راهنمای مطالعه
- زانیار خسروی، خواننده محبوب ایرانی
- جلیل ضیاپور، پدر نقاشی مدرن
- سیمین دانشور، بانوی ادبیات معاصر ایران
- غلامحسین بنان، خالق ترانه الهه ناز
- اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی برندهی جایزه اسکار
- رضا عطاران، کارگردان سریال خانه به دوش
- طناز طباطبایی، بازیگر خوش سیما و محبوب ایرانی
- صمد نیکخواه بهرامی، رهبر نسل طلایی بسکتبال ایران
- مریم میرزاخانی، بانوی ریاضیدان ایرانی
- محسن یگانه، خواننده خاطرهساز ایرانی
- آتوسا پورکاشیان، نابغه شطرنج ایران
- خیام، اسطورهی شعر و ادبیات ایران
- کلام پایانی
از قدیم الایام گفته اند که خواندن زندگینامهی بزرگان اولین کلید دروازههای موفقیت است. آشنایی با دستاوردها و موفقیت بزرگان و افراد معروف و مشهور، میتواند به معنای واقعی چراغ راه ما نیز باشد؛ چه بسیار کسانی که با خواندن زندگینامهی بزرگان توانستهاند با یک جرقه راه خودشان را پیدا کنند و پا جای پای همان بزرگان بگذارند. حال اگر ماه تولد شما نیز با ماه تولد همان بزرگان یکی باشد، شور و اشتیاق شما نیز بدون شک چند برابر خواهد شد!
بگذارید حال رک و پوستکنده بگویم، ماه اردیبهشت ماه تولد تعداد زیادی افراد سرشناس و موفق ایرانی است؛ از خواننده ها و بازیگران گرفته تا اسطوره هایی همچون خیام، همگی در این ماه به دنیا آمدهاند. اگر شما هم جزو متولدین اردیبهشت هستید، احتمالش کم نیست که روزی نام شما هم در چنین فهرستی دیده شود، زیرا خاصیت اردیبهشت پرورش افراد شناخته شده و شایسته است. شاید باورتان نشود، ولی خیلی از معروف ترین افرادی که در زندگیتان نامشان را شنیده اید، همگی متولد این ماه هستند! در این مطلب از «پاسخ از ما» قصد داریم تا افراد مشهور ایرانی متولد اردیبهشت را به شما معرفی کنیم.
زانیار خسروی، خواننده محبوب ایرانی
- متولد دوم اردیبهشت ۱۳۶۴
- خواننده، آهنگساز، ترانه سرا، بازیگر و مدل
- خوانندهی پاپ، رپ و موسیقی تلفیقی
- نوازندهی سازهای پیانو و گیتار
- لیسانس حقوق
- متاهل
برادران خسروی را همهی ما به خوبی میشناسیم؛ زانیار خسروی، برادر سیروان خسروی. زانیار خسروی، برادر کوچکتر خانواده، خوانندهی محبوب و مشهور کشورمان است که بیشتر او را با ترانه و موزیک ویدیوی «مگس» میشناسیم. زانیار آهنگ «مگس» را در ابتدا برای آلبوم برادرش نوشته بود که از سال ۱۳۸۷ به بعد آن را به صورت مستقل خوانندگی کرد. البته او در همان سال با آهنگ «ریسک» به چهره ای محبوب میان مردم تبدیل شد. با توجه به شهرت و موفقیت بالای سیروان خسروی باید به این نکته اشاره کرد که زانیار به هیچ وجه زیر سایهی برادرش نیست و اگر شهرت او بیشتر از برادرش نباشد، کمتر از او هم نیست. زانیار خسروی یکی از معروفترین متولدین اردبیهشت است. او اصالتا کرد است و مادرش اهل سنندج و پدرش کرمانشاهی است.
