فیلم های اسکار2021

اسکار ۲۰۲۱ (معرفی فیلم ها و برندگان)

بروزرسانی در : 1,714 بازدید
مدت زمان تقریبی مطالعه: 16 دقیقه

معرفی و بررسی نامزدهای بهترین فیلم

«جایزه‌ی اسکار» شاخص‌ترین جایزه‌ی سینمایی است. هر کس که پا در این عرصه می‌گذارد، امید دارد تا حداقل یک بار در طول عمر حرفه‌ای خود، صاحب تندیس زرین آن شود. یا حداقل در این رقابت بزرگ نامزد شود. عبور از فرش قرمز و سخنرانی بر روی صحنه‌ی باشکوه آن، آرزوی هر بازیگر، کارگردان و یا نویسنده ‌ای است.

حواشی این مراسم مهم و شکوهمند هیچ‌گاه تمامی ندارد؛ نود و سومین اسکار هم از این قاعده مستثنی نیست. هر ساله، قبل از فرا رسیدن «مراسم اسکار»، حال و هوا و بازار پیش ‌بینی برندگان احتمالی، حسابی رونق گرفته و داغ می‌شود. خبرنگاران، نویسندگان و حتی پاپاراتزی‌ها به تب و تاب می‌افتند تا سهمی از این سفره ‌ی بزرگ داشته باشند.

در این مقاله از «پاسخ ما» قصد داریم تا نگاهی به این مراسم پر تب و تاب بیندازیم، نامزدهای بی ‌شمار آن را بررسی کنیم و البته نگاهی داشته باشیم به برندگان خوش ‌شانس آن، که بعد از گرفتن تندیس طلایی این مراسم اکنون دست کمی از قهرمان ها و اسطوره های داستان های ابر قهرمانی و اسطوره ای ندارند. اما در ابتدا اجازه دهید پیش از پرداختن به بحث برندگان و بازندگان مراسم اسکار ۲۰۲۱، کمی از چیستی و چرایی این مراسم برایتان صحبت کنیم.

فوتبال دستی

اسکار، تندیس زرین و فرش قرمز

اسکار (Oscars‎) مهم‌ترین جایزه‌ای است که در صنعت سینما، به افراد شاغل در این حرفه اعطا می‌شود. مراسم اسکار، هرساله از طرف آکادمی علوم و هنرهای سینمایی (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) برگزار می‌شود. البته باید اشاره کنیم که جایزه‌ی اسکار، یکی از ۹ جایزه‌ی این آکادمی است. از دیگر جوایز مهم این آکادمی می‌توان جایزه‌ی اِمی (برای بهترین فیلم‌های تلویزیون)، جایزه‌ی گرَمی (برای بهترین موسیقی) و جایزه‌ی تونی (برای بهترین تئاتر) را نام برد.

نخستین «مراسم اسکار»، در ۱۶ می سال ۱۹۲۹، در هتل «روزولت هالیوود»، برگزار شد. پس از آن در سال ۱۹۳۰، این مراسم از تلویزیون هم پخش شد. می‌توان ادعا کرد که «مراسم اسکار» رسما از همان سال آغاز شده است. طبیعتا در سال‌های اولیه، مراسم اسکار تا به این حد شاخ و برگ نداشت؛ به مرور زمان، بخش‌های مختلفی به آن افزوده شد و به چیزی که امروز هست، اعتلا پیدا کرد.

ادعاهای مختلفی در رابطه با فلسفه‌ی نامگذاری این مراسم وجود دارد. به گفته‌ی ادعای اول،نامگذاری این مراسم، به «بتی دیویس»، یکی از اولین برندگان زن مراسم اسکار باز می‌گردد. گفته می شود وی از روی نام همسرش، نام اسکار را برای این مراسم برگزید. ادعای دیگر مربوط می‌شود به نامی که «مارگارت هریک» دبیر اجرایی آکادمی، پس از دیدن تندیس این مراسم پیشنهاد داده بود. به گفته‌ی او، تندیس زرین وی را به یاد پسرعمویش، اسکار می‌انداخته.

البته توجه به جزئیات خود تندیس نیز خالی از لطف نیست. جنس این تندیس، از برنز طلاکاری شده است. ارتفاع آن حدود ۳۴ سانتی‌متر و وزنش حدود ۳٫۸ کیلوگرم می‌باشد. شمایلش هم به شکل یک شوالیه‌ای شمشیر به دست است که بر روی حلقه‌ای با پنج لبه، سرفراز و مغرور ایستاده است. هر کدام از این لبه‌ ها نشانه‌ی پنج گروه اصلی می‌باشند: بازیگر، کارگردان، نویسنده، تهیه‌کننده و تکنسین.

