راهنمای مطالعه
اگر قرار باشد لیستی از بهترین کارگردان های ایران در تمام دوران ها تهیه کنیم، بدون شک ، داریوش مهرجویی در ۵ نفر اول این لیست جا دارد. او از معدود کارگردان های عصر طلایی سینما در ایران است؛ کسی که نامش در کنار امثال کیارستمی، تبریزی و فرهادی مینشیند. کارگردانی جریان ساز که خونی تازه به رگ های «موج نو سینما» وارد کرد. سازنده فیلم «سنتوری» در زمانی که حال سینمای ایران چندان خوب نبود، الماس ۳۳ را ساخت. بعدها با ساخت فیلم گاو، سینمای ایران را به اروپا شناساند.
سهم این کارگردان در راه انداختن موج نوی سینمای ایران، کمتر از مسعود کیمیایی و فیلم «قیصر» او نیست. در این مقاله قصد داریم به معرفی ۸ تا از بهترین فیلم های داریوش مهرجویی بپردازیم و با این کارگردان بیشتر آشنا شویم. البته داریوش مهرجویی آثار شاخص زیادی دارد که در آینده به تک تک آن ها خواهیم پرداخت.
درباره داریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی ، زاده آذر ۱۳۱۸ در تهران است. او علاوه بر کارگردانی در فیلم نامه نویسی، رمان نویسی و مترجمی نیز دستی بر قلم دارد. او مثل اکثر فیلم سازان خوب سینما، به موسیقی و زبان انگلیسی تسلط دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید داریوش مهرجویی به مدت یک سال مدیریت هتل آتلانتیس را هم بر عهده داشته است!?
داریوش مهرجویی هم به مانند خیلی ها در سنین جوانی به سینما علاقه داشت. حتی در بیست سالگی به خارج از کشور سفر کرد تا در کالیفرنیا رشته سینما را دنبال کند، اما در کمال تعجب ، تغییر رشته داد و تحصیلش را در رشته فلسفه در دانشگاه یو سی ال ای (به انگلیسی: UCLA) ادامه داد. در همین دانشگاه بود که در کارگاه های اساتید افسانه ای مانند ژان رنوار شرکت کرد؛ تصمیمی که در نوع جهان بینی او در فیلم هایش به شدت تاثیر گذاشت.
مهرجویی بعد از بازگشت از آمریکا و در زمانی که به ندرت امکان داشت، فیلم های خوب و با کیفیت بالایی در سالن های سینما دیده شود، الماس ۳۳ را ساخت.
خالی از لطف نیست که بدانید که یکی از تاثیرگذار ترین کارهای او «دایره مینا» بود. موضع جالب تر این است، که این فیلم تا حدودی زمینه ساخت سازمان انتقال خون ایران را فراهم کرد. پیش از تاسیس سازمان انتقال خون، اهدای خون، علاوه بر زندگی بخش بودن، مرگ آفرین نیز بود. شاید علت این موضوع این باشد که خیلی از اوقات، خونی که خون فروشان معتاد به بیمارستان ها می فروختند، آلوده بود و باعث مرگ بسیاری از بیماران شده بود.
اما، داریوش مهرجویی با به تصویر کشیدن تصاویر دلخراش و تاثیر گذار از لحظههای خون گرفتن این خون فروش ها در فیلم «دایره مینا»، توانست به حل این معضل کمک کند. در نهایت «دکتر فریدون علا» موفق به تاسیس مراکز انتقال خون در شیراز، تهران، مشهد، ساری، اهواز و همدان شد. «دایره مینا» نشان داد که سینما بی اندازه تاثیر گذار است.
فیلم «گاو»، نقطه عطف کارنامه کاری داریوش مهرجویی است.
مهرجویی با ساخت فیلم گاو، که در آن عزت الله انتظامی بازی ای هنرمندانه و فراموش نشدنی از خود در ذهن مخاطب به جای گذاشته بود، توانست تا توجه اروپا را به سینمای ایران نیز معطوف کند.
سیر ساخت فیلم های موفق مهرجویی تا به امروز نیز ادامه دارد.
داریوش مهرجویی براستی از برجسته ترین کارگردانان سینمای ایران است و کارگردان هایی در حد و اندازه ی او با ساخت آثار سینمایی بی نظیرشان ما را به سینمای ایران دلگرم میکنند.