زانیار خسروی متاهل است و نام همسرش آرنیکا صادقی است. همیشه گفته اند که بزرگترین پشتیبان هر فرد موفقی خانوادهی اوست. در مورد زانیار هم باید گفت که مادرش بزرگترین مشوق او بوده است؛ چه بسا که مادرش هم استعداد شگرفی در آواز و موسیقی داشته است. زانیار اولین ترانهاش را در سال ۸۷ منتشر کرد، اما فعالیت رسمی و مجاز او از سال ۱۳۹۲ آغاز شد. به گفتهی خودش پخش کلیپ هایش در شبکههای ماهوارهای مانعی برای کسب مجوز و رسمی شدن کارش بودهاند. زانیار خسروی از افراد مشهور ایرانی متولد اردیبهشت و برادر سیروان خسروی است. در سال ۱۳۹۵ زانیار به همراه برادرش سیروان خسروی روی استیج آمدند و دو قطعه «دوست دارم زندگی رو» و «بدون تو» را همراه یکدیگر اجرا کردند.
جلیل ضیاپور، پدر نقاشی مدرن
- متولد پنجم اردیبهشت ۱۲۹۹
- نقاش، استاد دانشگاه، پژوهشگر و مولف
- درگذشت ۳۰ آذر ۱۳۷۸ در سن ۷۹ سالگی
- آرمیده در قطعه هنرمندان بهشت زهرا
- پدر نقاشی مدرن ایران
بدون شک جلیل ضیاپور یکی از برجسته ترین و مشهورترین چهره های شناخته شده هنری متولد اردیبهشت هستند که در زمینه نقاشی فعالیت داشتند و او را با عنوان «پدر نقاشی مدرن ایران» می شناسند. ضیاپور با تحصیل در بهترین مدارس و دانشگاه ها همچون مدرسهی صنایع مستظرفه، دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران، مدرسهی هنرهای زیبای بوزارت در پاریس، دانشگاه گراندشوم یر و البته نزد بزگترین اساتید بینالمللی همچون سووِربی (Suverbie) در رشته نقاشی و نیکلوس (Niclousse) در زمینه مجسمه سازی، که هر کدام از مهمترین نظریه پردازان جهان هنر در نظر هستند، توانستند به بالاترین درجات علمی و هنری دست یابند.
جلیل ضیاءپور که در پنجم اردیبهشت ۱۲۹۹ در بندر انزلی به دنیا آمده بود، از همان دوران کودکی به هنر نقاشی علاقه داشت. او آثار زیادی از خودش در این دوره به جای گذاشت. ضیا الدین تحصیلات عالی خود را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران گذراند و بعد از آن برای یادگیری بیشتر هنر نقاشی به فرانسه مهاجرت کرد.
جالب است بدانید که علاقهی ابتدایی استاد ضیاپور موسیقی بوده است، اما دست سرنوشت ایشان را به سمت هنرهای زیبا و مهمتر از همه نقاشی سوق داد. ایشان بعد از بازگشت از فرانسه و تکمیل علم و دانش خود در صدد برآمد تا پایه های هنر کهنهی ایران را خراب کرده و بنایی باشکوهتر و رفیعتر بسازد. به همین دلیل در اولین اقدام، انجمنی به اسم «خروس جنگی» تاسیس کرد. او با تلاشهای فراوان بهرهگیری از بینش و آگاهی خود، باعث پیشرفت های عظیمی در صنعت هنر ایران شد و این کشور را تبدیل کرد به یکی از پیشروترین کشورهای منطقه که در هنر مدرن و علم هنر نیز حرفی برای گفتن داشته باشد.
سیمین دانشور، بانوی ادبیات معاصر ایران
- متولد ۸ اردیبهشت ۱۳۰۰
- نویسنده و مترجم
- نخستین زن داستاننویس ایرانی
- درگذشت ۱۸ اسفند ۱۳۹۰
- آرمیده در قطعه هنرمندان بهشت زهرا
سیمین دانشور از بزرگترین بانوان ادبیات ایران است و دست بر قضا از متولدین اردیبهشت نیز می باشد. دانشور را همه با کتاب معروفشان «سووشون» میشناسیم و جالب است بدانید که این کتاب به ۱۷ زبان ترجمه شده است. سیمین دانشور از همان ابتدا در خانوادهای فرهیخته و اهل ادب پرورش یافت و با ازدواج با جلال آل احمد، این امر را به حد اعلی رساند. او در دانشگاه تهران تحصیل کرد و پس از ازدواج، مدتی را نیز در دانشگاه استنفورد آمریکا تحصیل کرد.