نگاهی گذرا به برندگان اسکار ۲۰۲۱

برای اینکه مطالب این مقاله را بهتر درک کنیم، نگاهی به جدول برندگان اسکار ۲۰۲۱ امسال داشته باشیم:

برندگان اسکار 2021

بخشنام فیلم
بهترین فیلم سالفیلم سرزمین خانه به دوشان (Nomadland)
بهترین فیلمنامه اورجینالفیلم زن جوان آینه دار
(Promising Young Woman)
بهترین فیلمنامه اقتباسی فیلم پدر (The Father)
بهترین فیلم بین‌المللیفیلم یک دور دیگر (Another Round) (دانمارک)
بهترین انیمیشنانیمیشن روح (Soul)
بهترین مستندمستند معلم اختاپوس من (My Octopus Teacher)
بهترین جلوه‌های ویژهفیلم انگاشته (Tenet)
بهترین طراحی صحنهفیلم مَنک (Mank)
بهترین فیلم‌برداریفیلم مَنک (Mank)
بهترین تدوینفیلم صدای متال (Sound of Metal)
بهترین فیلم کوتاهفیلم دو غریبه دور از هم
(Two Distant Strangers)
بهترین آلبوم موسیقی متنانیمیشن روح (Soul)
بهترین آهنگ اورجینالفیلم یهودا و مسیح سیاه
Judas and the Black Messiah
(آهنگ Fight for You)
بهترین گریمفیلم رقص بلک باتم مارِینی
Ma Rainey's Black Bottom
بهترین طراحی لباسفیلم فیلم رقص بلک باتم مارِینی
Ma Rainey's Black Bottom
بهترین بازیگر نقش اول مردآنتونی هاپکینز (فیلم پدر The Father)
بهترین بازیگر نقش اول زنفرانسیس مک ‌دورمند
(فیلم سرزمین خانه به دوشان Nomadland)
بهترین بازیگر نقش مکمل مرددنیل کلویا
(فیلم یهودا و مسیح سیاه Judas and the Black Messiah)
بهترین بازیگر نقش مکمل زنیون یا-جانگ (فیلم میناری Minari)
بهترین کارگردانکلوئی ژائو
(فیلم سرزمین خانه به دوشان Nomadland)

اسکار ۲۰۲۱ و حواشی آن

تا به این زمان، مراسم اسکار هیچ‌گاه خالی از حواشی و اخبار و شایعات فرعی نبوده است. مراسم امسال هم از این قاعده مستثنی نیست. اسکار ۲۰۲۱، «نود و سومین اسکار» خواهد بود. در همان ابتدای امر، حتی قبل‌ از آنکه شروع شود، با مانعی بی نهایت بزرگ مواجه شد.

ابتدا قرار بود این مراسم در ۲۸ فوریه‌ی سال ۲۰۲۱ (دهم اسفند ۹۹) برگزار شود. اما به علت مشکلات بی شماری که پاندمی کرونا برای کل جهان ایجاد کرده و صد البته اسکار را هم تحت تاثیر قرار داده، این مراسم با دو ماه تاخیر، در ۲۵ آوریل (پنجم اردیبهشت ۱۴۰۰) در سالن تئاتر دالبی هالیوود برگزار شد.

هر ساله مدت زمان مشخصی برای فیلم‌های واجد شرایط شرکت در اسکار تعریف و معرفی می‌شود. تمامی فیلم‌هایی که قصد دارند در این مراسم ثبت نام کنند، می‌بایست در آن دوره مشخص، اکران شوند. امسال اما به دلیل همین محدودیت‌هایی که توسط کرونا تحمیل شد، طول این دوره نیز تمدید شده و تا ۲۸ فوریه ۲۰۲۱ افزایش پیدا کرد.

امسال سال عجیبی برای مراسم اسکار بود؛ اتفاقاتی رخ داد که تا به حال در این مراسم شاهدش نبودیم. از مهم‌ترین‌ آن ها می‌توان به برنده شدن یک بازیگر آسیایی به عنوان بهترین بازیگر مرد برای اولین بار در سرتاسر تاریخ این مراسم اشاره کرد. برای اولین بار در تاریخ مراسم اسکار، دو زن همزمان برای جایزه‌ی بهترین کارگردان نامزد شدند. به علاوه، انیمیشن «روح» نیز اولین انیمیشنی بود که در آن نقش شخصیت اصلی را یک سیاهپوست بر عهده گرفته است. کمپانی فیلمسازی دیزنی و شبکه نتفلیکس هم حسابی خوش درخشیدند و در پایان مراسم نیز جوایز بسیاری را با خود به خانه بردند.

برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله جذاب ترین انیمیشن های دنیا را مطالعه کنید.

فیلم‌های موفق پیش بینی شده؛ چه فیلمی چه چیزی را از آن خود کرد؟

در این بخش می‌خواهیم نگاهی داشته باشیم به تمام فیلم ‌هایی که تا قبل از مراسم اسکار ۲۰۲۱، در زمره‌ی مورد انتظار‌ترین فیلم ‌های موفق اسکار قرار می‌گرفتند. حال که اسکار را پشت سر گذاشته‌ایم، بد نیست با توجه دوباره به همان فیلم‌ ها، نگاهی به جوایز و نامزدی ‌هایشان نیز بیندازیم. با ما در این بخش همراه باشید.