۸ اثر برجسته از داریوش مهرجویی
«پاسخ از ما» این فهرست را بر اساس شناخته شده ترین و نوستالژیک ترین آثار این کارگردان بزرگ ، گلچین کرده است؛ و همانطور که پیش تر نیز عنوان کردیم، آثار برجسته داریوش مهرجویی به این ۸ فیلم ختم نمی شود.
در ادامه به معرفی ۸ تا از بهترین فیلم های داریوش مهرجویی و بیان خلاصه داستان شان می پردازیم. با ما همراه باشید.
۱- هامون، ۱۳۶۸
از جمله نوستالژیک ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران فیلم هامون است که کارگردانی آن را داریوش مهرجویی انجام داده است. این فیلم با بازی به یاد ماندنی زنده یاد خسرو شکیبایی و برخورداری از فیلمنامه ای منسجم به یکی از ماندگار ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران تبدیل شده است.
خلاصه فیلم
شخصیت اصلی فیلم، که اسم فیلم نیز برگرفته از اسم او است، حمید هامون نام دارد. او فردی است که با همسرش مهشید دائما در حال کشمکش و مشاجره است. به پیشنهاد خود هامون، مهشید به نزد یک مشاور خانواده می رود. اما این مسئله جواب عکس میدهد و برعکس، نمک روی زخم آنها پاشیده می شود.
کار تا جایی پیش می رود که مهشید مصمم می شود تا از هامون جدا شود. هامون نیز درمانده از مشکلات بی پایان زندگی، سفری را به کاشان آغاز می کند تا با دوستش علی عابدینی، که زندگی عارف مابانه ای را در پیش گرفته است، ملاقات کند. اما در پیدا کردن دوست خودش نیز ناکام می ماند. هامون مستاصل از یافتن جوابی برای مشکلاتش، تصمیم می گیرد تا خودش را به دریا بیندازد. سرانجام، هامون خودش را به امواج دریا می سپارد، اما، به ناگاه، سر و کله علی عابدینی پیدا می شود و جانش را نجات میدهد.
حقایقی در مورد فیلم هامون
مهرجویی برای ساخت فیلم با مشکلات زیادی مواجه بود. ایران بعد از ۸ سال جنگ تحمیلی، خسته تر از آن بود که مفاهیم این فیلم را درک کند. تهیه کنندگان فیلم هم به خوبی به این امر واقف بودند. مردم به دنبال دیدن فیلم های کمدی یا اکشن بودند. اما، به هر ترتیب ، فیلم ساخته شد. خسرو شکیبایی تا قبل از این فیلم، بیشتر در تئاتر فعالیت می کرد و زیاد در سینما شناخته شده نبود. اما، خوشبختانه، مهرجویی این اعجوبه دنیای بازیگری را کشف کرد و با این کار، ماندگاری بیشتر فیلم هامون را تضمین کرد.
بیتا فرهی، هم که در آن زمان تازه از آمریکا برگشته بود، بهترین گزینه برای ایفای نقش مهشید بود. به این ترتیب، زوجی ایده آل روبروی دوربین مهرجویی قرار گرفت.
چرا هامون را دوست داریم؟
هامون نه فقط در میان دهه شصتی ها، بلکه حتی بین جوانان امروزی هم طرفدار دارد. اما چرا؟ جواب ساده است. هامون ، انعکاسی دقیق و مشخص از جامعه روشنفکر ایران است؛ جامعه ای که میان پذیرفتن سنت های قدیمی یا ارزشهای مدرنیته معلق مانده و در حال فروپاشی است.
این مساله فقط به دهه شصتی ها ختم نمی شود و تا به امروز هم ادامه دارد. هامون از یک طرف به مهشید تیراندازی می کند و از طرف دیگر، جملاتی عاشقانه نثارش می کند! حتی رساله هامون هم پر از این تناقض هاست. پس عجیب نیست که شخصیت هامون و فیلم بی نظیر مهرجویی در سینمای ایران جاودان شده اند.
لیست جوایز فیلم هامون
- ۱۳۶۸- برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر.
- ۱۳۶۹- برنده جایزه برنز بهترین فیلم در بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم هیوستون، آمریکا.