ماجرای ازدواج سیمین دانشور نیز بسیار خواندنی است. سیمین دانشور و جلال آل احمد بسیار اتفاقی و در اتوبوسی از اصفهان به تهران آشنا شدند و همین آشنایی نهایتا به ازدواج ختم شد. گرچه خانوادهی جلال چندان از این ازدواج راضی نبودند و تا ده سال بعد از ازدوجشان با آن ها رفت و آمدی نداشتند. سیمین دانشور از افراد مشهور ایرانی متولد اردبیهشت است و او را به عنوان اولین نویسندهی زن ایرانی و اولین داستاننویس زن میشناسند؛ بدون شک این موضوع باعث افتخار تمام زنان این سرزمین است.
غلامحسین بنان، خالق ترانه الهه ناز
- متولد ۱۵ اردیبهشت ۱۲۹۰
- خوانندگی، استاد آواز، نوازنده، تصنیف سرا
- وفات در ۸ اسفند ۱۳۶۴، آرمیده در امامزاده طاهر کرج
بدون شک بسیاری از ما استاد بنان را میشناسیم و به لطف والدین خود، از کودکی با صدای دلنشین و آواز غرای ایشان بزرگ شدهایم. استاد بنان یکی از مشهورترین و بزرگترین متولدین اردیبهشت است و زندگی ایشان میتواند برای بسیاری از افرادی که در این ماه زاده شدهاند، جالب و الگوبخش باشد. از معروفترین آوازهای ایشان که همهی ما با آن خاطره داریم، ترانهی «الهه ناز» است. جالب است بدانید که مادر ایشان از تبار قاجار و برادرزادهی ناصرالدین شاه بودهاند؛ دیگر آنکه استاد بنان موسیقی را از سن شش سالگی و با یادگیری سازهایی چون پیانو و ارگ آغاز کردهاند.
متاسفانه استاد بنان در سال ۱۳۳۶ در اثر تصادف اتومبیل از ناحیهی چشم آسیبی جدی دیدند و دلیل اینکه ایشان را همیشه در عکسها با عینک دودی میبینیم، همین آسیب قدرت بینایی اش است. غلامحسین بنان برای درمان به خارج از کشور رفتند و وقتی که بازگشتند، سبک هنری خود را تا حدودی تغییر دادند و بیشتر به آوازهای شاد و با محتوای امیدبخش روی آوردند. پس از مرگ ایشان، کنسرت های بسیاری به نشان یادبود برایشان برگزار شد؛ از جمله استاد شجریان نیز در این راه قدمی بزرگ برداشته بودند. به علاوه، کتابهای بسیاری نیز به عنوان یادبود و زندگینامه به رشتهی تحریر درآمدند. استاد بنان از شناخته شدهترین افراد مشهور ایرانی متولد اردیبهشت هستند و مطمئنا یادشان تا ابد زنده خواهد ماند.
اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی برندهی جایزه اسکار
- متولد ۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۱
- کارگردان، فیلمنامه نویس و تهیهکننده
- برندهی جوایز اسکار، گلدن گلوب و ده ها جایزهی بینالمللی دیگر
- متاهل، دو فرزند به نام سارینا و ساغر
اصغر فرهادی از جمله شناخته شدهترین متولدین اردیبهشت است که همهی ما او را با فیلم «جدایی نادر از سیمین» و البته اسکاری که از آن خود کرد میشناسیم، اما بد نیست بدانید که کارنامهی اصغر فرهادی بسیار پربارتر از این حرف هاست. نخستین حضور حرفهای او در عرصهی سینما و ساخت فیلم، با نوشتن فیلمنامهی فیلم «ارتفاع پست» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا بود.
