چه کارهایی باید برای حفاظت از کودکان در برابر کرونا انجام بدهیم؟

حفاظت از کودکان در برابر کرونا

حفاظت از کودکان در برابر کرونا این روزها به یک امر حیاتی و مهم تبدیل شده است. بیماری تنفسی نو ظهور کووید ۱۹ برای اولین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد. این نوع جدید ویروس تا قبل از این در انسان مشاهده نشده بود. این ویروس پس از مبتلا کردن تعداد زیادی از افراد در چین، در سایر کشورهای جهان نیز شیوع پیدا کرد. متاسفانه ایران نیز از خطر ابتلا به این ویروس مصون نماند و بیماری کرونا در مدت زمان کوتاهی در شهرهای زیادی از ایران همه گیر شد.

یکی از مهم‌ترین عواقب شیوع ویروس کرونا، ایجاد اضطراب در خانواده های دارای فرزند است.

البته طبق نظر «سازمان جهانی بهداشت» (World Health Organization) خطر ابتلا کودکان به ویروس کرونا نسبت به بزرگسالان کمتر است.

اما ترس از قرار گرفتن در معرض بیماری منجر به بروز برخی رفتارهای غیر طبیعی مانند سخت گیری های بیش از حد در خانواده ها شده است. از طرف دیگر، زندگی در فضای محدود برای مدت طولانی باعث شده است تا کودکان نیز احساساتی چون ترس و نگرانی را تجربه کنند.

به همین خاطر، والدین باید به فرزندان خود کمک کنند تا ترس های خودشان را مدیریت کنند. اگر شما نیز به دنبال راهکارهایی هستید که بتوانید در زمان شیوع کرونا از فرزندان خود حمایت کنید، حتما در ادامه با «پاسخ از ما» همراه باشید. در این مقاله راه های حفاظت از کودکان در برابر کرونا بررسی خواهد شد.

 

آیا کودکان مبتلا به کرونا می‌شوند؟

نتایج تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که کودکان هم همانند بزرگسالان مبتلا به ویروس کرونا می‌شوند، ولی با این تفاوت که نسبت به بزرگسالان علائم خفیفی از بیماری را نشان می‌دهند. تجریه و تحلیل داده های آمار به دست آمده از وضعیت بیمارهای بستری شده و علائم ویروس کرونا نشان می‌دهد که کمتر از ۲ درصد از بیمارهای بستری شده از کودکان بوده است و کمتر از سه چهارم آنها علائم تنفسی را تجربه کرده اند.

بنابراین، تعداد کمتری از کودکان به درمان های طولانی مدت و مراقبت های ویژه در بیمارستان احتیاج پیدا می‌کنند. در رابطه با اینکه به چه دلیل کودکان کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند، نظریه های متفاوتی وجود دارد؛ مثلا عده ای اعتقاد دارند این موضوع به این خاطر رخ می دهد که کودکان ریه ‌های سالم تری نسبت به بزرگسالان دارند و بعضی از افراد نیز باور دارند این موضوع به این علت اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن افراد با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند.

البته لازم به ذکر است که هیچ کدام از این تحقیقات به اثبات نرسیده و همگی با توجه به آمار و مطالعات در حد فرضیه می‌باشد. در هر صورت حفاظت از کودکان در برابر کرونا چیزی است که نباید دست کم گرفته شود.

 

علائم کرونا ویروس در کودکان چیست؟

علائم این ویروس در کودکان و بزرگسالان مشترک است، البته با این تفاوت که بروز این علائم در کودکان ضعیف ‌تر می ‌باشد. علائم ابتلا به ویروس کرونا عبارتند از:

✔ تب
✔ سرفه
✔ تنگی نفس
✔ استفراغ و اسهال

برخی از کودکان درگیر با ویروس کرونا ممکن است هیچ کدام از این علائم را نداشته باشند و برخی علائم شدیدتر همانند ذات الریه و سینه پهلو را تجربه کنند.

