاقه ‌ای که به این موضوعات پیدا کرده بود، به دنبال پیدا کردن علت انفجار چرنوبیل نیز بود. حس کنجکاوی و کشف چیزهای جدید درباره چرنوبیل، «مازن» را تحت تاثیر قرار داده بود. همین موضوع ایده ساخت سریال چرنوبیل را در ذهن «مازن» به وجود آورد.

«مازن» قبل از هر چیزی، در طی مراحل آماده سازی تولید این سریال، به بازدید از منطقه چرنوبیل پرداخت.
در ۲۶ ژوئن ۲۰۱۷، شبکه «اچ ‌بی ‌او» اخباری مبنی بر ساخت سریالی درباره حادثه چرنوبیل منتشر کرد.

همزمان با اعلام خبر انتشار اولیه ی سریال، مسئولان انتخاب بازیگر از نقش آفرینی «جرد هریس» در این مجموعه تلویزیونی خبر دادند. بعدها «استلان اسکارشگورد»، «امیلی واتسون»، «پاول ریتر»، «جسی باکلی»، «آدریان راولینز» و «کان اونیل» نیز به مجموعه ی بازیگران این فیلم پیوستند. این سریال پنج قسمتی به کارگردانی «یوهان رنک» و نویسندگی «کریگ مازن» تولید شد.

سریال چرنوبیل دارای یک مجموعه پادکست بود که قبل از انتشار هر قسمت از سریال، منتشر می ‌شد و در آنها به موضوعاتی مانند نحوه به نمایش درآوردن رویدادهای تاریخی، شخصیت ‌های موجود در سریال و غیره پرداخته می شد.

فیلم ‌برداری این سریال در ماه آوریل ۲۰۱۸ در لیتوانی آغاز شد. در بخش فیلم برداری سریال، برای به تصویر کشیدن شهر پریپیات اوکراین، از منطقه ای مسکونی در ویلنیوس (پایتخت لیتوانی) استفاده کردند.

کار فیلمبرداری سریال پس از ۱۶ هفته در ماه ژوئن ۲۰۱۸ به اتمام رسید. موسیقی متن سریال چرنوبیل توسط «هیلدور گورنوادوتیر» ساخته شده است. تمام صداهایی که «گورنوادوتیر» در این آلبوم استفاده کرده، از صداهای ضبط ‌شده و واقعیِ این نیروگاه می ‌باشد.

 

انتقادات و بازخوردهای سریال چرنوبیل

  •  منتقدان نظرات مثبتی درباره این سریال داشتند. بر اساس ۵۶ نقد مثبتی که نسبت به این سریال وجود داشت، سریال چرنوبیل امتیاز ۸۴٫۸ از ۱۰ را کسب کرد.
  •  سریال چرنوبیل در نظرسنجی بهترین سریال‌ های وبسایت فرانسوی «آلوسینه»، در رتبه اول قرار گرفت.

«واشنگتن ‌پست» و «بی‌بی‌سی» نیز نظرات مثبتی درباره این سریال داشتند. این دو رسانه معتبر بر این باور بودند که مجموعه چرنوبیل با نشان دادن واقعیات این حادثه تلخ و جلوگیری از انتشار شایعات بی پایه و اساس، تاثیرات مثبتی در جامعه داشته است. ممکن است قسمت فیلم و سریال هم برای مطالعه مفید باشد.

 

کتاب صداهایی از چرنوبیل

کتاب «صداهایی از چرنوبیل» به نویسندگی «سوتلانا الکسیویچ» اوکراینی در حدود ۲۳۰ صفحه در سال ۱۹۹۷ نوشته شد. این کتاب «تاریخ شفاهی یک فاجعه‌ی اتمی» است.

این کتاب روایت مردمی است که در اثر انفجار در نیروگاه اتمی چرنوبیل ناخواسته درگیر آلودگی ‌های شدید هسته ‌ای شده اند. به بیانی دیگر، این کتاب بیانگر اتفاقات وحشتناکی است که به یکباره زندگی آدم ‌های بی ‌گناه شهر پریپیات را از این رو به آن رو نموده.

در این کتاب، نویسنده به جنبه ‌های خانوادگی، اجتماعی و محیط زیستی بعد از رخ دادن فاجعه دردناک چرنوبیل نگاهی عمیقی داشته است. در مجموع، در این کتاب، به مشکلاتی که افراد پس از بروز این انفجار با آن روبرو شده اند، پرداخته شده. نویسنده همینطور به موارد دیگری نظیر موضع گیری دولت ‌ها در زمینه این حادثه اتمی اشاره کرده است.

