راهنمای مطالعه
- معرفی کلی انیمه Attack on Titan
- خلاصه داستان انیمه حمله به تایتان (Attack on Titan)
- حواشی فصل چهارمShingeki no Kyojin
- مفاهیم استفاده شده در انیمه اتک آن تایتان (Attack on Titan)
- تحلیل نام برخی شخصیت ها و مکان های انیمه Shingeki no Kyojin
- تحلیل نام ۳ دیوار بزرگ حمله به تایتان
- ریشه نام ناحیه شیگانشینا
- تحلیل ساشا و غذا!
- چرا نباید از کارکتر گابی متنفر باشیم؟
- سخن آخر
- بازیگران انیمه حمله به تایتان
- تیزر انیمه حمله به تایتان
فصل چهارم انیمه حمله به تایتان (Attack on Titan) یا Shingeki no Kyojin مدتی است که شروع شده و حسابی طرفدارانش را از خود بی خود کرده است. به همین بهانه تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از «پاسخ از ما» نگاهی به انیمه حمله به تایتان داشته باشیم. اگر از طرفداران سرسخت این انیمه باشید، می دانید که ترجمه درست آن تایتان حمله است. اما چون اسم انیمه حمله به تایتان جا افتاده است، در این مقاله نیز از همین نام استفاده می کنیم.
معرفی کلی انیمه Attack on Titan
انیمه حمله به تایتان از روی یک مانگا (کمیک بوک ژاپنی) با همین نام اقتباس شده است. کتاب مانگای این انیمه در ۹ سپتامبر سال ۲۰۰۹ منتشر شد و موفقیت تجاری بی نظیری داشت؛ چنانکه بیشتر از ۲۸ میلیون نسخه از آن تا پایان سال ۲۰۱۳ به فروش رسید. اما این پخش سریال انیمه حمله به تایتان (Attack on Titan) بود که باعث افزایش شدید محبوبیت آن شد. در تاریخ ۷ آوریل سال ۲۰۱۳ فصل اول انیمه به نمایش درآمد و بلافاصله نظر طرفداران زیادی را به خود جلب کرد. جالب است بدانید انیمه حمله به تایتان در لیست ۲۵۰ سریال برتر وبسایت IMDB با امتیاز ۸/۹ در رتبه ۴۵ قرار دارد.
خالق این اثر شاهکار هاجیمه ایسایاما است؛ مردی که به جرج آر. آر. مارتین (خالق بازی تاج و تخت) دنیای انیمه مشهور است. کمتر مانگا نویسی توانسته به چنین شهرتی دست یابد. شاید بگویید خوب نویسندگان ناروتو و وان پیس چطور؟ ببینید حمله به تایتان (Attack on Titan) را افرادی که هیچ علاقه ای به انیمه ندارند نیز دنبال می کنند؛ این یعنی طیف مخاطبان ایسایاما محدود به طرفدارهای دو آتشه دنیای انیمه مانند اوتاکوها (Otaku) یا ویب ها (Weeaboo) نمی شود، بلکه سریال بازان حرفه ای دیگر هم به این مجموعه علاقه مند شده اند. این انیمه به علت فضای تاریک و خشنی که دارد، همیشه منتقدینی نیز دارد.
خلاصه داستان انیمه حمله به تایتان (Attack on Titan)
در یک دنیای پسا آخرالزمانی، بشر با مشکلی جدید و ویرانگر مواجه شده است: تایتان ها. مشخص نیست این موجودات از کجا آمده اند و به عبارتی منشاء آنها کجاست؟ این موجودات ناشناخته و مخرب شروع به از بین بردن نسل بشر کرده اند. تایتان ها بسیار مرموزند و تعدادشان همیشه در حال افزایش است، اما نمی توان گفت چگونه این اتفاق می افتد، چرا که آنها هیچ گونه اندام تناسلی ندارند. فقط یک چیز درباره آنها واضح و آشکار است: تایتان ها به گوشت انسان بسیار علاقه دارند! آنها هیچ زبانی برای بیان حرف هایشان ندارند و به نظر موجوداتی غیر هوشمند می آیند که تنها میل به خوردن انسان دارند.