تب گرفتن کودکان

 

راه های پیشگیری از ابتلای کودکان به کرونا

به دلیل اینکه در حال حاضر هیچ گونه واکسن و دارویی برای مقابله با این بیماری وجود ندارد، پیشگیری تنها راه حل برای مقابله با ویروس کرونا می ‌باشد. برخی از راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس کووید-۱۹ عبارتند از:
✔ کودکان به طور مکرر و به شکل صحیح دست ها را با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه شستشو دهند.

✔ دور نگه داشتن کودکان از افرادی که عطسه و سرفه می‌کنند.

✔ پوست کودکان حساس است و ممکن است در اثر شستشوی مکرر، دچار خشکی و اگزما شود. بهتر است کودکان بعد از شستشوی دست و صورت خود از کرم مرطوب کننده مخصوص کودکان استفاده کنند.

✔ والدین به کودکان آموزش دهند که با دست‌ های کثیف چشم ‌ها، بینی و دهان خود را لمس نکنند.

✔ سطوح اشیایی مانند اسباب بازی ها، میز و.. که کودک بیشتر با آنها در تماس است، به صورت مرتب ضد عفونی شوند.

✔ بهتر است کودکان و همچنین بزرگسالان از خوردن غذاهای بیرون پرهیز کنند.

در حال حاضر، در اغلب کشورها یکی از راه های جلوگیری از ابتلای کودکان به ویروس کرونا، تعطیلی مدارس و دور نگه داشتن آنها از افراد آلوده است.

جلوگیری از حضور کودکان در جامعه در زمان همه گیری، یکی از روش های موثر در مقابل گسترش ویروس کرونا است. این بهترین راه در میان روش های

حفاظت از کودکان در برابر کرونا است.

با کودکی که علائم کرونا دارد، چگونه رفتار کنیم؟

نشانه های اولیه مبتلا شدن به ویروس کرونا تب و سرفه است. البته توجه داشته باشید که این علائم می‌توانند نشانه سرما خوردگی نیز باشند. در صورتی که همراه با تب و سرفه علائمی مانند تنگی نفس، گیجی و بی حالی شدید را در کودک خود مشاهده کردید، سریعا با اورژانس تماس بگیرید.

 

کودکان هم باید از ماسک استفاده کنند؟

در زمانی که کودکان در خانه هستند و بیمار نیستند، نیازی نیست از ماسک استفاده کنند. ولی در مواقعی که خود کودک و یا یکی از افراد خانواده در خانه مبتلا به کرونا می‌ شود، بهتر است کودکان از ماسک استفاده کنند. اما در نظر داشته باشید برای اطمینان از اثر بخشی ماسک، باید از آن به درستی استفاده شود. از این رو، بهتر است به کودکان نحوه صحیح استفاده از ماسک آموزش داده شود.

البته نباید فراموش کرد که استفاده از ماسک به تنهایی نمی‌تواند خطر انتقال ویروس کرونا را از بین ببرد. بنابراین، انجام اقدامات احتیاطی مانند شستشوی مکرر کودکان و جلوگیری از تماس نزدیک با افراد مبتلا به کرونا بسیار ضروری است. این راه حفاظت از کودکان در برابر کرونا ، برای بزرگسالان هم کاربرد دارد.

ماسک برای کودکان

 

محافظت از کودکان دیابتی در برابر کرونا

با افزایش سرعت شیوع ویروس کرونا، یکی از دغدغه های والدین محافظت از کودکانی است که بیماری زمینه ای دارند. این نگرانی در خانواده هایی که کودک مبتلا به ویروس کرونا دارند، شدت بیشتری نیز پیدا می‌کند. همان گونه که می‌دانید کنترل نشدن بیماری دیابت باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود و در نتیجه، کودک مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار می‌گیرد.

