فیلم هایی درباره بیماری افسردگی

فیلم های خوبی که تصویری دقیق از بیماری افسردگی به شما می دهد

بروزرسانی در : 1,513 بازدید
مدت زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

فیلم در باره افسردگی شایدکمی سخت گیر بیاید. برخی از فیلمسازان درک درستی از مشکلات روحی مانند افسردگی ندارند و در فیلم هایشان تصویر دقیقی از این مسائل به نمایش نمی گذارند. اما فیلم هایی نیز در دنیای سینما وجود دارد که به صورت تمام و کمال و با کمترین اشکال به موضوعات مربوط به بیماری های روحی مثل افسردگی پرداخته اند.

بنابراین، ما در این مطلب از «پاسخ از ما» قصد داریم تا پنج فیلم خوب در مورد بیماری افسردگی را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

 میس سان شاین کوچولو (Little Miss Sunshine)

خلاصه داستان فیلم

در این فیلم تمام اعضای خانواده ای ناکارآمد و از هم پاشیده سعی می کنند تا دختر خانواده، «الیو»، را به موقع به مسابقه ملکه زیبایی «لیتل میس سان شاین» برسانند. اعضای این خانواده تصمیم می گیرند تا با اتومبیل فولکس واگن استیشن قدیمی خود در این سفر «الیو» را همراهی کنند تا به هدفش برسد.

فیلم  میس سان شاین کوچولو

چگونگی برخورد فیلم با موضوع افسردگی

دو شخصیت در فیلم «میس سان شاین کوچولو» مبتلا به افسردگی هستند که یکی از آنها حتی دست به خودکشی زده، اما در نهایت، موفق به انجام این کار نشده است. این فیلم با واقع بینی و قاطعیت تمام به موضوع افسردگی نگاه کرده و در پاره ای از موارد با استفاده از کمدی سیاه به این موضوع جدی و حساس پرداخته است.

در سفری که این خانواده برای رساندن دخترشان به مسابقه «لیتل میس سان شاین» پیش گرفته، ارتباط دو عضو افسرده خانواده با دیگر اعضا بهتر می شود و کل اعضای خانواده با یکدیگر متحد می شوند تا به هدفی واحد برسند.
بهبود روابط بین اعضای خانواده باعث می شود تا دو عضو افسرده این خانواده، شخصیت های پسر و دایی خانواده، با بقیه اعضا راحت تر در مورد مشکلاتشان حرف بزنند. در پایان دلگرم کننده فیلم، کل اعضای خانواده از دخترشان و رقص خارج از عرف او در مسابقه «لیتل میس سان شاین» حمایت می کنند. اگر به دنبال فیلم درباره افسردگی هستید که خیلی حالتان را هم نگیرد، این فیلم گزینه خوبی است.

 ویل هانتینگ نابغه (Good Will Hunting)

خلاصه داستان فیلم

شخصیت اصلی فیلم به نام «ویل هانتینگ» در دانشگاه ام آی تی سرایدار است. او در وقت آزادش مسئله های ریاضی دشواری را حل می کند که دانشجویان قادر به حل کردنش نیستند. ویل در زمان کودکی اش مورد آزار و اذیت قرار گرفته و قربانی کودک آزاری بوده است.

او برخلاف نبوغ و استعداد ذاتی اش، به خاطر مشکلات کودکی خود آدم دردسرآفرینی است. در ادامه ویل تحت درمان روانشناسی به اسم «شان» قرار میگیرد و به کمک روانشناس خود بر افسردگی اش غلبه می کند و زندگی اش را از نو می سازد.

فیلم ویل هانتینگ نابغه

چگونگی برخورد فیلم با موضوع افسردگی

فیلم «ویل هانتینگ نابغه» به دلایل اصلی این موضوع می پردازد که چرا «صدای منتقد و منفی درونی» ذهن برخی از افراد افسرده را اشغال کرده است. علاوه بر این، فیلم بر موضوع ترس از دوست داشته نشدن از جانب دیگران نیز می پردازد.