او دربارهی راز موفقیت فیلمنامه هایش میگوید که همیشه از سادهترین اتفاقاتی که برای هر کس رخ میدهد الهام گرفته است؛ او میگوید همهی روزمرگیهای ما داستان جالبی در پس خود دارند، اما باید با ظرافت لازم دست به انتخاب وقایع زد و وقایعی را که ارزش گنجاندن در فیلمنامه دارند، از وقایع معمولی تشخیص داد. فرهادی از افراد مشهور ایرانی متولد اردیبهشت است به قول خودش آدم تنهایی است. از شواهد و قرائن پیداست که فرد درونگرایی است و به گفته خودش به ساخت فیلم های تاریخی هم علاقه دارد و شاید روزی یک فیلم از تاریخ ۵۰ سال اخیر بسازد. به علاوه، در رفتارش زیاد هم شور و اشتیاقی از خودش نشان نمیدهد و میتوان تا حدی بتوان او را فردی «سرد» توصیف کرد.
رضا عطاران، کارگردان سریال خانه به دوش
- متولد ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷
- بازیگر، کارگردان، فیلمنامهنویس، تدوینگر و خواننده
- متولد مشهد، کاخک
- فارغالتحصیل رشته اقتصاد
حتی شنیدن نام رضا عطاران خاطرات خوشی را برای ما زنده خواهد کرد؛ از «مجید دلبندم» گرفته تا کارهای ماه رمضانی «متهم گربخت» و «خانه به دوش» همه و همه یادآور یکی از بزرگترین متولدین اردیبهشت، یعنی رضا عطاران، هستند. جالب است بدانید که رضا عطاران در ابتدا با کارهای جدی وارد عرصهی سینما شد، اما بعدا با به طنز روی آورد و راه خودش را پیدا کرد.
از چیزهایی که شاید در مورد رضا عطاران نمیدانید، این است که تیم فوتبال هنرمندان توسط او پایهگذاری شده است. عطاران هم در مجسمه سازی دستی بر آتش دارد، هم اینکه یک خطاط و نقاش قهار است. بسیار شوخ است و این تماما از کارها و آثارش به خوبی پیداست. به گفتهی خودش خوشبخت است و راز خوشبختی را در فداکاری و از خود گذشتگی میداند و البته پول را ضامن خوشبختی نمیداند. او بعد از این همه سال ازدواج، هنوز هم فرزندی ندارد و گویا با همسرش بر سر این مسئله اتفاق نظر دارد.
گفته شده که رضا عطاران در زمان بیکاری و ممنوع الفعالیت شدنش حتی با وانت هم کار کرده و دفتر پخش مواد غذایی داشته است. بازیگر با استعداد فیلم های ورود آقایان ممنوع، نهنگ عنبر و هزارپا مادرش را بسیار دوست داشته و او را مظهر مهربانی میداند، پدرش را نیز مظهر بیخیالی و جالب تر آنکه پدرش سه بار ازدواج کرده است! رضا خودش را به عنوان یک فرد کچل، جذاب میداند و سیگار را به عنوان یک ابزار برای نوشتن و در آخر اینکه عطاران گواهینامه ندارد و رانندگی را هم دوست ندارد.
طناز طباطبایی، بازیگر خوش سیما و محبوب ایرانی
- متولد ۲۰ اردیبهشت ۱۳۶۲
- بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر
- فارغ التحصیل کارگردانی تئاتر
- برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن
- اهل تهران، مجرد
با توصیفاتی که در این بخش میخوانید، شکی ندارم که شما هم به متفاوت بودن طناز طباطبایی به عنوان یک بازیگر رای مثبت خواهید داد و با من موافق خواهید بود که او بازیگری منحصر به فرد است. طناز طباطبایی از متولدین اردیبهشت است و اگر به طالع بینی ماه تولد اعتقاد داشته باشید، بسیاری از خصوصیات متولدین این ماه را در وجود او پیدا خواهید کرد. طناز طباطبایی بازیگری را در سال ۸۰ آغاز کرد، در تئاتر هم کارگردانی میکند، هم در سینما و تلویزیون به بازیگری می پردازد. موسیقی را دوست دارد و گیتار نیز مینوازد. نزد پدرش نیز گهگاهی به کار تجارت مشغول است.