برای مراقبت از این کودکان، فقط باید دیابت آنها بیشتر از قبل کنترل شود. نگرانی و استرس بیش از اندازه والدین می‌تواند بر روی کودکان تاثیر منفی داشته باشد. والدین باید در کنار مراقبت و نگهداری از کودکان در آنها آرامش خاطر نیز ایجاد کنند. 

حفاظت از کودکان در برابر کرونا مخصوصا برای بچه هایی که بیماری زمینه ای دارند بسیار مهم است.

محافظت از کودکان دارای آسم در برابر کرونا

با توجه به این که تحقیقات در خصوص ویروس کرونا هنوز ادامه دارد، اطلاعات کافی مبنی بر احتمال خطر بیشتر برای کودکان مبتلا به آسم وجود ندارد. اما براساس مشاهدات، عوارض بیماری در کودکان آسمی شدیدتر خواهد بود. البته نباید فراموش کرد که نه تنها کرونا بلکه بسیاری از ویروس ها مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا هم می‌توانند سبب تشدید حملات آسم در کودکان شوند.

برخی از خانواده ها به اشتباه فکر می‌کنند مصرف اسپری های تنفسی می تواند سبب تضعیف سیستم ایمنی کودکان شود و خودسرانه مصرف اسپری آسم خود را قطع می‌کنند، در حالی که کودک مبتلا به آسم باید مصرف اسپری خود را مطابق دستور پزشک ادامه دهد.

با توجه به این که مواجهه با محلول‌های سفید کننده و ضدعفونی کننده می‌تواند علائم آسم را در کودکان تشدید کند، بهتر است والدین از آب و صابون برای شستشوی دست کودکان مبتلا به آسم استفاده کنند. کودکان نیز باید مانند سایر افراد نکات بهداشتی را رعایت کنند و از حضور در اماکن پرخطر اجتناب کنند.

 

چگونگی واکسیناسیون در زمان شیوع کرونا

با توجه به این که واکسن ها کودکان را در برابر بیماری ها و ویروس‌های دیگر ایمن نگه می‌دارند، از این رو، واکسیناسیون باید طبق روال عادی انجام بگیرد. برای اطمینان بیشتر بهتر است والدین قبل از واکسن زدن از پزشک مجوز تزریق بگیرند.

 

آموزش شستن صحیح دست‌ها به کودکان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس

به والدین توصیه می شود که به بچه ها یاد دهند حداقل ۲۰ ثانیه دست‌ها را به طور مرتب با صابون و آب گرم بشویند. کودکان باید بعد از عطسه، قبل از خوردن غذا (حتی میان وعده) و بلافاصله بعد از ورود به خانه از فضای بیرون، دست خود را بشویند. اگر کودک از شستن دست های خود امتناع می ورزد و از این کار بسیار ناراحت می شود، والدین می‌توانند برای او پاداش‌های کوچک تعیین کنند. شستن مکرر دستها از بهترین روش های حفاظت از کودکان در برابر کرونا است.

همچنین، والدین با شستن مکرر دستان خود باید به کودکان نشان دهند که آنها نیز نکات بهداشتی را به دقت رعایت می‌کنند. اگر آب و صابون برای شستشوی دست در دسترس نباشد، بهترین گزینه برای این کار ضد عفونی کننده دست است. البته با توجه به حساسیت بالای پوست کودکان، بهتر است از مواد ضد عفونی کننده مخصوص کودکان استفاده شود.

آموزش نحوه صحیح شستن دست ها به کودکان

 

تقویت روحی کودکان برای مبارزه با کرونا

شیوع بیماری هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان می تواند استرس زا باشد. والدین بهتر است با فرزندان خود در مورد شیوع بیماری صحبت کنند. والدین باید هنگام صحبت با کودکان خود آرام باشند و به آنها اطمینان خاطر بدهند که از امنیت کافی برخوردار هستند.

کودکان نسبت به بزرگسالان در موقعیت‌های استرس زا می‌توانند رفتارهای متفاوتی از خود نشان دهند. بنابراین، بسیار حائز اهمیت است که در دوران شیوع کرونا به سلامت روحی و جسمی کودکان توجه ویژه کرد.