سرزمین خانه به دوشان (Nomadland)

این فیلم داستان زنی شصت و چند ساله به نام «فِرن» را روایت می‌کند که پس از باختن کل دارایی ‌اش در بحران اقتصادی، اکنون آهی در بساط ندارد جز اتومبیل ونی که برایش باقی مانده. از همین روی تصمیم می‌گیرد دل به جاده بزند و همچون یک «خانه به دوش» راهی سفری به غرب آمریکا شود.

فیلم سرزمین خانه به دوشان جزو نامزدهای اسکار 2021

فیلنامه‌ی این اثر، اقتباسی است از رمانی با همین نام که توسط «جسیکا برودِر» نوشته شده است. این فیلم به کارگردانی «کلویی ژائو» تاکنون توانسته در عرصه‌ی رقابت‌ های مختلف به خوبی ظاهر شود و خودی نشان دهد. حضور در جشنواره‌ی فیلم ونیز، داستان فوق‌العاده و کارگردانی بی نقص «ژائو» از دلایلی هستند که شانس این فیلم را برای ربودن جایزه‌ی اسکار دو چندان کرده بودند.

سرزمین خانه به دوشان در شش بخش از اسکار ۲۰۲۱ نامزد شد و جایزه‌ی بهترین فیلم را هم نصیب خود کرد. الحق هم که گرفتن چنین جایزه‌ای حق این فیلم بود. به علاوه، به لطف ذوق، توانایی و استعداد کلویی ژائو این فیلم جایزه بهترین کارگردانی را نیز از سایر رقبا ربود. در نهایت جایزه بهترین نقش اول زن نیز به مک ‌دورموند رسید و افتخاری دیگر برای این فیلم ثبت شد.

  • کارگردان، نویسنده و تدوین‌گر:کلویی ژائو
  • تهیه کنندگان: فرانسیس مک‌ دورموند، پیتر اسپیرز، مولی آشر، دَن ژانوی، کلویی ژائو
  • بازیگران: فرانسیس مک ‌دورموند، دیوید استراترن، لیندا مِی، چارلز سوانکی و باب ولز

برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله فیلم سرزمین خانه به دوشان را مطالعه کنید.

 دادگاه شیکاگو هفت (The Trial of the Chicago 7)

داستان این فیلم بر اساس رخدادی واقعی می باشد که در آمریکای دهه‌ی ۶۰ رخ داده. داستان آن حول تلاش عده ‌ای می‌چرخد که قصد دارند تغییرات بزرگی در تاریخ ایجاد کنند. اما اوضاع آن طور که انتظارش را داشته‌اند، بر وفق مرادشان پیش نمی ‌رود و پس از شکست مجبورند در دادگاه حاضر شده و جواب پس دهند؛ فرقی نمی‌کند که قهرمان بوده باشند یا شورشی.

این فیلم درام تاریخی و دلهره‌آور، به کارگردانی «آرون سورکین»، توانست نظرات منتقدان زیادی را به خود جلب کند. امتیاز ۷۴ از سایت متاکریکت، خود سند مشهودی است بر موفقیت این کار. به علاوه بازیگران معروفی و کار بلدی که در آن حضور دارند، مهر تاییدی بر همین ادعا هستند. به همین دلایل این فیلم از شانس‌های اصلی کسب جایزه‌ی بهترین فیلم در اسکار، به شمار می‌رفت.

فیلم دادگاه شیکاگو هفت جزو نامزدهای اسکار 2021

فیلم دادگاه شیکاگو هفت، درست مثل فیلم سرزمین خانه به دوشان، در شش بخش از اسکار ۲۰۲۱ نامزد شد، اما متاسفانه باید اقرار کرد که بخت و اقبال چندان با این فیلم یار نبود. این فیلم در هر شش بخشی که نامزد شده بود، نتوانست جایزه‌ای را از آن خود کند. تنها جایزه‌ای که این فیلم امسال به دست آورد، جایزه‌ی بهترین فیلمنامه در مراسم گلدن گلوب بود.

  • نویسنده و کارگردان: آرون سورکین
  • تهیه‌کنندگان: استوارت بِسِر، مَت جکسون، مارک پلات و تایلر تامپسون
  • بازیگران: یحیی عبدالمتین، ساشا بارون کوهن، دَنیل فلرتی، جوزف گوردون، میشل کیتون، جان کارول لینچ، اِدی ردمین، فرانک لانگِلا، نوح رابینز، الکس شارپ و…÷

برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله فیلم  دادگاه شیکاگو هفت  را مطالعه کنید.