اولین تجربه حرفه ای طناز طباطبایی در زمینه بازیگری نقش آفرینی در سریال جوانی به کارگردانی سعید سلطانی بود. بعد از آن طناز با بازی در فیلم دیشب باباتو دیدم آیدا به کارگردانی رسول صدر عاملی بازیگری به دنیای سینما نیز راه پیدا کرد، اما در نهایت طناز با بازی در نقش غزاله در سریال میوه ممنوعه به کارگردانی حسن فتحی خوش درخشید و به چهره ای محبوب در میان مردم و کارگردان ها تبدیل شد. همچنین، گفتنی است که طناز طباطبایی به خاطر بازی در فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره بینالمللی فیلم فیجی و به خاطر بازی در فیلم «شنای پروانه» برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر شد.
به گفته طناز طباطبایی، او از زندگی عادی و روزمرگی خوشش نمی آید. چندان اهل معاشرت نیست و با منطق و اصول خاص خودش زندگی میکند. به قول خودش بسیار خودخواه است و به زندگی مشترک و ازدواج فکر نمیکند، زیرا در حال حاضر دوست ندارد به جز خود و موفقیت خودش به چیز دیگری نیز فکر کند. دیگر آنکه از بیهودگی و یکجا نشستن فراری است و از پیر شدن میترسد، اما با تمام این تعاریف طناز طباطبایی به عنوان یکی از افراد مشهور ایرانی متولد اردیبهشت کاملا از حاشیه به دور است و نزد همه دوست داشتنی و محبوب است.
صمد نیکخواه بهرامی، رهبر نسل طلایی بسکتبال ایران
- متولد ۲۱ اردیبهشت ۱۳۶۲
- عضو تیم ملی بسکتبال، و تیم ژجیانگ گلدن بال
- مهاجم ریزتک با قد ۱۹۸
صمد بهرامی همیشه به هوش بالا، قدرت مدیریت قوی و البته پرتاب های سه امتیازی در بسکتبال معروف بوده است و شاید همین سه عامل راه او را به تیم ملی بسکتبال ایران باز کرده اند. صمد بهرامی یکی از شاخصترین افراد سرشناس متولد اردیبهشت است و تاکنون افتخارات زیادی را برای تیم ایران به ارمغان آورده است. والدین صمد هر دو استاد دانشگاه هستند و از این جهت میتوان گفت که از کودکی در خانوادهای علم دوست و فرهیخته تربیت شده است.
صمد نیکخواه برادر آیدین نیکخواه است. آیدین و نامزدش در سال ۱۳۸۶در اثر یک تصادف اتومبیل به طرز دلخراشی جان باختند. صمد نیکخواه قبل از رسیدن به تیم ملی در باشگاه ها و تیم های زیادی فعالیت داشته است؛ از ۹ سالگی این ورزش را شروع کرده و حتی عضو تیم ملی جوانان نیز بوده است و در تمام سالهای کاری و ورزشیاش نیز کاری جز افتخارآفرینی انجام نداده است.
مریم میرزاخانی، بانوی ریاضیدان ایرانی
- متولد ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶
- ریاضیدان، دانشمند، محقق و استاد دانشگاه پرینستون و استنفورد
- درگذشت در ۲۳ تیرماه ۱۳۹۶
از بزرگترین افتخارات ایران نه تنها در داخل بلکه در سرتاسر جهان میتوان مریم میرزاخانی را معرفی کرد؛ او کسی است که نام ایران را در کل دنیا زنده نگه داشت و ثابت کرد که ملت ایران در هر حرفه و علمی حرفی برای گفتن دارد. البته مریم میرزاخانی از مشهورترین متولدین اردیبهشت نیز می باشد. میرزاخانی هوش و علاقهاش به ریاضیات را از خانواده و به خصوص از پدرش به ارث برده و از همان دوران ابتدایی و دبیرستان ثابت کرد که استعداد شگرف و پتانسیل بالایی برای موفقیت دارد. جالب است بدانید که او اولین کسی بود که توانست نمره کامل در المپیاد ریاضی کسب کند و همچنین اولین دختری بود که مدال طلای جهانی ریاضی را به دست آورد.