برخی از نکات مهمی که به والدین در کنترل ترس و اضطراب کودکان می‌تواند کمک کند عبارتند از:

✔ صحبت کردن با کودکان در زمان بحران ضرورت دارد. به همین دلیل، باید با توجه به سن کودک، درباره ویروس کرونا و روش‌های انتقال آن با او گفت و گو انجام بگیرد تا کودک آگاهی های لازم در این مورد را کسب کند.

✔ اگر کودک درباره ویروس سوالاتی دارد، با حوصله و در کمال آرامش به آن ها پاسخ دهید.

✔ کودکان ممکن است در اثر نگرانی ‌هایی که درباره این ویروس دارند، دچار تشویش روحی شوند. اگر کودکان در اثر استرس دچار حالت تهوع، گریه، بی قراری، شب ادراری و… شده اند، والدین بهتر است در این خصوص از روانشناس کمک بگیرند.

✔ تا حد ممکن کودک در معرض اخبارهای ناگوار مانند پر شدن ظرفیت بیمارستان ها، اوضاع بیمارها، تعداد مرگ و میر ها و… قرار نگیرد. کودکان تحت تاثیر اخبار نگران کننده ممکن است دچار استرس و اضطراب شوند. بنابراین، تا حد امکان اخبار ناگوار مربوط به ویروس کرونا را در حضور کودکان دنبال نکنید.

✔ در روزهای بحران ویروس کرونا، سعی کنید خواب و تغذیه کودکان تان سر موقع و مانند قبل باشد.

✔ برای دور کردن استرس از کودکان، بهتر است ذهن آنها را از ویروس کرونا منحرف کنید. می‌توان کودکان را در برخی از فعالیت های روزانه یا فعالیت های خانه مانند آشپزی شریک کرد.

✔ در زمانی که کودک مجبور است دور از دوستان خود باشد، بهتر است برای حفظ روحیه او امکان برقراری تماس تصویری با دوستان و فامیل را فراهم نمایید.

نقاشی ویروس کرونا

 

چگونه به پرسش‌های کودکان در مورد کرونا ویروس پاسخ دهیم؟

روانشناسان توصیه می‌کنند نباید احساس ترس در کودکان را نادیده گرفت. والدین باید به کودکان خود بگویند در برخی از لحظات زندگی، ترس رفتاری طبیعی است و نشانه ضعف نیست. والدین می‌توانند به فرزندان خود اطمینان خاطر بدهند که ویروس کرونا هم مانند سایر ویروس‌هاست و برای مقابله با آن رعایت نکات بهداشتی بسیار ضروری است.

والدین هنگام صحبت با کودکان باید تمام توجه خود را به گفته های آنها معطوف کنند تا بتوانند احساسات فرزندان خود را به درستی درک کنند. ترس و اضطراب افراد بزرگسال به شدت تاثیر منفی در کودکان می‌گذارد و کودکان می‌توانند نگرانی‌های خود را با سکوت کردن و یا بدخلقی نشان دهند.

با توجه به میزان درک و فهم کودکان، والدین بهتر است فقط در مورد واقعیت‌ هایی که در مورد ویروس کرونا وجود دارد با آنها صحبت کنند و از اشاره به شایعات بپرهیزند. والدین باید با صبر و حوصله به سوالات کودکان خود درباره ویروس کرونا پاسخ دهند. عدم آگاهی و نداشتن اطلاعات کافی می‌تواند به شدت آرامش ذهن کودکان را بر هم بزند.