مَنک (Mank)

این فیلم درام زندگی نامه‌ای است که «دیوید فینچر» کارگردانی آن را بر عهده داشته است. در حقیقت «فینچر» این فیلم را بر اساس فیلمنامه‌ ای که از پدرش باقی مانده بود، درست کرد. کل داستان این فیلم سیاه و سفید، حول زندگی فیلمنامه‌نویس بزرگ «هرمان جی. مَنکویتس» می‌چرخد و ماجرای زندگی او را روایت می‌کند.

فیلم منک جزو نامزدهای اسکار 2021

پدر فینچر، یعنی جک فینچر، متن این فیلم را در سال ۱۹۹۰ نوشته بود. در اصل قرار بود که این فیلم بعد از اتمام فیلم «بازی» در سال ۱۹۹۷ ساخته شود، اما این امر هرگز محقق نشد. تا اینکه ساخت آن رسما در سال ۲۰۱۹ کلید خورد.

اقبال فیلم مَنک بیشتر از فیلم دادگاه شیکاگو هفت بود؛ در حال که هر دو فیلم در شش بخش از اسکار ۲۰۲۱ نامزد شده بودند، فیلم منک توانست دو جایزه را از سایر رقبا برباید. فیلم منک در بخش بهترین فیلمبرداری و البته در بخش بهترین طراحی صحنه جایزه‌ی اسکار را نصیب خود نمود.

  • کارگردان: دیوید فینچر
  • نویسنده: جک فینچر
  • تهیه‌کنندگان: اریک روث، داگلاس اوربانسکی
  • بازیگران: گَری اولدمن، آماندا سیفرید، لیلی کولینز، آرلیس هاوارد، تام پِلفری، فردیناند کینگزلی، تام بروک، جوزف کراس، جیمی مک‌ شین، توبی لئونارد مور

 

 

شبی در میامی (One Night in Miami)

این فیلم داستانی انتزاعی از شبی را روایت می‌کند که محمد علی کلی، قبل از آنکه اصلا محمد علی شود، بعد از پیروزی در یک مسابقه، شبی را با دوستانش در یک کافه جشن می‌گیرد. اما دوستانش چه کسانی هستند؟ مالکوم ایکس، سام کوک و جیم براون، کسانی هستند که او را در این شب همراهی می‌کنند و ساعاتی را به بحث درباره‌ی نقششان در جنبش‌های مدنی دهه‌ی ۶۰ می‌پردازند.

فیلم شبی در میامی جزو نامزدهای اسکار 2021

کارگردانی این درام تاریخی را «رجینا کینگ» بر عهده داشته است. در حقیقت، این فیلم اولین ساخته‌ی اوست. تا به حال، این فیلم به خوبی نظرات و توجهات منتقدان را به خود جذب کرده است و به گفته‌ی آنان، بهترین فیلم جشنواره‌ی ونیز بوده. به علاوه، امتیاز صدی که از راتن تومیتوز گرفته، مهر تاییدی است بر شانس خود، در ربودن تندیس طلایی اسکار.؛ هر چند که دست سرنوشت چنین چیزی را برای این فیلم مقدر نکرده بود.

فیلم شبی در میامی در سه بخش «بهترین بازیگر مکمل مرد»، «بهترین فیلمنامه اقتباسی» و «بهترین موزیک اورجینال» در اسکار نامزد شد، اما در نهایت نتواست هیچ جایزه‌ای را از آن خود کند.

  • کارگردان: رجینا کینگ
  • تهیه‌کنندگان: جس وو کالدر، کیت کالدر، جادی کلین
  • نویسنده: کمپ پاورز (بر اساس نمایشنامه‌‌ی خودش)
  • بازیگران: الی گوری، کینگزلی بن عدیر، لزلی اودوم جونیور، آلدیس هاچ

 رقص بلک باتم مارِینی (Ma Rainey’s Black Bottom)

داستان فیلم در سال ۱۹۲۰ جریان دارد و هدفش به تصویر کشیدن قدرت موسیقی بلوز و هنرمندان آن است. گروهی از نوازندگان این سبک از موسیقی، برای ضبط موسیقی خود به استودیویی در شیکاگو رفته ‌اند و منتظر خواننده‌ی افسانه ‌ای این سبک یعنی« ما رِینی» هستند. هرچند که او دیر به آنجا می‌رسد و در همین نقطه، ماجراهای فیلم آغاز می‌شود.

فیلم رقص بلک باتم مارِینی جزو نامزدهای اسکار 2021

«جوروج سی وولف» کارگردانی این اثر را بر عهده داشت و در آن شاهد آخرین نقش آفرینی «چادویک بوزمن» بودیم، زیرا که او چندی پیش در طی نبردی سهمگین با سرطان، دار فانی را وداع گفت. این فیلم در ۱۸ دسامبر ۲۰۲۰ منتشر خواهد شد. فیلمنامه‌ی خوب، بازیگران بی‌نقص و بااستعداد، عوامل حرفه‌ای پشت صحنه‌ و اکثریت نظرات مثبت، نسبت به این فیلم، شانس آن را برای پیروزی در اسکار بسیار بالا برده بودند و در نهایت توانستند دو جایزه اسکار را نصیب این فیلم کنند.