در فیلم «ویل هانتینگ نابغه»، روانشناس «ویل» به او کمک می کند تا متوجه این موضوع بشود که او در کودک آزاری که در کودکی تجربه کرده مقصر نیست. «شان»، روانشناس «ویل»، به این خاطر این کار را انجام می دهد که علت اصلی صدای منتقد درونی «ویل»، مقصر دانستن خودش در مورد مسائل گذشته است. این فیلم درباره افسردگی و آسیب های زیادی است که کودکان ممکن است ببینند.

 دفترچه امید بخش (Silver Lining Playbook)

خلاصه داستان فیلم

شخصیت اصلی فیلم، «پت»، به خاطر خیانت همسرش دچار بیماری روحی و افسردگی شده و آن چنان وضع روحی اش به هم ریخته که او را به مرکز مراقبت از بیماران روانی برده اند. پس از اینکه «پت» از آسایشگاه روانی مرخص می شود، برای ادامه زندگی به خانه پدر و مادرش می رود. در ادامه فیلم، «پت» با «تیفانی»، زنی که به تازگی شوهرش را از دست داده، آشنا می شود و کم کم به روند عادی زندگی اش بر می گردد.

فیلم دفترچه امید بخش

چگونگی برخورد فیلم با موضوع افسردگی

در این فیلم، شخصیت های اصلی داستان، «پت» و «تیفانی»، از پس مشکلات روحی شان بر می آیند و عیب های خودشان را می پذیرند.

این موضوع نشان می دهد که همیشه می توانید به زندگی برگردید و «مبارزه برای زندگی» اهمیت دارد، نه چیزهایی که در این مسیر به دست می آورید.

این فیلم به افراد افسرده کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشند و به آنها نشان می دهد بارقه های امید و عشق در جاهایی به یاریشان می آید که اصلا انتظارش را ندارند. شاید بتوان گفت فیلم درباره افسردگی و پیامد های ناشی از آن و رستگاری بعد از رهایی از افسردگی است.

بر من حکمرانی کن (Reign Over Me)

خلاصه داستان فیلم

در فیلم «بر من حکمرانی کن» دو شخصیت اصلی به اسم های «آلن جانسون» و «چارلی فاینمن» وجود دارد. «آلن» شغلی پردر آمد و زندگی خوب و آرامی را با همسرش دارد. اگر چه، او با افزایش مسئولیت هایش نمی تواند بین زندگی کاری و شخصی اش تعادل ایجاد کند.

«آلن» به جز همسرش کسی را ندارد تا با او دردل کند. از طرفی دیگر، «چارلی فاینمن» در حال حاضر نه شغلی دارد و نه خانواده ای. متاسفانه، او در حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در نیویورک، همسر و فرزندانش را از دست داده و بعد از آن در لاک تنهایی فرو رفته است. «آلن» و «چارلی» در دانشگاه با هم هم اتاقی بوده اند و مدتی نیز از یکدیگر خبری نداشته اند.

«آلن» تصمیم می گیرد تا دوباره با «چارلی» ارتباط برقرار کند. پس از اینکه «آلن» وضعیت روحی وخیم «چارلی» را می بیند، تصمیم می گیرد تا کنار او بماند و به او کمک کند تا از پس آسیب های روحی اش بر بیاد.

فیلم بر من حکمرانی کن

 

چگونگی برخورد فیلم با موضوع افسردگی

«چارلی» قبل از اینکه همسر و فرزندانش را در حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ از دست بدهد، شغل بسیار خوب و زندگی پر از عشقی داشته است، اما به یکباره او همه چیزش را از دست می دهد. به نظر می رسد «چارلی» پس از این حادثه تلخ از «اختلال استرسی پس از حادثه» (PTSD) و افسردگی رنج می برد. در نتیجه، او در لاک تنهایی فرو رفته و با کسی در ارتباط نیست.

«چارلی» مدام خاطراتی از خانواده اش در ذهنش می آید و نمی تواند با مرگ عزیزانش کنار بیاید. اما بعد از اینکه دوباره ارتباطش را با «آلن» شروع می کند، کم کم حال روحی اش بهتر می شود.
«آلن» نیز در مورد خانواده «چارلی» با او صحبتی نمی کند و همین موضوع باعث می شود تا او از اینکه در کنار «چارلی» باشد احساس راحتی بکند.