 

پاسخ دادن به سوالات کودکان درباره کرونا

در این بخش، پاسخ های پیشنهادی به چند نمونه از سوالات رایجی که امکان دارد کودک شما در مورد کرونا بپرسد، را فراهم کرده ایم:

 

۱- کرونا چیه؟

«کرونا یه نوع ویروسه که باعث میشه آدما مریض شن. یادت میاد وقتی که دوستت/ همکلاسیت/ پسر خاله ات، … آنفولانزا گرفته بود، حالش چه جوری بود؟ کرونا میتونه خیلی شبیه به آنفولانزا باشه. بعضی از آدما یکم مریض میشن و بعد خوب میشن. بعضی ها هم تب دارن و مدام عطسه میکنن. بعضی از اوقات هم ممکنه نفس کشیدن واسشون سخت شه».

 

۲- چه جوری کرونا میگیریم؟

«کرونا مثل سرما خوردگی یا آنفولانزا پخش میشه. اگه یه آدمی که کرونا گرفته، عطسه کنه، میکروب توی هوا پخش میشه و از داخل بدنش به محیط بیرون انتقال پیدا میکنه.
وقتی میکروب ها توی هوا پخش شدن، میتونن حدود ۲ متر توی هوا پرواز کنن. حتی از قد تو هم بیشتر میتونن پرواز کنن. تو هم موقعی که میکروب توی هوا هست، باید ماسک روی صورتت باشه.
آدما ممکنه میکروب روی دستشون هم بیاد. میکروب ممکنه با دست دادن با آدمایی که کرونا دارن روی دست ما بیاد یا حتی ممکنه اون آدمایی که کرونا دارن، دست به اشیا مختلف زده باشن و اگه ما هم دست به اون اشیا بزنیم، میکروب ها روی دست ما هم بیان.

پس برای اینکه میکروب وارد بدنت نشه، باید دست هات رو با آب و صابون بشوری یا اینکه با محلول ضدعفونی تمیزشون کنی. راستی دست به دهن، بینی و چشمات هم نباید بزنی، چون میکروب اینجوری هم میتونه وارد بدنت بشه.

بچه ها و آدم بزرگا تمام تلاششون رو میکنن تا با انجام دادن یه سری کارا سالم بمونن. منم این کارا رو بهت میگم که تو هم انجامشون بدی تا اصلا مریض نش.

✔ موقعی که میخوای عطسه کنی، دستمال کاغذی باید جلوی دهنت باشه. بعد از اینکه عطسه کردی هم باید اون دستمال کاغذی رو بریزی توی سطل زباله. اگه هم دستمال کاغذی پیشت نبود، آرنجت رو خم کن و داخل اون عطسه کن.

✔ دستات رو با آب و صابون مثل همون موقعایی که همیشه میشوری، تمیز کن. مثلا عین همیشه دستات رو قبل از خوابیدن، قبل از غذا خوردن و بعد از تمیز کردن بینی ات باید با آب و صابون بشوری. وقتی دستات رو میشوری، یادت باشه آروم آروم از ۱ تا ۲۰ بشماری. (تا بچه ها دستاشون رو بشورن، مادر و پدرها هم میتونن، توی ۲۰ ثانیه شعرهایی که بچه هاشون دوست دارن مثل «یه توپ دارم قلقلیه» یا «اتل متل توتوله» رو برای اونا بخونن. وقتی شما مدت شعر خوندنتون ۲۰ ثانیه طول بکشه، بچه ها هم دست شستن خودشون رو همین مدت ادامه میدن).

✔ دستات رو از از دهنت، چشمات و بینی ات هم باید دور نگه داری».

 

۳- چرا بعضی از آدما ماسک میپوشن؟ من هم باید ماسک بپوشم؟

«ماسک رو آدمایی که مریض هستن، باید حتما بپوشن که باعث مریضی بقیه نشن. دکترها و پرستارها هم ماسک میزنن که به اونایی که کرونا گرفتن، کمک کنن. تو هم باید برای اینکه مطمئن باشی اصلا مریض نمیشی، باید ماسک بزنی».

 

۴- اون آدمایی که کرونا میگیرن، می میرن؟

«خیلی از اونایی که کرونا میگیرن نمی میرن. خودت که دیدی بیشتر اونایی که آنفولانزا میگیرن خوب میشن. دکترا تمام تلاششون رو دارن انجام میدن تا اونایی که مریض میشن رو خوب کنن. دکترا به همه اونایی که به کمک احتیاج دارن کمک میکنن تا ویروس از بدنشون بره بیرون.