در این میان بشر برای بقای خود، در میان سه دیوار عظیم شهر زندگی می کند. دیوار ها بلندند و از این رو تایتان ها نمی توانند به شهرها وارد شوند. اما آیا اوضاع همیشه به همین منوال باقی می ماند؟
حواشی فصل چهارمShingeki no Kyojin
زمانی که اعلام شد قرار شده استودیو انیمه سازی ویت (Wit Studio) انیمه حمله به تایتان (Attack on Titan) را برای ساخت به استودیوی دیگری واگذار کند، موجی از نگرانی در میان هواداران به راه افتاد. این نگرانی زمانی که استودیو ماپا (Mappa) ساخت انیمه را در دست گرفت، بسیار شدیدتر شد. استودیو ماپا استودیویی است که یا کارهایش بسیار فوق العاده هستند و یا بسیار ضعیف. این یعنی متاسفانه حد وسط برای کارهای تولید شده در این استودیوی انیمه سازی وجود ندارد! نگرانی ها با انتشار یک تریلر از این فصل انیمه دو چندان شد، زیرا گرافیک افتضاح و تغییر چهره شخصیت ها در آن به شدت توی ذوق می زد(گرچه شخصیت های سریال به کاراکترهای کتاب مانگای آن بیشتر نزدیک شده بودند). اما ماپا اطمینان داد که این تریلر همه چیز را توضیح نمی دهد و حتما کار خوبی را ارائه خواهد داد.
اغراق نکردیم اگر بگوییم زمان پخش اپیزود یک فصل پایانی انیمه Attack on Titan نفس هایمان در سینه حبس شده بود! اما در نهایت استودیو ماپا خوشبختانه توانایی خودش را نشان داد و رو سفید شد و ثابت کرد با وجود زمان بسیار کمی که در اختیار داشته، توانسته است اثر درخور و شایسته ای را تحویل مخاطب دهد. هر چند باز هم همیشه عده ای ناراضی وجود دارد؛ افرادی که به توئیتر کارگردان حمله کردند و حسابی او را مورد عنایت قرار دادند؛ به طوری که کارگردان بی نوا صفحه توئیترش را بست!
البته این تنها حاشیه انیمه حمله به تایتان نبود! انیمه هر چه بیشتر پیش می رفت، بهتر و بهتر می شد. تا جایی که در سایت سینمایی آی ام دی بی (IMDB) از سریال هایی مانند بریکینگ بد (Breaking Bad) نیز پیشی گرفت. در یک اقدام کاملا بچه گانه عده ای از سریال بازان متعصب یقه دریدند که وا مصیبتا! چرا باید یک کارتون بیشتر از یک سریال نمره گرفته باشد! و در نتیجه به انیمه حمله به تایتان (Attack on Titan) حمله کردند و نمره های پایین در سایت IMDB به این انیمه دادند. از طرفی طرفداران انیمه نیز شروع به دادن نمره های پایین به سریال های خوب کردند. در نتیجه این حرکات بچه گانه نمره هم انیمه حمله به تایتان و هم سریال بریکینگ بد کمی پایین آمد.
مفاهیم استفاده شده در انیمه اتک آن تایتان (Attack on Titan)
اگر با مفاهیم و فلسفه فکری انیمه حمله به تایتان آشنا شویم، به جرات می توانیم لقب نابغه را به نویسنده اثر یعنی هاجیمه ایسایاما (Isayama Hajime) بدهیم. ایسایاما در یک مصاحبه گفته است که زمانی که شروع به نوشتن مانگای این انیمه کرده است، دقیقا می دانسته که قرار است چطور آن را به پایان برساند؛ این یعنی نویسنده ۱۱ سال پیش می دانسته قصد دارد چه کاری انجام دهد و کاملا مطلع بوده که داستان را قرار است چگونه خاتمه دهد.
شاید خیلی ها توان خلق یک شاهکار را داشته باشند اما پایان بندی یک اثر با این شرط که آن اثر همچنان یک شاهکار باقی بماند، هنری ظریف است که هر کسی از پس آن بر نمی آید. فقط کافیست به یاد بیاورید فصول نهایی سریال های بزرگی چون بازی تاج و تخت و مردگان متحرک به چه آش شله قلم کاری تبدیل شده بود تا منظور مرا بهتر متوجه شوید.