 

کتاب صداهایی از چرنوبیل

 

خلاصه ای بر داستان کتاب صداهایی از چرنوبیل

کتاب «صداهایی از چرنوبیل» از زبان همسر یکی از آتش ‌نشانانی روایت می‌ شود که روز حادثه به چرنوبیل اعزام شده. این آتش نشان به ‌دلیل آلوده شدن به تشعشع ذرات ریز هسته ‌ای در فاجعه چرنوبیل جان خودش را از دست می ‌دهد.

داستان به نحوی پیش میرود که اگر کسی به این مواد آلوده شود، پس از ۱۴ روز حتما می ‌میرد. به همین دلیل، تعداد زیادی از سکنه چرنوبیل و شهرهای اطراف نیروگاه، جانشان را از دست می دهند.

نویسنده علاقه‌ ی عمیق زن و شوهرها به یکدیگر در لحظات دردناک حضور در بیمارستان را به خوبی توصیف کرده. او همینطور با موفقیت تمام توانسته است تا اتفاقاتی را که بعد از انفجار مهیب چرنوبیل، برای اهالی شهر پریپیات رخ داده، به تصویر بکشد و حس و حال واقعی آن ماجرا را به خواننده القا بکند.

 

جوایز و افتخارات کتاب صداهایی از چرنوبیل

کتاب داستانی «صداهایی از چرنوبیل» در سال ۲۰۰۵ جایزه انجمن ملی منتقدان آمریکا را دریافت کرد. نویسنده این کتاب همچنین موفق شد تا جایزه ‌ی نوبل ادبیات سال ۲۰۱۵ را از طرف آکادمی سوئد دریافت کند.

علاوه بر این، نویسنده کتاب،«سوتلانا الکسیویچ»، به خاطر شجاعت و شرافت در نویسندگی، موفق شد تا جایزه «کورت توخولسکی» را از آن خود بکند.
در مجموع، میتوان گفت که کتاب حاضر نمونه ای موفق از تاریخی شفاهی فاجعه چرنوبیل است.

امیدواریم که مطلب فوق توانسته باشد کمی از سردرگمی های ذهنی شما را در مورد فاجعه چرنوبیل رفع کرده باشد.
سایت «پاسخ از ما» مطالب گوناگونی و جذابی را در زمینه های مختلف ارائه کرده که خواندن آن ها که می تواند دانش شما را در حوزه های مختلف افزایش دهد و همینطور حسابی شما را سرگرم نماید.

با اشتراک گذاری این مطلب در رسانه های اجتماعی، دوستان خود را به خواندن داستان فاجعه چرنوبیل دعوت کنید.
بخش نظرات بستر مناسبی را برای شما فراهم نموده تا دیدگاه ها و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. «پاسخ از ما» مشتاقانه پذیرای پیشنهادات و نظرات سازنده شماست.

    پیشنهاد می‌کنیم این مقالات را هم بخوانید

    اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

    ‫4 نظر ارسال شده در “فاجعه چرنوبیل

    1. دانیال :

      سریالش که خیلی قشنگ بود. قشنگ آدم بغضش می گرفت. ندونم کاری یه عده، چجوری به قیمت جون بقیه تموم میشه…

      • پاسخ از ما :

        دانیال عزیز
        ممنون از اینکه نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. مینی سریالی که از روی فاجعه چرنوبیل ساخته شده است، تا حدی اغراق آمیز است. اما ساخت بسیار خوبی دارد و سریال قوی است.

    2. هاشم :

      بسیار حادثه غم انگیزی است. بلایای طبیعی زیادی بر سر انسان نازل شده است اما حادثه چرنوبیل براستی بدترین حادثه تاریخ در این زمینه است.

      • پاسخ از ما :

        هاشم عزیز
        سپاسگزاریم که نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید.
        حادثه چرنوبیل به انسان جایگاه کوچکش را یادآوری کرد. اینکه اگر قوانین طبیعت را بهم بزند، چه نتایج فاجعه باری رقم می خورد. چیز دیگری که به ما فهماند این بود که نیروی هسته ای، اگر کاربرد مظامی هم نداشته باشد، باز هم خطرناک است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com