- ۱۳۶۹-نامزد جایزه بزرگ جشنواره بینالمللی فیلم توکیو، ژاپن.
- برگزیده شده به عنوان بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران به انتخاب خوانندگان در شمارههای ۱۰۰ و ۲۰۰ ماهنامه سینمایی فیلم.
۲- فیلم گاو، ۱۳۴۷ (از بهترین فیلم های داریوش مهرجویی)
فیلم جریان ساز گاو؛ فیلمی با بازی درخشان عزت الله انتظامی و براساس یکی از داستانهای مجموعه « عزاداران بیل» نوشته غلامحسین ساعدی. فیلم گاو از شاخص ترین کارهای مهرجویی است؛ فیلمی پر آوازه در سینمای ایران که توجه و تحسین اروپاییان را به خود جلب کرد.
خلاصه فیلم
مش حسن، فردی ساده دل است که علاقه ای بی حد و حصر به گاوش دارد. گاو او تا حدودی نیاز مردم روستا را به شیر تامین می کند. علاوه بر این، گاو مش حسن از معدود دارایی های او نیز به حساب می آید. مش حسن چهار چشمی مراقب گاو محبوبش است، اما از بخت بد، یکی از روزهایی که در روستا نیست، گاو به طرز مرموزی می میرد.
مردم که می دانند مش حسن طاقت شنیدن خبر مرگ گاو عزیزش را ندارد، به او می گویند که گاوت فرار کرده. اما مش حسن باور نمی کند. او از ناراحتی مشاعرش را از دست می دهد و تبدیل می شود به گاو مش حسن. مردم که نگران حال او هستند، تصمیم می گیرند تا او را به شهر ببرند و مداوا کنند، اما میانه راه، مش حسن به دره می اُفتد و می میرد.
یادداشتی بر فیلم
فیلم گاو، به مانند مرزی مشخص بین فیلم فارسی و موج نوی سینمای ایران است. همان گونه که پیش تر نیز اشاره شد، این فیلم حاصل اقتباسی موفق از داستان عزاداران بیل نوشته غلامحسین ساعدی است. خود ساعدی نیز در نگارش فیلم نامه فیلم گاو نقش داشته است. این فیلم نظر مثبت منتقدان اروپایی را نیز به همراه داشت؛ تا جایی که لوموند در مقالهای بعد از موفقیت فیلم گاو در جشنواره فیلم ونیز نوشت:
«جشنواره ونیز به معرفی ایران میپردازد. صدای سینمای ایران برای نخستین بار به گوش میرسد و همراه با آن صدای کارگردان فیلم داریوش مهرجویی که سبکی تمام و کمال دارد، به طوری که آثار کورو ساوای ژاپنی و ساتیاچیترای هندی را کمرنگ میکند».
در مجموع می توان فیلم گاو را در این جمله خلاصه کرد: یکی از موفق ترین فیلم های بین المللی ایران.
لیست جوایز فیلم گاو
- ۱۳۴۸- برنده جایزه بهترین فیلمنامه از دومین جشنواره فیلم سپاس.
- ۱۳۴۸- برنده جایزه دوم بهترین فیلم در فستیوال بینالمللی فیلم تهران.
- ۱۳۴۹- برنده جایزه فیپرشی سی و دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ونیز، ایتالیا.
- ۱۳۴۹- نامزد هوگو طلایی جشنواره بینالمللی فیلم شیکاگو، آمریکا.
- ۱۳۵۰- برنده جایزه بخش نگاه نو جشنواره فیلم برلین، آلمان.
- ۱۳۵۰- جایزه بهترین فیلم جشنواره بینالمللی فیلم لاروشل، فرانسه.
- بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران، در رایگیری منتقدان سینمایی ایران سالهای ۱۳۵۱، ۱۳۶۷، ۱۳۷۸٫
۳- اجاره نشین ها، ۱۳۶۵
فیلم اجاره نشین ها، فیلمی بی نظیر و تماشایی در ژانر کمدی، فیلمی همراه با فیلم نامه ای بی نقص و جذاب و نقش آفرینی های بی اندازه خوب بازیگران.