فیلم رقص بلک باتم مارینی در پنج بخش از اسکار ۲۰۲۱ نامزد شد. این فیلم با توجه به نظرات بسیار مثبتی که توانسته بود از منتقدان و مخاطبان جلب کند، داوران اسکار را حسابی تحت تاثیر قرار داد و در نهایت توانست دو جایزه را نصیب خود سازد. فیلم رقص بلک باتم مارینی برنده‌ی جایزه بهترین گریم و بهترین طراحی لباس شد و افتخاری چشمگیر برای سازندگان خود پدید آورد.

  • کارگردان: جورج سی وولف
  • تهیه‌کنندگان: دنزل واشنگتون، تاد بلک، دنی وولف
  • نویسنده: رابن سانتیاگو هادسون
  • بازیگران: ویولا دیویس، چادویک بوزمن، گلین ترومن، کولمن دومینگو، میشل پاتز

میناری (Minari)

داستان فیلم «میناری» حول ماجراهای یک خانواده‌ی مهاجر کره‌ای می‌چرخد. این خانواده با خیالبافی درباره‌ی رویای آمریکایی خود، به سمت مزرعه‌ی کوچکی در آرکانساس می‌روند، تا هر آنچه را که در ذهن دارند، به واقعیت بدل کنند. همه چیز خوش و خرم است تا اینکه مادربزرگ حیله‌گر و بد دهن خانواده از راه می‌رسد و اوضاع از این رو به آن رو می‌شود. هر چند که مادربزرگ با این صفات همچنان برایمان دوست داشتنی است. هدف از این فیلم نشان دادن مفهوم خانه و خانواده و پایداری است.

فیلم میناری جزو نامزدهای اسکار 2021

کارگردانی این فیلم را «لی ایزاک چانگ» بر عهده داشت. با کسب نمرات بالا از فستیوال فیلم سان‌ دنس خود نشان از آن داشت که این فیلم می ‌تواند رقیب قَدَری در کارزار اسکار ۲۰۲۱ باشد. فیلم میناری در شش بخش از اسکار ۲۰۲۱ نامزد شد و افتخار نامزدی در این بخش‌ ها را از آن خود کرد. سرانجام، به لطف بازی روان و قدرتمند یون یو جانگ، این فیلم اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به نام خود ثبت کرد.

  • نویسنده و کارگردان: لی ایزاک چانگ
  • تهیه‌کنندگان: دید گاردنر، جرمی کلینر، کریستینا اوه
  • بازیگران: استیون یون، یری هان، یون یو جانگ، ویل پیتون، اَلن کیم، نئول کیت چو، داریل کاکس، استر مون

 پدر (The Father)

این فیلم داستانی غم انگیز و اجتماعی است از پدر بیمار و مغروری که با وجود بالا رفتن سن و شرایط وخیم جسمی، نسبت به درخواست کمک از دخترش سر باز می‌زند و اوضاع را کتمان می‌کند. او به زوال عقل مبتلاست، گنگ و سر در گم است و سعی دارد تا از شرایط که در آن گیر افتاده سر در بیاورد و اوضاع را سامان دهد. اما در این راه نه تنها پیشرفتی نمی‌کند، بلکه پس از اندک مدتی نسبت به خودش، باورهایش، چارچوب‌ هایش و حتی عزیزانش دچار شک و تردید می‌شود.

فیلم پدر جزو نامزدهای اسکار 2021

این فیلم، اولین فیلم بلند ساخته شده به دست «فلورین زلر» است که دو بازیگر قدری که هر دو صاحب جایزه‌ی اسکار شده‌اند، در آن نقش آفرینی می‌کنند. این فیلم در فستیوال سان‌دنس توجهات زیادی را به خود جلب کرد. به علاوه، داستان و ژانر آن، و صد البته انتخاب بازیگران، شانس این فیلم را برای پیروزی در اسکار بالا برده بود و البته چیزی که انتظار می‌رفت، به وقوع پیوست.

آنتونی هاپکینز، بازیگر کارکشته‌ای که یک بار برنده‌ی تندیس طلایی اسکار شده بود، به لطف بازی در این فیلم و البته استعداد بی همتای خود در بازیگری توانست برنده جایزه بهترین نقش اول مرد در اسکار ۲۰۲۱ نیز بشود. به علاوه، فیلم پدر جایزه بخش بهترین فیلمنامه اقتباسی را نیز از آن خود کرد.