ماجرای خروج از ایران نیز پس از حادثهی تلخ سال ۷۶ رخ داد؛ حادثهای که در آن هفت نفر از نخبگان ایرانی در اثر واژگونی اتوبوس جان باختند. خوشبختانه او در این حادثه جان سالم به در برد و بعد از اتمام تحصیلاتش در دانشگاه بهشتی به آمریکا مهاجرت کرد. مریم میرزاخانی را شاید بتوان با ماری کوری و هلن کلر مقایسه کرد. میرزاخانی دروازهای تازه را در ریاضیات باز کرد و ثابت کرد که ریاضی فقط برای پسرها و مردها نیست.
محسن یگانه، خواننده خاطرهساز ایرانی
- متولد ۲۳ اردیبهشت ۱۳۶۴
- خواننده، ترانهسرا و تنظیمکننده
- زادهی گنبد کاووس
- دانشجوی انصرافی مهندسی صنایع
همهی ما ترانهی «بهت قول میدم سخت نیست» را به یاد داریم و کلی همراه با این ترانه خاطره سازی کردهایم؛ مسافرت ها و گردش ها و میهمانی های بسیاری با این ترانه برایمان تبدیل به یک خاطرهی خوش شد. تمامی این خاطرات شیرین را مدیون محسن یگانه هستیم که البته باید گفت که از متولدین اردیبهشت است! محسن یگانه دانشجوی مهندسی بوده، اما مثل تمام افراد موفق از دانشگاه انصراف داده و مسیر علاقه را پیش گرفته است. یگانه به قول خودش بازیگری را بسیار دوست داشته، ولی امکان ورود به آن برایش فراهم نشده است. تازه ورودش به دنیای موسیقی نیز کاملا اتفاقی بوده است.
پدر محسن یگانه شهید شده است و به همین دلیل در اوایل کار پرداختن به طرب و موسیقی برایش چندان آسان نبوده است. حتی به همین دلیل مجبور شده که نواختن گیتار را خودش تنهایی یاد بگیرد. به جز گیتار، محسن یگانه پیانو و کیبورد نیز می نوازد. او نیز مثل بسیار از خوانندههای ایرانی، کارش را بدون مجوز رسمی و اصطلاحا به صورت غیرمجاز آغاز کرد، اما بعدها در سال ۱۳۸۶ بالاخره یکی از آلبومهایش مجوز گرفت. محسن متاهل است و فرزندی به اسم «نگاه» دارد و به گفتهی خودش با همسرش بسیار تفاهم دارد و اینکه میگوید بعد از ازدواج بسیار صبور شده است. محسن یگانه از افراد مشهور ایرانی متولد اردیبهشت است و بسیار هم اهل سینماست؛ دوستان بسیاری در سینما دارد و طرفدار دوآتیشهی پرسپولیس هم هست.
آتوسا پورکاشیان، نابغه شطرنج ایران
- متولد ۲۶ اردیبهشت ۱۳۶۷
- شطرنج باز، قهرمان شش دوره از مسابقات ایران، قهرمان شطرنج جهان در سال ۲۰۰۰
- استاد بزرگ زنان در شطرنج
- فارغالتحصیل تربیت بدنی
اصولا همان طور که پیش تر گفتم، اکثر افراد موفق در خانوادههایی به دنیا آمده اند که محیط خانه آن ها را برای آینده آماده کرده است؛ دربارهی آتوسا پورکاشیان نیز این موضوع صدق میکند. آتوسا پورکاشیان افتخار شطرنج ایران است و البته از متولدین اردیبهشت نیز هست. والدین پورکاشیان هر دو اهل ورزش هستند و از افتخارات و قهرمانان والیبال به حساب میآیند.