خلاصه فیلم
فیلم روایت وضعیت چند خانوار است که در یک آپارتمان زندگی می کنند. مشخص نیست وارث و صاحب خانه چه کسی است. فقط شخصی به اسم عباس آقا، مسئول رسیدگی به امور مستاجران است. عباس آقا نقشه دارد تا با همکاری صاحب بنگاه، این خانه را تصاحب کند.
به همین خاطر، او اجازه تعمیرات به مستاجران نمی دهد. از طرفی، اجاره نشین ها هم که از این وضعیت مطلع هستند، فقط به فکر منافع خودشان هستند. کم کم درگیری بالا می گیرد و توجه ها از خانه برداشته می شود و این جنگ و جدال تا جایی ادامه پیدا می کند که خانه بر سر ساکنانش فرو می ریزد!
یادداشتی بر فیلم
مهرجویی در فیلم اجاره نشین ها به موضوع فیلم ، بسیار خوب پرداخته و در نهایت فیلمی فوق العاده در معرض نمایش تماشاگران قرار داده است. در این فیلم ، باز هم شاهد تقابل مدرنیته و سنت ها هستیم.
استفاده از ژانر کمدی برای این داستان، هوشمندی مهرجویی را می رساند، چرا که او با زیرکی تمام، مفاهیمی را در این فیلم گنجانده که اگر در یک فیلم جدی بیان میشد، شاید چندان مورد استقبال قرار نمی گرفت. گذشته از این ها، بازی بازیگرانی چون عزت الله انتظامی و اکبر عبدی، بسیار درخور ستایش است.
لیست جوایز فیلم اجاره نشین ها
- ۱۳۶۵- لوح زرین بهترین صدا برداری از پنجمین جشنواره فیلم فجر
- ۱۳۶۵-کاندیدای لوح زرین جایزه ویژه هیئت داوران از پنجمین جشنواره فیلم فجر
- ۱۳۶۵- کاندیدای بهترین بازیگر نقش اول مرد از پنجمین جشنواره فیلم فجر
- ۱۳۶۵ -کاندیدای بهترین فیلمبرداری از پنجمین جشنواره فیلم فجر
- ۱۳۶۵-کاندیدای بهترین تدوین از پنجمین جشنواره فیلم فجر
- ۱۳۶۵- کاندیدای بهترین فیلمنامه از پنجمین جشنواره فیلم فجر
- ۱۳۶۵-کاندیدای بهترین کارگردانی از پنجمین جشنواره فیلم فجر
۴- مهمان مامان ۱۳۸۲
مهمان مامان، از صمیمی ترین و زیباترین فیلم های کارنامه داریوش مهرجویی. فیلمی که دوست دارید، بارها تماشایش کنید. فیلمی که مخاطب از هر دهه ای هم که باشد، می تواند با آن ارتباط برقرار کند.
خلاصه فیلم
داستان فیلم، روایت یک مهمانی در زمانی نامناسب است. بچه خواهر عفت خانم، قرار است پاگشا شود. اما عفت خانم چیزی در یخچال ندارد. این جاست که همسایه ها برای کمک به عفت خانم، دست به کار میشوند تا این مهمانی آبرومندانه برگزار شود… .
یادداشتی بر فیلم
فیلم مهمان مامان بر اساس داستانی از هوشنگ مرادی کرمانی ساخته شده. فیلم یک کمدی در سبک طنز موقعیت و نمایانگر تقابلی است، از بالا شهرنشینی و پایین شهرنشینی. همه چیز تنها در مهمانی خلاصه می شود؛ ما نه از دلیل فقر و نداری خانواده مطلع می شویم و نه از فردای مهمانی چیزی می دانیم.
انگار که فیلم دارد به ما می گوید: «لحظه را دریاب». بازی زیبای حسن پور شیرازی در این فیلم واقعا تاثیر بسزایی در لذت بخش تر کردن تماشای داستان روایت شده دارد.چیزی که متاسفانه کمتر در نقدها به آن اشاره شده است.
بازی پارسا پیروزفر در این فیلم جالب و تاثیر گذار است. در نهایت، او توانسته نقش یوسف را خوب از آب در بیاورد.
لیست جوایز فیلم مهمان مامان
- ۱۳۸۲- برنده جایزه بهترین فیلم بیست و دومین جشنواره فیلم فجر.
- ۱۳۸۲– برنده لوح زرین بهترین فیلم از دیدگاه منتقدان بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر.