چیزی که حالا اهمیت داره اینه که تو کارایی رو که دوست داری انجام بدی و نگران مریض شدن نباشی. اگه تو همه کارایی رو که عاشقشون هستی و همینطور همه کارایی که واسه سلامتیت لازمه انجام بدی، اون وقت به کرونا نشون میدی که نمیتونه به تو زور بگه و واست رئیس بازی در بیاره».

پاسخ به سوالات کرونا به کودکان

 

ضدعفونی کردن اسباب بازی‌های کودکان

ضدعفونی کردن اسباب بازی کودکان در مقابله با ویروس کرونا نقش بسیار مهمی دارد. اما نباید در این کار دچار وسواس بیش از حد شد. والدین با توجه به نوع اسباب بازی کودکان خود می‌توانند برای ضد عفونی کردن آنها از روش‌های متفاوتی استفاده کنند؛ به عنوان مثال، برخی از اسباب بازی‌ها را می‌توان با استفاده از اسپری های ضد عفونی کننده به راحتی تمیز کرد.

اما برخی دیگر از اسباب بازی ‌ها را باید توسط ماشین لباسشویی بشویید. برای ضد عفونی کردن اسباب بازی‌ های پلاستیکی که باطری ندارند هم می‌توانید از ترکیب مواد شوینده و آب گرم استفاده کنید. توجه داشته باشید که اسباب بازی‌های باطری دار به هیچ عنوان نباید داخل لباسشویی قرار داده شوند.

 

درمان کودکان مبتلا به کرونا ویروس

در زمان نگارش این مقاله، هیچ دارو و یا واکسن توصیه شده ای برای درمان ویروس کرونا وجود ندارد. از این رو، بهتر است والدین با انجام اقدامات پیشگیرانه از ابتلای کودکان خود به ویروس کرونا جلوگیری کنند. البته ناگفته نماند که روسیه در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ ادعا کرده که نخستین واکسن جهان علیه ویروس کرونا را ساخته است، هر چند انستیتو «پایل اهرلیش» (PEI) آلمان در مورد اثر بخشی آن ابراز تردید کرده است.

در هر حال گویا پیشگری و رعایت بهداشت بهترین روش حفاظت از کودکان در برابر کرونا محسوب می شود.

برخورد با کودکان بد اخلاق در زمان شیوع کرونا

بسته به موقعیت و محیط های خانوادگی متفاوت، کودکان ممکن است در زمان قرنطینه خانگی رفتارهای متفاوتی از خود نشان دهند. یکی از مهم‌ترین علت ‌های بداخلاقی کودکان، عدم شناخت نیازهای آنها از طرف والدین می باشد.

طبق مطالعات انجام شده، ترس و نگرانی در کودکان به شکل بدرفتاری در آنها ظاهر می‌شود. متاسفانه در بیشتر مواقع بی تجربگی والدین بر رفتارهای منفی کودکان دامن می ‌زند. والدین باید با صبر و حوصله در یک فضای دوستانه با کودکان خود حرف بزنند. آنها باید اجازه بدهند تا کودک احساسات خود را بروز دهد، سپس با در آغوش گرفتن و لمس کردن کودک به او کمک کنند تا خشمش را کنترل کند.

در این مواقع، بهتر است والدین به کودکان خود توضیح بدهند که این یک شرایط عمومی است و تمام همسن و سال های او نیز از انجام برخی از کارها مانند رفتن به پارک منع شده اند. واقعیت این است در زمان شیوع ویروس کرونا، والدین باید فرزندان خود را بیشتر از همیشه حمایت کنند، چرا که آنها حق دارند به علت محدودیت های ایجاد شده احساس غم و ناراحتی بکنند.