برای آشنایی با آهنگساز سریال بازی تاج و تخت، مقاله رامین جوادی، آهنگساز سریال بازی تاج و تخت را مطالعه کنید.
اما ایسایاما ثابت کرد که نویسنده کار درستی است و به خوبی می داند می خواهد چه بگوید. در ادامه به توضیحاتی پیرامون انیمه Attack on Titan می پردازیم که برایتان جالب خواهد بود.
تحلیل نام برخی شخصیت ها و مکان های انیمه Shingeki no Kyojin
اکثر نویسندگان موفق داستان های فانتزی در مورد نامگذاری شخصیت ها و مکان های موجود در داستان خود بسیار حساس هستند. هر نامی بار معنایی خاصی را به دوش می کشد. انیمه حمله به تایتان نیز از همین قاعده پیروی می کند. در ادامه به بررسی نام شخصیت های کلیدی این انیمه می پردازیم.
البته هشدار می دهم متنی که در ادامه می خوانید ممکن است حاوی اسپویل باشد و داستان انیمه را لو بدهد. اگر تازه می خواهید انیمه را شروع کنید یا فصل ۴ آن را ندیده اید، ادامه این مطلب را مطالعه نکنید.
ارن یگر
«ارن» نامی ترکی به معنای «قدیس» یا «انسان مقدس» است. یگر نیز یک فامیلی رایج در کشور آلمان است. «یگر» به معنای «خردمند» یا «قوی» می باشد. اگر فصل ۴ را دیده باشید، متوجه دلیل این انتخاب خواهید شد. «ارن» به مانند یک رهبر مطلق تقدیس می شود و فرقه ای به اسم یگریست ها هم در این میان به یادش ایجاد می شود. در کتاب مانگای انیمه هم شاهد این خواهیم بود که ارن تایتان مادر، یمیر، را تحت سلطه خود در می آورد و این نیز دلیلی بر انتخاب این اسم می باشد.
میکاسا آکرمن
نام کوچک این کاراکتر محبوب ریشه ژاپنی دارد. این نام (میکاسا) در زبان ژاپنی باستانی به معنای هدیه قدرت است. در زبان ژاپنی مدرن نیز به معنای زیبایی و شگوفه گل است. این ها هر دو وجه شخصیت میکاسا را تعریف می کند. دختری زیبا که در عین حال قدرتمند و کشنده است.
نام فامیلی آکرمن نیز یک نام آلمانی به معنی کشاورزی و شخم زدن زمین کشاورزی است. این مسئله به پیوند این خاندان با تایتان مادر به خوبی اشاره می کند. این آکرمن ها بودند که تحت تاثیر قدرت تایتان مادر قرار نگرفتند و وقتی هم که پادشاه فرتیز حافظه مردم شهر را پاک کرد، نتوانست حافظه آنها را پاک کند.
آرمین آرلت
آرمین مخفف نام آرمینوس است. آرمینوس یک شاهزاده باهوش آلمانی بوده که در بیشتر نبردها با دانایی خود جنگ را پیروز می شده است. این نام به معنای کل یا جهان است. نام آرلت یک نام خانوادگی باستانی آلمانی از زمان آنگلوساکسون ها می باشد که به عقاب و یا حاکم اشاره دارد(حاکمی با چشم عقاب). انتخاب نام آرمین بسیار مناسب است؛ به درایت این شخصیت در هنگام پیدا کردن تایتان مونث یا دستگیر کردن برتولت دقت کنید. آرمین در بسیاری از موقعیت ها با تیزبینی خود ورق را برگردانده است.
راینر براون
راینر لغتی آلمانی است. شاید جالب باشد بدانید که راینر مشابه نام رگنار در زبان اسکاندیناوی می باشد! این نام به معنای مشاور جنگ یا هدایت کننده جنگ است. در طول داستان نیز می بینیم راینر با این که یک نفوذی است، به دوستانش مشاوره می دهد.