- ۱۳۸۳- نامزد جایزه بهترین فیلم و بهترین کارگردانی هشتمین جشن بزرگ سینمای ایران.
- ۱۳۸۳- نامزد جایزه بهترین فیلم سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم فوکوئوکا، ژاپن.
۵- سنتوری، ۱۳۸۵
سنتوری، یکی از پرطرفدارترین و همچنین پرحاشیه ترین فیلم های مهرجویی. فیلمی که هیچوقت رنگ پرده سینما را به خود ندید.
خلاصه فیلم
علی بلورچی ملقب به علی سنتوری، یک نوازنده موفق است و زندگی نسبتا خوبی دارد، تا اینکه در ورطه اعتیاد می افتد. علی سنتوری بخاطر ازدواج با دختری به نام هانیه زندگی اش دگرگون می شود، اما مدتی بعد، هانیه بخاطر اعتیادش، او را ترک میکند.
علی کم کم بیشتر در منجلاب اعتیاد فرو می رود و در جریان یک درگیری، دست و سازش می شکند. علی حالا شب ها در پارک چادر میزند و می خوابد. در ادامه برای او اتفاقاتی می افتد که زندگیش را متحول میکند.
یادداشتی بر فیلم
فیلم سنتوری یکی از جنجالی ترین آثار مهرجویی است. از مخالفت با صدای محسن چاووشی گرفته تا ممیزی خوردن خود نام فیلم، همه و همه گریبان فیلم را گرفتند.
سنتوری نقدی بر نگاه جامعه به هنرمندان است. مادری که علایق و حتی خود فرزندش را نمی پذیرد، یکی از نمود های این مساله است. روحیه شکننده علی نیز مزید بر علت شده تا او به سمت نابودی گام بردارد. بازی زیبا و منحصر به فرد گلشیفته فراهانی و بهرام رادان از نقاط مثبت فیلم است.
لیست جوایز فیلم سنتوری
- ۱۳۸۵- برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد
- ۱۳۸۵- برنده جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران
۶- لیلا، ۱۳۷۵
فیلم لیلا، فیلمی سراسر مملو از احساسات ظریف زنانه. در این فیلم، هم دوباره به موضوع تقابل میان مدرنیته و سنت اشاره شده است.
خلاصه فیلم
لیلا، زنی از خانواده عارف ماب است. او پای دیگ نذری عاشق می شود و ازدواج می کند. لیلا زنی نابارور است و خانواده شوهرش او را به خاطر این موضوع تحت فشار قرار داده اند.
او بالاخره با ازدواج دوم شوهرش موافقت می کند و حتی خودش اتاق حجله را هم می چیند، اما همان شب از منزل می رود. شوهرش نیز که عاشق اوست، بعد از ۵ سال، در حالی که دست دختر کوچکی را در دست دارد، به دنبال همسرش می آید.
یادداشتی بر فیلم
فیلم لیلا از لطیف ترین آثار مهرجویی است. این فیلم براساس داستانی از مهناز انصاریان ساخته شده است. ما قصه را از زبان لیلا می شنویم که بسیار کمک کرده تا تماشاگران فیلم با شخصیت او همزادپنداری کنند.
رضا، شوهر لیلا، نمادی از تفکر و زندگی مدرن است. برای او، مساله فرزند زیاد مهم نیست و او هم به نوعی قربانی ماجراست. رضا هم دستخوش تفکرات سنتی پدر و مادرش شده است، اما، در آخر همین رضا است که دوباره به نزد همسرش بر می گردد و اوضاع را سر و سامان می دهد.
لیست جوایز فیلم لیلا
- ۱۳۷۵- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر
- ۱۳۷۵- برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن در پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر
- ۱۳۷۶- برنده تندیس بهترین کارگردانی در اولین دوره جشنواره خانه سینما
- ۱۳۷۶- برنده تندیس بهترین فیلمنامه در اولین دوره جشنواره خانه سینما
- ۱۳۷۶- برنده تندیس بهترین صدای فیلم در اولین دوره جشنواره خانه سینما
- ۱۳۷۹- برنده تندیس نخل زرین نقش اول مرد در دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم اجتماعی آبادان
۷- پری، ۱۳۷۳
فیلم پری، نمونه بسیار خوب کاربرد فلسفه و عرفان در سینماست. مهرجویی خودش هم دانش آموخته رشته فلسفه است و برای نمایش نکات فلسفی فیلم از این دانش بهره برده است. خسرو شکیبایی نیز یکی از بازی های ماندگارش را در این فیلم ارائه کرده. همه این دلایل برای دیدن فیلم کافی است!