 

شعر خوانی برای کودکان در زمان کرونا

شعر یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در پرورش عواطف و احساسات کودکان است. والدین می‌توانند با زبان شعر در مورد ویروس کرونا با فرزندان خود صحبت کنند. از طرف دیگر، زمانی که پدر یا مادرها شعری را برای کودک خود می‌خوانند، می توانند با او رابطه نزدیکی را برقرار کنند.

یکی از شعرهایی که والدین می‌توانند در مورد کرونا برای کودکان خود بخوانند در ادامه آمده است:

آی بچه های دانا
نترسید از کرونا
به جای ترس و وحشت
گوش بکنید با دقت

دستهای ما حساسه
مثل گل های یاسه
ویروس که در کمینه
رو دستمون میشینه

اگه به هم دست بدیم
همه آلوده میشیم
با دست دادن رو بوسی
همه میشیم ویروسی

حالا باید چکار کنیم
کرونا رو شکار کنیم
ما گل های خوش بوییم
دستهامونم می شوریم

بیست ثانیه نظافت
شستشو کن با دقت
هم کف و هم پشت دست
هم لای انگشت دست

ای نوگل بهاری
کرونا شد فراری
اگه یه روز یا که شب
دیدین دارید خیلی تب

عطسه و سرفه دارین
اینو بدون بیمارین
اشکهات نریزه شر شر
باید بری به دکتر

می خوای باشی سلامت
ماسکو بزن به صورت
به تغذیه دقت کن
بدنتو قوی کن

هر چیزی خوشمزه بود
نباید خورده شه زود
چیپس و پفک نوشابه
خوراکی خرابه

معده رو نابود می کنه
زندگی رو دود می کنه
این میوه های تازه
سلامتی می سازه

بخور ویتامین ها رو
نابود کن کرونا را
حال تو بهتر میشه
کرونا پرپر میشه

ای دوست خوب و پرتلاش
مواظب خودت باش
سلامتی چه زیباست
هدیه خوب خداست

 

جمع بندی …

با توجه به جدید و نا آشنا بودن ویروس کرونا، هنوز اطلاعات کامل و دقیقی در مورد ابتلای کودکان به این ویروس در دست نیست. اما طبق مشاهدات کودکان نیز به این ویروس مبتلا می‌شوند، اما علائم خفیف‌تری از خود نشان می‌دهند. اگر از افرادی هستید که فعالیت های شغلی تان بر اثر کرونا راکد شده است، توصیه می کنیم مقاله چگونه مشاغل در همه گیری کرونا دوام بیاورند را مطالعه کنید.

ضرورت رعایت فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلای کودکان به کرونا داشته باشد.

نظر شما راجب بیماری کرونا چیست؟ آیا آن را خطری جدی می دانید؟ چه اقداماتی را برای مقابله با این پاندمی موثر می دانید؟ نظرات خود را با پاسخ از ما به اشتراک بگذارید.

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات پاسخ از ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:

‫4 نظر ارسال شده در “چه کارهایی باید برای حفاظت از کودکان در برابر کرونا انجام بدهیم؟

  1. فاطمه :

    پسر من خیلی در برابر ماسک مقاومت می کرد. مخصوصا تو فصل گرما. رفتم براش از این ماسکای طرحدار گرفتم، گفت بزنه روی اون مدل ماسک های پزشکی. خداروشکر از ذوق همون دیگه ماسک می زنه. این کرونا دیگه خیلی طول کشیده. افسرده شدیم بخدا.

    • پاسخ از ما :

      فاطمه عزیز
      ممنون از اینکه نظر خود را با پاسخ از ما به اشتراک گذاشتید. چه ابتکار خوبی!البته در نظر داشته باشید که حدالامکان بهتر است سعی کنید بچه ها را در خانه نگه دارید.
      این دوره کرونا ممکن است چندسال طول بکشد. برای همین بهتر است به این شرایط عادت کنیم. شاید مقاله ورزش هایی برای مقابله با افسردگی کمی برایتان مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com