براون نیز نام خانوادگی رایجی در آلمان به معنای قهوه ای است. خوب است بدانید آلمان هایی که در جنگ جهانی دوم به این تئوری که آن ها نژاد برتر هستند باور داشتند، از این عنوان استفاده می کردند.
برتولت هوور
باز هم یک نام آلمانی. برتولت هم به معنای قدرت درخشان و هم به معنای رهبر مشهور است. هوور نیز یک نام خانوادگی رایج است که به کشاورزان زمین های کوچک گفته می شود؛ یعنی افراد کم درآمد و ساده. این نام پر زرق و برق و نام خانوادگی ساده را که کنار هم بگذاریم، متوجه تضاد معنایی آن می شویم. این نکته به جدال درونی برتولت نیز اشاره دارد.
اروین اسمیت
ریشهی آلمانی نام اروین Hariwini است. Hariبه معنای ارتش و wini به معنای دوست می باشد. اروین معنی دوست محترم هم می دهد. اسمیت نیز از نام اشمیت سرچشمه می گیرد؛ نام خانوادگی رایجی در آلمان به معنای آهنگر. در زمان آنگلوساکسون ها تنها خانواده های آهنگر یا به اصطلاح اشمیت ها بر علیه بی عدالتی ها اعتراض می کردند. در انیمه نیز می بینیم که اروین در میان ارتشی ها جایگاه ویژه ای دارد. همچنین مشاهده می کنیم که او از بچگی با ناعدالتی سر ناسازگاری دارد. نقش اروین در کودتا را نیز فراموش نکنید.
تحلیل نام ۳ دیوار بزرگ حمله به تایتان
جزیره پارادایس یا جزیره بهشت (Paradis Island) جزیره ای وسیع است که دیوارهای بلند و عظیم ماریا، رز و شینا در آن قرار دارند. این جزیره کمی دورتر از ساحل مارلی واقع شده.
سه دیوار بزرگ پارادایس توسط صد و چهل و پنجمین پادشاه الدیا یعنی «کارل فریتز» ساخته شده است. فریتز از نوادگان تایتان مادر یعنی یمیر است. این پادشاه وارث تایتان بنیان گذار یا مادر نیز می باشد. فریتز برای پایان دادن به جنگ بین الدیا و مارلی، نوادگان خود را به جزیره پارادایس می برد و سه دیوار بزرگ و مرتفع برای محافظت از شهروندانش می سازد؛ دیوارهایی که بعدها خواهیم دید از کریستال های تایتان ها ساخته شده اند. پادشاه فریتز دیوار ها را به نام دختران یمیر یعنی رز، شینا و ماریا نام گذاری می کند. در اینجا به سرگذشت یمیر و دخترانش نیز می پردازیم.
یمیر از بردگان پادشاه الدیا بوده است. او روزی از ترس سربازان در درختی به نام درخت زندگی پنهان می شود، راز زندگی را لمس می کند و به تایتان تبدیل می شود. پادشاه الدیا متوجه ظرفیت بالای او می شود و با یمیر ازدواج می کند. یمیر شروع به کمک کردن به الدیایی ها می کند؛ به طور مثال، او کارهایی مانند ساخت پل و یا سازه های عظیم از این دست را انجام می دهد.
او ۳ دختر از پادشاه الدیا به دنیا می آورد؛ دخترانی با نام های ماریا رز و شینا. در سیزدهمین سالی که یمیر به تایتان تبدیل شده بود، جان پادشاه را در برابر یک ترور نجات می دهد، اما جان خود را از دست می دهد. به همین دلیل، هر وارث تایتان تنها ۱۳ سال بعد از به ارث بردن قدرتش می تواند زنده بماند. پادشاه الدیا که نمی خواهد قدرت تایتان ها را از دست بدهد، دخترانش را وادار می کند تا بدن مادرشان را بخورند و سپس به فرزند آوری مشغول شوند. او با این کار باقی ماندن قدرت تایتان در میان الدیایی ها را تثبیت کرد و باعث خلق ۹ تایتان هوشمند شد.