خلاصه فیلم
پری، دانشجوی رشته ادبیات است. خانواده روشنفکر و نسبتا زندگی آسوده ای دارد، تا اینکه کتاب سبز رنگی را می یابد. کتاب متعلق به برادر مرحومش، اسد، است. کتاب سبز رنگ شرح سیر و سلوک یک عارف گمنام قرن ۵ هجری است.
این جاست که پری دچار دگرگونی حالات می شود. او می خواهد بیشتر به عرفان نزدیک شود؛ نزدیکی که شاید به مذاق بقیه خوش نیاید.
یادداشتی بر فیلم
با دیدن این فیلم، تا حدی می توان متوجه جهان بینی مهرجویی شد. در این فیلم، سیر و سلوکی عارفانه و زیبا را شاهد هستیم که با وجود شخصیت اسد به نقطه اوجش می رسد.
فیلم پری برداشتی از رمان «فرانی و زویی» و داستانکوتاهِ « یک روزِ خوش برای موز ماهی، نوشته جروم دیوید سالینجر» است. شخصیت برادر، به مانند یک منجی، خواهرش را از سردرگمی ها و کج فهمی های کودکانه اش نجات می دهد. این فیلم تا حدودی به فیلم هامون شباهت دارد.
جوایز فیلم پری
- ۱۳۷۴- برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر.
۸- میکس، ۱۳۷۸
فیلم میکس، به گفته خود مهرجویی، فیلمی است که به طور اغراق آمیز به مصائب یک کارگردان ایرانی برای تولید فیلم می پردازد.
خلاصه داستان
خسرو، کارگردانیست که بسیار تحت فشار است تا فیلمش را به موقع حاضر کند و به جشنواره برساند، چون اگر موفق به این کار نشود، فیلمش اجازه پخش نخواهد گرفت و این یعنی خوابیدن یک ساله سرمایه!. از طرفی، دست اندرکاران فیلم هم چندان رغبتی به درست کارکردن ندارند. بخشی از این بی میلی، به خستگی آن ها برمی گردد. در آخر، خسرو که پریشانی اش به اوج رسیده، می خواهد همه چیز را نابود کند، اما عوامل او را با نوار فیلم خودش به صندلی می بندند.
یادداشتی بر فیلم
فیلم میکس ، روایتی خواب و خیال گونه دارد. موقعیت های اغراق آمیز فیلم درست است که واقعیت ندارد، اما، هرکدام از موقعیت ها، دست کم یک بار برای فیلم سازان پیش آمده است. فیلمبازان قدیمی می دانند که مدتی نمی شد برف و باران را در فیلم های ایرانی دید، چرا که فیلم به موقع به جشنواره فجر نمیرسید و هیچ تهیه کننده ای این را نمی پذیرفت.
این موضوع بیشتر به این خاطر پیش می آمد که در سینمای ایران ، قوانینی سخت گیرانه برای اکران فیلم ها در گذشته وجود داشت. فیلم باید حتما در جشنواره فجر نمایش داده میشد تا می توانست مجوز بگیرد.
در مجموع، فیلم میکس در واقع از جمله آثار نسبتا شخصی مهرجویی است.
لیست جوایز فیلم میکس
- ۱۳۸۰- تندیس برای سیروس تسلیمی در جشن خانه سینما دوره پنجم
امیدواریم که از این مطلب لذت برده باشید. به زودی، با معرفی تک تک این آثار، شما را با جهان بینی داریوش مهرجویی بیشتر آشنا می کنیم.همچنین می توانید مقاله های بیشتری در بخش فیلم و سریال مطالعه کنید .
شما چند تا از فیلم هایی که در این مطلب بودند، را دیده بودید؟ آیا اکنون می خواهید آن ها را تماشا کنید؟ نظر شما راجع به این فیلم ها چیست؟ دیدگاه های خودتان را با « پاسخ از ما » به اشتراک بگذارید.