ورود آتوسا به دنیای شطرنج نیز کاملا تصادفی بوده است، او تنها بعد از سه ماه فراگیری شطرنج، مدال طلای مسابقات زیر ۱۰ سال را از آن خود کرد. پس از آن در سال ۹۷ میلادی، در مسابقات جهانی شرکت کرد و نهایتا در سال ۲۰۰۰، مدال طلای جهانی را به دست آورد. پورکاشیان از افراد مشهور ایرانی متولد اردیبهشت می باشد و هنوز مجرد است. به قول خودش آشپزیاش افتضاخ است، بزرگترین آرزویش این است که به بهترینِ خودش برسد و البته بزرگترین حسرتش نیز اوقاتی است که به بطالت از دست داده.
خیام، اسطورهی شعر و ادبیات ایران
- زادهی ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷
- غیاثالدین ابوالفتح عمر بن ابراهیم خیام نیشابوری
- شاعر، ریاضیدان، ستارهشناس، عارف، حکیم، فیلسوف و دانشمند
از نظر من، بزرگترین و شاخصترین متولدین اردیبهشت و بزرگترین چهرهی حاضر در این فهرست حکیم خیام نیشابوری است. ایشان اسطورهی علم و ادبیات این سرزمین هستند و در هر رشته و حیطهای که فکرش را کنید، صاحب نظر بودند و حرفی برای گفتن داشتند. هرچند که درجهی علمی او از درجهی او در ادبیات بالاتر است، اما باز هم با این حال شعر و رباعیات او نغز و دلکش هستند. او را به سبب همین جایگاه والایش، «حجهالحق» نام دادهاند.
ما ایرانیها تقویم هر روزهی خود را مدیون خیام هستیم. جالب است بدانید که خیام نه تنها در ایران، بلکه در غرب نیز شهرت دارد و اشعارش به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده است. شهرت خیام در ایران بیشتر به خاطر همان اشعار و رباعیاتش است. مضمون اشعار او هنوز بعد از گذشت هزار سال نو و بدیع است و طوری است که گویا برای جامعهی معاصر ما سروده شده است. بد نیست بدانید که محتوای اشعار او تا به حال چندین بار دستخوش تغییر، تحریف و سانسور نیز قرار گرفته اند، زیرا حقایقی که در آن مطرح شده، به مذاق بسیاری خوش نیامده است. خیام یکی از افراد مشهور ایرانی متولد اردیبهشت است و بدون شک راهش بعد از گذشت هزار سال و حتی تا هزار سال دیگر زنده خواهد ماند.
کلام پایانی
شاید این فهرست به همین جا ختم نشود و هستند بسیاری از افراد و متولدین اردیبهشت که هنوز نامشان آن طور که باید و شاید شناخته نشده است. شاید اصلا نفر بعدی خود شما باشید، یا شاید نفر بعد فرزندان شما و افرادی باشند ک هنوز پا در مسیر رشد و شکوفایی نگذاشتهاند. بعید نیست باید صبر کرد و منتظر ماند.
برای آشنایی بیشتر می توانید مقاله شخصیت های معروف ایرانی متولد بهار را مطالعه کنید.
در این مطلب از «پاسخ از ما» نگاهی داشتیم به افراد مشهور ایرانی متولد اردیبهشت. هر کسی که فکر کردیم میتواند الگویی برای شما باشد و راهش راهنمای راهتان باشد را به شما معرفی کردیم و اندکی از زندگیاش را برایتان شرح دادیم. اما در پایان بگذارید نظر شما را نیز بدانیم؛ کدام یک از افراد بالا میتوانند راهنما و الگوی شما باشند؟
برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله افراد مشهور خارجی متولد اردیبهشت را مطالعه نمایید.