نام بزرگترین دختر او ماریا بود. کارل فریتز در ۱۸۰۰ سال بعد از زندگی او، بیرونی ترین دیوار پارادایس را به نام او مزین کرد. حال می خواهیم ببینیم ماریا به چه معنا است؟ نام ماریا شاید در وهله اول ما را به یاد مادر عیسی بیندازد. اما ریشه این نام باستانی تر است. ریشه یونانی آن ماریام است. این اسم خود ریشه عِبری به نام ایام دارد. ایام اشاره به عبارت «دریای تلخی» دارد.
«دریای تلخی» در زمان یونان باستان به افرادی گفته می شده که احساسات خشم و رنجش عمیقی را در خود حس می کرده اند. سرچشمه این احساسات تجربه رویدادهایی در گذشته بوده است. آنها برای مقابله با این خشم و رنجش از همه کس و همه چیز دور می شده اند. جامعه این افراد را کینه ای و گوشه گیر می دانسته که برای دوری از مردم به جزیره های دور و کوچک پناه می برده اند. حال تصمیم کارل فریتز برای قطع کردن رابطه اش با دنیا و یا زندگی اوری ریس (پدر واقعی هیستوریا) را به یاد بیاورید. متوجه می شوید که این نام چقدر برازنده این دیوار است.
دیوار میانی پارادایس با نام رز، دختر دوم یمیر، شناخته می شود. رز در نگاه اول معنایی سرراست دارد؛ گلی قرمز رنگ و معطر. اما در واقع این کلمه ریشه آلمانی دارد. نورمن های فرانسوی لغت رز را جایگزین یک عبارت دو واژه ای آلمانی باستان به نام Hrodohaidis کردند. این عبارت از دو لغت افتخار و شخصیت تشکیل شده است. شهر میانی نیز نشان افتخار و شخصیت الدیایی ها بود. برخورد آنها با شهروندان پناهنده شیگانشینا را به خاطر بیاورید.
نام جوان ترین دختر یمیر «شینا» بود که بر روی داخلی ترین دیوار جزیره نهاده شد. «شینا» یک اسم ژاپنی با ریشه هایی در هم تنیده در زبان های مختلف است. این نام ریشه عبری نیز دارد و با واژه سیما در زبان عبری مرتبط می باشد. از سویی دیگر، این اسم ریشه اسکاتلندی نیز دارد و در اسکاتلندی با نام سینا شناخته می شود. خداباوران کلمه شینا را تحت عنوان «موهبت پروردگار» و خداناباورها آن را تحت عنوان «گنج» تعبیر می کنند. فصل دوم و سوم را به یاد بیاورید. آیا این نام گذاری بی نظیر نیست؟
ریشه نام ناحیه شیگانشینا
دانستن ریشه نام منطقه ای که ارن و میکاسا در آن زندگی می کردند نیز بسیار جالب است. شیگانشینا در واقع ترجمه انگلیسی نام ژاپنی ژیگان شینا است. لغت ژیگان ریشه آلمانی نیز دارد و در زبان آلمانی با نام سیگان شناخته می شود. این لغت باستانی به معنای سقوط کردن است.
شینا هم که درونی ترین دیوار پارادایس است. نام گذاری این ناحیه در واقع به دو خاندان آکرمن ها و قبیله شرقی اشاره دارد؛ دو خاندانی که در مقابل قدرت پاکسازی حافظه کارل فریتز مقاوم بودند و اگر می خواستند، می توانستند باعث سقوط خانواده پادشاهی یا افراد درون دیوار شینا شوند! این دو خاندان در دورترین نقطه از خاندان پادشاهی پنهان شده بودند و مخفیانه زندگی می کردند.
برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله پارادایس را مطالعه کنید.
تحلیل ساشا و غذا!
هشدار اسپویل و لو رفتن داستان! اگر فصل چهارم را هنوز ندیده اید، این مطلب را نخوانید!