  • کارگردان: فلورین زلر
  • نویسنده: کریستوفر همپتون، فلورین زلر
  • تهیه‌کنندگان: سیمون فرند، جین لوئیس لیوی، دیوید پارفیت، کریستوفر اسپادون،فیلیپ کارکسون
  • بازیگران: آنتونی هاپکینز، اولیویا کولمن، مارک گاتیس، ایموگان پوتز، روفس سِوِل، اولیویا ویلیامز

 یهودا و مسیح سیاه (Judas and the Black Messiah)

باز هم یک فیلم بیوگرافی دیگر که مربوط به ماجراها و جنبش‌های دهه‌ی ۶۰ میلادی می‌شود. در اواخر همین دهه، خرده مجرمی به نام ویلیام اونیل، داوطلب می‌شود تا برای برکناری رهبر حزب پلنگ سیاه، به آن نفوذ کند و به عنوان جاسوس، برای اف بی آی خبرچینی کند.

فیلم یهودا و مسیح سیاه جزو نامزدهای اسکار 2021

کارگردانی این فیلم را «شاکا کینگ» بر عهده دارد. همچنین، گفتنی است اکران این فیلم مشکلات و موانع زیادی را به همراه داشت. یک نمونه ‌اش همین موضوع که تاریخ پخشش به دلیل همه گیری بیماری کرونا عقب افتاد و برنامه ‌های پیش بینی شده برای فیلم را حسابی به هم ریخت.

هچنین گفتنی است با اینکه چندان هم انتظار نمی‌ رفت فیلم یهودا و مسیح سیاه برخلاف سایر فیلم ‌های موجود در این فهرست به موفقیت دست یابد، اما در کمال تعجب و شگفتی این فیلم توانست با پنج نامزدی در اسکار ۲۰۲۱، دو جایزه را از آن خود کند. فیلم یهودا و مسیح سیاه هم به لطف بازی بی نظیر دنیل کلویا توانست جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را به دست آورد و هم اینکه جایزه بهترین موزیک اورجینال را تصاحب کند.

  • کارگردان: شاکا کینگ
  • تهیه‌کنندگان: چارلز کینگ، رایان کوگلر، شاکا کینگ
  • نویسنده: شاکا کینگ، ویل برسون
  • بازیگران: دنیل کالوویا، لاکیت استنفیلد

 اخبار جهان (News of the World)

این فیلم داستان یک گوینده‌ی خبر را دنبال می‌کند که پس از مرگ همسرش راهی سفر می‌شود تا به قولی «اخبار جهان» را برای افراد محلی بازگو کند. پس از آن، با دختری روبرو می‌شود که والدینش توسط بومیان آمریکا کشته شده‌‌اند. تصادفا وظیفه‌ی رساندن آن دختر به مکانی امن، نزد آخرین بازماندگان خانواده‌اش، بر عهده‌ی او قرار می‌گیرد. اما ماجرا از همین جا شروع می‌شود و باعث می‌شود تا این گوینده‌ی خبر ما، به آن دختر بچه وابسته شود و جدایی از او برایش سخت شود.

فیلم اخبار جهان جزو نامزدهای اسکار 2021

کارگردانی این فیلم را «پاول گرینگرس» بر عهده دارد. در ابتدا قرار بود این فیلم توسط کمپانی فاکس قرن بیستم منتشر شود، اما بعدا انتشار آن به یونیورسال پیکچرز واگذار شد.

این فیلم در چهار بخش از اسکار ۲۰۲۱ نامزد شد: بهترین فیلمبرداری، بهترین طراحی صحنه، بهترین موسیقی فیلم و بهترین صداگذاری. هرچند که از این فیلم استقبال زیادی شد، اما در نهایت نتوانست جایزه‌ای را در اسکار امسال به خود اختصاص دهد.

  • کارگردان: پاول گرینگرس
  • تهیه‌کنندگان: گری گوتزمن، گریگوری گودمن، گیل ماترکس
  • نویسنده: پاول گرینگرس، لوک دیویس (بر اساس کتابی با همین عنوان، نوشته پولت جیلِز)
  • بازیگران: تام هنکس، هلنا زنگل، توماس فرانسیس

کتاب استرس انگیزه بخش

پیش‌بینی‌هایی که برای بخش بین‌الملل داشتیم

منظور از فیلم خارجی‌ زبان، یا به عبارت دیگر، بخش فیلم بین‌الملل، فیلمی است که در قدم اول، در کشوری غیر از آمریکا ساخته و اکران شده باشد. گذشته از آن، زبان اصلی و اکثر دیالوگ‌های فیلم هم، به زبانی به جز انگلیسی باشد. به علاوه می‌تواند در قالب مستند و یا انیمیشن و یا فیلم کوتاه هم ارائه شود. بعد از کسب اطلاعات درباره‌ی فیلم ‌های خوش آتیه سال گذشته که انتظار می رفت در اسکار موفق عمل کنند، اکنون بهترین فرصت است تا فیلم ‌های قَدَر جهانی را نیز بشناسیم.