«چارلی» هیچ وقت واقعا از زندگی قطع امید نکرده و به زندگی اش ادامه داده تا اینکه در نهایت نیز قدم در راه بهبودی گذاشته. این تلاش و مبارزه «چارلی» برای ادامه زندگی برای افرادی در موقعیت او تحسین برانگیز و الهام بخش است. این موضوع نشان می دهد که آدم می تواند چیزهای زیادی را در زندگی اش از دست بدهد، اما هرگز تسلیم نشود.

مزایای گوشه گیر بودن

(The Perks of Being a Wallflower)

خلاصه داستان فیلم

شخصیت اصلی مرد فیلم، «چارلی»، دانش آموزی گوشه گیر است که به تازگی وارد دبیرستان شده. او در ابتدای ورودش به دبیرستان بسیار منزوی، افسرده و مضطرب است، اما خوشبختانه در ادامه با گروهی از دانش آموزان سال آخری پر انرژی و جذاب آشنا می شود.

دوستان جدید «چارلی» در این گروه از جمله «سام» و «پاتریک» باعث شادتر شدن زندگی او می شوند، اما زمانی که دوستانش باید دبیرستان را ترک کنند و برای رفتن به کالج آماده شوند، نا آرامی درونی اش به اوج خود می رسد.

در ادامه فیلم ما با مشکلات روانی «چارلی»-از جزئیات آسیب های روحی کودکی تا جزئیات مربوط به درمانش در مرکز مراقبت از بیماران روانی- بیشتر آشنا می شویم.

فیلم مزایای گوشه گیر بودن

چگونگی برخورد فیلم درباره افسردگی

این فیلم به موضوع افسردگی و «اختلال استرسی پس از حادثه» (PTSD) پرداخته است و حقیقت تلخ و زننده زندگی افرادی را به نمایش گذاشته که از افسردگی ناشی از PTSD رنج می برند. این فیلم درباره افسردگی و البته پیامد های سو استفاده از کودکان است.

این فیلم نشان می دهد که چگونه افراد می توانند با مسائل تلخ زندگی شان کنار بیایند و قدرت برگشت دوباره به زندگی را به دست بیاورند.

آیا شما هیچ یک از این فیلم ها را مشاهده کرده اید؟ اگر جوابتان آری است، مشتاقانه پذیرای شنیدن نظرات شما در مورد این فیلم ها هستیم.

اگر خودتان نیز فیلمی را می شناسید که می تواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند، اسم آن را با دیگر کاربران «پاسخ از ما» نیز در میان بگذارید تا آنها از این طریق بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد بیماری افسردگی کسب کنند و همچنین بتوانند به افراد و خانواده های درگیر با این بیماری کمک کنند.

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

‫4 نظر ارسال شده در “فیلم های خوبی که تصویری دقیق از بیماری افسردگی به شما می دهد

  1. نیلوفر :

    من فیلم دفترچه نقره ای رو خییییلی دوست داشتم. خیلی حساب شده ساخته بودنش. کلا فیلمایی که روابط زوجین رو خارج از حالت کلیشه نشون می دن خیلی خوبن.

    • پاسخ از ما :

      نیلوفر عزیز
      سپاسگذارم از اینکه نظر ارزشمند خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. فیلم دفترچه نقره ای، فیلم محبوب افراد بسیاری است. این فیلم از پرطرفدارترین فیلم های سال ۲۰۱۲ بود و بازیگر نقش اصلی آن هم موفق به دریافت جایزه اسکار شد.
      اگر به فیلمایی که درباره رویکرد های متفاوت زوجین است علاقه دارید، شاید مقاله بررسی فیلم داستان ازدواج هم برایتان جذاب باشد.

  2. سارا :

    والا من این اما واتسون رو هرجا می بینم فقط اسم هرماینی میاد تو ذهنم! سخته تو نقشای دیگه قبولش کنم.?‍♀️

    • پاسخ از ما :

      سارای عزیز
      ممنون از اینکه نظر خودتان را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. بله! در این مسئله تنها نیستید! هنوز برای خیلی ها دنیل ردکلیف هری پاتر و اما واتسون، هرماینی گرنجر هست.
      اگر فیلمباز هستید، سری به بخش فیلم و سریال وبسایت بزنید. مقاله های جالبی گذاشتیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com