ساشا بلوز (یا بروس) از دوست داشتنی شخصیت های انیمه است. از فصل اول با او آشنا بودیم و کارهایش باعث خنده یا تحسین ما می شد. ساشا از معدود کاراکترهایی بود که توانسته بود از بسیاری از اتفاقات جان سالم به در ببرد. ساشا دختری روستایی و یک شکارچی بالفطره است. او یک ویژگی منحصر به فرد نیز دارد. او از زندگی چیزی نمی خواهد به جز غذا! غذا معبود، هدف، آرزو، رویا و تمام خواسته اوست. ساشا فقط برای خوردن است که نفس می کشد!
اما چرا چنین کاراکتری در انیمه حمله به تایتان (Shingeki no Kyojin) وجود دارد؟ ما معمولا کاراکترهای پرخور و بامزه را در انیمه های معمول شونن (نوعی کامیک برای پسرها) و کمدی می بینیم. اما ایسایاما ثابت کرده قصد ندارد یک کاراکتر را فقط محض خندیدن به وجود بیاورد. پس شخصیتی مانند ساشا در این انیمه چکار می کند؟
نویسنده بزرگ، جرج برنارد شاو، می گوید: «هیچ عشقی بی ریاتر از عشق به غذا خوردن وجود ندارد».
میل به غذاخوردن اگر با محدودیت همراه شود، می تواند به یک هدف بزرگ تبدیل شود. دقیقا مثل آزادی برای یک زندانی ( ارن بیشتر از همه به دنبال چه چیزی است؟). اگر زندان آزادی را از یک زندانی سلب می کند، پس چه چیزی می تواند غذا خوردن را از یک انسان بگیرد؟ فقط فقر! همیشه در ادیان مختلف، غذا از وعده های یک بهشت برین است؛ بهشت یا پارادایس! در انیمه حمله به تایتان (Attack on Titan) هم فرقه دیوار به مردمان خارج از دیوار شینا وعده غذا می دهند!
در قسمت سوم فصل اول هم می بینیم که شخصی که غذا را در پارادایس پخش می کند، می تواند حتی جایگزین خدا شود. اگر قسمت دوم از فصل یک و تقسیم غذای بین مردمان پناهنده دیوار ماریا را به یاد آورید، این جمله گاندی را بهتر درک خواهید کرد: «در جهان مردمانی گرسنه وجود دارد که در نظرشان خدا تصویری از یک قرص نان است!»
حال این سوال پیش می آید که چرا ساشای همیشه گرسنه به عضویت ارتش در آمده است؟ مکانی که غذا محدود و جیره بندی شده است! برای درک این سوال بهتر است با فیلسوفی به نام آلن دوباتن آشنا شوید. دوباتن می گوید: «اجبار افراد به با هم غذا خوردن یکی از موثرترین راه های افزایش رواداری است.»
رواداری به زبان ساده یعنی مدارا. یعنی هر اندیشه ای به اندیشه دیگر اجازه نفس کشیدن دهد تا یک موفقیت مشترک حاصل شود. پس نویسنده نابغه ما یعنی ایسایاما به درستی با استفاده از شخصیت ساشا و میل سیری ناپذیر او به غذا خوردن، مفهوم مدارا کردن در دسته ۱۰۴ پیشاهنگ های ارتش را به تصویر کشیده است.
ساشا دو ویژگی دیگر نیز دارد. او از چشمانی تیزبین و گوش هایی بسیار قوی بهره می برد. یعنی او یک شکارچی ماهر و زیرک است. ساشا شکارچی است که به دنبال غذا است و خود همواره شکاری است که نقش غذا برای تایتان ها را ایفا می کند. در فصل سوم به دفعات ساشا را در نقش غذا می بینیم که با گوش های تیزش، هم خودش و هم دوستانش را نجات می دهد.
در لحظه دردناک مرگ ساشا در فصل چهارم دو نکته نهفته است. اول اینکه ساشا در لحظه مرگ یک کلمه به زبان می آورد؛ «گوشت». بیان کردن واژه گوشت دلیلی بر رواداری ساشا در گروه ۱۰۴ ارتش بود. حال که ساشا، این شخصیت دوست داشتنی، از بین رفته، به وضوح می توان نفاق، دودستگی و البته درک نکردن حرف یکدیگر را در میان شخصیت ها دید. نکته دوم اینکه لحظه ای که ساشا با چشمان تیز بینش گابی را می بیند، تصمیم می گیرد نقش شکارچی را ایفا نکند و در نهایت به شکار تبدیل می شود. او با ایفای نقش شکار، پایبندی خود به انسان بودن را نشان می دهد و ثابت می کند شیطان جزیره پارادایس نیست.