  •  ایران

هر دو فیلم نامبرده شده در جشنواره‌ی فیلم ونیز حضور داشتند و داستان، کارگردانی و صد البته بازیگران پر استعداد، شانس حضور آن ‌ها را در این بخش از اسکار را بسیار بالا می ‌برد، اما در نهایت متاسفانه هیچ کدام از این دو فیلم ایرانی پایشان به این کارزار باز نشد.

۱) جنایت بی‌دقت: فیلمی به کارگردانی و نویسندگی «شهرام مکری». داستان درباره‌ی تماشاگران یک فیلم است که قبل از شروع آن درباره‌ اش به بحث و گفت و گو می‌پردازند، اما پس از شروع فیلم، در کمال ناباوری، داستان فیلم و داستان زندگی آنها، یکی می‌شود. فیلم جنایت بی دقت جزو نامزدهای اسکار 2021

۲) خورشید: درامی به کارگردانی «مجید مجیدی» که داستان کودکان کار را روایت می‌کند. ماجرای آن حول شخصیت علی می‌چرخد که به دنبال یک زیرخاکی است. از ستاره ‌های درخشانی که در این فیلم نقش‌آفرینی کرده‌اند، می‌توان «علی نصیریان»، «جواد عزتی» و «طناز طباطبایی» را نام برد.این فیلم در هفتاد و هفتمین جشنواره‌ی فیلم ونیز، برنده‌ی جایزه‌ی فانوس جادویی شد. این فیلم برای حضور در اسکار ۲۰۲۱ به این مراسم ارسال شد، اما از طرف داوران برای ورود به صحنه‌ی اصلی رقابت ها پذیرفته نشد.

فیلم خورشید جزو نامزدهای اسکار2021

  •  دانمارک

۳) یک دور دیگر (Another Round): این فیلم برنده‌ی اسکار ۲۰۲۱ در بخش بهترین فیلم بین‌الملل است. فیلم یک دور دیگر فیلمی در ژانر درام و کمدی به کارگردانی توماس وینتربرگ است. با توجه به نقدها و نظرات مثبتی که در مورد فیلم یک دور دیگر وجود داشت، پیش ‌بینی می ‌شد که این فیلم بتواند توجهات بسیاری را در اسکار ۲۰۲۱ به خود جلب کند. به لطف توجهات و نقدهای مثبتی که در مورد فیلم یک دور دیگر (Another Round) وجود داشت، این فیلم توانست در ابتدای امر در دو بخش از اسکار نامزد شود: یکی بهترین کارگردانی و دیگری بهترین فیلم بین‌ المللی و در نهایت نیز توانست همین جایزه را نصیب خود سازد.

  • کانادا

۴) پسر بامزه (Funny Boy): فیلمی با ژانر گذر عمر، به کارگردانی «دیپا مهتا» که داستان زندگی پسر جوانی از قبیله‌ی تامیل را روایت می‌کند. ماجرا در سریلانکا رخ می‌دهد و پر از فراز و نشیب است. از بازیگران آن می‌توان، «علی کاظمی» و «نیمی هاراسگاما» را نام برد.

  • سوئد

۵) اجازه ‌نامه (Charter): درامی خانوادگی به کارگردانی «آماندا کِرنِل». داستان زنی را روایت می‌کند که بعد از یک طلاق تلخ، فرزندانش را می‌رباید و به جزایر قناری پناه می‌برد. نقش اصلی فیل را «آن دال تورپ» باری می‌کند. این فیلم در جشنواره‌ی فیلم سان‌دنس جوایز زیادی را نصیب خود کرده و توسط دبیر آکادمی سینمایی سوئد، بسیار ستوده شده است.

  • اتریش

۶) چیزی که می‌خواستیم (What We Wanted): کارگردانی این فیلم را «اولریک کولفر» بر عهده داشته. داستان زوج جوانی را روایت می‌کند که به خاطر مشکلات باروری، تصمیم می‌گیرند تا به ساردینی سفر کرده و در مهمانسرایی اقامت کنند. ازدواج آنها به خودی خود در طول این این سفر مورد چالش قرار می‌گیرد، اما خانواده‌ای که در همسایگی‌شان هستند هم تنش‌ها را دو چندان می‌کنند.

این فیلم، ۴۴اُمین فیلمی است که از طرف اتریش در جشنواره‌های بین‌المللی نامزد می ‌شود. البته تا به حال، دو بار هم برنده‌ی جایزه‌ی این بخش شده است. باید صبر کرد و دید که آیا اتریش بار دیگر هم جایزه‌ی این بخش را نصیب خود می‌کند یا دست خالی به خانه باز می‌گردد.

  • آمریکای جنوبی

۷) پوچی (Emptiness): فیلمی محصول کشور اکوادور، به کارگردانی «پاول وِنِگاس». داستان این فیلم حول ماجرای زندگی دو مهاجر چینی غیرقانونی در اکوادور می‌چرخد که حیات و ممات هر دویشان در دستان گانگستری به چانگ است.