غذا را به چشم یک نیاز ساده برای زندگی نباید دید. غذا اهرمی بسیار قوی است که در طول تاریخ باعث تکامل انسان ها شده است. غذا و غذا خوردن یکی از اعمال طبیعی است که انسان در بدترین شرایط هم آن را انجام می دهد. در واقع می توان گفت غذا خوردن، بی ریاترین و خالصانه ترین کاری است که انسان انجام می دهد.
ساشای دوست داشتنی در مقابل تمام شگفتی های داستان و اتفاقات عجیب و غریبی که رخ می دهد، فقط یک کار را خیلی خوب بلد است: غذا خوردن! این پارادوکس معنایی در این شخصیت (آشوب بیرونی و آرامش درونی) به تماشاگر انیمه و خواننده مانگا فرصت نفس کشیدن می دهد. در زمان ضرب آهنگ های تند انیمه و در هنگامی که قلب های مخاطبان به تپش می افتد، این اشتیاق خالصانه و بدوی ساشا است که همچون سطلی از آب یخ بر بدن گُر گرفته تماشاگر ریخته می شود.
چرا نباید از کارکتر گابی متنفر باشیم؟
دنبال کنندگان فصل چهارم با شخصیت گابی آشنایی دارند. دختری کم سن و سال و الدیایی که در ارتش مارلی خدمت می کند. او باهوش و با اراده است. هوای دوستانش را دارد و در کاری که انجام می دهد مصمم است. این خصوصیات شما را به یاد چه کسی میندازد؟ بله. درست است. ارن یگر!! اما این تنها وجه اشتراک این دو نفر نیست. گابی نیز دقیقا مثل ارن در سن کم شاهد کشته شدن افرادی بی گناهی بوده که برایش عزیز بوده اند.
گابی نسخه مونث ارن است. او دختر بچه ای است که از کودکی با این تفکر بزرگ شده که صرفا به خاطر نژادش، شیطانی، ناپاک و گناهکار است. تنها راه پذیرفته شدنش در مارلی هم این است که تایتان زره پوش را به ارث ببرد. گابی با علم به اینکه پس از تایتان شیفتر (انسان تبدیل شونده به تایتان) شدن تنها ۱۳ سال دیگر زنده است، باز هم با همه وجودش آن را می خواهد. این نتیجه یک سیستم سواستفاده گر است که از تایتان ها به نفع خودش استفاده می کند. پس بگویید آیا گابی گناهکار است؟
سخن آخر
آخرین فصل از کتاب مانگای حمله به تایتان (Attack on Titan) نیز نهم آوریل ۲۰۲۱ منتشر می شود؛ یعنی بیستم فروردین ۹۹. با توجه به ماهیت تایتان ارن که به او امکان سفر در زمان را می دهد، ممکن است شاهد این باشیم که ارن در انتها از خواب بیدار می شود و چرخه زمانی را تکرار می کند؛ اپیزود ۱از فصل یک را به یاد بیاورید.
به هر شکلی که انیمه حمله به تایتان تمام شود، بدون شک پایانی حماسی و با شکوه خواهد داشت. چون ایسایاما در این ۱۱ سال ما را ناامید نکرده است. جالب است بدانید ایسایاما در یک مصاحبه گفته بعد از پایان مانگا و انیمه Attack on Titan می خواهد یک حمام سنتی ژاپنی افتتاح کند! طرفداران هم به شوخی نوشته اند لابد می خواهی از اشک ما منبع آن آن را تامین کنی چون معلوم نیست چند کاراکتر را می خواهی بکشی!
شما انیمه حمله به تایتان (Shingeki no Kyojin) را دیده اید؟ نظرتان در مورد این انیمه چیست؟ اگر انیمه حمله به تایتان را ندیده اید، کنجکاو نشدید که آن را ببینید؟
نظرتان را با «پاسخ از ما» به اشتراک بگذارید.