۸) دلیل موجه (Causa Justa): این فیلم محصول کشور پاناما است و کارگردانی آن را «لوئیس فرانکو برانتلی» و «لوئیس پاچکو» بر عهده داشته‌اند. داستان از این قرار است که یک افسر ارتش، یک ماهی‌گیر، یک تاجر آمریکایی، یک بدکاره و یک مرد جوان، قصد دارند تا دوستانشان را از شرکت در جنگ بین آمریکا و پاناما منصرف کنند. نام این عملیات جنگی، «دلیل موجه» بود و کنایه‌ای غیر مستقیمی هم دارد به یک دلیل موجه برای شرکت در جنگ.

  • آسیا

۹) لونانا، وراجی در کلاس (Lunana: A Yak In The Classroom): این فیلم در کشور بوتان، به کارگردانی «پائو چوینینگ دورجی» ساخته شده است. داستان درباره‌ ی معلمی است که برای سال آخر اشتغال خود به مدرسه ‌ای دور افتاده، در فلات تبت فرستاده می‌شود. بعد از دیدن شرایط سخت آنجا، تصمیم می‌گیرد تا بازگردد، اما دانش‌آموزان و بچه‌های مدرسه او را برای ماندن متقاعد می‌کنند.

۱۰) مادران حقیقی (True Mothers): محصول کشور ژاپن، به کارگردانی «نائومی کاواسه». درامی اجتماعی درباره‌ی به سرپرستی گرفتن یک نوجوان می‌باشد و کل داستان در همین حول می‌چرخد.

۱۱) غزه، عشق من (Gaza mon amour): ساخته‌ی دو برادر و کارگردان فلسطینی، «تارزان ناصر» و «عرب ناصر». این فیلم در جشنواره‌ی فیلم ونیز نیز نامزد شده و جوایزی را از آن خود کرده بود. بعد از سال ۲۰۰۳، این اولین باری است که فلسطین هم فیلمی را برای این بخش از اسکار نامزد می‌کند. داستان این فیلم، زندگی ماهی‌گیر میانسالی را روایت می‌کند که عاشق زنی شاغل در فروشگاه محل شده است. روزی در تور ماهی‌گیری‌اش مجسمه‌ای باستانی پیدا می‌کند و ماجرا از همین جا آغاز می‌شود.

۱۲) فصل باران (Wet Season): محصول کشور «سنگاپور»، فیلمی به کارگردانی «آنتونی چِن». داستان معلمی دبیرستانی را روایت می‌کند که نوعی رابطه‌ی خاص بین او و دانش‌آموزش شکل گرفته است. این فیلم، دومین فیلم این کارگردان است که توانسته به مراسم اسکار راه پیدا کند، هر چند که تا به حال هیچ جایزه‌ای را از آن خود نکرده است.

سخن آخر در باب اسکار ۲۰۲۱

اسکار ۲۰۲۱ با تمام سختی‌ ها و موانعی که پیش رویش داشت بالاخره برگزار شد و البته به خیر و خوشی به اتمام رسید. یک بار دیگر کرونا ثابت کرد که می‌ تواند بر هر چیزی تاثیر بگذارد و هر چرخی را بر هم بزند. اما به هرحال، اسکار با تمام حواشی و جزئیاتی که به همراه داشت پشت سر گذاشته شد.

فیلم‌ هایی که انتظار می‌ رفت بتوانند جوایز بسیاری را از آن خود کنند، اصلا در مراسم حضور پیدا نکردند و در بهترین حالت صرفا به مرحله نامزدی رسیدند؛ از طرف دیگر، آثاری که دست کم گرفته شده بودند و اصلا انتظاری نسبت به حضورشان در لیست نامزدهای دریافت جایزه اسکار وجود نداشت، توانستند جوایز بسیاری را به خودشان اختصاص دهند.
در این مقاله از «پاسخ از ما» آن دسته از فیلم‌ های اسکار ۲۰۲۱ را با هم مرور کردیم که انتظار می رفت تندیس طلایی اسکار را با خود به خانه ببرند، به علاوه، نتایجی را هم که بعد از برگزاری مراسم اسکار حاصل شدند در کنار هم بررسی کردیم. با فیلم هایی که جایزه اسکار را از آن خود کردند بیشتر آشنا شدیم و همچنین بهترین فیلم‌رهایی که در بخش بین ‌الملل نامزد شده بودند را نیز معرفی کردیم.

بگذارید در پایان سوالی هم از شما بپرسیم؛ به نظر شما در مراسم اسکار ۲۰۲۱، جوایز اسکار بیشتر حق کدام فیلم ها بود؟ کدام فیلم نادیده گرفته شد و به کدام فیلم بیش از حد بها داده شد؟

فیلم های اسکارمشاهده همه

 

 

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

‫1 نظر ارسال شده در “اسکار ۲۰۲۱ (معرفی فیلم ها و برندگان)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com